Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 08:20

Vimes pisze:Pogrążasz się coraz bardziej. Lisa w TVP zatrudnił Andrzej Urbański, nominowany przez PiS, a decyzję o nie przedłużeniu z nim kontraktu podjął Janusz Daszczyński, nominowany przez Platformę i przyjaźniący się z Siemoniakiem. Natomiast Ty jesteś bezczelnym kłamcą twierdzącym, że "Lisa zwolnili w jakiś miesiąc po objęciu rządów ludzie z PiS". Zostałeś przyłapany na kłamstwie. Zamiast przeprosić brniesz w to kłamstwo coraz głębiej. Zupełnie jak Wałęsa wypierający się płatnego donosicielstwa dla SB :prochno:.
Jasne, że masz rację a Makiavel swoim powyższym wpisem, w którym JAK ZWYKLE idzie w zaparte (vide słynne już: Napoli nie wygrało na wyjeździe z nikim z pierwszej piątki), skompromitował się do reszty. Przyznanie się do błędu wykracza poza jego akademicki honor (wątpię, aby znał znaczenie tego słowa), na dyskursie akademickim o tym nie dyskutowali. On nawet w tak banalnym (ale ciekawym) temacie o książkach potrafi zrobić burdel. Dziwię się, że w ogóle próbujesz z nim wchodzić w polemikę. Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby nawet Lis chciał (a podobno nie chciał, w co mu oczywiście nie wierzę, po prosu wiedział że PiS dojdzie do władzy więc wolał się samemu "zwolnić") i Daszczyński przedłużył mu tę umowę, to Kurski i tak by go wyrzucił. Można więc powiedzieć, że Daszczyński zrobił przysługę Kurskiemu.

PS. PiS idzie jak walec, już nawet Bogu ducha winne opony wymienili, i to wszystkie, tylko dlatego, że były z PO :roll:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 09:53

mateo369 pisze:
Vimes pisze:Pogrążasz się coraz bardziej. Lisa w TVP zatrudnił Andrzej Urbański, nominowany przez PiS, a decyzję o nie przedłużeniu z nim kontraktu podjął Janusz Daszczyński, nominowany przez Platformę i przyjaźniący się z Siemoniakiem. Natomiast Ty jesteś bezczelnym kłamcą twierdzącym, że "Lisa zwolnili w jakiś miesiąc po objęciu rządów ludzie z PiS". Zostałeś przyłapany na kłamstwie. Zamiast przeprosić brniesz w to kłamstwo coraz głębiej. Zupełnie jak Wałęsa wypierający się płatnego donosicielstwa dla SB :prochno:.
Jasne, że masz rację a Makiavel swoim powyższym wpisem, w którym JAK ZWYKLE idzie w zaparte (vide słynne już: Napoli nie wygrało na wyjeździe z nikim z pierwszej piątki), skompromitował się do reszty. Przyznanie się do błędu wykracza poza jego akademicki honor (wątpię, aby znał znaczenie tego słowa), na dyskursie akademickim o tym nie dyskutowali. On nawet w tak banalnym (ale ciekawym) temacie o książkach potrafi zrobić burdel. Dziwię się, że w ogóle próbujesz z nim wchodzić w polemikę. Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby nawet Lis chciał (a podobno nie chciał, w co mu oczywiście nie wierzę, po prosu wiedział że PiS dojdzie do władzy więc wolał się samemu "zwolnić") i Daszczyński przedłużył mu tę umowę, to Kurski i tak by go wyrzucił. Można więc powiedzieć, że Daszczyński zrobił przysługę Kurskiemu.
to już jest piękne :facepalm2: może i Lisa nie zwolnili, ALE GDYBY.... :jaw: co ma na celu taka dyskusja? Lisa nie zwolniono z powodu czystek w publicznej - wcześniej postanowiono o jego odejściu. Koniec kropka.

Nikt nie komentuje odrzucenia projektu PO o podniesieniu kwoty wolnej od podatku ? :lol: piękne zagrywki PR-owe, już widzę za 4 lata ich spoty, jak proponowali podwyższenie kwoty, a pis-bolszewicy odrzucili. 8 lat blokowali, mieli w nosie, kłamali że to populizmy i nie beda mieli na socjale. Jest ktoś jeszcze wierzący (nie makiavel xD), że PO ma w interesie jakiekolwiek dobro Polski ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 10:35

„Z moich rozmów tu w Waszyngtonie wynika, że stosunki polsko amerykańskie zależą od wdrożenia zaleceń Komisji Weneckiej” – Sikorski. Jeszcze nie tak dawno mówił o robieniu lachy, a teraz martwi się o relacje z USA :lol: Swoją drogę, ciekawe z jakimi to prominentnymi osobami rozmawiał o przyszłości? :prochno:

"Jeżeli rząd konsekwentnie będzie uznawał decyzję Trybunału Konstytucyjnego za nieistotną, to mamy wojnę domową. W takim wypadku kolejny raz apeluję do wojska, żeby przejęło władzę. To jest obowiązek wojska, żeby ratować państwo, które rozpada się właśnie wskutek działań tych ludzi" - Korwin. Kolejny z "elyty" :prochno: Stary dziad, przyklejający sobie łatkę zbawcy narodu
Ostatnio zmieniony 11 marca 2016, 10:47 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 10:37

Prezes TVP Jacek Kurski złożył mi bardzo ciekawą ofertę prowadzania programu autorskiego w TVP Info, dokładnie takiego jaki miał wcześniej w tej stacji Jan Pospieszalski. Podobny budżet, czas trwania programu i autonomia działania. I dobre miejsce w ramówce. Nie mogę przyjąć tej propozycji, bo nie mogę zaakceptować tego, co dzieje się w telewizji publicznej, o czym już pisałam wcześniej.

Źródło
Powyżej fragment wpisu z fejsbuka Dominiki Wielowieyskiej, dziennikarki "Gazety Wyborczej". Pani Wielowieyska z własnej woli propozycję odrzuciła serwując uzasadnienie typu "PiS jest dziki, PiS jest zły, PiS ma bardzo wielkie kły i chce pożreć demokrację". Osobiście podejrzewam, że odrzuciła ją dlatego, że jej szefem w "Wyborczej" jest Jarosław Kurski, z którym się pewnie również przyjaźni, a przyjęcie propozycji od Jacka Kurskiego postawiłoby ją w niezręcznej sytuacji towarzyskiej. Oczywiście fakt, że Jacek Kurski chciał jej dać program, w którym mogła mówić co chce, czyli w jej przypadku krytykować PiS jest dowodem na zawłaszczanie telewizji publicznej przez PiS :lol:.
Ostatnio zmieniony 11 marca 2016, 10:43 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 10:43

pan Zambrotta pisze:
mateo369 pisze:
Vimes pisze:(...)
(...)
to już jest piękne :facepalm2: może i Lisa nie zwolnili, ALE GDYBY.... :jaw: co ma na celu taka dyskusja? Lisa nie zwolniono z powodu czystek w publicznej - wcześniej postanowiono o jego odejściu. Koniec kropka.
Rozumiem, że w tej chwili pijesz do Makiavela tylko po prostu nie chcesz go cytować?

Pudzian oczyszczony z zarzutów
Dobrze, że w tym kraju panuje jeszcze normalność w tych sprawach. Ja bym poszedł krok dalej i za składanie tak bezzasadnych donosów do prokuratury wyciągał konsekwencje dla donosicieli czyt. pieniędzy związanych z kosztami rozpatrywania sprawy.
Ostatnio zmieniony 11 marca 2016, 10:45 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 10:44

"Odrzucam możliwość wydania głosu z innego obozu politycznego, bo nie mogę zaakceptować tego, że TVPiS niszczy pluralizm myśli politycznej " Takie zdania może wygłosić tylko ktoś, komu zależy na atmosferze jadu, podziału, przedstawienia wszystkiego w złym świetle, byle zbić na tym polityczny kapitał. Choć i tak bardziej podoba mi się wypowiedź mojej ulubienicy, Gasiuk-Pihowicz: "możecie nas przegłosować w każdej sprawie, ale nie zabijecie demokratycznego ducha w Polakach!" :smile:

@mateo369, piję do Ciebie, bo nie wiem co takim gadaniem chcesz osiągnąć. serio.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 11:07

pan Zambrotta pisze:@mateo369, piję do Ciebie, bo nie wiem co takim gadaniem chcesz osiągnąć. serio.
Przecież poparłem wcześniej Vimesa, że Lis nie wyleciał za czasów czystek PiSu, ba to wcześniejsza "zmiana" zdecydowała o jego odejściu. Chciałem mu (Wam?) tylko uświadomić coś zupełnie oczywistego, że nawet gdyby dotrwał do tych czystek to i tak by wyleciał. Dla mnie to nie gdybanie a stwierdzenia faktu i tyle, żadnego drugiego dna w celu osiągnięcia czegokolwiek. Gdybać to można, czy aby poprzedni prezes TVP nie podjął takiej decyzji celowo, bo Lis z programu na program oprócz tego, że sam się pogrążał to przecież nie szkodził tym PiSowi a właśnie PO.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 11:16

annihilator1988
Z jakiej to "elyty" jest Korwin? Bo z tego co kojarze to ani to kregi "ukladu" a tymbardziej "PiSu"...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 11:31

Alex96 pisze:annihilator1988
Z jakiej to "elyty" jest Korwin? Bo z tego co kojarze to ani to kregi "ukladu" a tymbardziej "PiSu"...
"Elyta" nie ogranicza się do tych dwóch formacji. To stan umysłu. Facet ma zawyżone poczucie wartości, i w tym ten sposób odczytuj tą "elytę".

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 18:01

Może mi ktoś wytłumaczyć, co to do cholery jest?!

Dokument dotyczący koncepcji przygotowania Wojsk Obrony Terytorialnej: "Celem WOT powinno być wzmocnienie patriotycznych i chrześcijańskich fundamentów naszego systemu obronnego oraz sił zbrojnych - tak, aby patriotyzm oraz wiara polskich żołnierzy były najlepszym gwarantem naszego bezpieczeństwa i umożliwiły skuteczną realizację programu odbudowy siły militarnej Polski".

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... nstwa.html

Przecież to jakieś kuriozum. Już mam ich dość ;/. 3 miesiące rządów, a najlepiej żeby podali się w całości do dymisji. Takiego bajzlu w wojsku jak teraz nie było od 25 lat.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 18:44

No co Ty, jakku, przecież będzie fajnie!

Najpierw się rozpirzy służby, potem armię, i będzie git.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 19:36

deszczowy pisze:No co Ty, jakku, przecież będzie fajnie!

Najpierw się rozpirzy służby, potem armię, i będzie git.
Ty nawet deszczu tak nie zartuj.

Ten, kto mianował tego sabotażystę ministrem, powinien stanąć przed Trybunałem Stanu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 19:41

jakku1 pisze:
deszczowy pisze:No co Ty, jakku, przecież będzie fajnie! Najpierw się rozpirzy służby, potem armię, i będzie git.
Ten, kto mianował tego sabotażystę ministrem, powinien stanąć przed Trybunałem Stanu.
Obaj pójdziecie za ręke, w pierwszym szeregu, niosąc tęczowy sztandar, reszta będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wrogów różańcami w szczepionkę :lol: Nie pamięta, by o armii polskiej kiedykolwiek można było powiedzieć coś dobrego. Jest kilka jednostek specjalnych i nic. Znajomy znajomego, który jest zawodowym żołnierzem, powiedział mi, że jak przyjdzie wojna, to bierze ziemniaki i idzie do lasu na partyzantkę, a rodzinie każe wyjechać
Edit
Tyle co można przeczytać o posiadanym sprzędzie, który w większości powinien być poddany remontowi.
Makiavel pisze:@annihilator1988 To poucz się historii. Choćby tej XX wieku.
Po co mam czytać o armii polskie w XX wieku, kiedy jest XXI ?
Ostatnio zmieniony 11 marca 2016, 19:53 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 19:45

annihilator1988 pisze:
jakku1 pisze:
deszczowy pisze:No co Ty, jakku, przecież będzie fajnie! Najpierw się rozpirzy służby, potem armię, i będzie git.
Obaj pójdziecie za ręke, w pierwszym szeregu, niosąc tęczowy sztandar, reszta będzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wrogów różańcami w szczepionkę :lol: Nie pamięta, by o armii polskiej kiedykolwiek można było powiedzieć coś dobrego.
A interesowałeś się trochę tematem, czy nie za bardzo?;-)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2016, 19:51

@annihilator1988 To poucz się historii. Choćby tej XX wieku.

@jakku1 Wreszcie ktoś tu o tym wspomniał. Gdyby nie awersja Macierewicza do Żydów to pomyślałbym, że inspirował się tekstami ze Starego Testamentu. Tam wiara pomagała Narodowi Wybranemu zwyciężać w licznych potyczkach.
Także ten, tych pięciu generałów zastąpi się pięcioma biskupami a WOT będą składały wota przed obrazem na Jasnej Górze. Raz nas już uratowała ( a niektórzy, Macierewicz na pewno się do nich zalicza, uważają, że dwa razy, bo jeszcze w trakcie "cudu nad Wisłą" miała spuścić, o zgrozo!, mgłę (tyle, że w odwrotnym kierunku co mgła w Smoleńsku, tj. przeciw ruskim a nie naszym).).

ODPOWIEDZ