Mercato (Lato 2016)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Tak. Sprzedając gdziekolwiek Hiszpana usielibyśmy zapłacić Realowi 80 baniek. Z kolei wypożyczenie Comana będzie obowiązywało jeszcze rok, więc Bayern nic nie musi. Gundogan pójdzie pewnie za hajsem do PL.
Znowu :facepalm2:sebatiaen pisze:rozlozona na raty, to samo sie tyczy transferow do naszego klubu.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2016, 20:21 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Poniewaz jego wartosc musiala spasc, skoro nie gral. Wiec dawanie za niego 30 czy 28mln. nie wchodzi w gre. Podalem tyle, bo za niewiele wiecej oddajemy im Comana, wiec jest tu pole manewru. Nawet transfermarkt (wiem, ze to nie wyrocznia, jak i whoscored z notami pilkarzy - pozdro Arbuzwojczech7 pisze:Wszystko spoko, tylko czemu akurat 22? Intryguje mnie, jak doszedłeś do tej "uczciwej ceny"...Jacky pisze:Przyszedl do Bayernu za 28mln. W pierwszym sezonie rozegral prawie 21 pelnych meczow, co nie jest jakas porazajaca liczba. W tym sezonie grubo po przekroczeniu polmetka rozgrywek Marokanczyk tych meczow zagranych ma 8. Czyli po prostu czesciej nie gra, niz gra, a to niejako rzutuje na jego wartosc na rynku transferowym, nieprawdaz? Jest co prawda w najbardziej chodliwym dla pilkarza wieku, ale tak czy siak mysle, ze mozna by bylo sie z nimi dogadac majac w zanadrzu Comanawojczech7 pisze: Za tyle chodzi w FM-ie, czy Fifie?![]()
Sorry, ale zawsze bawią mnie te forumowe wyceny :lol:

Otoz to. To nie jest (jak na razie przynajmniej) pilkarz, ktory w pojedynke moze przesadzic o wygranej Juventusu. Ostatnio znowu efekciarstwo dochodzi u niego do glosu. Z drugiej strony: miewa cudowne zagrania i bardzo dobre mecze, a ma dopiero 23lata... Skoro padaja kwoty rzedu 100mln. to za to mozna sciagnac dwoch crack'ow i byl bym za tym, bo i tak predzej czy pozniej wpadnie PSG, City czy Barca z kontraktem dla Paula w wysokosci 15mln. na rok netto i Francuz... wyrazi chec odejsciaPatrol pisze:Pogba i tak nie zachwyca

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- annihilator1988
- Juventino
Dokładnie. Może to zabrzmi dziwnie, ale biali piłkarze koncentrują się na grze, z kolei część czarnoskórych lubuje się w odstawianiu cyrku, w tym Pogba. Zamiast podać prostą piłę, to on musi się zatrzymać, pomachać nogami, poczekać na rywali i stracić piłkę. Najlepsze jest to, że gdy przyjdzie mu gonić kogoś, to rzadko kiedy odzyskuje piłkę. Cena powyżej 70 mln będzie sukcesem. Wolę w Juventusie dwóch porządnych pomocników, koncentrujących się na grze, a niżeli jakieś murzyńskie kokodżamboJacky pisze:Pogba (...) drugiej strony: miewa cudowne zagrania i bardzo dobre mecze, a ma dopiero 23lata... Skoro padaja kwoty rzedu 100mln. to za to mozna sciagnac dwoch crack'ow i byl bym za tym
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Urbi27
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Moim zdaniem zbliża się po prostu najlepszy moment aby sprzedać Pogbę i należałoby to wykorzystać. Przede wszystkim Francuz jest zawodnikiem niezwykle przebojowym, a to jednak nie styl Juventusu, który stawia na równą wyrównaną kadrę i kolektyw. Pogba ewidentnie ma długie fragmenty gry pod siebie, a nie pod drużynę. Dodatkowo gość ma 23 lata, jest w wieku w którym rzeczywiście cena powinna być najwyższa. Niby jest wciąż młody, choć jak na standardy obecne 23 lata to piłkarz w pełni ukształtowany to daleko mu do zawodnika utrzymującego równą formę przez cały rok. Pogba ma wielkie wahania formy, raz gra genialnie raz beznadziejnie. Jeżeli ktoś byłby w stanie zapłacić za niego ok 80 mln to długo bym się nie zastanawiał. Kolejnym niezwykle ważnym elementem układanki w transferze Pogby jest fakt, że na rynku transferowym mogą pojawić się nazwiska, które pasowałyby do Juventusu i kasa z Francuza mogłaby zostać odpowiednio użyta - Isco, Gundo, może Kross, to już nie są nazwiska wyssane z palca i ich transfer wydaje się być realny.
- panlider
- Juventino
Kroos? On zarabia w Realu 12 mln euro. Dalej uważasz, że to piłkarz, na którego nas stać? Gundogan zapewne pójdzie na Wyspy. Zostaje Isco, który też niekoniecznie musi wybrać Turyn, jeżeli pogłoski o jego odejściu z Realu są prawdziwe. Pogba często pajacuje, ale potrafi też świetnie zagrać i strzelić. Sprzedałbym go tylko w przypadku, w którym mielibyśmy już dogadane zakupy, które mogłyby nam wyrównać jego stratę.Urbi27 pisze:Moim zdaniem zbliża się po prostu najlepszy moment aby sprzedać Pogbę i należałoby to wykorzystać. Przede wszystkim Francuz jest zawodnikiem niezwykle przebojowym, a to jednak nie styl Juventusu, który stawia na równą wyrównaną kadrę i kolektyw. Pogba ewidentnie ma długie fragmenty gry pod siebie, a nie pod drużynę. Dodatkowo gość ma 23 lata, jest w wieku w którym rzeczywiście cena powinna być najwyższa. Niby jest wciąż młody, choć jak na standardy obecne 23 lata to piłkarz w pełni ukształtowany to daleko mu do zawodnika utrzymującego równą formę przez cały rok. Pogba ma wielkie wahania formy, raz gra genialnie raz beznadziejnie. Jeżeli ktoś byłby w stanie zapłacić za niego ok 80 mln to długo bym się nie zastanawiał. Kolejnym niezwykle ważnym elementem układanki w transferze Pogby jest fakt, że na rynku transferowym mogą pojawić się nazwiska, które pasowałyby do Juventusu i kasa z Francuza mogłaby zostać odpowiednio użyta - Isco, Gundo, może Kross, to już nie są nazwiska wyssane z palca i ich transfer wydaje się być realny.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- SKAr7
- Juventino
Dokładnie 10,9 miliona. Pogba zarabia więcej, do niedawna Buffon zarabiał więcej więc tak, stać. Czy jest to opłacalne w stosunku do tego co obecnie prezentuje, i czy Anglicy nie dadzą mu jeszcze więcej, tu już są wątpliwości.panlider pisze: Kroos? On zarabia w Realu 12 mln euro. Dalej uważasz, że to piłkarz, na którego nas stać?
Edit.
Errata, Pogba zarabia jednak 9 milionów. Nie wiem, czemu mi się wydawało, że dostał podwyżkę do 6. Nie zmienia to faktu, że przepaści nie ma.
Ciekawostka, Isco zarabia mniej niż Hernanes.
Ostatnio zmieniony 06 marca 2016, 17:57 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- bethev_dt
- Juventino
Ciagle brakuje nam w druzynie gracza pokroju Vidala, ktory gryzlby trawe cale spotkanie - swietnie to funkcjonowalo w zeszlym sezonie. Nigdy nim sie nie stanie zarowno Khedira jak i Sturaro(dla mnie to taki troche jezdziec bez glowy,slaby technicznie z rozgrywaniem tez nienajlepiej). Potrzebni nam sa zawodnicy pokroju Allana lub Fernando z Sampdorii(przyszloscia moze byc Diawara z Bolognii albo Mandragora). Gundogan to raczej w sferze marzen... Widac to bylo w meczu z Bayernem gdzie mielismy problemy z wyprowadzaniem pilki oraz z odbiorem. Musi ktos uporzadkowac gre. Czekam tez na klasowego rozgrywajacego bo patrzac na inne mocne druzyny to ciezko znalezc taka posluche jesli chodzi o zawodnikow ostatniego podania. Nasi napastnicy sa kompletnie odcieci od podan...podsumowujac dwoch nowych do srodka pomocy,jeden na prawa obrone i bedzie dobrze :juve:
- Urbi27
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Jeżeli chcemy walczyć o zawodników z absolutnego topu, to niestety, ale wiąże się to z płaceniem im dużych pieniędzy. Tak jak zostało to wspomniane, kwoty te nie są 2x większe niż aktualne pensje naszych najlepszych zawodników, więc nie widzę w tym jakieś totalnej abstrakcji.panlider pisze: Kroos? On zarabia w Realu 12 mln euro. Dalej uważasz, że to piłkarz, na którego nas stać? Gundogan zapewne pójdzie na Wyspy. Zostaje Isco, który też niekoniecznie musi wybrać Turyn, jeżeli pogłoski o jego odejściu z Realu są prawdziwe. Pogba często pajacuje, ale potrafi też świetnie zagrać i strzelić. Sprzedałbym go tylko w przypadku, w którym mielibyśmy już dogadane zakupy, które mogłyby nam wyrównać jego stratę.
Kroosa oczywiście załączyłem na końcu swojej listy, też uważam, że z wymienionej trójki jest on zdecydowanie najmniej realny, ale wciąż nie wykluczam jego transferu, bo trudno w tej chwili przewidzieć jak Perez będzie chciał przebudować zespół Realu.
Gündoğan jak dla mnie może trafić tylko do Man City lub Arsenalu, bo to gracz, który może pasować Guardioli, tyle, że dla mnie Niemiec po prostu nie pasuje do ligi angielskiej. Zobaczcie kto gra w środku pomocy najlepszych klubów PL:
City - Toure i Fernardinho (bądź inny defensywny pomocnik)
Chelsea - Mikel, Matic, Fabregas (coraz rzadziej)
Arsenal - Coquelin, Ramsey, ew Arteta
Utd - Schneiderlin, Schweinsteiger, Herrera
Tak naprawdę typowych cofniętych rozgrywających pomocników brak (ten Herrera, ale on gra jednak wyżej i Arteta). Z czego to wynika? Gra w Anglii jest niesamowicie dynamiczna, tam piłka lata jak szalona i niewiele zespółów buduje swoje akcje wolno od podstaw (w sumie gra tak tylko Arsenal), nie wykorzystuje się tego typu zawodników w takim stopniu jak w innych ligach. Jacy pomocnicy wiedli prym w PL w ostatnim latach, Gerrard, Lampard, w mniejszym stopniu Toure, czyli zawodnicy których można określić mianem box to box. Będąc na miejscu włodarzy Man City wydałbym fortunę aby mieć kogoś takiego jak Pogba, bo jest właśnie box to box z dodatkami, który w Anglii powinien sprawdzić się idealnie. Arsenal mimo, że bogatszy od nas, jest dla nas realnym wyzwaniem w walce o podpis Niemca.
Oczywiście o Gundo będzie się pewnie toczyć znacznie szersza walka niż tylko między City, Arsenalem a Juventusem. Jest to klasowy zawodnik, a takich na rynku transferowym jest jak na lekarstwo, nie jest jednak powiedziane, że Niemiec nie zechce trafić do Turynu, bo tutaj mógłby grać dokładnie w ten sam sposób co w Dortmundzie, ale nie ujmując nic Borussi, w trochę lepszej drużynie.
Isco to dopełnienie naszych potrzeb w pomocy, chociażby dzisiejszy mecz pokazał, że na tej pozycji Pereyra nie daje zbyt wiele drużynie, oczywiście pewnie nie jest jeszcze w swojej optymalnej dyspozycji, ale to jednak zawodnik o dwa poziomy niżej niż Isco.
- pablo1503
- Juventino
Tak, stać. Zarabia, faktycznie, ale brutto. Do ręki bierze mniej więcej połowę tej sumy. :click!:. 'He reportedly earns a whopping €10.9 million (R196 million) a year at Real, which calculates to about €5 million after tax.'panlider pisze:Kroos? On zarabia w Realu 12 mln euro. Dalej uważasz, że to piłkarz, na którego nas stać?
Także do ręki dostaje tyle co Nasi najlepszy zawodnicy. No, może troszku więcej. Pogba po sezonie będzie inkasował 6. Marchisio, Chiellini, Bonucci czy Mandżukić dostają coś około 4 bańki do ręki. Nadal taka przepaść? We Włoszech(zresztą niejednokrotnie było to już poruszane) zarobki podaje się w netto, więc nie dziwota, że w wielu źródłach piłkarze w innych ligach zarabiają dwukrotność tego, co w Italii, gdyż tam najczęściej widnieją kwoty brutto.
W tamtym roki podpisał kontrakt, na mocy którego będzie dostawał 4mln na rękę. Przy czym co roku ta kwota będzie wzrastała o dodatkowy milion. Bardzo się nie pomyliłeś, bo po tym sezonie teoretycznie powinien on zacząć zarabiać kwotę, o której wspomniałeś. O ile zostanie, rzecz jasna.SKAr7 pisze:Errata, Pogba zarabia jednak 9 milionów. Nie wiem, czemu mi się wydawało, że dostał podwyżkę do 6. Nie zmienia to faktu, że przepaści nie ma.

- pumex
- Juventino
Isco, poza Verrattim, to obecnie najbardziej pożądany przeze mnie piłkarz. Zgadzam się, że byłby świetnym dopełnieniem i co ciekawe nie tylko w kontekście trequartisty. Okazuje się, że świetnie łączy grę ofensywną z defensywną, na przestrzeni ostatnich miesięcy niesamowicie poprawił umiejętność odbiorów, dobrze radzi sobie będąc ustawionym głębiej niż bezpośrednio za napastnikami. Może to trochę przełomowa opinia, ale ja widziałbym w Hiszpanie bardzo ciekawą opcję na box-to-boxa w 3-5-2, takiego w typie Di Marii za czasów Ancelottiego w Realu. Pisząc o naszych brakach w środku pola mam na myśli właśnie takiego zawodnika jak Isco - o inklinacjach ofensywnych, ale mogącego grać głębiej niż typowy treq. Taki Pereyra, tylko na nieporównywalnie wyższym poziomie. Dodatkowo Isco zarabia śmieszne jak na swój poziom pieniądze i mimo zmiany trenera chyba ciągle nie do końca jest zadowolony ze swojej roli w Madrycie. Nic, ino braćUrbi27 pisze:Isco to dopełnienie naszych potrzeb w pomocy

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
pumex Lubie patrzeć na grę Isco, ale jednak wydaje mi się że tam jest zdecydowanie za mało efektywności i bardziej potrzebujemy kogoś w stylu Gundogana, czy Verrattiego z takim magic touchem. Ciekaw jestem nadchodzącego okienka pod względem tego, czy Pogba odejdzie, a jeśli tak to w jaki sposób zagospodarują te pieniądze.
- BlackJacky
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W przekroju calego sezonu, czy tez jego pobytu w Turynie, to na moje oko wiecej jednak jest pajacowania. A juz na pewno w tych meczach najciezszego kalibru Francuz zwyczajnie zawodzi.panlider pisze:Pogba często pajacuje, ale potrafi też świetnie zagrać i strzelić.
Ja uwazam, ze Verratti przyjdzie tylko w wymiance za Pogbe, a na to sie chyba nie zanosi, chociaz kto wie, co bedzie po ME we Francjipumex pisze:Isco, poza Verrattim, to obecnie najbardziej pożądany przeze mnie piłkarz.Urbi27 pisze:Isco to dopełnienie naszych potrzeb w pomocy

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl