Wszystko o Squadra Azzurra
- Łukasz
- Juventino
No skrzydłowym - bocznym ofensywnym pomocnikiemArbuzini pisze:Skrzydłowym z tego co pamiętam.Łukasz pisze:Nie pamiętam kiksów Zambro. Pamiętam za to, że grały mu obie nogi, a zanim Lippi upchał go w obronę, był ofensywnym pomocnikiem...Arbuzini pisze:Zambro to co innego, on pomimo braków w technice był i tak najlepszym prawym obrońcą na świecie.

Hmmm... Mówienie o dobrej technice użytkowej i brakach technicznych trochę się moim zdaniem wzajemnie wyklucza.Arbuzini pisze: Technikę użytkową miał na bardzo wysokim poziomie, ale pod względem efektowności w grze takim Marcelo czy Sandro nie był, a i w jego czasach znaleźlibyśmy zawodników grających bardziej technicznie. Analogicznie podobne odczucia miałem względem Trezegueta.

- Arbuzini
- Juventino
Technika = technika użytkowa + drybling
Nie no, żartuję. Miałem na myśli, że swojej gry wcale nie opierał na jakiejś ponadprzeciętnej kontroli piłki, kiwaniu i grze 1 na 1 do czego obecnie przywiązuje się coraz większą wagę, nie doceniając np. genialnej gry obiema nogami.

Nie no, żartuję. Miałem na myśli, że swojej gry wcale nie opierał na jakiejś ponadprzeciętnej kontroli piłki, kiwaniu i grze 1 na 1 do czego obecnie przywiązuje się coraz większą wagę, nie doceniając np. genialnej gry obiema nogami.
- TURINIO
- Juventino
Zambrotta był świetnie wyszkolonym obrońcą-nieporównywalnie lepiej niż np Lichtsteiner.Potrafił grać obiema nogami,właściwie lewą miał równie dobrą co prawą,mógł grać po obu stronach obrony,oraz pomocy.Świetnie odnajdywał się w ustawieniu z 4 obrońców,jako wahadłowy z tego co pamiętam grał w Bari i myślę,że teraz bez problemu radziłby sobie zarówno jako prawy jak i lewy wahadłowy.To był fantastyczny piłkarz.Arbuzini pisze:
Darmian to obecnie taka jego dużo uboższa wersja.
Odnosząc się do aktualnej sytuacji w zespole Conte,to mecz z Niemcami na pewno dał odpowiedź na pytanie o potencjał zespołu porównując z głębią składu wielkich rywali.
Na pewno jednak Conte gdyby nie był tak uparty,to mógłby wyselekcjonować dość mocną kadrę na Euro,która miałaby szansę nawiązać walkę z każdym.
Wg mnie na dzień obecny najlepsza,szeroka kadra-
Gk:Buffon,Perin,Donnarumma
Df:Florenzi,Abate,Barzagli,Bonucci,Chiellini,Romagnoli,Darmian,Antonelli,
Tonelli,Masina
Mf:Marchisio,T.Motta,Verratti,Parolo,Soriano,Saponara,Montolivo
Wg:Candreva,Berardi,Insigne,Bonaventura,Sansone
Att:El Shaarawy,Pelle,Zaza,Vasquez,Belotti.
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Arbuzini
- Juventino
Skoro ogarniał grę na skrzydle i w obronie to wahadło na pewno nie byłoby mu straszne. Szczególnie mając w pamięci jego motorykę i żelazne płuca. Jeśli bycie najlepszym na swojej pozycji oznacza również bycie fantastycznym to się pod tym podpisujęTURINIO pisze:myślę,że teraz bez problemu radziłby sobie zarówno jako prawy jak i lewy wahadłowy. To był fantastyczny piłkarz.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
@Arbuzini: myślę, że trochę się jednak mylisz - Roma dzieli MIEJSKI stadion z Lazio, ich wyprowadzka mogłaby po prostu oznaczać problemy w utrzymaniu tak wielkiego stadionu... wg mnie miasto po prostu nie chce zostać samo z tym zbukiem i stąd problemy obu stołecznych klubów w kontekście nowego stadionu ;] jeśli dodasz do tego, że nagle kibice/życie wokół Stadio Olimpico wymrze...
oczywiście możesz zakładać, że my daliśmy odpowiednią łapówkę a oni nie i być może masz rację, nie widzę w tym jednak naszej wyższości a raczej słabość (moralną)
oczywiście możesz zakładać, że my daliśmy odpowiednią łapówkę a oni nie i być może masz rację, nie widzę w tym jednak naszej wyższości a raczej słabość (moralną)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
Romy to chyba nie było stać na wszystkie inwestycje w okół stadionu, zaś Juventus spokojnie zrobił co musiał do tego inwestuje dalej.Inna sprawa,że jednak Turyn i Rzym sporo się różnią prestiżem na korzyść Rzymu.
- Arbuzini
- Juventino
Nie sugeruję żadnej łapówki. Zwyczajnie Juventus z Agnellim za sterami to znany i wzbudzający zaufanie partner biznesowy, niejako wpisany w tożsamość gospodarczą Turynu. W przypadku Romy i jakichkolwiek ich trudności od razu pojawiają się plotki, że Amerykanie szukają kupca na klub. Tak średnio fajne wydaje się wchodzenie z takim podmiotem w jakieś poważne zażyłości.
W każdym razie Juventus prze do przodu i cieszy mnie to jak pozbieraliśmy się po Calciopoli. W kontekście naszego rozwoju za największy krok, który odbył się na farcie uważam rezygnację Conte z dalszego trenowania klubu.
W każdym razie Juventus prze do przodu i cieszy mnie to jak pozbieraliśmy się po Calciopoli. W kontekście naszego rozwoju za największy krok, który odbył się na farcie uważam rezygnację Conte z dalszego trenowania klubu.
- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Analizując gre i patrząc na to co się dzieję to Włochy śmiało mogą nie wyjść z grupy. Zapowiada się ze ItalJuve będzie miało szybki urlop 

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
ale to są tylko doniesienia mediów, które muszą o czymś pisać... Conte już w niedzielę podjął decyzję, że zastąpi o Padoinem 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Vimes
- Juventino
- PrzemasJuve
- Juventino
Teraz powołanie Pirlo wygląda bardzo realistycznie.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!