Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 20:38

Według mnie skład nie robi szału, obawiam się że możemy tutaj dostać niezłe bęcki ;/

ps. macie jakis link do meczu ?

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 20:46

Robert 10 pisze:Według mnie skład nie robi szału, obawiam się że możemy tutaj dostać niezłe bęcki ;/

ps. macie jakis link do meczu ?
http://goatdee.net/143085/watch-italy-vs-spain

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 20:55

Vincitore pisze:
Kadziel pisze:
Arbuzini pisze:Włochom brakuje jednego zawodnika do kompletnej kadry, a robi się z tego problem jakby połowy pozycji nie było kim obsadzić.

Buffon - Florenzi, Bonucci, Chiellini/Barzagli, Darmian - Marchisio, Verratti - El Shaarawy, Candreva, Insigne - Pelle
Ta, wszyscy płaczą, że nie ma takich zawodników jak Del Piero czy Totti, a jak sobie przypomnieć największe turnieje to oni na nich nie błyszczeli. Włosi sukcesy zawdzięczali legendarnej obronie i świetnej pomocy, a nie magikom ataku. Podobnie może być teraz.
Czyżby? Dwa ostatnie złote mundiale to w 82 roku magik Rossi, król strzelców ładujący hattricka Brazylii. W Niemczech 8 z 12 bramek było dziełem napastników, przy czym każdy od Iaquinty zaczynając strzelił bramkę.
Napastnicy są ważni, ale Szary i Insigne to właśnie napastnicy. Tylko, że skrzydłowi. I moim zdaniem Conte powinien dziękować niebiosom, że Faraon odzyskał w Romie formę. Wiem, że nie są to legendy na miarę Tottiego, czy Del Piero, ale do Toniego, Gilardino, czy Vicka spokojnie można ich porównać. Bardziej niż o takiego Pelle, martwię się tym, że Candreva nie jest tym samym zawodnikiem co dwa sezony temu.

hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:12

Eder to taki cienias, że ja nie wiem jak on te 12 bramek napykał w Serie A? Forma przemawia za El Sharawym, charakter za Zazą, no ale Conte wie swoje...
Giaccherini to moim zdaniem nie ten poziom, no ale Conte wie swoje..

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:38

Oglądacie? Conte tak zaryglował bramkę, że Hiszpanie nie oddali nawet jednego strzału?

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:39

Pelle robi robotę. Odgrywa, zastawia się, na krytykę na wyrost nie zasłużył na ten moment. Najlepsi na boisku Candreva i Motta. Jedyni gracze, którzy nie są przestraszeni obecnością przeciwnika. Dobrze gra Astori, w akcjach do przodu (widać że pograł w tej taktyce troche, w odróżnieniu od Darmiana) jak i przy atakach Hiszpanów, no ale w sumie jaki obrońca przy takim Macie wygląda źle ?

Fajnie rozegrany rzut rożny w 7 minucie. :ok:

PS: Chwały Włochom nie przynosi fakt, że mecz z Hiszpanią gramy na małym stadionie Udine. Na jakich stadionach Włosi grali w eliminacjach ?
Ostatnio zmieniony 24 marca 2016, 21:41 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:39

Zaskoczyli mnie, bo nawet całkiem fajnie to wygląda. No ale niewiele z tego wynika gdy z przodu stoi taki Eder :whistle: Sukcesów z zawodnikami jego pokroju lub Giaccheriniego nie wróżę.
Za to Candreva :ok: ten gościu powinien grać u nas już ładnych kilka lat.
Ostatnio zmieniony 24 marca 2016, 21:40 przez jarmel, łącznie zmieniany 2 razy.

ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:40

Giaccherini to pupil Conte, można to było zauważyć w trakcie pierwszej połowy, Gacek nie umie przyjąć prostej piłki a Antek bije bravo... Pelle też jest daremny,niech daje tego Zazy na boisko... gra nie wygląda tak tragicznie, mimo tylu braków? Barzagli, Kielon, Markiz, Veratti// dawać Insignie za Edera, Szarego i Zaze!!! niech Rugani pogra za Astoriego.

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 21:46

Arbuzini pisze:Oglądacie? Conte tak zaryglował bramkę, że Hiszpanie nie oddali nawet jednego strzału?
Hiszpanie rzadko atakują, nie wiem, czy to wynika z nastawienia Włochów, czy wina leży po stronie Hiszpanów. Na pewno fajnie się ogląda Squadrę, ale z lepszymi wykonawcami to by była baja :ok:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 22:00

ozi(Forza_Juve) pisze:niech Rugani pogra za Astoriego.
Rugani to Conte nie obchodzi, bo to nie jest chłopak na granie za trzy miesiące na mistrzostwach, a potem to już Antek będzie się przejmował Chelsea :whistle:

Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 22:46

Remis 1-1 po bramce Hiszpanii ze spalonego. Ciężko byłoby się tego spodziewać, a jeszcze ciężej, że Włosi będą na boisku wyglądać poprostu lepiej. Oczywiście są negatywy jak beznadziejny Eder czy Astori, który z piłką przy nodze jest fatalny. Świetne wejście Insignie ale rożne to on powinien zostawić komu innemu. W pierwszej połowie bardzo dobra współpraca Pelle z Candrevą i chciałbym ich zobaczyć kiedy po lewej stronie będą mieli chociażby minimalne wsparcie.

Ciekaw jestem czy Conte zostanie przy tej taktyce. Jeśli tak to ciekawa rywalizacja będzie o miejsce w środku pola, bo na dwa miejsca będą Motta, Marchisio i Verratti. A po dzisiejszym meczu i kilku PSG, które widziałem w tym sezonie uważam, że Motta na tą chwile powinien być pewny miejsca w składzie. Całość wyglądała naprawdę fajnie i myślę, że jak na Euro dołączą nieobecni to drużyna Conte może sprawić niespodziankę tym, którzy już ich skreślają z jakiejkolwiek walki na tym turnieju.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 23:05

Ci sędziowie to nawet w towarzyskich meczach przeciwko Włochom. Przy wyrównującej bramce trzech Hiszpanów na wyraźnym spalonym a gwizdka brak. Ogólnie gra Włochów mogła się podobać szczególnie w drugiej połowie i to im powinno należeć się dzisiaj zwycięstwo. Hiszpania praktycznie nic specjalnego nie pokazała może poza paroma chaotycznymi zrywami Moraty. Co do Thiago Motty to też jestem zdania, że powinno należeć mu się miejsce w pierwszym składzie. Ogólnie jestem jakoś optymistycznie nastawiony do Euro w wykonaniu Włochów, może jednak jakoś to Antek poustawia żeby wszystko grało co najmniej poprawnie. Dobra dzisiaj zmiana Insignie :ok: , no i ta siateczka Zazy na Pique na koniec :hellyes:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 23:34

bramka dla Italii też ze spalonego (minimalnego) także wyglądało to jakby chcieli oddać co zabrali, tak czy inaczej nie podnieść takiego spalonego na jakim był Morata to skandal nawet na B klasie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2016, 23:38

bramka dla Italii też ze spalonego (minimalnego)
https://www.youtube.com/watch?v=IXzW6GnWgTs - po obejrzeniu powtórki muszę się nie zgodzić. Obrońca na wykroku w momencie podania i do spalonego trochę brakuje.

paveloneddar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2016, 00:57

Mecz dla Italii na wielki plus , szkoda spalonego Moraty, ale wynik 1:1 też zadowala no i komentatorzy na rai uno zawsze w formie.
Forza Antonio Conte

ODPOWIEDZ