Mercato (Lato 2016)
- dp10
- Juventino
Straciliśmy Comana. Trzeba powalczyć o Ousmane Dembele.
Znalazłem w internecie o zainteresowaniu Juve tym zawodnikiem już 2 lata temu. Miał wtedy kontrakt do 2015r.. Szkoda, że nie udało się go wyciągnąć jak Comana. Dzisiaj z aktualną konkurencją w postaci Barcy, Bayernu, City będzie potrzebne minimum 30 mln E.
Znalazłem w internecie o zainteresowaniu Juve tym zawodnikiem już 2 lata temu. Miał wtedy kontrakt do 2015r.. Szkoda, że nie udało się go wyciągnąć jak Comana. Dzisiaj z aktualną konkurencją w postaci Barcy, Bayernu, City będzie potrzebne minimum 30 mln E.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
2,5mln. E to padoinowe wynagrodzenie nie jest. I jak ma sie nie godzic na role rezerwowego (ktorym zreszta do niedawna jeszcze nie byl), skoro najzwyczajniej w swiecie Alex Sandro jest po prostu lepszym pilkarzem? Ja bym sie z Evra pozegnal i na rezerwe lewej obrony/wahadla wzial Vrsaljko.kamil-8853 pisze:nie piszcie o wywaleniu Evry - chłop ma mega doświadczenie nie pobiera jakiejś ekstra pensji a na dodatek godzi się na rolę rezerwowego.
A regista?Yaro417 pisze:Generalnie złość po odpadnięciu z Bayernem już minęła. Wtedy chciałem sprzedaż większość składu, teraz uważam, że potrzebujemy innych rozwiązań. Wszystko zależy od systemu gry. Do 3:5:2 potrzebujemy w zasadzie wykupu Cuadrado i zmiennika dla Lichego (Vrsaljko). Na lewym wahadle może grać Asamoah. Do tego Berardi i mamy kompletną kadrę.
Mysle, ze powinienes napisac, ze chcesz Lichego w ogole wykopsac z Juve, co generalnie mija sie z celem, bo chlopu zostanie rok do konca kontraktu. Kokosow za niego i tak nie dostaniemy, a na rezerwiste jak i do podstawy na lige, to on jeszcze wystarczy <- oczywiscie biorac pod uwage to, ze z powodu szybkiego odpadniecia z LM nie mamy extrahajsu na transfery.Yaro417 pisze:Choć powinienem użyć słowa zastępca Lichego a nie zmiennik.
Markiz, bodaj za Conte, czesto nie wychodzil w podstawie i afery nie bylo. Khedira chyba sam doskonale zdaje sobie sprawe ze swojej podatnosci na kontuzje i czesto-gesto nie jest gotowy na pelne 90min.Yaro417 pisze:Pytanie jednak brzmi, czy ktoś z pary Khedira/Marchisio zaakceptowałby na stałe ławkę rezerwowych
Zalozyc sie nie zaloze, bo lecze sie z hazardu, ale z powodu braku jakiegos ciekawego registy odpalam 3-5-2. 4-3-3 to raczej nie bajka Juventusu. Poza tym Conte nam "pdkradnie" Cuadrado, wiec te dwa ustawienia odpadaja. Pozostaje wiec 4-3-1-2.Yaro417 pisze:Ps. Niech się ktoś w tym miejscu ze mną założy o skrzynkę wódki, jakimś ustawieniem będziemy grać w przyszłym sezonie (3:5:2, 4:3:1:2, 4:3:3). Jacyś chętni?
Ciekawa kandydatura, choc osobiscie nie sledze specjalnie kariery tego pilkarza. Jest z nim tylko podobny problem, jak z Khedira - czeste kontuzje.JuveCracow pisze:Schweinsteiger
Morata: "Chcialbym wiedziec, gdzie zagram w przyszlym sezonie[...] Jestem szczesliwy w Juventusie, ale moja przyszlosc nie zalezy ode mnie" - wiec moze niektorzy piszac, ze taka niewiadoma ciazaca na nim miala wplyw na kiepska postawe, mieli racje? Gdybym mial pewnosc, ze za 30mln. z Moraty przyjdzie Cavani (po doplacie) czy tez walkowany przeze mnie Ibra, to bym sie ani chwili nie zastanawial. Ten Batszuj (czy jak mu tam), to uwazam ze ma papiery na bycie bardzo dobrym strajkerem, wiec tez mozna by sie kolo niego zakrecic, a bylby chyba dosc ekonomiczny w zakupie i utrzymaniu.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
Morata to niewiadoma, to na razie X - dobitnie pokazuje to seria jego ostatnich wypowiedzi. W takim razie, skoro nie on - to tak sobie myślę, może odświeżyć temat 
Lacazette'a ? W tym sezonie nie ma na niego takiego hajpu jak w poprzednim, ten sezon notuje trochę gorszy - ale też nie jest kompletnym niewypałem, bo jednak trochę tych goli strzela, a więc nie można o nim mówić jako o "Gwieździe Sezonowej". Może też teoria jak w przypadku Berardiego ma miejsce - że "Za ciasno mu" w obecnym klubie? Tyle że Lacazette - w przeciwieństwie do Domenico - wielokrotnie mówić że chciałby zagrać w Juventusie, w ogóle ponoć jest jednym z nas.
Diawara? Hmm powiem tak, parafrazując pewnego celebryte z YouTube - "Jeżeli Bayern się interesuje, to wiedz że coś się dzieje" :C
Donsah? Wszystkich wziąć nie możemy - trzeba dokonać idealnych ocen - liczę że Marotta/Paratici nie popełnią błędu
No to przyszedł mi do głowy, kolejny pan na D
Depay - może grac na Lewym skrzydle/ środku - a więc dzięki niemu mielibyśmy komplet pod 433 - Depay - Dybala - Cuadrado?
Manchester United - wydaje kasy co okienko od groma, wartość pikarzy spada - no i nie wiadomo co będzie z Van Gaalem, czyli gościem który był głównym zwolennikiem Memphisa w Manchesterze United.
Co do Ibrahimovica, ktoś dzisiaj na głównej napisał że dostał ponoć oferte... 75 mln € z Chin...
Edit:
http://www.seriea.pl/327812-witsel-chce ... zenit.html
Atakować! Jak najszybciej. Nawet jakby kosztem sprowadzenia Belga, nie udało się ściągnąć "Mitycznego Fantasisty-Trequartisty", o nieznanej nikomu tożsamości, bo by zabrakło kilka ojro - to i tak mamy konkretne wzmocnienie składu! Lepszy Witsel w kadrze, niż NazwISCO (Treq) w marzeniach. :cwaniak

Lacazette'a ? W tym sezonie nie ma na niego takiego hajpu jak w poprzednim, ten sezon notuje trochę gorszy - ale też nie jest kompletnym niewypałem, bo jednak trochę tych goli strzela, a więc nie można o nim mówić jako o "Gwieździe Sezonowej". Może też teoria jak w przypadku Berardiego ma miejsce - że "Za ciasno mu" w obecnym klubie? Tyle że Lacazette - w przeciwieństwie do Domenico - wielokrotnie mówić że chciałby zagrać w Juventusie, w ogóle ponoć jest jednym z nas.

Diawara? Hmm powiem tak, parafrazując pewnego celebryte z YouTube - "Jeżeli Bayern się interesuje, to wiedz że coś się dzieje" :C
Donsah? Wszystkich wziąć nie możemy - trzeba dokonać idealnych ocen - liczę że Marotta/Paratici nie popełnią błędu
No to przyszedł mi do głowy, kolejny pan na D
Depay - może grac na Lewym skrzydle/ środku - a więc dzięki niemu mielibyśmy komplet pod 433 - Depay - Dybala - Cuadrado?
Manchester United - wydaje kasy co okienko od groma, wartość pikarzy spada - no i nie wiadomo co będzie z Van Gaalem, czyli gościem który był głównym zwolennikiem Memphisa w Manchesterze United.
Co do Ibrahimovica, ktoś dzisiaj na głównej napisał że dostał ponoć oferte... 75 mln € z Chin...

Edit:

Kod: Zaznacz cały
Jak donoszą zagraniczne media, reprezentant Belgii - Axel Witsel jest zdecydowany na opuszczenie Zenitu St. Petersburg. Prawdopodobnie uczyni to po zakończeniu nadchodzącego sezonu
http://www.seriea.pl/327812-witsel-chce ... zenit.html
Atakować! Jak najszybciej. Nawet jakby kosztem sprowadzenia Belga, nie udało się ściągnąć "Mitycznego Fantasisty-Trequartisty", o nieznanej nikomu tożsamości, bo by zabrakło kilka ojro - to i tak mamy konkretne wzmocnienie składu! Lepszy Witsel w kadrze, niż NazwISCO (Treq) w marzeniach. :cwaniak
Oczywiście - wiem, wiem - zapomniałem dopisaćdp10 pisze:Co najlepsze to jest kwota kontraktu jaki mu proponują za sezon gry :shock:

Ostatnio zmieniony 23 marca 2016, 20:04 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.
- PlanetJuve
- Juventino
Według Di Marzio osiągnęliśmy porozumienie z Corintians w sprawie niejakiego Matheus Pereira i ma Nas to kosztować 2,5 euro. Kasa na młody jak była tak jest.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Marzy mi sie od lat wielki ofensywny gracz z Brazylii. Myslalsm ze takim bedzie Diego, ale niestety nie wyszlo.PlanetJuve pisze:Według Di Marzio osiągnęliśmy porozumienie z Corintians w sprawie niejakiego Matheus Pereira i ma Nas to kosztować 2,5 euro. Kasa na młody jak była tak jest.
Ciekawe co bedzie z tym atakiem. Jesli odejdzie Morata i ktos z pary Mandzu/Zaza, to mozliwym byloby pozyskanie Cavaniego. Uwielbiam goscia. Szkoda tylko ze ma juz 29lat

- albertcamus
- Juventino
Alex Sandro właśnie go powitał na fejsie. Parę słów o nim ktoś coś?PlanetJuve pisze:Według Di Marzio osiągnęliśmy porozumienie z Corintians w sprawie niejakiego Matheus Pereira i ma Nas to kosztować 2,5 euro. Kasa na młody jak była tak jest.
- ozi(Forza_Juve)
- Juventino
noo i młody też dodał na swoim fejsie wpis: #Juve. także raczej już jest nasz. ponoć uchodzi za ogromny talent, lecz w akcji go nigdy nie widziałem. Ktoś coś? :co?:albertcamus pisze:Alex Sandro właśnie go powitał na fejsie. Parę słów o nim ktoś coś?PlanetJuve pisze:Według Di Marzio osiągnęliśmy porozumienie z Corintians w sprawie niejakiego Matheus Pereira i ma Nas to kosztować 2,5 euro. Kasa na młody jak była tak jest.
Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
- Pessos
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Sandro ma oficjalnego fejsa?albertcamus pisze:Alex Sandro właśnie go powitał na fejsie. Parę słów o nim ktoś coś?PlanetJuve pisze:Według Di Marzio osiągnęliśmy porozumienie z Corintians w sprawie niejakiego Matheus Pereira i ma Nas to kosztować 2,5 euro. Kasa na młody jak była tak jest.
- CzeczenCZN
- Juventino
Wpisuje się w naszą konwencję budowania drużyny opartą na lewonożnych zawodnikach....
Jeżeli go rzeczywiście pozyskamy, będzie to drugi po Mandragorze - w ostatnim czasie - lewonożny prospekt
http://www.transfermarkt.com/matheus-pe ... ler/323934
Co ciekawe młodzian ze Sportingu Lizbona, który nazywa się tak samo jak on - również jest lewonożny...
Jeżeli go rzeczywiście pozyskamy, będzie to drugi po Mandragorze - w ostatnim czasie - lewonożny prospekt

http://www.transfermarkt.com/matheus-pe ... ler/323934
Co ciekawe młodzian ze Sportingu Lizbona, który nazywa się tak samo jak on - również jest lewonożny...
- PrzemasJuve
- Juventino
Diego to był naprawdę ciekawy kopacz, chyba najlepsze co się udało Secco i spółce. Trafił na megasłaby Juve niestety. Ciekawy jestem jak poradziłby sobie teraz, tzn. z obecnymi piłkarzami i trenerem.Alexinhio-10 pisze:Marzy mi sie od lat wielki ofensywny gracz z Brazylii. Myslalsm ze takim bedzie Diego, ale niestety nie wyszlo.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 39 razy
Jakby tak było, to poradziłby sobie gdzieś indziej, a ostatecznie kariery nie zrobił. Lubie gościa, ale jest tu przez niektórych przeceniany. Takim graczom jak Sneijder czy Robben gorsze okresy w Realu czy Chelsea nie przeszkodziły wygrać czegoś ważnego. Po prostu, jak masz pecha i trafiłeś w złe miejsce, w złym czasie, to tak czy siak - jeżeli masz topowe umiejętności - to w końcu wypłyniesz i zrobisz karierę gdzieś indziej.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
PrzemasJuve Jestem tego samego zdania. Z tamtego Juve i tak byl chyba najlepszy.
Marat ne zawsze tak jest. Jeden pilkarz sie zablokuje i nie gra juz tak jak wczesniej. Jednym slowem szkoda go.
Marat ne zawsze tak jest. Jeden pilkarz sie zablokuje i nie gra juz tak jak wczesniej. Jednym slowem szkoda go.
- ozob
- Juventino
Nijak sobie by poradzil pobiewaz byl to przecietny pilkarz.PrzemasJuve pisze:Diego to był naprawdę ciekawy kopacz, chyba najlepsze co się udało Secco i spółce. Trafił na megasłaby Juve niestety. Ciekawy jestem jak poradziłby sobie teraz, tzn. z obecnymi piłkarzami i trenerem.Alexinhio-10 pisze:Marzy mi sie od lat wielki ofensywny gracz z Brazylii. Myslalsm ze takim bedzie Diego, ale niestety nie wyszlo.
La fidanzata d'Italia
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Przeciętny to jest Padoin.ozob pisze:Nijak sobie by poradzil pobiewaz byl to przecietny pilkarz.PrzemasJuve pisze:Diego to był naprawdę ciekawy kopacz, chyba najlepsze co się udało Secco i spółce. Trafił na megasłaby Juve niestety. Ciekawy jestem jak poradziłby sobie teraz, tzn. z obecnymi piłkarzami i trenerem.Alexinhio-10 pisze:Marzy mi sie od lat wielki ofensywny gracz z Brazylii. Myslalsm ze takim bedzie Diego, ale niestety nie wyszlo.
Diego był bardzo dobrym zawodnikiem.
Marotta w wyw. powiedzial ze żaden z naszych czołowych zawodników nie zamierza odchodzić, a my sprzedawać, także fantazje w stylu Pogba i miliard zawodników można chyba odstawić do Lamusa.. na dzien dzisiejszy.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.