Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2016, 01:45

Arbuzini pisze:Lemina ma czas do końca sezonu żeby udowodnić swoją przydatność. W przypadku transferu Francuza na jego korzyść działa fakt, że OM może chcieć się wymienić za Islę.
Po co brac goscia, ktory nadaje sie tylko na slabiakow w lidze? Z tego tez powodu nie kumam przedluzenia z Padoinem... Tak wiem: siedzi, nie marudzi, pewien poziom gwarantuje, no ale w swietle Europy jest po prostu slabym pilkarzem. Ja tam bym juz wolal gotowke za Wyspe i chocby przeznaczyc ja na dwu-letni kontrakt dla Zlatana. Bo to Szwed jest pilkarzem, ktory moze nam wygrac mecz w LM, a nie Lemina.
Robaku pisze:Donsah,Diawara
Szczerze mowiac, ja ich za bardzo nie rozrozniam :prochno: ale ktorys z nich swietnie zaprezentowal sie w meczu z nami gaszac nawet Pogbe. Kupilbym i zostawil na sezon w Bologni, bo trzeba pamietac, ze na zbyt wielu mlodych w pierwszej druzynie nie mozemy sobie pozwolic, a pewnie wpadnie juz Mandragora.

Tak patrzac na newsy, ktore informuja ze Gundogan dryfuje coraz bardziej w strone Anglii, chyba trzeba sobie odpuscic 3-5-2 z braku godnego registy po prostu <smuteczek> i probowac rzezbic pod 4-3-1-2 z Gotze lub Isco na czele (moze z Pogba, moze bez Pogby - w przypadku odejscia Francuza probowalbym w "jego miejsce" sprowadzic Witsela i Xhake/Casemiro).

@down
Arbuzie, wiesz przeciez ze zgadzam sie z praktycznie 90% Twoich postow, a w tym odnosnie Padoina i Leminy chcialem tylko zaznaczyc, ze powinnismy budowac druzyne pod LM, a nie juz tylko pod SerieA.
Niestety, Zlatan ma juz prawdopodobnie ogarniety dom w Manchesterze - jego przybycie do nas, to tylko taka moja mala fantazja :roll:
Alexinhio-10 pisze:Lemina gdy gral/gra to pokazuje sie z dobrej strony.
Gabonczyk w przod gra na pewno lepiej, niz Sturaro, ale to zaden wyczyn. W obronie jest lipny, co w polaczeniu z goraca glowa robi z niego lapacza kartek i potencjalnego oslabiacza swojej druzyny. Jestem na NIE. Dziekuje.
Ostatnio zmieniony 14 marca 2016, 11:24 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2016, 02:43

O i widzisz, nad Witselem sam się zastanawiałem. Był już łączony z Juve wcześniej, a nawet z Milanem w ostatnim okienku. Wydaje się, że dostatecznie długo zakisił się w tym Zenicie i jednak mógłby spróbować sił w poważniejszej lidze. On plus nawet Krychowiak, wygląda nieźle nawet po odejściu Pogby, zwłaszcza z kimś pokroju Isco/Goetze za napastnikami.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2016, 03:41

Może dajmy Leminie rozegrać ten sezon do końca. Też nie jestem zwolennikiem jego wykupu, ale jeszcze zostało trochę spotkań do rozegrania, nie wiadomo jakie zmiany czekają nas w środku pola więc nie ma co wyrokować.

Pisanie o Padoinie w kontekście Europy nie ma sensu, przecież nie jest nawet awizowany do pucharów. Niech sobie jeszcze rok u nas posiedzi i zarabia te 0,5 mln E. Decyzja z gatunku "po co komentować".

Ibra chyba pójdzie na Wyspy. Tam mu dobrze zapłacą i zaliczy kolejną ligę do bagażu doświadczeń. Na dwa lata bałbym się z nim wiązać. Ma chłop ten dar, że nawet stojąc przez większość meczu w jednym miejscu potrafi ciągle być decydujący, ale ile ten stan potrwa tego nie wie nikt.

Regista przydałby się bez względu na ustawienie. Okazuje się, że na rynku zawodników tego typu o uznanej marce jest jak na lekarstwo. W lecie szykują się spore przetasowania na ławkach trenerskich, może jakiś zawodnik błyśnie na EURO - możliwe, że wypłynie jeszcze nieoczekiwane nazwisko.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 14 marca 2016, 08:44

Lemina gdy gral/gra to pokazuje sie z dobrej strony. Szkoda ze zlapal kontuzje i tyle pauzowal. Moze uda sie przedluzyc wypozyczenie, albo wymienic za Isle. Odnosnie Padoina to potrzebny jest taki gracz ktory obsadzi kilka pozycji, dodatkowo jest solidny i nie popelnia baboli.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2016, 12:54

Uważam, że Lemina będzie dobrym piłkarzem, ale tak za 5-6 lat. A my nie możemy czekac, tylko musimy kupować już bardziej gotowych zawodników.

Mamy w kadrze obecnie 9 środkowych pomocników. Każdy bardziej cofnięty i defensywnie grający (prócz Pereiry).
I nie potrzeba nam kolejnych środkowych rzemieślinków ani zapychaczy. Na 3 pozycje powinno wystarczyć 6 ale klasowych.
Dlatego w pierwszej kolejności powinniśmy się pożegnać z Padoinem, Harnanesem i oddać Leminę. Dałbym jeszcze szanse Pereirze i Asie.

Kupić 2 konkretnych gości typu Gundo i Isco. Brakuje nam obecnie kreatywnych i ofensywnie grających pomocników jak cholera. Napastnicy są słabo obsługiwani.

wiecie jaka jest różnica pomiędzy nami a Bayernem? Oni starają strzelać bramki, my nie tracić! I dlatego mają Comana i Robbenna na prawym skrzydle, Riberego i Coste na lewym, w środku kreatywnego Thiago i jeszcze Goetze w zanadrzu.

My obecnie mamy tylko Cuadrado i Alexa, któzy coś potrafią zrobić na skrzydle. Z lichym i Evrą na bokach mecz z bayernem będzie samobójstwem.

Nie wygrywa się LM pięcioma obrońcami i 3 DM!!
Chyba że się liczy na cud!

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 14:51

Z całym szacunkiem, ale Wy nawet na kupienie chociaż jednego z dwójki Isco - Gundo macie bardzo mało szanse, o dwóch w ogóle nie mówiąc. :D

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 15:32

mamy wieksze szanse na kuoienie go niz wy na utrzymanie go;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 19:12

Nie ma się co bawić w uszczypliwości. Taka jest prawda, aczkolwiek Marotta potrafi pozytywnie zaskoczyć więc nie stawiałbym na nas krzyżyka.

Obecna sytuacja nasunęła mi myśl, że nie stać nas na zbudowanie i utrzymanie takiej kadry jak ma Bayern, a przy obecnej ilości kontuzji jest to właściwie konieczne żeby 11 na boisku była wyrównana bez względu na to kto gra. Zatem pierwszym letnim transferem powinno być wypieprzenie obecnego sztabu medycznego, przy obecnym praca całego pionu odpowiedzialnego za transfery przypomina syzyfowe prace. Zakupiliśmy za 60 mln E Dybale i Mandzukicia, dwóch bardzo dobrych napastników, a w najważniejszym meczu sezonu żaden z nich nie może zagrać. W dodatku Chiellini najpierw wypadł przed Barceloną, a teraz dwa razy przed Bayernem. Mówcie sobie o nim co chcecie, ale to klasowy stoper i za takie akcje powinny polecieć głowy (ale z głową!), gdyż ma to bezpośrednie przełożenie na wyniki i rozwój całego Juventusu.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 19:22

aras pisze:Uważam, że Lemina będzie dobrym piłkarzem, ale tak za 5-6 lat. A my nie możemy czekac, tylko musimy kupować już bardziej gotowych zawodników.

Mamy w kadrze obecnie 9 środkowych pomocników. Każdy bardziej cofnięty i defensywnie grający (prócz Pereiry).
I nie potrzeba nam kolejnych środkowych rzemieślinków ani zapychaczy. Na 3 pozycje powinno wystarczyć 6 ale klasowych.
Dlatego w pierwszej kolejności powinniśmy się pożegnać z Padoinem, Harnanesem i oddać Leminę. Dałbym jeszcze szanse Pereirze i Asie.

Kupić 2 konkretnych gości typu Gundo i Isco. Brakuje nam obecnie kreatywnych i ofensywnie grających pomocników jak cholera. Napastnicy są słabo obsługiwani.

wiecie jaka jest różnica pomiędzy nami a Bayernem? Oni starają strzelać bramki, my nie tracić! I dlatego mają Comana i Robbenna na prawym skrzydle, Riberego i Coste na lewym, w środku kreatywnego Thiago i jeszcze Goetze w zanadrzu.

My obecnie mamy tylko Cuadrado i Alexa, któzy coś potrafią zrobić na skrzydle. Z lichym i Evrą na bokach mecz z bayernem będzie samobójstwem.

Nie wygrywa się LM pięcioma obrońcami i 3 DM!!
Chyba że się liczy na cud!
Po pierwsze to chyba zapomniałeś o Pogbie w kwestii defensywnie grających pomocników. Asa też raczej nie jest defensywny, ale jest za to do chrzanu. Dlatego też wolałbym zostawić Leminą, a pozbyć się reprezentanta Ghany. Każdy kolejny mecz Asy utwierdza mnie w przekonaniu, że nic z niego nie będzie. Lemina może być dobrym piłkarzem za 2-3 lata, a nie za 5-6. Jest przebojowy, nie boi się dryblować, do tego jest szybki i agresywny. Nie skreślałbym go za szybko.
Zgadzam się, że potrzebujemy ofensywnych piłkarzy, ale ciężko negować zdanie mzm, że kupno Isco i Gundogana w jednym oknie absolutnie przekracza nasze możliwości. Zwłaszcza mając na uwadze, że istnieje spora szansa na przedwczesne pożegnanie z LM. Osobiście uważam, że powinniśmy kupić kogoś z dwójki Goetze i Isco. Gundogan pewnie pójdzie kopać do Anglii.
mzm pisze:Z całym szacunkiem, ale Wy nawet na kupienie chociaż jednego z dwójki Isco - Gundo macie bardzo mało szanse, o dwóch w ogóle nie mówiąc.
Nie zgadzam się z Twoim twierdzeniem, że mamy małe szanse na Isco, który zapewne będzie jedną z pierwszych ofiar czystki, która szykuje się latem w Madrycie. Na Gundogana szanse faktycznie są niewielkie i tak jak napisałem wyżej, podzielam Twoją opinię, że dwóch na raz nie kupimy na pewno. I z całym szacunkiem, to na Twoim miejscu bardziej bym się martwił kolejną wyprzedażą, która się szykuje tego lata w Dortmundzie. :spiteful:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 19:48

sebatiaen pisze:mamy wieksze szanse na kuoienie go niz wy na utrzymanie go;)
Obawiam się, że wątpię, ale możesz tak myśleć. :D Zresztą, jaki sens porównywać dwie rzeczy, których prawdopodobieństwo jest prawie że bliskie zeru? :co?:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 20:10

mzm pisze:Z całym szacunkiem, ale Wy nawet na kupienie chociaż jednego z dwójki Isco - Gundo macie bardzo mało szanse, o dwóch w ogóle nie mówiąc. :D
Nie wiem, po co podbijasz ten temat, skoro wiadomo, ze jesli jeden (Isco), to na pewno nie drugi (Gundo) i na odwrot.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 22:39

Może dlatego, że użytkownik nade mną napisał o kupnie obydwu naraz? :)

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 23:03

Pewnie, że Juve ma małe szanse na Gundogana skoro Borussia chętnie go odda do Bayernu za darmo :smile: Mają tam chłopaki doświadczenie w tego typu transferach ;) W Dortmundzie biesiada trwa w najlepsze.

Rzekomo jesteśmy żywo zainteresowani dwójką z Valencii o której już zresztą była kiedyś mowa. Andre Gomes i Joao Cancelo.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 23:18

Ojej, a czy ja napisałem coś aż tak strasznego, że jesteście złośliwi? Po prostu stwierdzilem fakt, sprowadzenie dwójki graczy takiego kalibru to utopia, nie musicie mi dogryzać celem odreagowania. :dance2:

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 marca 2016, 23:27

Nie jesteście tylko jesteś. Ja odpisałem złośliwie bo mi się ton nie podoba, jakoby niby chłopki z Turynu sobie mogą zapomnieć bo Gundogan prędzej zostanie w Dortmundzie niż tam pójdzie. Jak patrzę to reszta sobie odpuściła i nic nie napisała na ten temat. I nie odreagowuję tylko się rewanżuję. Pozdrawiam.

Zablokowany