Mercato (Lato 2016)
- wagner
- Juventino
Jak miało wynikać skoro na lewej pomocy biegał "nowy CR7" w postaci Lanzafame?Arbuzini pisze:Kompletnie zapomniałem o Del Nerim. Może to jednak dobrze, nic dobrego z tego jego 442 nie wynikło.

Tak jak Hernanes.Adrian27th pisze:Diego był bardzo dobrym zawodnikiem
Zazdroszczę optymistycznego podejścia odnośnie Cavaniego

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Jeżeli Arsenal nie przedłuży kontraktu z Mertesackerem to Juve mogłoby po niego sięgnąć - okazja, jakie lubi Marotta. Asem to on nie jest ale to bardzo dobry obrońca, ograny w silnej lidze a jak życie pokazuje, tutaj mógłby odżyć. Jeżeli potwierdzą się informacje co do tego, że z Caceresem nie zostanie przedłużona umowa to warto byłoby sięgnąć po Niemca, który ma 31 lat i jeszcze mógłby trochę pograć. Nasza obrona często się sypie bo swoje lata ma więc byłby on z całą pewnością przynajmniej niezłym uzupełnieniem zespołu.

- pumex
- Juventino
Takie żarty przyprawiają mnie o mdłości i przypominają 'piękno' letniego mercato.alessandro1977 pisze:Jeżeli Arsenal nie przedłuży kontraktu z Mertesackerem to Juve mogłoby po niego sięgnąć - okazja, jakie lubi Marotta.

- wojczech7
- Juventino
Podbijam. Nigdy nie rozumiałem i nie zrozumiem fenomenu tego dryblasa... :shock:pumex pisze:Takie żarty przyprawiają mnie o mdłości i przypominają 'piękno' letniego mercato.alessandro1977 pisze:Jeżeli Arsenal nie przedłuży kontraktu z Mertesackerem to Juve mogłoby po niego sięgnąć - okazja, jakie lubi Marotta.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Dybala 4ever
- Juventino
To, że ich nie zobaczymy nie oznacza jeszcze końca świata czy nieudanego okienka. Przyszły sezon zweryfikuje jakie ono było.alessandro1977 pisze:Ale rozumieliście fenomen Hernanesa ? Musicie być jednak przygotowani na takie nazwiska bo Isco, Benzemy czy Cavaniego nie zobaczycie
- Wojtek
- Juventino
Zeszłe okienko było inne niż będzie to, ponieważ w tamtym roku Marotta musiał wymienić sporo piłkarzy i raczej poszedł w ilość, teraz będzie tylko i wyłącznie jakość. Ja tam wierze w Cavaniego i Iscoalessandro1977 pisze:Ale rozumieliście fenomen Hernanesa ? Musicie być jednak przygotowani na takie nazwiska bo Isco, Benzemy czy Cavaniego nie zobaczycie

- rydwadydwa
- Juventino
Przed sezonem 2014/15 też nie było potrzeby wymiany piłkarzy i dla odmiany nie poszliśmy ani w ilość, ani w jakość. Sprowadziliśmy bodaj 6 piłkarzy w tym 2 na wypożyczeniach, z których najlepszym był Morata.Wojtek pisze:Zeszłe okienko było inne niż będzie to, ponieważ w tamtym roku Marotta musiał wymienić sporo piłkarzy i raczej poszedł w ilość, teraz będzie tylko i wyłącznie jakość. Ja tam wierze w Cavaniego i Iscoalessandro1977 pisze:Ale rozumieliście fenomen Hernanesa ? Musicie być jednak przygotowani na takie nazwiska bo Isco, Benzemy czy Cavaniego nie zobaczycie
- PlanetJuve
- Juventino
Też podbijam, o czym on mówi. Nasza obrona opiera się na ruchliwości, wyprzedzeniu i czytaniu gry, gdzie tu miejsce dla Niemca?? Idź pan w ch.. chowanego się pobaw.wojczech7 pisze:Podbijam. Nigdy nie rozumiałem i nie zrozumiem fenomenu tego dryblasa... :shock:pumex pisze:Takie żarty przyprawiają mnie o mdłości i przypominają 'piękno' letniego mercato.alessandro1977 pisze:Jeżeli Arsenal nie przedłuży kontraktu z Mertesackerem to Juve mogłoby po niego sięgnąć - okazja, jakie lubi Marotta.
- MRN
- Juventino
Ciekaw jestem nadchodzącego mercato choć myślę, że nie będzie wywoływało takich emocji jak poprzednie. Nie wiem co ma w głowie zarząd ale zawodnicy pokroju Sturaro, Lemina, Hernanes nie wniosą nas na wyższy poziom. W topowe nazwiska nie wierzę chyba, że Marotta zwietrzy jakąś okazję.
Dokładnie o tym co pasuje do Marotty bo nie zdziwiłbym się gdyby go sprowadził.PlanetJuve pisze:Też podbijam, o czym on mówi. .

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
alessandro, wymieniłeś zawodników, którzy nie tylko są zmiennikami, ale nawet zostali sprowadzeni w roli zmienników i się dziwisz, że nas nie wynoszą na wyższy poziom. Neto, Rugani i Zaza też nas na wyższy poziom nie wynieśli, bo wygrywać w Coppa Italia albo pojedynczych meczach ligowych to można było ze Storarim, Ogbonną i Matrim 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Według mnie nasze priorytety w to mercato powinny wyglądać tak:
1. drugi A.Sandro tylko na prawą stronę (Cuadrado w 3-5-2 jest spoko, ale w 4-osobowym bloku defensywy już nie)
2. jakiś ofensywny środkowo-lewy pomocnik, aby mógł grać w 4-3-1-2, 4-3-3 i zmiennika Dybali w 3-5-2
3, następca Caceresa, czyli solidny 5-ty środkowy obrońca
Póki co nie ma sensu sprowadzać nowego bramkarza, bo przed Buffonem jeszcze 2 pełne sezony. Jeśli zostanie Pogba, to nie potrzebujemy też kolejnego środkowego pomocnika, bo mamy Pogbę, Marchisio, Khedirę, Asamoah, Pereyrę, Sturaro + ewentualnie Hernanes i Lemina (o ile zostaną). Tacy piłkarze jak Pereyra, Sturaro i Lemina muszą grać, a jak sprowadzimy kolejnego środkowego, to ich kariery mogą się przystopować. Dopiero za rok kupiłbym nowego bramkarza i jakiegoś uniwersalnego środkowego pomocnika, który potrafi rozegrać.
1. drugi A.Sandro tylko na prawą stronę (Cuadrado w 3-5-2 jest spoko, ale w 4-osobowym bloku defensywy już nie)
2. jakiś ofensywny środkowo-lewy pomocnik, aby mógł grać w 4-3-1-2, 4-3-3 i zmiennika Dybali w 3-5-2
3, następca Caceresa, czyli solidny 5-ty środkowy obrońca
Póki co nie ma sensu sprowadzać nowego bramkarza, bo przed Buffonem jeszcze 2 pełne sezony. Jeśli zostanie Pogba, to nie potrzebujemy też kolejnego środkowego pomocnika, bo mamy Pogbę, Marchisio, Khedirę, Asamoah, Pereyrę, Sturaro + ewentualnie Hernanes i Lemina (o ile zostaną). Tacy piłkarze jak Pereyra, Sturaro i Lemina muszą grać, a jak sprowadzimy kolejnego środkowego, to ich kariery mogą się przystopować. Dopiero za rok kupiłbym nowego bramkarza i jakiegoś uniwersalnego środkowego pomocnika, który potrafi rozegrać.
- cziro
- Juventino
Jak się wiedzie Darmianowi w ManU? Śledzi ktoś tą ligę, bo nie wiem jakie on tam recenzje zbiera..Crunny pisze: 1. drugi A.Sandro tylko na prawą stronę (Cuadrado w 3-5-2 jest spoko, ale w 4-osobowym bloku defensywy już nie)
Może skusiłby się na szansę gry w LM ? :lol: Jeśli prezentuje się tak dobrze jak w Toro.. Włosi raczej niezbyt dobrze aklimatyzują się w Anglii

- MRN
- Juventino
Ouh_yeah, ja celowo ich wymieniłem bo po ostatnim letnim mercato pialiśmy z zachwytu, że mamy mocna ławkę ale ta nasza radość została zachwiana w wyjazdowym meczu z interem a potem runęła w meczu rewanżowym z Bayernem. Te mecze pokazały, że nasi zmiennicy nie dają żadnej jakości w trakcie gry na trzech frontach. Zmiennicy ( podobno głodni gry, mający coś do udowodnienia ) zawiedli na całej linii, natomiast zmiennicy interu, Bayernu pokazali, że to oni mają coś do udowodnienia.

- Arbuzini
- Juventino
Storari chciał sam odejść żeby trochę jeszcze pograć, jakby wolał u nas zostać to dostałby przedłużenie kontraktu. Poza tym Rugani zaczyna ostatnio grać i nie prezentuje się gorzej od Ogbonny, a Zaza swoje zrobił i Serie A, i Lidze Mistrzów. O znacznym odmłodzeniu składu nie wspominając.Ouh_yeah pisze:Neto, Rugani i Zaza też nas na wyższy poziom nie wynieśli, bo wygrywać w Coppa Italia albo pojedynczych meczach ligowych to można było ze Storarim, Ogbonną i Matrim
Zaorałbym równo i zostawił tylko Pogbę, Marchisio, Khedirę oraz Sturaro na 5. pomocnika. Jeśli OM dalej będzie chciało 9,5 mln E za Leminę to bym się raczej nie żyłował na taki wydatek w przypadku kolejnego środkowego pomocnika, który registą nie jest i nie będzie.Crunny pisze:Póki co nie ma sensu sprowadzać nowego bramkarza, bo przed Buffonem jeszcze 2 pełne sezony. Jeśli zostanie Pogba, to nie potrzebujemy też kolejnego środkowego pomocnika, bo mamy Pogbę, Marchisio, Khedirę, Asamoah, Pereyrę, Sturaro + ewentualnie Hernanes i Lemina (o ile zostaną). Tacy piłkarze jak Pereyra, Sturaro i Lemina muszą grać, a jak sprowadzimy kolejnego środkowego, to ich kariery mogą się przystopować. Dopiero za rok kupiłbym nowego bramkarza i jakiegoś uniwersalnego środkowego pomocnika, który potrafi rozegrać.
Pereyra to taki ni pies, ni wydra. Ofensywny pomocnik z niego średni, na skrzydle fajnie drybluje i to głównie tyle, a na b2b jest za słaby w obronie. Asamoah powinien zakończyć już swoją służbę w Juventusie, czas odmaszerować. Hernanesa to na kopach przegonić do jakiejś egzotycznej ligi. Na tle europejskich gigantów nasza pomoc to obraz przeciętności. Jest Pogba o praktycznie nieograniczonych umiejętnościach, ale jego gra jest bardzo nierówna. Khedira i Marchisio są świetni, ale tak często łapią urazy albo szukają po nich formy, że wartościowy konkurent powinien być priorytetem nie tylko ze względu na podnoszenie poziomu sportowego...
Przydałby się 5. stoper do 352, ale wcale nie musi być to jakieś głośne nazwisko albo porządany młody talent. Priorytetem jest gwarancja solidności i nie pękanie w trudnych meczach. Bycie bardziej bezużytecznym od Caceresa stanowi nie lada sztukę. Za darmo dostępny powinien być N'Koulou, Matip już niestety dogadał się z Liverpoolem. Można też pomyśleć o przystosowaniu do tej roli naszych weteranów boków obrony, gra na wahadle coraz mocniej orze ich kondycyjnie, a szkoda ich doświadczenia i zgrania z resztą bloku defensywnego.