Mercato (Lato 2016)
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Popisujesz się ignorancją nie kojarząc Peresa, chcesz za to rozdawać innym bany a na koniec wzdychasz do bardzo przeciętnego wan der Wiela. Wow.
Peres, Vrsaljko i Widmer to ten sam rozmiar kapelusza i można co najwyżej wróżyć z fusów, który wskoczyłby u nas na wyższy poziom a który okazał się niewypałem.
Peres, Vrsaljko i Widmer to ten sam rozmiar kapelusza i można co najwyżej wróżyć z fusów, który wskoczyłby u nas na wyższy poziom a który okazał się niewypałem.
- Kucharius1
- Juventino
Śmiejesz się z kolegi a sam wymieniasz van der Wiela który ostatni naprawdę dobry sezon rozegrał w sezonie 09/10. Już rok później Ajax zarzucał mu brak w zaangażowaniu (rozkręcał własną firmę), aż został kupiony za zaledwie 6 mln. W P$G gra tak że co roku przymierzają kogoś na jego miejsce ( w tym kilka razy Lichego, raz było blisko transakcji). Chcieliby go zatrzymać jako alternatywę, ale nie naciskają nazbyt.wloski pisze:Od robienia wiatru są dmuchawy.Garreat pisze:Jak dla mnie fajna opcja, zawsze robi sporo wiatru.kamil-8853 pisze:co powiecie na Bruno Peresa ?
Serio, niektórym przydałby się ban za głupie pisanie. Nie wiem co poniektórzy takim szambem zaśmiecają ważne informacje, treści, wiadomości, nazwijcie to jak chcecie. Wchodzę w temat i poruszane jest zdanie na temat gracza, którego kojarzę tylko z jednego powodu, strzelił nam bramkę, bo Evra i Vidal w tym czasie umawiali się na kawę. Gracz zbędny, niepotrzebny, kiepski, który nie powinien być nawet w naszej orbicie poszukiwań.
Na prawą stronę widzę tylko dwie kandydatury z Serie A to Widmer i Šime Vrsaljko, którzy są jedyną alternatywą do tego, co w tym sezonie gra Lichy. Oczywiście chciałbym darmowego van der Wiela, ale problem jest taki, że nie możemy mu nic zaoferować po za coroczną walką o puchary. A przecież piłkarze nie grają dla pucharów, ale dla kasy, szczególnie, jeśli mowa o zawodnikach z drużyn, które nie boją się płacić dużych pieniędzy za transfery i kontrakty.
Ja myślę że trafi do nas Chorwat

- Arbuzini
- Juventino
Aurier van der Wiela wygryzł z palcem w pupie. Największą zaletą Holendra jest to, że mógłby przyjść za darmo, a i tak nie ustawia się po niego kolejka chętnych. Opcja jako vice-Cuadrado, bo u nas widziałbym go głównie na wahadle.
Peresem w zimie mocno zainteresowany był Bayern i wcale nie zdziwię się, jeśli Ancelotti będzie chciał sprowadzić jakichś zawodników z Serie A. Z Włoch najbardziej stylem gry pasuje do nas Vrsaljko, podobny typ bocznego obrońcy co Lichtsteiner. Mniejszy walczak, ale z lepszą techniką i dośrodkowaniem.
Peresem w zimie mocno zainteresowany był Bayern i wcale nie zdziwię się, jeśli Ancelotti będzie chciał sprowadzić jakichś zawodników z Serie A. Z Włoch najbardziej stylem gry pasuje do nas Vrsaljko, podobny typ bocznego obrońcy co Lichtsteiner. Mniejszy walczak, ale z lepszą techniką i dośrodkowaniem.
- PlanetJuve
- Juventino
http://www.seriea.pl/328547-van-der-wie ... -romy.html
także po kłopocie.
Fajnie, że masz zdanie o zawodniku po JEDNYM incydencie, który utkwił ci w pamięci
O Twoich kandydatach masz pewnie taką samą wiedzę tylko, że była mowa o nich w prasie i już z automatu są lepsi. Wiem, to o czym się piszę jest git.
Sam miałeś pomysł żeby w gazetach popisali o naszych kontuzjach to wtedy ktoś się za to zabierze...
A tak przy okazji rzucę, bo piszą
http://www.football-italia.net/82401/ju ... -wijnaldum
także po kłopocie.
Sam siebie wywołałeś do tablicy.wloski pisze:Od robienia wiatru są dmuchawy.Garreat pisze:Jak dla mnie fajna opcja, zawsze robi sporo wiatru.kamil-8853 pisze:co powiecie na Bruno Peresa ?
Serio, niektórym przydałby się ban za głupie pisanie. Nie wiem co poniektórzy takim szambem zaśmiecają ważne informacje, treści, wiadomości, nazwijcie to jak chcecie. Wchodzę w temat i poruszane jest zdanie na temat gracza, którego kojarzę tylko z jednego powodu, strzelił nam bramkę, bo Evra i Vidal w tym czasie umawiali się na kawę. Gracz zbędny, niepotrzebny, kiepski, który nie powinien być nawet w naszej orbicie poszukiwań.
Na prawą stronę widzę tylko dwie kandydatury z Serie A to Widmer i Šime Vrsaljko, którzy są jedyną alternatywą do tego, co w tym sezonie gra Lichy. Oczywiście chciałbym darmowego van der Wiela, ale problem jest taki, że nie możemy mu nic zaoferować po za coroczną walką o puchary. A przecież piłkarze nie grają dla pucharów, ale dla kasy, szczególnie, jeśli mowa o zawodnikach z drużyn, które nie boją się płacić dużych pieniędzy za transfery i kontrakty.
Fajnie, że masz zdanie o zawodniku po JEDNYM incydencie, który utkwił ci w pamięci

O Twoich kandydatach masz pewnie taką samą wiedzę tylko, że była mowa o nich w prasie i już z automatu są lepsi. Wiem, to o czym się piszę jest git.
Sam miałeś pomysł żeby w gazetach popisali o naszych kontuzjach to wtedy ktoś się za to zabierze...
A tak przy okazji rzucę, bo piszą
http://www.football-italia.net/82401/ju ... -wijnaldum
- CzeczenCZN
- Juventino
Szlag! O ile to prawda. Liczyłem na niego, jako na darmowe wzmocnienie ławki - doświadczonego zawodnika na skrzydło, który w ważnych meczach (typu Monachium 2016) będzie w stanie zmienić oddychających rękawami kolegów - jak za darmo? To byłby to świetny ruch. No ale liczę że #MarottaWieCoRobiPlanetJuve pisze:http://www.seriea.pl/328547-van-der-wie ... -romy.html
także po kłopocie.

- panlider
- Juventino
Dajcie spokój z tym Van Der Wielem, jak ktoś słusznie zauważył, koleś ostatni sensowny sezon rozegrał jakieś 5 lat temu, a fakt, iż nie podnosi się z ławki pomimo zawieszenie Auriera też sporo mówi.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Szlag! O ile to prawda. Liczyłem na niego, jako na darmowe wzmocnienie ławki - doświadczonego zawodnika na skrzydło, który w ważnych meczach (typu Monachium 2016) będzie w stanie zmienić oddychających rękawami kolegów - jak za darmo? To byłby to świetny ruch. No ale liczę że #MarottaWieCoRobiPlanetJuve pisze:http://www.seriea.pl/328547-van-der-wie ... -romy.html
także po kłopocie.
Co do Wijnalduma to mam mieszane uczucia. Gość na pewno ma umiejętności i do pewnego momentu w sezonie był jedynym jasnym punktem tragicznego w tym sezonie Newcastle, ale ostatnie mecze ma równie słabe co reszta zespołu. Zresztą jego obecna postawa rodzi moje podejrzenia, że to zwyczajny najemnik, który opuści nas równie szybko, jak się pojawił.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- wagner
- Juventino
Podam pod wątpliwość Twoją tezę @Arbuzini. Lichtsteiner rzeczywiście nie błyszczy ostatnio w kwestii dośrodkowań, ale zwróć uwagę jak często grał wysokie piłki podczas pierwszego sezonu Llorente. Do tego dochodzi efektywność jego podań, nie mam teraz możliwości, ale Szwajcar kilka sezonów temu był chyba w top 2 (jak nie top 1) w naszej drużynie jeśli chodzi o asysty. Można być zadowolonym w kwestii jego ostatnich podań podczas jego kariery w Juventusie. Ogólnie mam wrażenie, że częstotliwość i skuteczność dośrodkowań Lichtsteinera jest z sezonu na sezon coraz mniejsza, coraz rzadziej decyduje się na ten element podania. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, coraz słabszą dyspozycją ofensywną Szwajcara (a była ona na bardzo dobrym poziomie mimo niedoceniania tego elementu u Stefana przez użytkowników forum JP), rozwiązaniami taktycznymi (taki Cuadrado też odpuścił z wrzutkami) ect. Także wstrzymał bym się z tezą, że Chorwat ma lepsze podanie/dośrodkowanie od Lichtsteinera, być może tak jest i będzie miało miejsce w przyszłości, gdy dojdzie do tego transferu, ale uważam że będzie o to trudno - lub trudno to w tym momencie ocenić.Arbuzini pisze:Mniejszy walczak, ale z lepszą techniką i dośrodkowaniem.
Edit: Sprawdziłem sezon 2013/14 9 asyst (myliłem się - był w top 3, transfermarkt podaje Tevez 9 asyst, Pogba 16(!) )
Nie śledzę gry Holendra aż tak bardzo, ale wydaje mi się że ostatnio zagrał naprawdę dobry sezon w latach 2013-14. Z jego dośrodkowań padło 9 bramekpanlider pisze:Dajcie spokój z tym Van Der Wielem, jak ktoś słusznie zauważył, koleś ostatni sensowny sezon rozegrał jakieś 5 lat temu, a fakt, iż nie podnosi się z ławki pomimo zawieszenie Auriera też sporo mówi.

Edit2: Dyskusja powinna raczej toczyć się na płaszczyźnie czy Van Der Wiel jest nam potrzebny, czy będzie przydatny, czy będzie wartościowym uzupełnieniem kadry, niż czy potrafi grać na dobrym poziomie w piłkę.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Gdyby nadal mial taka forme, jak pare lat temu, to bym o nim nawet nie wspomnial, bo wiadomo ze bylibysmy bez szans. A jesli juz, to mialby teraz przyjsc na ligowe ogony i Coppa Italia. Ale moze jednak ten Pelle. Chyba jest bardziej pancernySmok-u pisze:Nie no chłopie żaden Falcao. Gościu w miarę dobry sezon zagrał trzy lata temu, od tamtej pory jest non stop kontuzjowany i bez żadnej formy.

Obecnie Cuadrado w 3-5-2 na wahadle nie jest az taki tragiczny (w ataku). Problem pojawia sie, gdy trzeba grac 4 z tylu. Wtedy jak Lichy nie moze, to sa jakies cuda z Barzaglim. W mojej opinii Holender nadaje sie wiec bardzo dobrze na prawa obrone, ale na wahadle jest gorszy w grze w przod niz Kolumbijczyk. Tak czy siak problem z glowy, bo idzie do Romy. Poprosze wiec tego Chorwata z Sassuolo, ale jednoczesnie kogos innego na zmiennika lewej, niz Evra...wagner pisze:Edit2: Dyskusja powinna raczej toczyć się na płaszczyźnie czy Van Der Wiel jest nam potrzebny, czy będzie przydatny, czy będzie wartościowym uzupełnieniem kadry, niż czy potrafi grać na dobrym poziomie.
Jesli Wijnaldum ma byc naszym przyszlorocznym treqiem, to ja podziekuje :roll:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Yaro417
- Juventino
Naszym przyszłorocznym 3/4 ma być ponoć Saponara, tak hejtowany tutaj w zeszłe lato
Ale to raczej jako alternatywa w ustawieniu, aniżeli nasz pierwszy garnitur. Podstawowym systemem będzie bowiem w dalszym ciągu 3:5:2, a tam dla Ricardo miejsca nie ma.

- Arbuzini
- Juventino
Pamiętam ten sezon doskonale, ale to był chyba jedyny taki czas, kiedy Lichtsteiner nie był krytykowany za swoje wrzutki więc ciekawe ile w tym umiejętności Szwajcara, a ile fenomenu Llorente
. Zresztą mamy porównanie w naszej drużynie jak potrafi robić to Sandro. Dla Vrsaljko zagranie dobrej piłki w pole karne przy pełnym biegu nie stanowi specjalnej trudności, napędza całkiem sporo akcji Sassuolo, a przecież po odejściu Zazy w polu karnym rywala nie mają już zawodnika, który grałby dobrze głową. Berardi przebywa raczej w innych strefach boiska.
Żeby nie było, nie gloryfikuje w żaden sposób umiejętności Chorwata. Zwyczajnie z trójki: on, Widmer i Peres wydaje się najbardziej do nas pasować. Nie specjalnie cenię sobie zawodnika Udinese, a Brazylijczyk to raczej nie jest typ obrońcy jakich lubi Allegri.
Otarłbym łzy po Cuadrado i szybciutko leciał po Fabinho. Doskonale atakuje więc nie powinien mieć żadnych problemów z grą na wahadle, a od dzwona jako skrzydłowy (np. w 451). Do tego ograny na prawej obronie oraz jako środkowy pomocnik. Taki zawodnik to skarb i na pewno by się u nas nie marnował. Lubię takich piłkarzy, nie udało się z Islą, ale myślę że warto zrobić drugie podejście.
Van Der Wielowi bliżej do wahadłowego niż bocznego obrońcy. Zwyczajnie przeciętnie broni, a Blanc tylko kombinuje żeby nie wpuszczać go na boisko. Byłem za, kiedy Lichtsteiner się lepiej prezentował, ale teraz jestem zdania, że to nie jest człowiek, którego szukamy.

Żeby nie było, nie gloryfikuje w żaden sposób umiejętności Chorwata. Zwyczajnie z trójki: on, Widmer i Peres wydaje się najbardziej do nas pasować. Nie specjalnie cenię sobie zawodnika Udinese, a Brazylijczyk to raczej nie jest typ obrońcy jakich lubi Allegri.
Otarłbym łzy po Cuadrado i szybciutko leciał po Fabinho. Doskonale atakuje więc nie powinien mieć żadnych problemów z grą na wahadle, a od dzwona jako skrzydłowy (np. w 451). Do tego ograny na prawej obronie oraz jako środkowy pomocnik. Taki zawodnik to skarb i na pewno by się u nas nie marnował. Lubię takich piłkarzy, nie udało się z Islą, ale myślę że warto zrobić drugie podejście.
Van Der Wielowi bliżej do wahadłowego niż bocznego obrońcy. Zwyczajnie przeciętnie broni, a Blanc tylko kombinuje żeby nie wpuszczać go na boisko. Byłem za, kiedy Lichtsteiner się lepiej prezentował, ale teraz jestem zdania, że to nie jest człowiek, którego szukamy.
- wagner
- Juventino
Arbuzini pisze:Żeby nie było, nie gloryfikuje w żaden sposób umiejętności Chorwata. Zwyczajnie z trójki: on, Widmer i Peres wydaje się najbardziej do nas pasować. Nie specjalnie cenię sobie zawodnika Udinese, a Brazylijczyk to raczej nie jest typ obrońcy jakich lubi Allegri.
Na powyższe kwestie jestem tego samego zdania.Arbuzini pisze:Van Der Wielowi bliżej do wahadłowego niż bocznego obrońcy. Zwyczajnie przeciętnie broni, a Blanc tylko kombinuje żeby nie wpuszczać go na boisko. Byłem za, kiedy Lichtsteiner się lepiej prezentował, ale teraz jestem zdania, że to nie jest człowiek, którego szukamy.

- Szilgu
- Juventino
http://transfery.info/87121,nowy-napastnik-juventusu
Takie buty. Wie ktoś coś o nim? Oglądał ktoś go w akcji?
- pęto
- Juventino
Alternatywa dla Cavaniego. Tym razem od razu zaczynamy od Planu Z.Szikit pisze:http://transfery.info/87121,nowy-napastnik-juventusu
A tak poważnie, to statystycy podają, że strzelił 14 w 28 w Serie B i jest tamże 4 strzelcem. Młody już nie jest, ale to Włoch

Zakładam, że będzie się tułać po wypożyczeniach i za kilka lat gdzieś odejdzie za friko.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- CzeczenCZN
- Juventino
No juniorem nie jest, fakt
No ale może to wskazywać że dwóch napastników odejdzie - młody Ganz gra na "9" - a ktoś przecież musi być rezerwowym. Więc obok Top Playera, musi być jeszcze ktoś. Dodatkowo dość młody, szanse rozwoju są. Łatwiej też takiego sprzedać.
No, chyba że to kolejna inwestycja...

No, chyba że to kolejna inwestycja...