FIFA zamyka kluby...
- Wojtom
- Juventino
dokładnie.......mogą jedynie napisać jakies pismo do nich w sprawie długów albo pogroźić ale napewno nie zamkną ponieważ doszło by do rozruchów na ulicach i mogli by miec przez to problemy !! ............ a szkoda ze ich nie zamkną :twisted:Martin pisze:juz widze jak fifa lub uefa zamyka te kluby. nie w tym stuleciu. bardziej wystosowali to oswiadczenie zeby te kluby sie za te swoje dlugi wreszcie wziely. ale zeby zamkyac...... co ty.... hiszpania na to nie pozwoli.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Kamil de Lellias
- Juventino
To jest niemozliwe zeby tak wielkie kluby ot tak sobie zostaly zamkniete.
Chociaz zakaz transferow do klubu wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem.
Chociaz zakaz transferow do klubu wydaje mi sie dobrym rozwiazaniem.
- darel
- Juventino
Nie wierze w to, że kluby te przestana istnieć raz na zawsze. Według mnie możliwe są tylko jakies kary: zakaz transferów, zdegradowanie do niższej ligi, wykluczenie z europejskich pucharów. Takie rozwiąnie bardzo by mnie usatysfakcjonowało. A yak nawiasem mówiąc to niezła burza by sie rozpetała wokół tego.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- Umpa
- Juventino
No i o to by właśnie chodziło najważniejsze stało by się wyszukiwanie i kształtowanie młodych talentów - a w tym akurat żądzimy.FIFA wie że i tak Real i Baraca zmniejszy te długi
Myśle że już za pare lat będzie to interes przynoszący dochody a nie straty i długi - pewnie wtedy jak się ruskowi znudzi ładowanie kasy w Chealse. Bo nie mówcie mi, że on to robi z inneo powodu żeby swoje nazwiako wypromować. Już jest chyba najbardziej znanym biznesmenem w Europie. A do najbogatszych Amerykańców to mu jeszcze sporo brakuje kasy.
- Gałcio
- Juventino
poda mi ktoś link do tej wiadomości bi nie wiem gdzie to jest
Please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Raul
- Juventino
A to masz lepsze informacje niz wszyscy skoro wiesz jaki jest dlug ma RealPhilby pisze:Nikt nikomu nic nie udowodnil, wiec sadze ze powinni brac sie za fakty a faktem jest 500mln dlugow Realu Madryt wiec idz sie schowaj...
Juventusowi nic nie udowodniono i nie udowodnia bo przyczyna jest prosta.. Zdenek Zeman jest glupi ;]
Idz juz robic zrzute z qmplami zeby Ci klubu nie zamkneli ;]

- juvek
- Juventino
Dobrze ze FIFA wogle zjęła sie tą sprawą, ale wiadomo zę nie zamknie tak sławnych klubów, bo chyba kibice roznieśliby zały ten zarząd. Powinni raczej zagrozić odejmowaniem punktów w lidze, np 2 czy 3 punkty za każde 100 mln, ciekawie by to wyglądało jekby real zaczyna rozgraywki z iliścia punktów równą -10
. No i dobrze że dali ten okres próbny, fo zamykanie klubów odrazu tez byłoby nie fair.

. . . . . . J U V E . . . . F O R E V E R . . . . . .
- fighter_juve
- Juventino
prosze podaj dokladne srodlo tej wiadmosci bo na stronie tego nie moge znalesc. dziekiPhilby pisze:Fifa chce za dlugi zamknac kluby takie jak:
Barcelona (ponad 200 mln euro )
Real Madryt (niektorzy twierdza ze nawet okolo 500 mln. długu)
FIFA ma dac ultimatum tym klubom w postacii
zmniejszenia dlugu barcelona minimum 60 mln mniej
a real minimum 100 mln mniej
jezeli nie to Fifa bedzie chciala rozwiazac kluby
zrodlo oficjalna strona FIFA
www.fifa.com
No i co wy o tym sadzicie?? Ja jestem po stronie FIFAchociaz szkoda BARCY ;] ale REAL to na bank powinni zamknac... oby tak sie stalo... Bylbym HAPPY jak chol***
cieszylbym sie jak glupi w pokrzywach
JUVENTUS TI AMO PER SEMPRE !
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
=========================
I GLORIOSI COLORI SPLENDERANNO SEMPRE !
==================================
- matej
- Juventino
wg mnie to tylko kolejna plota. Barca i Real to są zbyt znane i zbyt zasłużone dla piłki nożnej kluby aby je o tak zamknęli. Zamknąć to FIFA może jakąś 2 czy 3 ligową drużyne jeśli by miałą długi. A poza tym szybko sie ocknęli od paru ładnych lat sie mówi że real ma potężne długi a co rok kupuje najdroższych zawodników
brawa za refleks dla włądz FIFY :twisted:

- Edgar Davids
- Juventino
chyba zartujecie.....real do zamknac, zamknac i jeszcze raz zamknac :!: :!: :!: :!: ale Barca
ona pozostanie wieczna!!!!!
Mio cuore sempre sara bianco-nero :*
- Slim
- Juventino
Wlasnie NIE WAZNE JAKIM KOSZTEM nie wazne czy finansoowym czy kosztem osmieszenia sie czy kosztem rozwijania mlodych talentow w swoim klubie... ISC PO TRUPACH tez mi cos.... nawet jesli to nie 500 mln $ to te 190 mln $ to i tak duzo bardzo duzo i za to powinni degradowac do nizszej ligi albo zakazywac transferow do klubu.... Zamknac moze was nie zamkna ale ja bym tego tak nie zostawial....Raul pisze:A to masz lepsze informacje niz wszyscy skoro wiesz jaki jest dlug ma Real500 mln to powiedzial rywal w wyborach Pereza, sam Perez mowi ze klub dzieki sukcesom w ostatnich latach zachowuje plynnosc finansowa (wszyscy pilkarze sa splaceni). Prawda lezy pewnie po srodku i niezalezne firmy przypuszczaja ze klub jest zadluzony na 170-190 mln $. Ale czy to wazne? Krolewskim nie chodzi o to zeby wyprzedzic MU i wejsc na gielde tylko zdobywac jak najwiecej trofeow niewazne jakim kosztem finansowym.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Przecież nikt by sie na to nie odważył.FIFA tylko straszy te kluby.To jest nie możliwe zamknąć kluby, które w historii futtbollu zdobyły nawet sporą część trofeów.A tak czy siak w raporcie znajdzie sie, że te kluby już zmniejszyły dług, a tak sie wcale nie stało.Tak to jest w Hiszpaniii.
- Slim
- Juventino
Kolejna afera dotyczaca Realu i jego dlugow oraz przepisow prawnych 8)
Unia Europejska zbada czy Real Madryt nie złamał prawa
04 marzec 2004
Komisja Europejska i rząd hiszpański sprawdzą, czy sprzedaż terenów Realu Madryt stołecznemu miastu były zgodna z prawem. W 2001 roku "Królewscy" otrzymali za nie 480 mln euro, dzięki czemu wyszli z długów (270 mln) i kupili kilku wybitnych piłkarzy, m.in. Davida Beckhama i Ronaldo. Podejrzewa się, że miasto zawyżyło wartość gruntów, a unijne prawo zakazuje ukrytego subwencjonowania klubu.
[ więcej w Gazecie Wyborczej ]
Mateusz Mrugalski
zrodlo:
http://www.sportcom.pl/wiecej.php3?id=14899
Unia Europejska zbada czy Real Madryt nie złamał prawa
04 marzec 2004
Komisja Europejska i rząd hiszpański sprawdzą, czy sprzedaż terenów Realu Madryt stołecznemu miastu były zgodna z prawem. W 2001 roku "Królewscy" otrzymali za nie 480 mln euro, dzięki czemu wyszli z długów (270 mln) i kupili kilku wybitnych piłkarzy, m.in. Davida Beckhama i Ronaldo. Podejrzewa się, że miasto zawyżyło wartość gruntów, a unijne prawo zakazuje ukrytego subwencjonowania klubu.
[ więcej w Gazecie Wyborczej ]
Mateusz Mrugalski
zrodlo:
http://www.sportcom.pl/wiecej.php3?id=14899
- Sarsik
- Juventino
Jasne :lol: Połowa Polskich klubów ma długi i jakoś FIFA ich nie zamyka, a mieliby zamknąć Real i Barce. Wiem, że to nie ta sama kasa, ale dług to dług. Zresztą te 500 mln. to chyba lekka przesada. Barcelony mi w ogóle nie szkoda bo ich nie lubię. Mogą śmiało ich degradować do niższej ligi :twisted: Wtedy jak Davids zobaczy co jest grane, wróci do nas i podpisze kontrakt na grę do końca kariery :-D
I need a girl that I can train.