Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 01:57

Ten sezon pokazał nam, że przydałby się 5 środkowy obrońca do gry w 352. Ciągle wierzę, że tym 4 będzie Rugani więc zamiast ładować środki w stoperów lub brać jakiegoś placka byle by był lepiej poszukać kogoś z kadry kto mógłby pełnić tę rolę. Caceresa nie liczę, bo na niego od kilku sezonów nie ma co liczyć, bo przez 50-70% leczy urazy, jest niedostępny z innych powodów lub prezentuje mizerną formę. Osobiście uważam, że sentymenty należy odstawić na bok i nie liczyć go jako członka kadry Juventusu.
Pewniakiem do przedłużenia kontraktu jest Barzagli, a co do Evry zaczynam mieć mieszane odczucia. Biorąc pod uwagę jakie asy grały u nas w pierwszym składzie na tej pozycji to Francuz jako rezerwowy wcale nie wygląda tak źle, choć widać że zaczyna już trochę niedomagać. Niemniej od przyszłego sezonu podstawowym graczem będzie zapewne Sandro polepsza to obraz sytuacji. Mając jeszcze w odwodzie Vrsaljko oraz Padoina warto mieć dalej w składzie doświadczonego wuja Pata, który na włoskim podwórku wciąż nie zawodzi.

Bernardeschi w tym sezonie gra przede wszystkim jako wahadłowy. W ostatnim spotkaniu przeciwko Tottenhamowi dał ciała, ale patrząc uczciwie nie on jeden z ekipy Fiołków, a to dzięki jego trafieniu z poprzedniego meczu Viola zachowała realne szanse na awans. Myślę, że w lecie nikt nie da za niego 40 mln E i Della Valle mogą sobie rzucać taką kwotą w próżnię. Fakt jest taki, że na rynku nie ma wielu zawodników, którzy mają obycie z wahadłem i sprawdzają się jeszcze na skrzydle, a ten sezon ewidentnie udowodnił nam, że warto mieć kogoś takiego w drużynie więc nie dziwię się, że znajduje się w naszej orbicie zainteresowań.

Szczególnie, że w nowy sezon będziemy zapewne chcieli wejść z szerszym wachlarzem wariantów taktycznych. Oprócz 352 stawiałbym na 4312/4321 oraz dodatkowo 433, które często sprawdza się w początkowych fazach Pucharu Włoch.

Za to Conte w Chelsea w ogóle mnie nie rusza. Jedynie w sprawie Cuadrado i Bernardeschiegio może nam namieszać, a tak jak kogoś nie będziemy chcieli sprzedać do Anglii to tego nie zrobimy. Prędzej widzę w tej sytuacji potencjał na zrobienie korzystnych dla nas transakcji niż jakieś zagrożenie.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 02:01

Garreat pisze:United placi za Andersona 60 baniek (!!)... ale kazdy wie, ze te pieniadze nie przyniosa Lazio skoku jakosciowego. Zreszta ten idiota Lotito to pionier gowno-polityki 'dryfowania byle jak'. Jednoczesnie meg wplywowa osoba we wloskiej pilce.
United będzie miało latem nowego trenera, który raczej nie będzie podzielał patologicznej skłonności Van Gaala do kupowania wyłącznie skrzydłowych, zapominając o środkowych napastnikach.
Nie jestem zatem przekonany, że Brazylijczyk tam trafi latem. Co do kwoty transferu, to patrząc na to, co się dzieje na Wyspach od jakichś dwóch lat, to chyba nikogo to nie dziwi.
Co do Bernardeschiego to chętnie bym go u nas zobaczył, moim zdaniem chłop jest lepszy od przereklamowanego Berardiego. Niestety patrząc obiektywnie, to szanse na taki transfer są bliskie zera. Viola nie chciała nam sprzedać Jovetica, a co dopiero swojego obiecującego wychowanka.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 09:41

Nie no z Bernardeschim to nawet śmieszne nie jest, gość strzelił w lidze całą 1 bramkę, a jest przecież ofensywnym skrzydłowym, fakt waleczności nie można mu odmówić, ale to gracza za 10mln a nie 40. Poza tym mamy możliwość zgarnięcia bardziej doświadczonego Berardiego,który miał już 2 kapitalne sezony w SerieA a i w tym słabszy od Bernadeschiego nie jest i co ważne jego cena jest niższa i zapewne będzie można ją zbić jakimś zawodnikiem. Tutto sugeruje,że będzie nim niejaki Lo Celso, który ma zastąpić Berardiego w Sassuolo po wcześniejszym wykupie przez Juve za 6mln.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 12:22

ozob pisze:Robben. :whistle:
To samo, co Robi Baggio - strzelal gole obiema. I generalnie nudzisz, wiec kropka.
Arbuzini pisze:Ten sezon pokazał nam, że przydałby się 5 środkowy obrońca do gry w 352.
Mysle, ze jak Allegri ogarnie... jak to napisac... ogarnie treningi tak, zeby po nich u naszych nie siadaly miesnie i wymieni tych swoich wteryniarzy, to 4 srodkowych obroncow + Padoin, ktory przedluzyl, to niech sie na cos przyda, bedzie wystarczac.

Na konkurencyjnej stronie wyczytalem, ze Tottki spogladaja w strone Mandzura. Bylo juz cos o tym?

ED.
@Forza...costam
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze:Ale z takim podejsciem, to on do konca zycia Lige Mistrzow bedzie widzial w telewizji kolorowej - z tego chyba zdaje sobie sprawe.
No skoro ma takie podejście, to jest jego podejście - jego pytaj. Nie jestem jego agentem. Czy tylko w lidze mistrzów gra Juventus?
Wlasnie na przekor temu, co Ty sugerujesz ja watpie, ze ma takie podejscie (latwy pierwszy sklad na prowincji). I nie, nie tylko Juventus gra w LM, ale obojetnie do jakiego klubu, ktory regularnie wychodzi z grupy w LM by nie poszedl, to bedzie musial o ten pierwszy sklad walczyc, a nie dostanie go z urzedu.
Jacky pisze: nie wiem... oplul przeciwnika, wyzwal kogos od pedalow, cyganow czy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Idiotyczne czerwone kartki, chuligaństwo boiskowe.
W tym sezonie 1 czerwona kartka (jak do tej pory). W poprzednim 1 czerwona kartka. Jeszcze wczesniej 1 czerwona kartka. Btw. Twoj faworyt Simone Zaza uzbieral w ciagu swojej kariery dokladnie tyle samo czerwieni, co Domenico. A co do jego chuliganstwa na boisku: podaj jakies linki do materialow filmowych, zdjec czy artykulow.

@R2D2
Nie mowie, ze nie wierze. Po prostu pytam.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2016, 14:07 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 12:43

jackop pisze: to tak na szybko Insigne, El Shaarawy, Berardi, Sturaro, Darmian, Florenzi, Rugani, Romagnoli
Zapomniałeś o Verrattim. :whistle:
Sturaro :smile: - proszę Cię już nie przesadzajmy. Solidny piłkarz, ale Ciebie totalnie poniosło. Jak dopisujemy jego dopiszmy tak jeszcze z 100. :cwaniak:
Sturaro, to nie jest wielki talent - ale dzięki swojej determinacji, charakterowi i pracowitości - może zajść daleko - jak np. Krychowiak. Nie mylmy talentu z czymś wypracowanym. Czy Marchisio to wielki talent? Większy miał Giovinco - Kto zaszedł dalej w piłce nożnej (nie mówię o odległości geograficznej?) Chyba oczywiste że Książę. ;)

Nie no piłkarze może i nieźli, ale ten Bernardeschi ma w sobie to coś, ten błysk taki, i ogroooomne możliwości dalszego rozwoju. Pytanie czy to wykorzysta - może tak, może nie. Nie twierdze że będzie na bank, drugim np. Di Marią - ale ma ku temu szanse. No i nie mówię - "Kupić go za wszelką cenę" ;)
jackop pisze:jak o 3 pkt. z Bologną.
Wygrana była obowiązkiem i nie mów że jej nie oczekiwałeś. Mecz z Bologna to była KOM-PRO-MI-TA-CJA. Rozumiem, może nie wyjść mecz - ale 0 (zdaje się) celnych strzałów - z buta powinni ciąć do Turynu - gdyby nie mieli meczu z Bayernem. :cwaniak: Aha i czy jest ktokolwiek, kto jest w stanie przewidzieć każdy (może prawie każdy) wynik? Gdybym miał taki zmysł - miałbym miliony na koncie i bym wziął się za sponsorowanie Juventusu. ;)
jackop pisze:Czyli co dokładnie:
Wszystko po trochu.;) Na jakiejś podstawie trzeba przecież ocenić, jeden czy dwa mecze to za mało.;)
jackop pisze:Mam rozumieć, że młody Włoch strzelający 4 bramki Milanowi, do którego prawa ma Juventus nie jest talentem na miarę jedno-sezonowca z Fiorentiny? Czy w tamtym okresie uważałeś Dybale za bardziej klasowego zawodnika? Jakiś komentarz na ten temat?
Hmm, Jeden się rozwija wolniej, drugi się rozwija szybciej. Nie każdy kto w młodym wieku osiąga szczyty, w późniejszym wieku się spełnia na miarę tego. Tak samo jak ktoś kto nie jest najlepszym wśród juniorów, potem może stać się najlepszy. Bramki i suche statystyki to nie wszystko. Wtedy nawet nie wiedziałem kto to jest Dybala. Berardiego chciałem fakt, ale on nas nie chciał. Wiem, że jest wiele takich talentów i z wyrokami warto się powstrzymać. Berardi nie ma tego charakteru zwycięzcy, wiele na to wskazuje. No i chęci rywalizacji. Według mnie dalej może zajść Zaza - bo jest pracowitszy, pokorniejszy, mimo że mniejszy ma talent. ;)
jackop pisze:Jeśli wystarczy Ci pół roku, by ocenić klasę zawodnika i jeszcze porównać go z innym to, dla mnie nie jest to poważna opinia.
To nie ma reguły, talenty pojawiają się nagle. W tym sęk by je umieć przechwycić, w odpowiednim czasie i równie w odpowiednim umożliwić im eksplozje ;)
___________________________________________________________________________________________________________________________
Kolego, każdy ma swoje zdanie o piłkarzach, ty masz swoich faworytów, ja mam swoich, inni swoich. Tak było jest i będzie. Nie zawsze twoje będzie na wierzchu, nie zawsze moje, nie zawsze kogoś
sebatiaen pisze:Komentowac slowo w slowo innych uzytkownikow.
Ja dodałem jeden wpis - wyraziłem opinie, to inni zaczęli do mnie pisać - ja tylko odpowiadałem im na pytania. ;)
Jacky pisze:Ale z takim podejsciem, to on do konca zycia Lige Mistrzow bedzie widzial w telewizji kolorowej - z tego chyba zdaje sobie sprawe.
No skoro ma takie podejście, to jest jego podejście - jego pytaj. Nie jestem jego agentem. Czy tylko w lidze mistrzów gra Juventus?
Jacky pisze: nie wiem... oplul przeciwnika, wyzwal kogos od pedalow, cyganow czy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Idiotyczne czerwone kartki, chuligaństwo boiskowe.
AdiJuve pisze:Berardiego,który miał już 2 kapitalne sezony w SerieA a i w tym słabszy od Bernadeschiego nie jest i co ważne jego cena jest niższa i zapewne będzie można ją zbić jakimś zawodnikiem.
Tyle że Federico może się zgodzić siedzieć na początkowo na ławce, Domenico nie. :cooler:
___________________________________________________________________________________________________________________________
Chociaż i tak i tak ciężko mi sobie wyobrazić, że dajemy tyle za zawodnika, który do pierwszego składu byłby wprowadzany bardzo stopniowo nawet i rok. Mówię jeżeli Marotta by go kupił uznam że wie co robi. Jednak kupić go moglibyśmy wtedy, gdybyśmy powtórzyli wyczyn z zeszłego sezonu z CL - ale o to będzie ciężko - ale nawet jeśli to i tak pozycje są inne. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 12:50

jackop pisze: to tak na szybko Insigne, El Shaarawy, Berardi, Sturaro, Darmian, Florenzi, Rugani, Romagnoli
Sturaro :smile: - proszę Cię już nie przesadzajmy. Solidny piłkarz, ale Ciebie totalnie poniosło. Jak dopisujemy jego dopiszmy tak jeszcze z 100. :cwaniak:
Sturaro, to nie jest wielki talent - ale dzięki swojej determinacji, charakterowi i pracowitości - może zajść daleko - jak np. Krychowiak. Nie mylmy talentu z czymś wypracowanym. Czy Marchisio to wielki talent? Większy miał Giovinco - Kto zaszedł dalej w piłce nożnej (nie mówię o odległości geograficznej?) Chyba oczywiste że Książę. ;)

Proszę Cię. Usuń konto.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 12:57

Mehehehe pisze:

Proszę Cię. Usuń konto.
Popieram. Jak będziesz usuwał to zahacz o alessandro.

Odnośnie Berardiego to już w lecie widać było, że Marotcie bardzo na nim zależy. Myślę, że mogą go przekonać do gry u nas.
Jego posunięcie z tym, że nie jest jeszcze gotowy wydawało mi się ok, ale z perspektywy czasu widać, że Dybala wybrał lepiej. Może Berardi po tym, jak Conte go nie powoła na ME, pójdzie po rozum do głowy?

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 13:54

Jacky pisze:
rydwadydwa pisze:
Jacky pisze:Ale ze obserwowales Dybałę rok przed przyjsciem do Juve? :prochno:
Czekaj, bo nie rozumiem...Emotka na końcu sugeruje że to ironia? :think: Na wszelki wypadek odpowiem - tak, oglądałem Dybalę w Palermo, nie wiem co w tym dziwniejszego od oglądania Berardiego, który póki co wciąż nawet nie został naszym piłkarzem...
Nie. Po prostu podziwiam, ze chcialo Ci sie ogladac co tydzien popisy Palermo. A nawiasem: skad juz wtedy wiedziales, ze mamy oko na Paulo
Co tydzień? Bez przesady :stop: Tak jak, każdy człowiek, czasami z braku czasu nie mam nawet chwili by zobaczyć meczu Juve. Ale jako że Palermo radziło sobie wówczas całkiem nieźle to obejrzałem trochę ich spotkań z innymi atrakcyjnymi rywalami (Roma, Inter, Milan, Lazio czy Sassuolo ze względu na Berardiego). No i z tego co pamiętam właściwie odkąd Paulo sieknął bramki w bodajże 3 meczach z rzędu to już zaczęło mówić się o "Nowym Messim", który przejdzie do Arsenalu albo Juve. Nie chce mi się grzebać w archiwiach ale musisz mi uwierzyć na słowo że plotki o jego transferze zaczęły się jeszcze jesienią 2014 ;)

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 14:50

Niestety, ale poziom forum spadł przez ostatnie lata o kilka dobrych poziomów. Sam udzielam się rzadko, jednak lubiłem sobie od czasu do czasu wejść i poczytać, co inni użytkownicy mają do powiedzenia na dany temat. Teraz jednak jest to niesamowicie czasochłonne, przez to, że musiałbym się przebić przez tonę idiotycznych i bezsensownych postów. Nie chcę zgadywać wieku niektórych użytkowników, jednak po stylu pisania i treści postów można wyciągnąć pewne wnioski.

Apeluję więc do ludzi, którzy mają dość obecnego syfu, aby nie wdawali się w dyskusje z użytkownikami, którzy wybitnie zaniżają poziom i sprawiają, że coraz bliżej jest nam do tego co się dzieje na polskich stronach Realu czy Barcelony.

Mam nadzieję, że przyjdzie do nas Cavani, jednak trochę się boję, że to już nie ten wiek.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 15:14

Jacky pisze:To bedzie musial o ten pierwszy sklad walczyc, a nie dostanie go z urzedu.
:facepalm: Tyle że w jednym klubie konkurencje o pierwszy skład ma się mniejszą, w drugim ma się większą. To jest tak oczywiste, że nie wymaga tłumaczenia. Po to zawodnicy też kluby zmieniają.
Szukasz argumentów za Berardim w Juve? No OK.
Jacky pisze: Twoj faworyt Simone Zaza uzbieral w ciagu swojej kariery dokladnie tyle samo czerwieni, co Domenico.
No jeżeli nie widzisz różnicy między nimi w tym aspekcie, to ja nic na to nie poradzę. Jest różnica między kartką za faul, a bezmyślnym uderzeniem kogoś. Za taką kartkę dostajesz jeden mecz, za kartkę połączoną z chuligańskim zachowaniem - dochodzi dłuższe zawieszenie. Ile razy on był zawieszany za to? Żółtych łapie również od groma.

Cytat z Seriea.pl z 24.11.2015

Kod: Zaznacz cały

Berardi zadebiutował trzy lata temu w Serie A i po dziś dzień w 71 występach w Serie A zobaczył trzy czerwone kartki i bagatela, 27 żółtych!
Na Onecie (nie wiem na ile można im wierzyć) Piszą że w ostatnich latach był najczęściej karanym piłkarzem z Serie A
Gdyby to był jeszcze obrońca, to bym zrozumiał :whistle:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 17:06

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Kolego, każdy ma swoje zdanie o piłkarzach, ty masz swoich faworytów, ja mam swoich, inni swoich. Tak było jest i będzie.
Bardzo mądre słowa ( szkoda, że jedyne w kilku ostatnich postach )!
Natomiast nie każdy posiłkuje się plotkami z gazet, domysłami, żeby oceniać postępowanie piłkarza.
A co, jeżeli chłopak chce do Juventusu, tylko po prostu poprzednie mercato to był zły moment? Chciał mieć większe szansę na reprezentację i wyjazd na Euro, a wiedział, że w Juventusie więcej będzie siedział na ławce. I wcale to nie musi oznaczać strachu przed walką o pierwszy skład? Dopuszczasz taką możliwość? Jest opcja, zostaję w klubie, gram dobrze i jadę na Euro, a po sezonie i tak idę do wielkiego klubu. Druga opcja, idę do wielkiego klubu, gram mniej, ale poprawnie, jednak nie przekonuje to selekcjonera, nie jadę na wielki turniej.
Inna sprawa, że ten sezon mu na razie nie wychodzi tak jak poprzednie i wcale reprezentacji nie może być pewny, no ale nikt jasnowidzem nie jest.

Nie ma charakteru zwycięzcy? Stwierdził jakiś random z Polski, po obejżeniu kilku meczy :facepalm:
Jak to oceniłeś? Jakimi konkretnymi zachowaniami to pokazał? Jak miał udowodnić wolę zwycięstwa w słabym Sassuolo?
A ja odwrócę kota ogonem i powiem, że własnie te jego chamskie zachowania i kartki pokazują, że ma charakter zwycięzcy. Bo przerasta ten zespół i przychodzi frustracja, gdy mimo jego starań i tak przegrywają ( jak np. blamaż 7:0 z Interem ). Jednocześnie nie ma tam takich autorytetów, które mogłyby mieć na niego wpływ, bo albo młode talenty i piłkarze na dorobku, ale zwykli włoscy przeciętniacy.
W Juventusie sytuacja jest inna, raz, że gra idzie o najwyższe stawki, co powinno zaspokajać jego ambicję. Dwa, są autorytety w postaci Buffona i spółki, mistrzów świata, wicemistrzów Europy, mistrzów Włoch i finalistów LM. Zupełnie inne środowisko, które może mieć bardzo duży wpływ na młodego chłopaka.
Dlatego uważam, że w Turynie trochę się uspokoi i problem z kartkami zostanie znacznie zneutralizowany.

Są to oczywiście moje januszowe dywagacje, których wartość jest identyczna do tego co ty napisałeś.
Różnica jest taka, że ja na podstawie plotek i dywagacji nie rzucam pewnikami "on nie chce do Juventusu, tak wybrał", "nie ma charakteru zwycięzcy"... no ludzie...

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2016, 14:00

Ponoć Isco i James wyczerpują kredyt zaufania u Zidana i będą na wylocie jak do końca marca nie poprawią swojej gry.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2016, 14:20

krystiank pisze:Ponoć Isco i James wyczerpują kredyt zaufania u Zidana i będą na wylocie jak do końca marca nie poprawią swojej gry.
Też słyszałem o Isco, może udałoby się go wyrwać z Madrytu? Myślę, że 40 baniek powinni go puścić, pensji nie ma jakiejś wygórowanej, a umiejętności ponadprzeciętne i myślę, że u nas rozwinie się jeszcze bardziej.
Rodriguez to science fiction. Jeżeli odejdzie gdziekolwiek, to tylko do Anglii za 60-70 mln.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2016, 15:08

krystiank pisze:Ponoć Isco i James wyczerpują kredyt zaufania u Zidana i będą na wylocie jak do końca marca nie poprawią swojej gry.
Kredytem zaufania u Zidana to raczej nie mają się co przejmować, bo on poleci pierwszy.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 01 marca 2016, 15:15

blackadder pisze:
Kredytem zaufania u Zidana to raczej nie mają się co przejmować, bo on poleci pierwszy.
Mimo iż jest totalny amatorem jeśli chodzi o trenerke i po prostu mu nie wychodzi to wątpię, że tak szybko go zwolnią.

Zablokowany