Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 12:51

alessandro1977 pisze:Jeżeli informacja z głównej jest prawdziwa, że Marotta nie chce płacić 25 mln za kogoś kto sam nie pała entuzjazmem co do przeprowadzki do Juve to popieram go...dla mnie Berardi to nie gracz na miarę Juve a jak dodatkowo będzie stroił fochy to niech idzie gdziekolwiek, szkoda kasy na takiego. Albo chce grac dla Juve i odda serce drużynie albo wypad.
Bujdy na resorach, co do otoczki wokół tego zawodnika. Sam agent zaprzeczył pogłoskom, że Berardi jest uprzedzony co do Juventusu i jako warunek stawia grę w pierwszym składzie. Chce tylko gwarancji, że będzie mógł udowodnić swoją wartość, a nie zostanie skazany na ławkę, bo jednak nie pasuje do żadnej koncepcji. Jest różnica, prawda?

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 13:55

Przede wszystkim to te wieści z newsa z głównej, że Berardi chce regularnej gry, to są tłumaczenia sprzed roku, bo podobno liczył na wyjazd na Euro. W takim świetle jego postawa była całkiem uzasadniona. Latem będzie już po Euro i nigdzie nie napisano, że nadal kieruje się tym kryterium.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 14:06

jak nie chce u nas grać to bez łaski, przecież nikt mu nie da miejwsa za darmo.
25 mln euro to troche jest, można inaczej spożytkować.
Podobno chcemy podkrasc psg jakiegos mlodzika Ikone.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 20:46

Agent Isco potwierdził zainteresowanie ze strony Juve, jednak na razie bez żadnych konkretów. Jednocześnie podkreślił, że Hiszpan może zostać na kolejny sezon w Realu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 20:52

Poprostu pisze:Agent Isco potwierdził zainteresowanie ze strony Juve, jednak na razie bez żadnych konkretów. Jednocześnie podkreślił, że Hiszpan może zostać na kolejny sezon w Realu.
Z tuttojuve: Mio figlio adesso pensa solamente a chiudere bene la stagione col Real Madrid, dove vorrebbe restare anche in futuro. Si trova già in uno dei top club del mondo.

PL: Mój syn myśli obecnie jedynie o tym, by dobrze zakończyć sezon z Realem, gdzie chciałby zostać także w przyszłości. Już teraz gra w jednym z topowych klubów świata.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 20:57

CavAllano pisze:
Z tuttojuve: Mio figlio adesso pensa solamente a chiudere bene la stagione col Real Madrid, dove vorrebbe restare anche in futuro. Si trova già in uno dei top club del mondo.

PL: Mój syn myśli obecnie jedynie o tym, by dobrze zakończyć sezon z Realem, gdzie chciałby zostać także w przyszłości. Już teraz gra w jednym z topowych klubów świata.
“Yes, there is interest from Juventus,” agent and father Paco Alarcon told Tuttomercatoweb. Z FI.

L’Equipe podało, że jesteśmy blisko kolejnego małolata z PSG. Nanitamo Jonathan Ikone, za miesiąc skończy 18 lat, nie ma jeszcze profesjonalnego kontraktu z paryżanami to moglibyśmy go mieć za 1.5 mln.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 21:38

sebatiaen pisze:jak nie chce u nas grać to bez łaski, przecież nikt mu nie da miejwsa za darmo.
25 mln euro to troche jest, można inaczej spożytkować.
.
Sprzedać Mandzukicia do Tottenhamu za drugie 25 i mamy Cavaniego.

grzes88_92

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 21:59

Jako, że nie ma nas już w Lidze Mistrzów i zostało w zasadzie jakieś 2 tygodnie emocji + finał Pucharu Włoch pozwoliłem sobie również zastanowić się nad kształtem drużyny w przyszłym sezonie.

Obrona:

Biorąc pod uwagę odejście Caceresa i wiek oraz kontuzje naszych podstawowych ŚO próbę wypożyczenia Benatii uważam za bardzo sensowną. Bonucci, Barzagli, Chiellini, Benatia, Rugani. Środek obrony kompletny.

Spróbowałbym też znaleźć następcę Lichtsteinera. Pierwsze co przychodzi do głowy to Danilo lub Fabinho, ale może to być bardzo ciężkie do zrealizowania. Dlatego widziałbym na tą pozycję takie kandydatury, jak: Vrsaljko, Widmer, De Sciglio lub Darmian. Tym piłkarzom przed sezonem przypisywałbym rolę zastępcy, ale może z biegiem sezonu okazałoby się, że prawą stronę mamy równie dobrze obsadzoną jak lewą.

Pomoc:

Przede wszystkim Allegri musi się zastanowić jaki system gry będzie tym podstawowym. Znając Allegriego chce on mieć wykonawców do 4-3-1-2.
Dlatego też poszukałbym tutaj dwóch wzmocnień. Moim zdaniem najbardziej potrzebujemy registy, a więc może Gundogan. Wówczas Marchisio mógłby grywać na swojej nominalnej pozycji, czyli b2b. A na trequartiste Isco/Gotze/Eriksen. To oczywiście plan A. W przypadku pozostania Hernanesa odpuściłbym pozyskanie Gundogana, a spróbowałbym wyciągnąć Kante/Witsela/Naingollana.
Oczywiście wszystkie ruchy w pomocy będą uzależnione od sprzedaży. Należy się zastanowić, kto z grona Khedira/Pereyra/Asamoah/Sturaro/Lemina/Hernanes/Padoin zasługuje na pozostanie w Juve. Ja osobiście spróbowałbym pożegnać Pereyrę, Asamoah oraz Hernanesa. Lemina- przedłużenie wypożyczenia.
Z takiego grona pomocników: Isco, Gundogan, Pogba, Marchisio, Khedira, Sturaro, Lemina, Padoin można złożyć super formację.
Powalczyłbym również o Cuadrado, który dałby nam elastyczność taktyczną (wahadłowy lub skrzydłowy, na przeciwnej flance Alex Sandro, jak choćby w rewanżu z Bayernem).

Atak:

Biorąc pod uwagę, ze byłoby to piąte wzmocnienie szukałbym go tylko w przypadku odejścia któregoś z napastników. Wydaje mi się, że obecny kształt tej formacji jest odpowiedni i zbilansowany. Pewne jest pozostanie Dybali. Najbardziej prawdopodobna jest utrata Moraty. Najwięcej mówi się o kupnie Cavaniego, chociaż ja nie jestem do niego przekonany. W przypadku utracenia Alvaro, odkupiłbym od Sassuolo Berardiego. Włoch, młody, kariera przed nim i przede wszystkim jest uniwersalny, więc można go rozpatrywać na różnych pozycjach, również na skrzydle, czy za napastnikami. Jednak wolałbym, żeby Alvaro z nami został.

Podsumowując, uważam, że potrzebujemy 4 dobrych transferów, rozsądnych i przemyślanych sprzedaży oraz zachowania wszystkich najważniejszych graczy.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 17:09

Dodaje tutaj bo za bardzo nie wie gdzie, a że się nim interesujemy/już podjęliśmy próby sprowadzenia- patrzcie

https://www.youtube.com/watch?v=VH1lhc1iD3w
To nie pierwszy taki gol. Gość ma taką chęć strzelania, ambicje by każdy kontakt przełożyć na bramkę że to mi imponuję. I nie, to nie pierwsze video które oglądam, tylko z ciekawości sprawdziłem Pescare a to znowu Lapadula. Taka dużo lepsza wersja Giaca, bo mi się kojarzy z wiekiem, w którym do Nas dołączał. Choć wątpię żeby był opcją na poziom Juve :prochno: Kurde ale ten charakter!
22 bramki i 10 asyst w Serie B. Ciekawa karta przetargowa i to konkretnie mówi się o Saponarze.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 15:07

Rzekoma propozycja Realu (Danilo, Isco i Morata za Pogbę) jest bardzo cwana, bo wiedzą, że w to mercato będziemy najbardziej poszukiwali prawego obrońcy i ofensywnego pomocnika. Taka roszada pozwoliłaby nam za ok. 30-40 mln (które musielibyśmy wydać na następcę Pogby) przejść na 4-3-1-2:

Morata - Dybala
Isco
Asamoah/jakiś nowy kozak - Marchisio - Khedira
A.Sandro - Bonucci - Barzagli - Danilo
Buffon

I ławka: Evra, Lichtsteiner, Chiellini, Rugani, Sturaro, Pereyra, Berardi, Zaza, Mandżukić

Boki obrony A.Sandro i Danilo wyglądają super. Mamy też przód Isco-Dybala-Morata na lata. Gdyby Pogba sam zechciał odejść w to lato, to chyba bardzo dobra propozycja. Gdyby jeszcze Real dorzucił kogoś, kto mógłby zastąpić Pogbę (np. Casemiro czy Kovacica, którzy i tak za Zidane'a nie grają wiele), to oferta byłaby super.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 16:03

Crunny pisze:Danilo
Daj sobie spokój z tym Danilo. :head:
Crunny pisze:Casemiro (...) i tak za Zidane'a nie grają wiele
Akurat Casemiro jest przez Francuza doceniany i cieszy się jego zaufaniem.
Crunny pisze:kto mógłby zastąpić Pogbę (Kovacica)
Talent Chorwata nawet nie stał obok Pogby.

JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 19:50

Crunny pisze:Rzekoma propozycja Realu (Danilo, Isco i Morata za Pogbę)
Szczerze powiedziawszy moim zdaniem pójście na taką propozycję nie byłoby dobrym wyborem. Trzeba pamiętać, że Morata jest piłkarzem Juventusu tylko z niefajną klauzulą. Isco i Danilo mogą się sprawdzić i być dużym wzmocnieniem, ale tak naprawdę nie muszą, nie mamy takiej gwarancji, tym bardziej, że wszystko miałoby być kosztem Pogby, a odejście Francuza jest bardzo dużą stratą i nie wydaje mi się, żeby sam Isco wystarczył. Musiałby przyjść ktoś jeszcze, zdecydowanie.

Teraz patrząc z perspektywy Pogby... Czy pomijając kwestię finansową odejście ma jakikolwiek sens? W Juve jest gwiazdą, gra w każdym meczu, może się trochę pobawić. Ma wypracowaną taką markę, że tylko naprawdę KATASTROFALNA forma pozbawiłaby go miejsca w zespole. Na dodatek może realnie myśleć o sukcesach w LM.
Jak dla mnie Pogba nie odejdzie, a jego gra w ostatnim czasie pokazuje jak ważną jest postacią w Juventusie pomimo "pajacowania" jak jest to nazywane przez niektórych.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 19:54

JBł pisze: Teraz patrząc z perspektywy Pogby... Czy pomijając kwestię finansową odejście ma jakikolwiek sens? W Juve jest gwiazdą, gra w każdym meczu, może się trochę pobawić. Ma wypracowaną taką markę, że tylko naprawdę KATASTROFALNA forma pozbawiłaby go miejsca w zespole. Na dodatek może realnie myśleć o sukcesach w LM.
Jak dla mnie Pogba nie odejdzie, a jego gra w ostatnim czasie pokazuje jak ważną jest postacią w Juventusie pomimo "pajacowania" jak jest to nazywane przez niektórych.
Podbijam.

Dodatkowo Pogba wcale nie zarabia tak mało ;) Pamiętajmy, że włosi podają zarobki netto.

Być może kontuzja Marchisio ( :placze: ) wyjdzie nam na dobre. Po pierwsze Lemina ma szansę się pokazać. Po drugie, zarząd może sięgnąć głębiej do portfela... ;)

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 20:16

Kontuzja Marchisio to będzie okazja do pokazania się dla Leminy. Jeśli dobrze pamiętam to kwota wykupu wynosi 5 mln E. Szanuję go za to, że wybrał reprezentacją Gabonu, ale szkoda no... Dobre występy mogą zmienić nasze podejście co do jego przyszłości w naszych barwach, a wtedy lepiej by było żeby nie latał w środku sezonu na turnieje do Afryki.

Trochę dziwi mnie, że w kontekście środkowego pomocnika ani razu nie padło nazwisko Geis. "Odkryłem" go dwa sezony temu i myślałem, że przepadł, ale jego statystyki wyglądają naprawdę obiecująco, szczególnie mając na uwadze jego wiek.

Przeglądając temat rzuciła mi się w oczy jedna sprawa. Każdy bardzo ostrożnie podchodzi do kwestii naszych finansów, co w sumie jest zupełnie zrozumiałe - temat jest owiany tajemnicą. Zawsze mniej więcej było wiadomo ile będziemy mogli przeznaczyć na transfery z budżetu, a jaka kwota stanowi cel ze sprzedaży. Teraz tak naprawdę nie wiadomo jakim budżetem dysponujemy, choć łączy się nas jednocześnie z zawodnikami, za których trzeba by było zapłacić w okolicach 40 mln E za głowę.

Mercato wg Arubza:
BRAMKA.
Po staremu, Gigi to pewniak. Ewentualnie Leali za Neto, jeśli Brazylijczyk poprosi o transfer. W przeciwnym wypadku należałoby podjąć próbę spieniężenia młodego Włocha. Największą zagadką na tej pozycji będzie, czy Rubinho rozdzieli monobrew i dostanie przedłużenie kontraktu o rok. Chciałbym tylko zauważyć, że w dzisiejszym meczu na ławce zasiadł Audero. Najprawdopodobniej w lecie poszukamy dla niego odpowiedniego klubu do rozwoju i mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości bramki Juventusu bronić będzie wychowanek - choćby tylko w Pucharze Włoch.

OBRONA.
Ostatnio przycichło o Vrsaljko, ale to on moim zdaniem ciągle pozostaje najbliżej Turynu. Odejdzie wiecznie nieobecny Caceres, zatem oprócz prawego obrońcy spodziewać się możemy również 5. stopera. Ciężko ekscytować się tego typu transferem, ale może dołączy do nas ciekawy zawodnik typu Benatia (wypożyczenie) lub Tonelli (Buchel + kasa). Możemy spodziewać się tutaj Marotta-deal. Przedłużenie kontraktu dostaną najpewniej Barzagli oraz Evra. Włochowi zaproponowałbym dwuletnią umowę, a Francuzowi roczną, którą przecież zawsze można prolongować na kolejny sezon.

WAHADŁA/SKRZYDŁA.
Obecnie jedynym zawodnikiem w kadrze pasującym do tego profilu jest Cuadrado, który moim zdaniem okazał się jednym z najlepszych transferów Marotty. Niby jeździec bez głowy, ale niemal zawsze groźny dla przeciwnika, a do tego zanotował całkiem niezłe liczby: 4 gole i 5 asyst w Serie A. Szkoda tylko, że Allegri rezygnując dla niego z Lichtsteinera odstawia też na boczny tor Sandro.
W chwili obecnej pozostanie Kolumbijczyka w Turynie na kolejny sezon wydaje mi się mało prawdopodobne. Conte jest fanem tego zawodnika, a kadra Chelsea nie powala na kolana. Wizja sprowadzenia do siebie piłkarza, który odbudował się w zdecydowanie silniejszym klubie będzie szalenie kusząca. Zdecydowanie nie jest to dla nas dobra wiadomość, instytucja takiego zawodnika okazała się dla Juventusu bardzo przydatna i w głębi duszy marzę o tym, że Marotta zagiął już parol na Fabinho, który może przejąć rolę po Żelku, a także świetnie uzupełnić nasz środek pomocy.
Bernardeschi chyba wypadł już z orbity zainteresowań. W drugiej części sezonu obniżył loty, a Fiorentina jak chciała górę kasy, tak pewnie chce dalej.

POMOC.
W naszym klubie pod tym pojęciem rozumiemy właściwie tylko środkowych pomocników: registów oraz box-to-box'ów. Allegri zapewne chciałby żeby ten stan uległ zmianie i w szeregach widziałby również trequartistę. Nie mam wątpliwości, że w tej formacji czeka Marottę najwięcej pracy. Aż prosi się o porządny efekt miotły i podziękowanie zawodnikom, którzy nie rokują już na przyszłość, a na ich transferze można odzyskać zainwestowane pieniądze (Hernanes, Pereyra, Asamoah). Wykup Leminy leży w jego nogach. Sturaro dostanie najprawdopodobniej jeszcze sezon lub dwa na pokazanie swoich umiejętności, do tego czasu tylko naprawdę bardzo szczodra oferta może przesądzić o jego transferze.
Jeśli to prawda, że Gundo już jest dogadany z City (przychylam się ku tej tezie) to Beppe pewnie będzie czyhał na okazje. Inny regista nas już najprawdopodobniej nie interesuje, co nie dziwi, kiedy w składzie mamy Pogbę, Marchisio i Khedirę. Każdy z nich potrafi organizować grę, szczególnie widać tu postępy uczynione przez Francuza więc potrzebny jest naprawdę konkretny graj. Nie ruszałbym tej trójki na przyszły sezon, chyba że przyjdzie kusząca oferta za kruchego Samiego.
Za Roberto Pereyrę widziałbym innego Roberto - Soriano. Bardzo lubię tego zawodnika, jego transfer to może być petarda. Warto wykorzystać niezłe stosunki z Sampą. Może w ramach odmładzania formacji weźmiemy Mandragorę? Wszystko wyjdzie w praniu, bez transferów out Marotta maksymalnie ściągnie jednego środkowego pomocnika i może trequa albo kogoś kto potrafi łączyć obie te role, co wydaje mi się trafnym pomysłem biorąc pod uwagę brak registów na rynku.

OFENSYWA/ATAK.
Szczerze? Nie kombinowałbym tutaj za mocno. Walczyłbym o pozostawienie Moraty w drużynie. Mając go w składzie nie musimy martwić się o zmiennika dla Dybali i kto rozciągnie grę na prawym skrzydle, a po zlikwidowaniu klauzuli powinien zyskać pewność siebie, bez której ni dy rydy na "9". Zastąpienie Mandzukicia Cavanim byłoby kolejnym etapem ewolucji na pozycji snajpera w naszym zespole. W ubiegłym roku Chorwat zajął miejsce po Llorente i byłbym bardzo kontent, gdyby ten cykl trwał dalej.
Zaza to wariat, ale ja lubię takich napastników. Szczególnie wchodzących z ławki. Żal chłopa gdzieś oddawać, powinien tylko popracować nad mniejszą ilością kartek. W przypadku odejścia Simone nie zdziwiłbym się jakby następcą został urodzony w Turynie Lapadula.
Póki co najbliższy dołączenia do kadry wydaje się być Berardi. Czekam na ten ruch od dawna, Domenico ogarnął się po bardzo słabej jesieni, a w przypadku tego zawodnika niesprawiedliwe byłoby zapominanie mu osiągnięć z poprzednich sezonów. Ciekawy jestem tylko jaki pomysł ma na niego Allegri i czy taki sam jak ja :prochno:

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2016, 20:19

Cobra pisze:
JBł pisze: Teraz patrząc z perspektywy Pogby... Czy pomijając kwestię finansową odejście ma jakikolwiek sens? W Juve jest gwiazdą, gra w każdym meczu, może się trochę pobawić. Ma wypracowaną taką markę, że tylko naprawdę KATASTROFALNA forma pozbawiłaby go miejsca w zespole. Na dodatek może realnie myśleć o sukcesach w LM.
Podbijam.

Dodatkowo Pogba wcale nie zarabia tak mało ;) Pamiętajmy, że włosi podają zarobki netto.

Być może kontuzja Marchisio ( :placze: ) wyjdzie nam na dobre. Po pierwsze Lemina ma szansę się pokazać. Po drugie, zarząd może sięgnąć głębiej do portfela... ;)
Wręcz będzie musiał to zrobić,zerwane więzadła to ok 6-8 miesięcy przerwy, do tego czas na dojście do formy i praktycznie mamy koniec tego roku a przecież jest jesienna LM, także teraz musowo zarząd musi uderzyć po dobrego gracza na środek pomocy.

Co do Pogby to zgadzam się,że nie odejdzie, kontuzja Markiza też może mieć tutaj duży wpływ, bo wątpliwe jest,że zarząd zgodzi się na potencjalną stratę dwóch bardzo ważnych graczy przez prawie pół sezonu.

Zablokowany