Liga Mistrzów 2015/16

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 12:51

zoff pisze: Jeden ze współczesnych katów Juventusu zresztą. Niczym Cruz :)
Albo Pellissier :smile:

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 12:57

panlider pisze:Swoją drogą o co chodziło Rizzoliemu w tej sytuacji, gdzie Rakitic skosił Koke, a ten gwizdnął wolnego dla Barcelony?
niebezpieczne zagranie Koke - wyprostowaną nogą i korkami atakował piłkę
Vincitore pisze:Myślałem, że poziomem organizacji w defensywie małymi krokami dobijamy do Atletico. Niestety nadal są sporo nad nami.
mylisz się, to że mamy większą kulturę gry i nie kosimy przeciwników równo z trawą (dlatego nigdy nie zrozumiem zachwytów na grą tych rzeźników i nie będę im kibicował) już na połowie rywala nie znaczy, że bronimy gorzej... do momentu gdy mieliśmy napastnika na boisku Bayern nie istniał w ataku i to na swoim stadionie, Simeone nie popełnił tego błędu i trzymał napastników do końca meczu na boisku strasząc rywala kontratakami
Pluto pisze:Co do ręki w ostatnich minutach, tam nie było ruchu do piłki ani zamiaru, nabicie z bliskiej odległości. Czy przepisy się w tej materii zmieniły i znowu gwiżdżemy byle co?
nie byle co tylko powiększanie powierzchni ciała poprzez rozłożenie rąk na boki, tzw nienaturalne ułożenie rąk
rad pisze:Co ma Atletico czego nie ma Juve ?
jest z Hiszpanii a nie z Włoch

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 13:08

Maly pisze:
Vincitore pisze:Myślałem, że poziomem organizacji w defensywie małymi krokami dobijamy do Atletico. Niestety nadal są sporo nad nami.
mylisz się, to że mamy większą kulturę gry i nie kosimy przeciwników równo z trawą (dlatego nigdy nie zrozumiem zachwytów na grą tych rzeźników i nie będę im kibicował) już na połowie rywala nie znaczy, że bronimy gorzej... do momentu gdy mieliśmy napastnika na boisku Bayern nie istniał w ataku i to na swoim stadionie, Simeone nie popełnił tego błędu i trzymał napastników do końca meczu na boisku strasząc rywala kontratakami
jest z Hiszpanii a nie z Włoch
Moim zdaniem prawidłowa odpowiedź jest wyżej. Atletico w obronie jest bardziej bezwzględne i cyniczne. U nas po odzyskaniu piłki staramy się ją spokojnie wyprowadzić. Czasem trzeba ją po prostu, no, wykopać jak najdalej, albo bez zastanowienia wybić na rzut rożny.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 13:20

tego nie neguję natomiast nie rozumiem zachwytu "obroną" AM w momencie gdy każdą najmniejszą możliwość kontrataku kwitują oni celowym faulem jeszcze na połowie przeciwnika... nie mogę też tego pojąć dlaczego nie dostają za to nigdy żółtych kartek bo w podobnej sytuacji my od razu oglądamy żółtko, tłumaczę sobie to więc tym drugim z czym się nie zgadzasz

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 14:58

Nie no, Maly, nie przesadzaj ze nie dostaja za to kartek, bo Godin wczoraj dostal jak sie zapedzil do ataku i potem przerwal ewidentnym faulem. Z tym ze to bylo dopiero w 80+ minucie ;P

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 15:17

:) a Bonucci dostałby w 13min przy pierwszym faulu w meczu

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 19:08

joy pisze:
Dla mnie odpowiedź jest prosta. Godnego rywala w lidze. Atleti jednak ogrywa się z jedną drużyną która ma bardzo dobry atak pozycyjny i drugą, która potrafi przycisnąć ale też umie grać z kontrataku.
Oj tak! Nawet bardzo ofensywne Napoli i Roma skupiają się przeciwko nam przede wszystkim na nie straceniu bramki bardziej niż na ich strzelaniu, wychodząc z założenia że łatwiej jest w ten sposób osiągnąć dobry wynik. To oznacza dla Juventusu tyle, że w lidze zawsze musimy liczyć na ataki pozycyjne, strzały z daleka, stałe fragmenty gry i inne błyski geniuszu etc., a gdy przychodzi co do czego w Lidze Mistrzów okazuje się, że to MY musimy grać z kontry (pierwszy raz w sezonie) tak jak miało to miejsce w dwumeczu z Bayernem. Gdybyśmy mieli choć jednego rywala o zbliżonym poziomie do Barcelony to wyglądałoby to zupełnie inaczej :roll:
Ale to nie tylko kwestia tego. Ciężko jest mi się zgodzić ze stwierdzeniem, że Atletico jest dokładnie na poziomie Juve tylko ma więcej farta, gdybym miał stawiać pieniądze w takim dwumeczu to bezpieczniejszym typem byliby Hiszpanie, co pokazała faza grupowa w poprzednim sezonie.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 19:33

Simeone już na pewno ogląda nagrania z naszego starcia z Bayernem, nie mogę się doczekać tego dwumeczu. Spodziewam się świetnej, taktycznej postawy podopiecznych Simeone :ok: Ostatnia włoska drużyna w LM :ok:

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 20:07

Mehehehe pisze:Simeone już na pewno ogląda nagrania z naszego starcia z Bayernem, nie mogę się doczekać tego dwumeczu. Spodziewam się świetnej, taktycznej postawy podopiecznych Simeone :ok: Ostatnia włoska drużyna w LM :ok:
Nie jestem taki pewny, że Atletico trafi na Bayern, a jak trafi, to będzie to koronny dowód, że losowania LM są drukowane pod Real.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 21:25

No to może i ja ze dwa zdania odnośnie moich typów (choć te są raczej beznadziejne w tej edycji :) ) i końcowych rozstrzygnięć.
Na początku jednak wielkie :bravo: dla Atletico za wczorajszy mecz i utarcie nosa jak zawsze buńczucznej Barcelonie oraz jej pyszałkowatym gwiazdorom. Nie mniej jednak wg mojej oceny tegorocznej edycji nie wygra drużyna hiszpańska. Jak moje oko triumf odniesie City albo Bayern.
Co wg mnie przemawia za City. Otóż to, że z reguły jestem zwolennikiem spiskowych teorii (tak jak to tu niektórzy z tymi podgrzewanymi kulkami w czasie losowań) to uważam, że City może to wygrać bo już chyba parę lat minęło odkąd zwyciężyła w LM drużyna angielska (ostatnio bodaj że Chelsea, 4 czy 5 lat temu). Wydaje mi się, że odkąd Włosi zostali odstawieni na tzw. boczne tory to triumfy odnoszą prawie na przemian tylko drużyny z trzech najlepszych federacji czyli hiszpańskiej, niemieckiej lub właśnie angielskiej, tak jakby dzieliły się tymi triumfami. Co jeszcze przemawiałoby za City albo przynajmniej za tym że to właśnie oni zagrają przynajmniej w finale. Otóż zauważyłem, że w ostatnich 3 latach do finału dostawała się drużyna na, którą niezbyt liczono. Bo tak chyba można mówić o Borussii D., Atletico czy ostatnio Juve. Na City też raczej nikt nie liczył i chyba w dalszym ciągu nie liczy a na pewno większość kibiców tutaj z naszej strony ;). Może być jeszcze taka analogia odnośnie osoby trenera, który jak wiadomo odchodzi po sezonie jak to też było w przypadku ówczesnego trenera Chelsea, Di Mateo, który też odszedł z tymże on został chyba zwolniony dopiero po triumfie. Także wg mnie te fakty przemawiałyby za The Citizens.
Natomiast w przypadku Bayernu, jeśliby zagrał w finale to myślę, że za Bawarczykami przemawiałby (oczywiście oprócz samej klasy zespołu) Stadion czyli wiadomo San Siro. Wydaje mi się, że w większości meczy zawsze tam im się dobrze grało zarówno z Interem jak i z Milanem( tutaj chyba z małymi wyjątkami). Nie trzeba tez zapominać, że to właśnie na nim odnieśli jeden z triumfów pokonując Valencię bodajże w 2001 r..
Także wg mnie ostateczny triumf odniesie ktoś z tej dwójki.

Co do losowania półfinałów to aż tak bardzo się nimi nie emocjonuję i nie będę podejmował się typowań.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 22:20

Czy ktoś wie na czym polega zasada pasiastych koszulek w Europejskich pucharach? Barca wczoraj miała pasiaki na nazwiskach, a my zawsze musieliśmy mieć jednolite tło na plecach. O co kaman?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 22:34

zoff pisze:
Arbuzini pisze:
Wojtek pisze:Muller to jednak prze kozak, gość ma taki instynkt strzelecki, że szok. Zawsze wciście coś z niczego.
Chyba jeden z najbardziej niedocenianych współczesnych piłkarzy.
Arbuzie, ale kto go nie docenia?
Janusze. Tak ogólnie.

Ciągle tylko Messi, Ronaldo, Neymar, Suarez, Bale, Ibra, Aguero itp. Mało kto myśli o śmiesznie grającym Niemcu jako o napastniku, który nieprzerwanie od lat znajduje się w ścisłym topie ofensywnych piłkarzy.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 22:42

bajbek17 pisze:Czy ktoś wie na czym polega zasada pasiastych koszulek w Europejskich pucharach? Barca wczoraj miała pasiaki na nazwiskach, a my zawsze musieliśmy mieć jednolite tło na plecach. O co kaman?
O widocznosc i wyrazistosc numeru.

La fidanzata d'Italia
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2016, 22:45

Mullera to ja widziałbym u nas. To jak ten facet jest naładowany w każdym meczu i z jaką determinacją walczy o każdą pozycje, piłkę sprawia że jeśli miałbym wymienić jednego piłkarza FCB którego się obawiałem najbardziej to właśnie on. Facet sporo bramek strzela w gąszczu nóg, dobija z 5 metrów, uderza kiedy bramkarz nie zdążył się pozbierać po wcześniejszej interwencji itd. itp. Ale robi to skutecznie w klubie czy reprezentacji bez względu na klasę rywala, rozgrywki, ustawienie na boisku. Jak tak patrze na jego sportową złość i głód zwycięstwa to przypomina mi się Effenberg. Kot jakich mało.

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 09:16

Moj typ Real- Bayern
Man City- Atletico

Od kilku lat mamy w finale jeden z faworytow przeciwko druzyna na ktora malo kto stawial.

ODPOWIEDZ