Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 01:01

tez mam juz dosc tego forzaxkxudlxmdid.
Trzeba naprawde nie ogarniac zycia zeby siedziec caly czas na forum i komentowac slowo w slowo innych uzytkownikow.
Bez sensu.( sorki pisze z tableta)

cooler

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 02:44

Przepraszam za offtop, ale muszę powiedzieć, że uwielbiam czytać te kłótnie, to naprawdę śmieszne :smile:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 03:36

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Możesz nie mówić za mnie? Kiedyś Miałeś o to żale do mnie - po czym sam to zrobiłeś i teraz równie nieudolnie.
Moje wypowiedzi możesz znaleźć korzystając z opcji szukaj ;) Gdybyś częściej odpowiadał na pytania niż owijał w bawełnę, to nie musiałbym zgadywać o co Ci w ogóle chodzi.

Mam rozumieć, że młody Włoch strzelający 4 bramki Milanowi, do którego prawa ma Juventus nie jest talentem na miarę jedno-sezonowca z Fiorentiny? Czy w tamtym okresie uważałeś Dybale za bardziej klasowego zawodnika? Jakiś komentarz na ten temat?

Może opinia na temat większych talentów, które wymieniłem? Uważasz, że podani zawodnicy są mniejszymi talentami od Bernardeschiego? Dlaczego uważasz, że Włoch ma tak ogromny talent?
ForzaItanimulli3vujcm pisze:przyjrzenia się Federicowi, dokładnie i śledzenia jego poczynań - a jeszcze nie dawno, sam nie byłem przekonany do niego
Czyli co dokładnie:
- 2 kompilacje na YT więcej?
- obejrzałeś ostatnie 3 mecze Fiorentiny?
- wyszukałeś, obejrzałeś i przeanalizowałeś wszystkie jego występy z 2 sezonów, po czym doznałeś olśnienia, że oto narodził się największy prospekt Serie A?

Jeśli wystarczy Ci pół roku, by ocenić klasę zawodnika i jeszcze porównać go z innym to, dla mnie nie jest to poważna opinia. Co chwila rzucasz słowa na wiatr jak o 3 pkt. z Bologną. Więcej merytorycznych wypowiedzi i argumentów, mniej pustosłowia, tak by oprócz Ciebie mógł uwierzyć w to co próbujesz (nieudolnie) sprzedać.
cooler pisze:Przepraszam za offtop, ale muszę powiedzieć, że uwielbiam czytać te kłótnie, to naprawdę śmieszne :smile:
Następnym razem dodaj np. mam nadzieję, że kupimy Zlatana :P

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 10:32

Federico to świetny zawodnik, daje rady jako wahadłowy, a nie tak dawno można było widzieć jego grę na napadzie/ 3/4 / lewym/prawym skrzydle. Za rozsądną cenę wypadało by go pozyskać.

Berardiego trzeba u nas przetestować, o ile istnieje wola samego zawodnika by u nas grać.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 11:11

To chyba oczywiste, ze Dybala>Berardi. O ile przed sezonem mozna bylo postawic miedzy nim znak rownowci ze wskazaniem na Wlocha, tak teraz widac jak na dloni kto uczynil progres i sie stale rozwija stajac sie lepszym pilkarzem, a kto zatrzymal sie w miejscu.

W kwestii tego drugiego wydaje mnie sie, ze z tego dealu jstesmy juz od lata wycofani. Nam nie do konca pasuje jego charakter, a on nie za bardzo chce do Juve.

I jakie Juve ma prawa do Domenico? :whistle:

La fidanzata d'Italia
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 11:38

Jeśli chodzi o ostatnie tematy przewijające się w dyskusji:

- przesunięcie Lichta do środka obrony. Wg mnie bardzo zły pomysł. Serio wyobrażacie sobie, że Rysio raz po raz będzie dotrzymywać kroku dwóm kolegom ze środka defensywy choćby przy trzymaniu linii spalonego? Gra głową również nie należy do jego mocnych punktów. Na dłuższą metę to nie miałoby prawa przejść.

- Bernardeschi i 40 milionów. Nie umniejszając piłkarzowi Violi, czasem mam wrażenie, że w Italii, żeby być wartym kupę pieniędzy, wystarczy być młodym i grać w pierwszym składzie, a jakość tej gry schodzi przy wycenie na trzeci plan. Ludzie, nie szalejmy, nie jesteśmy ograniczeni tylko do wyboru pomiędzy Cuadrado za 20mln vs Bernardeschi za 40mln (swoją drogą to wybór pasujący do definicji tragizmu). Jak pokazuje multum przykładów, za kwotę oczekiwaną przez Della Valle można z powodzeniem sprowadzić piłkarza będącego na zupełnie innym, wyższym poziomie niż Bernardeschi, nawet jeśli to będzie zawodnik grający na innej pozycji.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 11:49

pumex pisze:przesunięcie Lichta do środka obrony. Wg mnie bardzo zły pomysł. Serio wyobrażacie sobie, że Rysio raz po raz będzie dotrzymywać kroku dwóm kolegom ze środka defensywy choćby przy trzymaniu linii spalonego? Gra głową również nie należy do jego mocnych punktów. Na dłuższą metę to nie miałoby prawa przejść.
Swoją drogą jakiś czas temu myślałem o Evrze by wykorzystać go w ten sposób - jako półlewego środkowego obrońce, ewentualnego zmiennika Chielliniego. Przemawia za tym już podeszły wiek, a co za tym idzie zmniejszenie motoryki Francuza, coraz mniej odwagi w podejmowaniu działań ofensywnych, wynikających być może ze słabej skuteczności dośrodkowań, podań (często asekuracyjne, do tyłu) ect. czy robienie już miejsce na skrzydle dla Sandro. Co do ew. przesunięcia Szwajcara podzielam zdanie pumexa.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 12:02

No tak, bo Stefan grajac w 4 linii spalonego trzymac nie umie. Co to za argument? :facepalm:

Aczkolwiek zgadzam sie, ze polprawy to nie jest dobre rozwiazanie choc od wielkiego dzwonu powinien umiec tam zagrac.

Evra? No nie zartujmy! To co ogladamy to juz jego ostatnie podrygi i wcale sie nie zdziwie jak nie dostanie oferty przedluzenia.

La fidanzata d'Italia
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 16:26

realbs pisze:Raz - Przejście Gundogana do BPL nie jest potwierdzone, a Borussia wyśmiewa rzekome plotki o Gundo w City.
Angielskie kluby generalnie sa przed nami, jesli chodzi o wysokosc zarobkow i moze to miec kolosalne znaczenie dla pilkarza, bo jesli chodzi o tytuly, to w City ma podobne szanse na zdobycie mistrzostwa krajowego czy LM, jak w Juve. No chyba, ze Turek to taki Juventino i wybierze nas - bardzo bym chcial.
realbs pisze:Dwa - Moutinho to poziom niżej niż Marchisio bez formy.
No, od razu osiem poziomow nizej :whistle:
realbs pisze: Trzy - jeśli dla Ciebie wyciągniecie Xhaki lub Krychowiaka będzie łatwe, to pozdrawiam. Już łatwiej byłoby Gundogana wyciągnąć niż Xhake, a o Grześku nie wspominając.
Gdzie ja napisalem, ze wyciegniecie Granita czy Gesia bedzie latwe? Dodalem zreszta, ze moga kosztowac wiecej (niz Witsel) i moze byc po nich wieksza konkurencja.
realbs pisze:Cztery - możesz mi wyjaśnić jak według Ciebie Berardi pasuje jako zastępca dla Dybali? To tak jakby powiedzieć że Lewandowski mógłby zastąpić Robbena i stać się z dnia na dzień skrzydłowym.
Przejrzyj sobie staty Berardiego, kiedy gral na poszczegolnych pozycjach, bo nie chce mi sie kolejnemu krzykaczowi "Berardi to skrzydlowy i wuj!" udowaniac, jak chlopak wyglada na cofnietym.
Arbuzini pisze:Prrr... nie róbmy z Lichtsteinera paralityka. Słabszy mecz na tle takich skrzydłowych jak Costa lub Ribery to jeszcze nie sygnał do piłkarskiej emerytury. To wciąż klasowy zawodnik, którego może nam pozazdrościć większość europejskich ekip.
Owszem, dlatego chetnie bym go nadal widzial u nas w druzynie. Ale super by bylo, gdyby do podstawy wskoczyl ktos, po prostu lepszy od Lichta. A Stefan z mniejsza iloscia km w nogach i z lawy na podmeczonego rywala, to nadal ogien.
Arbuzini pisze:Ad. 3. Tańsi by pewnie nie byli, bardziej kwestia konkurencji. Tylko, że nie mam pojęcia, co obaj panowie mają wspólnego z registą. Raczej nie szałowe statystyki kluczowych podań wynoszących w przypadku Polaka średnio 0,3 na mecz, a u Szwajcara 0,4.
Nie pisalem o nich w kontekscie pozycji registy, tylko takiego (dodatkowego) eXtra kraka do pomocy. A to z tego wzgledu, ze na Khedirze mozna malo polegac, a na Kwadwo, to juz wcale. Tak, wiem - jest jeszcze Sturaro...
Arbuzini pisze:Ad. 4. Akurat Berardi grał na każdej pozycji w ataku i wszędzie dawał sobie radę więc spokojnie mógłby pełnić rolę zmiennika, ale niestety tylko tyle, bo Dybala jako cofnięty napastnik ma więcej argumentów. Domenico ma zapewne świadomość takiego stanu rzeczy i na własne życzenie nie właduje się w układ, który zastopuje mu karierę bardziej niż dalsze siedzenie w Sassuolo.
Upieram sie tak bardzo przy Berardim, bo to serio telenciak i ogromna szkoda bylo by go odpuscic, majac go tak na prawde na wyciagniecie reki. Umieszczam go jako cofnietego, bo na 4-3-3 nie przejdziemy, a to chyba jedyna pozycja w 3-5-2 czy 4-3-1-2, gdzie Domenik moglby zagrac. Czy Argentynczyk ma wiecej pilkarskich argumentow, niz Wloch? Na chwile obecna tak, ale kto wie, co ow pokaze, jak (jesli) przyjdzie do Juve.
rydwadydwa pisze:następcy Buffona trzeba szukać za granicą, bo we Włoszech nie ma godnego następcy.
Mimo wszystko - dalbym szanse Perinowi.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dybala staje się powoli piłkarzem kompletnym
Oczywiscie jesli mowimy o jednonoznych pilkarzach kompletnych :whistle:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Paolo ma porządek w głowie, w przeciwieństwie do Domenico + to samo, co napisalem do Arbuza: skad wiesz, jak Berardi bedzie sie rozwijal w Juve? Bo przypiminam, ze to chlopak rok mlodszy od "naszego Messiego".
Z czystej ciekawosci: daj jakies trzy linki do newsow, w ktorych Berardi... nie wiem... oplul przeciwnika, wyzwal kogos od pedalow, cyganow czy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Boogey96 pisze:Berardi mógłby spokojnie pełnić taką samą rolę jak obecnie Cuadrado.
:prochno: Nie, nie mógłby. Skumaj chłopie, że on nie chce być rezerwowym. No i dlatego został w Sassuolo, a jak wybierze klub to taki .... (nie chce mi się powtarzać)
Nie wiem, czy Berardi mysli tak, jak usilujesz wmowic wszystkim tu na forum, ale z takim podejsciem, to on do konca zycia Lige Mistrzow bedzie widzial w telewizji kolorowej - z tego chyba zdaje sobie sprawe.
rydwadydwa pisze:W grze Paulo przynajmniej od roku łatwo było zauważyć te przebłyski geniuszu, które świadczyły o jego ogromnym potencjale,
Ale ze obserwowales Dybałę rok przed przyjsciem do Juve? :prochno:

Mam ogromna nadzieje, ze przyjdzie Zlatan :juve:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 16:50

40 milionów za Bernardeschiego to cena za jego potencjał, którą na tę chwilę może zapłacić jedynie duet z Hiszpanii, czołówka angielska i PSG. Juventus takimi pieniędzmi operuje raz na dziesięć lat i jak Bernardeschi do nas trafi, to zapewne w wieku 28 lat, jako niewypał z Premier League, bo gdyby nawet kosztował połowę z tego, to Viola nam swojego najbardziej obiecującego wychowanka od X lat nie sprzeda.

Co do samego Federico - wspaniały gracz, w przyszłości pewnie czołówka we Włoszech, czysto piłkarsko dużo lepszy od Berardiego, jednak po stronie Mimmo są statystyki, których Bernardeschi nie ma aż tak wyśrubowanych. Ciekaw jestem niezmiernie jednego i drugiego w klubie o większej presji na zwycięstwa niż Sassuolo i Viola, co by jednak nie mówić, jeżeli jeden i drugi się nie rozpruje w najbliższych latach, to Włosi mogą mieć mocno obsadzoną prawą flankę.

Z innej beczki - mam już dość ciągłych spekulacji kogo Conte ściągnie do Chelsea. Wiecie o tym, że praktycznie od teraz, do ostatniego dnia mercato, będziemy karmieni przez prasę informacjami, kogo to Antek nie zamierza wyciągnąć z Juventusu? Myślę, że w mediach przejawi się połowa naszej kadry, łącznie z zadaniowcem Padoinem, który ledwo przedłużył kontrakt.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 17:50

Jacky pisze:
rydwadydwa pisze:W grze Paulo przynajmniej od roku łatwo było zauważyć te przebłyski geniuszu, które świadczyły o jego ogromnym potencjale,
Czekaj, bo nie rozumiem...Emotka na końcu sugeruje że to ironia? :think: Na wszelki wypadek odpowiem - tak, oglądałem Dybalę w Palermo, nie wiem co w tym dziwniejszego od oglądania Berardiego, który póki co wciąż nawet nie został naszym piłkarzem...

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 33 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 18:14

Ogladalem druga polowe Tottenham - Fiora i Bernardeschi byl beznadziejny, wszystko co mial to psul.
Nie odbieram mu talentu, ale 40 baniek na ten moment to zart. Niestety takie sa realia rynku wloskiego. Beznadziejnie zarzadzane kluby szybko staja sie za male na utrzymanie swoich gwiazdek (bo do prawdziwych gwiazd im daleko). Pojawia sie gruby hajs z zagranicy i eksport kwitnie. Sportowo regres, bo slabszy sklad, ale finansowo udaje sie dryfowac po powierzchni. Latka leca, pilkarze tez obserwuja tendencje i przechodzi im ochota na trwanie w tej degrengoladzie. Jak Milan sie zaraz nie dzwignie, to Donnarumma szybciutko skonczy przygode z rodzima liga. United placi za Andersona 60 baniek (!!)... ale kazdy wie, ze te pieniadze nie przyniosa Lazio skoku jakosciowego. Zreszta ten idiota Lotito to pionier gowno-polityki 'dryfowania byle jak'. Jednoczesnie meg wplywowa osoba we wloskiej pilce.
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2016, 18:40 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 18:14

Jednonozny pilkarz kompletny? Baggio. :whistle:

La fidanzata d'Italia
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lutego 2016, 21:58

rydwadydwa pisze:
Jacky pisze:
Czekaj, bo nie rozumiem...Emotka na końcu sugeruje że to ironia? :think: Na wszelki wypadek odpowiem - tak, oglądałem Dybalę w Palermo, nie wiem co w tym dziwniejszego od oglądania Berardiego, który póki co wciąż nawet nie został naszym piłkarzem...
Nie. Po prostu podziwiam, ze chcialo Ci sie ogladac co tydzien popisy Palermo. A nawiasem: skad juz wtedy wiedziales, ze mamy oko na Paulo?
ozob pisze:Jednonozny pilkarz kompletny? Baggio. :whistle:
Ale Dino? Bo Roberto, to swoja gorsza bramki strzelal, a i drybling nia nie byl mu obcy. Generalnie i tak nie te czasy, a pilka sie troche zmienila. U naszego Argentynczyka brak prawej bije po oczach niemilosiernie. Ale wierze, ze w Vinovo nad tym pracuja.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2016, 00:00

Robben. :whistle:

La fidanzata d'Italia
Zablokowany