Mercato (Lato 2016)
- Adi666666
- Juventino
Jeśli Real chce Morate to musi zapłacić Nam 30 milionów euro. Do tego Isco jest wyceniany na około 40 więc dopłacamy 10 i deal załatwiony, łatwiej sprowadzić w ten sposób niż wykładając na stół całe 40 baniek. Co do tego że Morata tam wróci jestem przekonany, pytanie czy dostaniemy całość kwoty czy dopłacimy i ktoś przyjdzie z Realu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Według mnie, nie ma szans na taki układ że Isco przyjdzie, a Morata odejdzie - Isco MOŻE przyjdzie, pod warunkiem że Morata zostanie.Adi666666 pisze:pojawiają się nowe plotki w sprawie Moraty , ponoć mamy wykorzystać go jako kartę przetargową za Isco![]()
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- CzeczenCZN
- Juventino
No ale mi nie chodzi o kwoty - orientuje się w klauzuli Moraty - Tylko o to że, jak pisałem kilka postów wyżej: Isco może wybrać grę w Juve, ze względu na to że będzie miał rodaka, a zarazem przyjaciela w składzie i wizja fajnego projektu z nim może go przekonać, a chętnych na byłego gracza Malagi nie będzie brakowało. Takie sprawy też mają często wpływ na decyzje.Adi666666 pisze:Jeśli Real chce Morate to musi zapłacić Nam 30 milionów euro. Do tego Isco jest wyceniany na około 40 więc dopłacamy 10 i deal załatwiony, łatwiej sprowadzić w ten sposób niż wykładając na stół całe 40 baniek. Co do tego że Morata tam wróci jestem przekonany, pytanie czy dostaniemy całość kwoty czy dopłacimy i ktoś przyjdzie z Realu.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie ma to az takiego wplywu, jak by sie moglo wydawac. Gdyby tak bylo, Isco juz dawno by gral u nas, Sanchez pewnie tez. Miedzy zawodnikami jest mnostwo konotacji i nieraz widzialem zdjecia z wakacji, na ktorych razem bawili sie pilkarze topowych klubow z roznych lig. Nie od dzis wiemy, ze Isco i Morata swego czasu swietnie sie rozumieli i trzymali ze soba, nie wplywalo to jednak na fakt, ze ten pierwszy w dalszym ciagu chcial kontynuowac kariere w Madrycie. Mamila go bowiem wizja kolejnych zmian na stolku trenera i zmiany podejscia do jego osoby (takze Zidane polecial w kulki i mimo zapowiedzi zawodnik nie gra), ale i on sam nie ma juz chyba watpliwosci, ze nalezaloby szukac szczescia w innym klubie. Juventus jest zdaje sie idealnym dla niego kierunkiem, bo mialby duzy kredyt zaufania i plac gry, pod wzgledem sportowym nie zanotowalby zadnego zjazdu. Moga go kusic i w Anglii, ale w przypadku Hiszpana mowa o rozczarowaniu z powodu braku minut na boisku, a nie zarobkow.ForzaItanimulli3vujcm pisze:No ale mi nie chodzi o kwoty - orientuje się w klauzuli Moraty - Tylko o to że, jak pisałem kilka postów wyżej: Isco może wybrać grę w Juve, ze względu na to że będzie miał rodaka, a zarazem przyjaciela w składzie i wizja fajnego projektu z nim może go przekonać, a chętnych na byłego gracza Malagi nie będzie brakowało. Takie sprawy też mają często wpływ na decyzje.
Z odejsciem Moraty radzilbym sie juz pogodzic, bo na chwile obecna (wiem wiem, okienko rzadzi sie wlasnymi prawami) bardziej prawdopodobne wydaje sie kontynuowanie wspolpracy z Pogba niz z Alvaro. Real pewnie nawet nie zamierza dac mu szansy, a skupi sie na szukaniu nowego klubu, ktory bylby gotowy wydac ok 50/60 mln. Jest zysk? Jest. Taki Draxler przed przejsciem do Juve wymiekl i zmiana otoczenia, jezyka, kultury okazaly sie zbyt duzym wyzwaniem, ale nasz Hiszpan okres aklimatyzacji ma juz za soba. Llorente na pewno byl dla Moraty sporym wsparciem, ale spadku formy Alvaro w obecnym sezonie upatrywalbym gdzie indziej. Chlopak nie jest pewien swojej przyszlosci i na pewno zatruwa mu to mysli. W Juventusie panuje tak rodzinna atmosfera, ze odejscie jednego gracza az tak by na niego nie wplynelo, zreszta swietnie rozumie sie z Zaza.
Jeszcze krotko po objeciu stanowiska trenera przez Zidane'a wydawalo sie, ze w temacie Isco jest juz pozamiatane, ale obecnie o jego pozyskanie powinno juz byc latwiej. Byloby swietnie, gdyby udalo sie klepnac i Isco, i Cavaniego. Wydatek spory i ciezko na chwile obecna stwierdzic, czy faktycznie mozliwy bez udzialu sprzedazy Pogby (choc Jakku wykazal, ze faktycznie pokombinowac mozemy - moglibysmy sie przeciez rozstac z Hernanesem, Asamoah, Pereyra, niewykluczone jest poswiecenie Sturaro, za Zaze moglibysmy zgarnac z Wysp 30 baniek), ale w ogolnym rozrachunku na pewno mozliwy. Takich ludzi nam w Juve trzeba. Isco/Pastore plus Cavani i jest bosko.
- CzeczenCZN
- Juventino
@ CavAllano Może i trochę racji w tym jest. Fakt piłkarze się przyjaźnią niezależnie np. Pogba, Depay, Lukaku. Jednak mi się to nie widzi jakoś, wymiana - Morata za Isco. Sądzę że w przypadku gdy Isco zbliży się do Juve, Morata zapragnie pozostać. Jak mówiłem Morata to jest takie duże dziecko trochę, odejście Llorente to była tylko jedna z przyczyn fakt, ale panna też od niego odeszła, poza tym miał zostać liderem formacji ofensywnej Juve po odejściu Carlitosa - nie wytrzymał ciśnienia - ma ewidentnie słabą psychikę, ale to talent ogromny i ma szansę jak mówiłem być "uboższą wersją" CR7. Inna sprawa że wątpię by Morata zgodził się odejść, wiedząc że zostanie wytransferowany gdzieś. Poza tym nasz Klub lubi jak jeden piłkarz ma towarzystwo rodaka, to też wpływa na atmosferę. Ja sądzę że Morata zostanie z nami, Pogba tak samo.
Co do środków na mercato, moim zdaniem z kasy którą mieliśmy na przebudowę w zeszłym roku wydaliśmy część, by póki co wytworzyć kręgosłup drużyny, a przy kupnie wszystkiego od razu mogły by być znacznie większe problemy, mogliby przedobrzyć. No i nie wydaliśmy wszystkiego by mieć plan awaryjny, gdy coś pójdzie nie tak. Tyle czasu misternie, pragmatycznie odbudowują drużynę, że nie postawili by wszystkiego na szali, ryzykując zmarnowanie tego co zbudowali już. Na szczęście jest dobrze.
Poza tym Juventus ma długofalowy plan rozwoju, nie działa pochopnie i jeżeli gracza o danej klasie nie da się ściągnąć teraz, to próbują ich pozyskać za rok. Zarząd nie lubi szastać hajsem, więc nie wyobrażam sobie by cała "kasa extra" z zeszłego roku została już wydana. To nie Marotta Style. Dlatego też pogłoski o naszym zainteresowaniu "Topami", nie są wyssane z palca.
Co do środków na mercato, moim zdaniem z kasy którą mieliśmy na przebudowę w zeszłym roku wydaliśmy część, by póki co wytworzyć kręgosłup drużyny, a przy kupnie wszystkiego od razu mogły by być znacznie większe problemy, mogliby przedobrzyć. No i nie wydaliśmy wszystkiego by mieć plan awaryjny, gdy coś pójdzie nie tak. Tyle czasu misternie, pragmatycznie odbudowują drużynę, że nie postawili by wszystkiego na szali, ryzykując zmarnowanie tego co zbudowali już. Na szczęście jest dobrze.

Poza tym Juventus ma długofalowy plan rozwoju, nie działa pochopnie i jeżeli gracza o danej klasie nie da się ściągnąć teraz, to próbują ich pozyskać za rok. Zarząd nie lubi szastać hajsem, więc nie wyobrażam sobie by cała "kasa extra" z zeszłego roku została już wydana. To nie Marotta Style. Dlatego też pogłoski o naszym zainteresowaniu "Topami", nie są wyssane z palca.

- mrozzi
- Juventino
W swietle ostatnich doniesien mozna by bylo z pewna doza prawdopodobienstwa stwierdzic, ze w umowie Moraty istnieje pewien zapis, o ktorym nie wiemy. Marotta pytany o gracza odpowiada, ze chcielibysmy go zatrzymac, ale nie na wszystko mamy wplyw. W podobnym tonie wypowiada sie sam pilkarz, a to juz jest zastanawiajace. To oczywiste, ze sam z siebie nie godzilby sie na odejscie z klubu, ktory mu zaufal, gdzie czuje sie swietnie, do druzyny z Anglii. Wahalby sie pewnie tylko w przypadku mozliwosci powrotu do Madrytu, ale na to szans wiekszych raczej nie ma - nie pogra.
O jego psychike bym sie nie martwil. Rozstal sie z dziewczyna i to ponoc bolesnie, ale od tego mamy metode "klin klinem", by bylo dobrze.
Ta Alice tez niczego sobie, wiec bedzie git.
Mamy kilka sprzedazy do zrealizowania plus zalozmy dojdzie do tego kasa z Moraty. Do tego podstawowy budzet, ktory tez pewnie maly nie jest. Przypominam, ze calkiem wiarygodne zrodla potwierdzaly, ze w zimie uderzylismy po Gündogana i oferowalismy za niego 30 mln. To o czyms swiadczy. Wiele bedzie rzecz jasna zalezec od sprzedazy, ale akuraz kupcow na takich graczy jak Zaza czy Sturaro powinnismy znalezc bez zadnego problemu, coraz czesciej pisze sie tez o Chinczykach i ich checi pozyskania Hernanesa. Asamoah umiejetnosci ma, ale pewnie niewielu chcialoby sie podjac takiego ryzyka. Jest jeszcze Isla, z ktorego zadowoleni sa w Marsylii, problem stanowi jednak kasa. I z niego mozemy jeszcze kilka baniek wycisnac.
O jego psychike bym sie nie martwil. Rozstal sie z dziewczyna i to ponoc bolesnie, ale od tego mamy metode "klin klinem", by bylo dobrze.
Mamy kilka sprzedazy do zrealizowania plus zalozmy dojdzie do tego kasa z Moraty. Do tego podstawowy budzet, ktory tez pewnie maly nie jest. Przypominam, ze calkiem wiarygodne zrodla potwierdzaly, ze w zimie uderzylismy po Gündogana i oferowalismy za niego 30 mln. To o czyms swiadczy. Wiele bedzie rzecz jasna zalezec od sprzedazy, ale akuraz kupcow na takich graczy jak Zaza czy Sturaro powinnismy znalezc bez zadnego problemu, coraz czesciej pisze sie tez o Chinczykach i ich checi pozyskania Hernanesa. Asamoah umiejetnosci ma, ale pewnie niewielu chcialoby sie podjac takiego ryzyka. Jest jeszcze Isla, z ktorego zadowoleni sa w Marsylii, problem stanowi jednak kasa. I z niego mozemy jeszcze kilka baniek wycisnac.
- CzeczenCZN
- Juventino
Ja cały liczę że Alvaro zostanie z nami. Ten sezon miał gorszy fakt, ale taki Dybala też taki miał. Jak mówię, co do jego psychy - za dużo NARAZ mu się wszystkiego zwaliło na głowę.
Co do transferów: Jest 5 zawodników - nie licząc stoperów i Buffona oczywiście - którzy tworzą szkielet tej drużyny: Pogba, Dybala, Sandro, Morata i Cuadrado - strasznie chciałbym by zostało to nienaruszone. Może być ciężko, zwłaszcza w przypadku dwóch ostatnich. Ja bym chciał byśmy dogadali sprawy z Real M i Chelsea jak najszybciej - już, by na początku okienka tylko formalności dopełnić. Jeżeli chodzi o wzmocnienia, wszyscy (prawie) piszą tutaj o ofensywie - Treq, Top "9", zapominając o tyłach, panuje przekonanie: "Vrsaljko lub jakiś Widmer i będzie git" - otóż nie, wzmocnienie prawej flanki uważam za tak samo ważne i od tego bym zaczął. Pomijając już to, że gracze tylnych formacji są statystycznie znacznie tańsi niż ofensywni i łatwiej o Topa defensywnego niż ofensywnego. Jasne że okazje pozyskania graczy na różne pozycję mogą się w różnej kolejności pojawiać podczas mercato, to jednak powinniśmy od początku, cały czas bacznie śledzić sytuację prawych obrońców - najlepiej już od teraz, by jak najwytrawniej rozegrać zbliżające się coraz większymi krokami - letnie mercato.
Inne pozycję: cały czas odczuwalny jest brak Vidala. Jeżeli to prawda że N'Golo Kante jest do wyjęcia za 25 mln - powinniśmy to rozważyć. Może go przekonać wizja gry w Topowym Klubie walczącym o końcowy triumf w CL. Mi zależy na Topowych zawodnikach którzy podniosą poziom pierwszej jedenastki. Pytanie tylko co nam bardziej potrzebne? Podnieść potencjał defensywny czy ofensywny - a wszystkiego mieć nie można. Brakuje i Vidala w szczytowej formie i Pirlo w analogicznej.
Bo fakt faktem za kreatywność w środku odpowiada Pogba i na tym koniec. Za spokój środka pola odpowiada Khedira i robi to świetnie, w tym problem że z powodów zdrowotnych nie zapewnia stabilności pierwszej 11, opieranie jej na nim to czysta loteria tak naprawdę i chyba nie powinno tak być w takim klubie jak obecny Juventus.
Można też pokombinować ze sprzedażami graczy rezerwowych jak: Asamoah, Pereyra, Sturaro, Hernanes czy właśnie nawet nominalnie podstawowy Khedira.
Co do transferów: Jest 5 zawodników - nie licząc stoperów i Buffona oczywiście - którzy tworzą szkielet tej drużyny: Pogba, Dybala, Sandro, Morata i Cuadrado - strasznie chciałbym by zostało to nienaruszone. Może być ciężko, zwłaszcza w przypadku dwóch ostatnich. Ja bym chciał byśmy dogadali sprawy z Real M i Chelsea jak najszybciej - już, by na początku okienka tylko formalności dopełnić. Jeżeli chodzi o wzmocnienia, wszyscy (prawie) piszą tutaj o ofensywie - Treq, Top "9", zapominając o tyłach, panuje przekonanie: "Vrsaljko lub jakiś Widmer i będzie git" - otóż nie, wzmocnienie prawej flanki uważam za tak samo ważne i od tego bym zaczął. Pomijając już to, że gracze tylnych formacji są statystycznie znacznie tańsi niż ofensywni i łatwiej o Topa defensywnego niż ofensywnego. Jasne że okazje pozyskania graczy na różne pozycję mogą się w różnej kolejności pojawiać podczas mercato, to jednak powinniśmy od początku, cały czas bacznie śledzić sytuację prawych obrońców - najlepiej już od teraz, by jak najwytrawniej rozegrać zbliżające się coraz większymi krokami - letnie mercato.

Inne pozycję: cały czas odczuwalny jest brak Vidala. Jeżeli to prawda że N'Golo Kante jest do wyjęcia za 25 mln - powinniśmy to rozważyć. Może go przekonać wizja gry w Topowym Klubie walczącym o końcowy triumf w CL. Mi zależy na Topowych zawodnikach którzy podniosą poziom pierwszej jedenastki. Pytanie tylko co nam bardziej potrzebne? Podnieść potencjał defensywny czy ofensywny - a wszystkiego mieć nie można. Brakuje i Vidala w szczytowej formie i Pirlo w analogicznej.
Bo fakt faktem za kreatywność w środku odpowiada Pogba i na tym koniec. Za spokój środka pola odpowiada Khedira i robi to świetnie, w tym problem że z powodów zdrowotnych nie zapewnia stabilności pierwszej 11, opieranie jej na nim to czysta loteria tak naprawdę i chyba nie powinno tak być w takim klubie jak obecny Juventus.

Można też pokombinować ze sprzedażami graczy rezerwowych jak: Asamoah, Pereyra, Sturaro, Hernanes czy właśnie nawet nominalnie podstawowy Khedira.
- Wojtek
- Juventino
Uważasz, że Dybala gra słabo w tym sezonie? :oForzaItanimulli3vujcm pisze:Ja cały liczę że Alvaro zostanie z nami. Ten sezon miał gorszy fakt, ale taki Dybala też taki miał.
e: spoko, źle zinterpretowałem

Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2016, 18:57 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie. Chodziło mi że ogólnie miał taki w karierze - wcześniej.Wojtek pisze:Uważasz, że Dybala gra słabo w tym sezonie? :oForzaItanimulli3vujcm pisze:Ja cały liczę że Alvaro zostanie z nami. Ten sezon miał gorszy fakt, ale taki Dybala też taki miał.

BTW: Swoją drogą propo pozycji Treqa - Ben Arfa notuje naprawdę niezły sezon! Będzie dostępny za darmo, jakąś alternatywą może być

- sebatiaen
- Juventino
Kupmy Diaware, gość będzie lada moment top.
on ma super balans ciała coś jak właśnie Kante i Vieira.
Tonie przypadek że chcą go w Monachium i Man. City.
Zobaczycie jaki to będzie kocur w lepszym klubie
Ja wiem że youtube to nie wyznacznik , ale zobaczcie spbie chłopaka.
Przyśpieszenie, drybling, sila fizyczna, balans. to jest zawodnik dla Juve, jest wspaniały.
Ja wiem że Mandragora też przychodzi ale młodego włocha Genoa ustawia już na pozycji obrońcy, podobno sobie bardzo dobrze radzi, może nasi znalezli rezerwowego dl Leonardo?
on ma super balans ciała coś jak właśnie Kante i Vieira.
Tonie przypadek że chcą go w Monachium i Man. City.
Zobaczycie jaki to będzie kocur w lepszym klubie
Ja wiem że youtube to nie wyznacznik , ale zobaczcie spbie chłopaka.
Przyśpieszenie, drybling, sila fizyczna, balans. to jest zawodnik dla Juve, jest wspaniały.
Ja wiem że Mandragora też przychodzi ale młodego włocha Genoa ustawia już na pozycji obrońcy, podobno sobie bardzo dobrze radzi, może nasi znalezli rezerwowego dl Leonardo?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Najlepszy moment, zeby rzucic Isle + iles mln. za Batszuja, ktory w moim mniemaniu moglby byc kozackim rezerwista dla Cavaniego. Zadne tam niepewne Moraty czy Mandzukice.CavAllano pisze:Jest jeszcze Isla, z ktorego zadowoleni sa w Marsylii, problem stanowi jednak kasa. I z niego mozemy jeszcze kilka baniek wycisnac.
O niego moze byc meeega ciezko, bo pokazal sie w Anglii, anie w jakiejs Rumunii. Owszem, za 25 to miod malina transfer, ale obawiam sie, ze nie tylko Juventus bedzie go chcial miec u siebie, totez Witsel jak najbardziej OK.ForzaItanimulli3vujcm pisze:N'Golo Kante
Sęk w tym ze na prawe wahadlo jest taka posucha, jak i na registe. W mojej opinii nadchodzacy sezon bedziemy musieli przebiedowac z jakims Vrsaljko czy cos.ForzaItanimulli3vujcm pisze:gracze tylnych formacji są statystycznie znacznie tańsi niż ofensywni i łatwiej o Topa defensywnego niż ofensywnego.
Noo, na rezerwe treqa dobryForzaItanimulli3vujcm pisze:Ben Arfa
Diawara powstrzymywal Pogbe - jakies pytania jeszcze?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Arbuzini
- Juventino
Jacky pisze:Najlepszy moment, zeby rzucic Isle + iles mln. za Batszuja, ktory w moim mniemaniu moglby byc kozackim rezerwista dla Cavaniego. Zadne tam niepewne Moraty czy Mandzukice.CavAllano pisze:Jest jeszcze Isla, z ktorego zadowoleni sa w Marsylii, problem stanowi jednak kasa. I z niego mozemy jeszcze kilka baniek wycisnac.

Mandragora również. I co teraz?Jacky pisze:Diawara powstrzymywal Pogbe - jakies pytania jeszcze?

Bez przesady, Rolando zagrał raptem cztery mecze jako obrońca. To wciąż głównie materiał na pomocnika i to naprawdę niezłego. Jednak jego dołączenie do Juventusu po sezonie wcale nie jest przesądzone, równie dobrze może zostać dalej wypożyczony np. do Sassuolo albo kontynuować karierę w Pescarze jeśli tej uda się uzyskać awans do Serie A.sebatiaen pisze:Ja wiem że Mandragora też przychodzi ale młodego włocha Genoa ustawia już na pozycji obrońcy, podobno sobie bardzo dobrze radzi, może nasi znalezli rezerwowego dl Leonardo?
Te rozważania transferowe pomiędzy nami a Realem, które zapodał Forza są tak wydumane, że to musi być twór jakiegoś dziennikarza. Dziwne, że nie dorzucił do tego jeszcze Casemiro, przecież o nim też były plotki.
Nie zdziwcie się koledzy (i koleżanki - jeśli jakieś to czytają) jeśli po sezonie zamiast transferu Cavaniego, będziemy światkami wydojenia przez Real na dodatkową kasę za Moratę.
Kusi kasa za Sturaro i Zazę, ale ja nie jestem zwolennikiem spieniężania sprawdzonych rezerwowych, którzy na dodatek ciągle rokują na rozwój. Mamy w drużynie piłkarzy, których powinniśmy pożegnać w pilniejszym trybie dodając do tego zawodników wypożyczonych, którzy raczej nie znajdą sobie miejsce u nas w kadrze - Isla, Buchel, F. Rossi, Bouy oraz może Leali.
- CzeczenCZN
- Juventino
Wredny Batman?Jacky pisze:Batszuja
Oj tak! Będzie ciężko bardzo, pewnie tak.... Szansa, że przekonamy go klasą sportową Juve, wizją walki o najwyższe cele i realną szansą gry w podstawie u boku Pogby. Zresztą to gracz bardzo pasujący do Serie A. Mówiąc wprost - sprzedał bym Ase i Pereyre by na niego było. On plus Mandragora i jest bajka. W przypadku fiasku? Witsel jak najbardziej! Również w tej sytuacji bym w/w dwójkę spieniężyłJacky pisze:O niego moze byc meeega ciezko, bo pokazal sie w Anglii, anie w jakiejs Rumunii. Owszem, za 25 to miod malina transfer, ale obawiam sie, ze nie tylko Juventus bedzie go chcial miec u siebie, totez Witsel jak najbardziej OK.

Bez przesady: Fabinho, Danilo, Aurier...Jacky pisze:Sęk w tym ze na prawe wahadlo jest taka posucha, jak i na registe. W mojej opinii nadchodzacy sezon bedziemy musieli przebiedowac z jakims Vrsaljko czy cos.
No i na pewno lepszy niż Hernanes jako podstawowy. Gdyby środków zabrakło, po kupnie: Kante/Witsela, PO z trójki wymienionej powyżej i Cavaniego.... Dało by się przeżyć. Ja bym wtedy nie narzekałJacky pisze:Noo, na rezerwe treqa dobry

Po transferze, mógłby kisić się u nas na ławce jak pewien Francuz i drugi Pół Francuz...Jacky pisze:Diawara powstrzymywal Pogbe - jakies pytania jeszcze?
Pewnie tak, wrzuciłem jako ciekawostkę...Arbuzini pisze:Te rozważania transferowe pomiędzy nami a Realem, które zapodał Forza są tak wydumane, że to musi być twór jakiegoś dziennikarza. Dziwne, że nie dorzucił do tego jeszcze Casemiro, przecież o nim też były plotki.
- mrozzi
- Juventino
Pytanie, czy zarzad bedzie chcial pompowac duze pieniadze we wzmocnienie prawej strony defensywy juz teraz. Jak dla mnie rozlozymy te wzmocnienia na 2 lata, by w 2017 miec w koncu w pelni uksztaltowany zespol. Wszyscy widza, ze poziom Lichtsteinera jest juz zbyt niski w przekroju calego skladu, ale nic by sie nie stalo, gdybysmy takze kolejny sezon grali nim w podstawie. Osobiscie obstawiam wzmocnienie kims takim jak Widmer, De Sciglio (ponoc zyczenie Allegriego) czy ten gosc o trudnym nazwisku z Sassuolo. Danilo to bardzo fajne rozwiazanie i nie kierowalbym sie jednym bardzo nieudanym meczem w LM, ale to jednak koszt rzedu co najmniej 25 mln. Wydaje sie, ze w pierwszej kolejnosci zwrocimy sie po klasowego srodkowego obronce, a i w pomocy oraz ataku tez przeciez musimy namieszac.
Wazne, by Marotta zalatwil mozliwie wiele mozliwie najwczesniej. Tu nie chodzi jedynie o zgranie zawodnika z zespolem, ale tez unikniecie sytuacji, w ktorej bierzemy kogos na gwalt (p. Hernanes) tuz przed koncem okienka.
Tak swoja droga fajnie, by Allegri mial wykonawcow do 2/3 ustawien.
Wazne, by Marotta zalatwil mozliwie wiele mozliwie najwczesniej. Tu nie chodzi jedynie o zgranie zawodnika z zespolem, ale tez unikniecie sytuacji, w ktorej bierzemy kogos na gwalt (p. Hernanes) tuz przed koncem okienka.
Tak swoja droga fajnie, by Allegri mial wykonawcow do 2/3 ustawien.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Pomijając fakt, że Buffon i Barzagli będą już jedną nogą na emeryturze, a Pogby już pewnie w Turynie nie będzieCavAllano pisze:Jak dla mnie rozlozymy te wzmocnienia na 2 lata, by w 2017 miec w koncu w pelni uksztaltowany zespol

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Buffona i Barzgliego zastąpić będzie bardzo trudno a jeśli chodzi o Buffona to mamy geniusza jaki rodzi się raz na 100 lat...
Jeżeli informacja z głównej jest prawdziwa, że Marotta nie chce płacić 25 mln za kogoś kto sam nie pała entuzjazmem co do przeprowadzki do Juve to popieram go...dla mnie Berardi to nie gracz na miarę Juve a jak dodatkowo będzie stroił fochy to niech idzie gdziekolwiek, szkoda kasy na takiego. Albo chce grac dla Juve i odda serce drużynie albo wypad.
Jeżeli informacja z głównej jest prawdziwa, że Marotta nie chce płacić 25 mln za kogoś kto sam nie pała entuzjazmem co do przeprowadzki do Juve to popieram go...dla mnie Berardi to nie gracz na miarę Juve a jak dodatkowo będzie stroił fochy to niech idzie gdziekolwiek, szkoda kasy na takiego. Albo chce grac dla Juve i odda serce drużynie albo wypad.