Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 21:58

Roma -szczęście w obronie i pech w ataku.Wielka szkoda tych setek.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:08

Tragiczna jest ta Roma. Przegrywać z tak słabym Realem. Digne to poziom ligi Węgierskiej... A Salah powinien wracać pieszo do Włoch. Roma = Frajer :smile:

edt : zmieniam zdanie, Roma nie jest tragiczna, to patologia gry w Europie.

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:11

Odpaliłem mecz i zobaczyłem 2 bramki. Wcześniej czytałem Wasze komentarze ... :prochno:

Albo jesteście pomyleni albo roma to ostatnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:11

Scenariusz był łatwy do przewidzenia. Dzeko, n razy Salah, Manolas - wszyscy zrypali koncertowo. Real w końcu musiał ich za takie partaczenie skarcić. Niewykluczone, że teraz Roma dostanie czwórkę, bądź piątkę w plecy.

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:12

Nieprawdopodobne. :smile: Wystarczyło wykorzystać połowe tych setek które mieli i Real by nie pierdnął. Drewniak i Turban zawalili cały wysiłek drużyny. Oby teraz się worek z bramkami dla Realu nie wysypał, bo przykro będzie patrzeć na kolejną kompromitacje włoskiej piłki w LM.

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:13

Balonik pękł. Hurraoptymizm po meczach ligowych został szybciutko sprowadzony do parteru. 4:0 w dwumeczu to może niezbyt sprawiedliwy rezultat, ale jak się notorycznie psuje wyśmienite okazje bramkowe, to na takim poziomie, jak faza pucharowa LM, nie ma czego szukać.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:19

Niby gra się jak przeciwnik pozwala, ale tak szczerze to wydaje mi się, że Real miał ogromne szczęście, że trafił na taki zespół jak ten z Rzymu. Przecież Królewscy byli spokojnie do przejścia. A, sorry. Grali dwumecz z Romą. Lepszy zespół/skuteczny zespół bez problemu by Real wypunktował.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:20

Już nawet nie chce mi się tego oglądać, bo pewnie Real jeszcze wciśnie 3-4 bramki. Porażka i jeszcze raz porażka. Może sama gra nie wyglądała źle, ale te zmarnowane sytuacje... :facepalm: Dżeko i Salah byli 3 razy twarzą w twarz z bramkarzem! 3 Wszystkie te strzały oddali słabszą nogą, ale to żadna wymówka na takim poziomie i w tak ważnym meczu. Dodać do tego można jeszcze okazję Manolasa i wyłożenie piłki Salahowi, przez bodajże Pjanicia, na 16 metr. Chciałbym, żeby Juve miało tyle szans w meczu z Niemcami.

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:24

Pierwsza połowe bardzo ambitnie zagrali rzymianie, i bardzo dobrze ten mecz wyglądał do pierwszej bramki Realu, później siadło. Szkoda nie wykorzystanych okazji Romy bo swoje strzelić mogli i powinni, ale sfrajerzyli jak nie pierwszy raz. Ogólnie gra Romy wyglądała nieźle, chciałbym żebyśmy tak zagrali z Bayernem.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:48

Test na inteligencje. Niech Salah i Bale ścigają się na setkę. Do Salaha przyczepiamy kilo pierza i kaczkę wielkości konia, do Bale'a kilo śrutu i konia wielkości kaczki. Kto wygra i dlaczego ? Najciekawsza odpowiedź wygrywa cenną nagrodę :cooler:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:48

Roma zagrała dość dobrze aby móc awansować ale frajerstwo w ataku zrobiło swoje...przypuszczam, że każda drużyna w kolejnej rundzie chciałaby trafić na Real bo to co oni grają to katastrofa...Salah... :facepalm: ...myślałem, że to Krasić tylko kolor skóry i włosów coś mi nie pasował...

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 22:54

Mimo wszystko wstydu w wykonaniu rzymian nie było choć mogli w tym rewanżu o wiele więcej ugrać. No, ale cóż jak się ma sześć setek do straty gola i albo się strzela obok bramki albo w bramkarza to na wiele nie ma co liczyć. Z drugiej zaś strony James Rodriguez w pierwszej swojej okazji w dodatku z ostrego kąta i od razu bramka, tylko ta akcja pokazuje różnicę między piłkarzami obydwu drużyn. Już miałem pochwalić Salaha, że ostatnimi czasy do tej swojej szybkości zaczyna też w miarę ogarniać grę, ale po tych nie wykorzystanych setkach chyba nie ulega wątpliwości, że gość jest naprawdę żałosny. Do tego jeszcze Dżeko, który tylko stoi w polu karnym i czeka aż mu piłka wpadnie pod nogi, nie ma się co dziwić, że w ostatnim meczu z Violą nie wybiegł w podstawie. No i ta sytuacja z 90" minuty kiedy to Totti jako ostatni stoper kiwa się w swoim polu karnym :facepalm:
Ostatnio zmieniony 08 marca 2016, 23:21 przez zbysioJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2016, 23:16

pan Zambrotta pisze:Test na inteligencje. Niech Salah i Bale ścigają się na setkę. Do Salaha przyczepiamy kilo pierza i kaczkę wielkości konia, do Bale'a kilo śrutu i konia wielkości kaczki. Kto wygra i dlaczego ?
Wygra szybszy.

Wiele bym dał, gdyby Bayern pozwolił nam stworzyć sobie tyle sytuacji, co miała dziś Roma.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 00:43

W ogóle to ciekawi mnie ta zmiana Pjanica już po przerwie. Jakiś uraz czy to była zmiana taktyczna ?

Roma miała niebywałą szansę żeby dziś wywieźć z Bernabeu rezultat, o jakim pewnie nawet nie śnili przed meczem. Dzeko jest w jeszcze większym psychicznym dołku niż James do strzelenia bramki, zaś Salahowi przydałoby się tak szybko myśleć jak biega. Wtedy byłby nie do zatrzymania.

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2016, 08:57

Mecz fajnie się oglądało, bo Roma potrafiła stworzyć coś z przodu, jednak wykorzystywanie sytuacji to jakas marna komedia :D
Z drugiej strony w obronie zagrali słabo i Real równie dobrze mogl im stuknac 6... Nie wiem jak mozna CR w polu karnym zostawiac bez opieki.
Mimo wszystko ten Real jest mocniejszy wg mnie od tego rok temu - maja Modrica.

ODPOWIEDZ