Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2016, 20:31

Na ten moment Fabinho i Aurier to nie sa gracze lepsi od Vrsaljko. Wszyscy maja mocne i slabsze punkty, ale ogolna ocena jest na tym samym poziomie i dopiero najblizsze lata pokaza kto jest najlepszy.

Tekst o trawie przedni. :whistle:

La fidanzata d'Italia
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2016, 21:04

Dlatego napisałem, że ręki sobie za Fabinho uciąć nie dam, bo równie dobrze może pójść do topowego klubu i skończyć jak"prze-uj-top" Danilo, który na razie się nie sprawdza w Realu.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2016, 21:15

Arbuzini pisze:
Jacky pisze:Melo jednym z lepszych w tamtym okresie? No prosze Cie...
Oczywiście, że tak. News zanim były znane jakiekolwiek szczegóły transferu: http://www.juvepoland.com/news.php?id=19453
Deszczowy says: "Durnota". ;)
Aaaa, jednym z lepszych wg juvepoland :smile: To przepraszam :prochno:
Mehehehe pisze: Vrsaljko łata obie strony (ktoś napisał, że na LO zagrał w tym sezonie 2 mecze - w poprzednich latach grywał tam częściej, głównie w kadrze, coś jak Darmian), zna realia włoskiej piłki i ma cojones.
Ano ja napisalem i nie mowilem o tym sezonie, ale o calej jego klubowej karierze. Co do repry, to wystarczyloby Ci palcow w jednej rece, zeby policzyc jego wystepy na lewej stronie.
Mehehehe pisze:Czemu porównania do Darmiana? Bo moim zdaniem chłopak może być lepszy od włocha, a włoch to bez porównania lepszy zawodnik, niż Aurier czy Fabinho
Wut?
Mehehehe pisze:(użyjmy tego intuicyjnego i prawidłowego sposobu porównywania klasy zawodników: Darmian do Sandro, a Aurier to Peluso).
:facepalm:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2016, 21:48

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:
Jacky pisze:Melo jednym z lepszych w tamtym okresie? No prosze Cie...
Oczywiście, że tak. News zanim były znane jakiekolwiek szczegóły transferu: http://www.juvepoland.com/news.php?id=19453
Deszczowy says: "Durnota". ;)
Aaaa, jednym z lepszych wg juvepoland :smile: To przepraszam :prochno:
Wg whoscored również. Innych źródeł nie będę już szukał, ale można choćby sięgnąć do zestawienia ocen prasowych i zobaczysz, że będziemy bliżej mojej tezy niż Twojej. Naprawdę jest aż tak pewien niezawodności swojej pamięci? Póki co dolary przeciwko orzechom, kolego.

Dajmy spokój z tymi porównaniami, bo faktycznie za daleko to zaszło. Fakty są takie, że Vrsaljko gra głównie na prawej stronie i na lewej zaliczał epizody (jak to było w rodzimej lidze nie chce mi się sprawdzać), ale jak już mu przychodziło grać po tej stronie to nie obniżał poziomu i to czyni z niego wystarczające zabezpieczenie dla flanki, która przecież obstawiona będzie przez Sandro i Evrę. Darmianowi na dobre pozycje zmieniono dopiero wtedy, gdy ogarniać zaczął Peres. Wcześniej nie było takiej potrzeby, tak jak Di Francesco nie ma powodów żeby wystawiać Chorwata po przeciwnej stronie boiska.
Inna kwestia, że rynek prawych obrońców nie rozpieszcza, a Fabinho gra w słabszej lidze więc ciężko porównywać tych zawodników 1:1, tym bardziej, że ostatnio Brazylijczyk wystawiany jest głównie jako b2b. Wybór jest więc dość ograniczony i wcale bym na Waszym miejscu tak bardzo na Chorwata nie narzekał, bo to i tak jedna z lepszych opcji na rynku.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2016, 18:21

FRANCO Vazquez w Vinovo :)
ale spokojnie, spokojnie wziął go na przejażdzkę Dybała, choć kto wie...

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 22 lutego 2016, 18:36

Robaku pisze:FRANCO Vazquez w Vinovo :)
ale spokojnie, spokojnie wziął go na przejażdzkę Dybała, choć kto wie...

Oglądając wczoraj Palermo nie dało się patrzeć na tą tragedie jaką odwalał Vazquez. :D

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2016, 21:57

Taka ciekawostka: rzeczony Vazquez ma dzisiaj urodziny. Natomiast jesli chcemy byc europejska potega, to w Juve bym go widzial tylko jako zastepce jakiegos TOP treqa.

Milan sie stawia Napoli. Do przerwy 1:1.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2016, 23:02

Jacky pisze:Taka ciekawostka: rzeczony Vazquez ma dzisiaj urodziny. Natomiast jesli chcemy byc europejska potega, to w Juve bym go widzial tylko jako zastepce jakiegos TOP treqa.

Milan sie stawia Napoli. Do przerwy 1:1.
Coś w tym jest. Poza tym tak jak mówisz Jacky - ma urodziny. Dwudzieste siódme. Znając Zampariniego to nie puści chłopaka za frytki, a wydawać ponad 20/25 mln za chłopaka w takim wieku, który pewnego poziomu już nie przeskoczy chyba nie ma sensu.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 18:35

Na głównej wisi news, że interesujemy się Bernardeschim. Niby żadna nowość, ale po raz pierwszy padła konkretna kwota - 40 mln E. Do tego sporo się mówi o tym, że to wychowanek Fiołków i on sam nie chce przenosić się do Juventusu.

Po co to wszystko piszę? Żeby uzmysłowić jaka jest różnica pomiędzy Juventusem w Serie A a Bayernem w Bundeslidze. Chcą Gotze, gwiazdę BVB i ich wychowanka, który już ma fejm, doświadczenie w Lidze Mistrzów i gra w dorosłej reprezentacji Niemiec to dają na stół 37 mln E, lepszy kontrakt dla zawodnika i po temacie. Żadnych cyrków typu chcę zostać legendą swojego prowincjonalnego klubu i w życiu dojść do 1/2 LE oraz wygrać Puchar Włoch.

Jestem zdania, że zaścianek zaczyna się w głowach (o... wielki filozof ze mnie, wow) i to kolejny element hamulcowy, po braku drużyn rezerw, który utrudnia naszemu zarządowi budowanie drużyny i wynika tylko i wyłącznie ze specyfiki grania w Serie A. Na szczęście takie schorzenie można leczyć dwuhajsiwem sławianu więc optymistycznie patrzę w przyszłość.

Co sądzę o samym transferze? Moim zdaniem bracia Della Valle chcą o dychę za dużo, ale sam zawodnik bardzo mi się podoba i uważam, że pasuje do nas bardziej niż Cuadrado. Od Kolumbijczyka odbiega doświadczeniem i stabilnością formy, ale poza tym jest to piłkarz jakby skrojony na nasze potrzeby.

BTW. Pogba rzekł: "Nie zapominam o wszystkim, co Juventus zrobił dla mnie i póki tu jestem, będę dawał z siebie wszystko dla tej wspaniałej rodziny. Juventus będzie wygrywał, nawet jeśli pewni piłkarze odejdą"
Dziwne słowa... to co żegnamy się po sezonie? Szczerze powiedziawszy sprzedaż Francuza nie podoba mi się tylko z jednego względu - pomoc potrzebuje przebudowy i przydałby się jakiś dodatkowy punkt zaczepienia oprócz pewniaka Marchisio i dobrze rokującego Sturaro.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 18:47

Arbuzini pisze: BTW. Pogba rzekł: "Nie zapominam o wszystkim, co Juventus zrobił dla mnie i póki tu jestem, będę dawał z siebie wszystko dla tej wspaniałej rodziny. Juventus będzie wygrywał, nawet jeśli pewni piłkarze odejdą"
Dziwne słowa... to co żegnamy się po sezonie? Szczerze powiedziawszy sprzedaż Francuza nie podoba mi się tylko z jednego względu - pomoc potrzebuje przebudowy i przydałby się jakiś dodatkowy punkt zaczepienia oprócz pewniaka Marchisio i dobrze rokującego Sturaro.
Po meczu w Champions League doszedłem do wniosku, że mamy niestety co raz to więcej braków. Ciekawie wzmocniliśmy linię ataku rok temu. Nie powiem. Dybala to kandydat na gwiazdę światowego formatu. Zaza to idealnie skrojony zmiennik, który z czasem może dać nam jeszcze więcej. Poza tym jest cały czas Mandżukić i Morata. Dramatu nie ma.

Środek pomocy. Oprócz ciągle popisującego się Pogby (w trudnym momencie meczu z Bayernem był tak samo rzadki jak Marchisio czy Khedira) praktycznie nie mamy kim postraszyć. Kiedyś to był nasz znak firmowy. Dzisiaj Marchisio gra strasznie głęboko. Na Serie A w zupełności w tej roli się sprawdza. W Lidze Mistrzów bywa już z tym różnie. Khedira to taka łata za Vidala, ale bardzo kiepskiej jakości. Facet nie potrafi rozegrać w odstępie trzech/czterech dni dwóch meczów z rzędu. Chwalę Beppe za ten transfer, ale chyba tylko dlatego, że za darmo. Do generalnego remontu po sezonie powinna pójść prawa strona naszej obrony. Jeśli chcemy coś znaczyć w Europie powinniśmy zacząć proces stopniowego wycofywania Lichtsteinera.

Jeśli chcemy grać 3-5-2 to mimo wszytko przydałby się ktoś za Caceresa czyli ten 4 w hierarchii na którego Allegri nie boi się postawić. Bo co z tego, że jest Rugani, który gra tylko w meczach o pietruszkę? Być może taka będzie docelowa rola Daniele w przyszłym sezonie. Poza tym starzeje się Barzagli, więc to kolejny argument by pochylić się nad tą formacją.

40 baniek na Bernardeschiego to strasznie dużo.

Obrazek
ozi(Forza_Juve)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 19:34

Conte jedną nogą w Chelsea, trąbią już o tym media... najlepiej za wczasu zrobić mu psikusa i wykupić Cuadrado, bo może sie uprzeć że chce Kolumbijczyja w Czelsi :roll:

Piłkarze odchodzą, mężczyźni zostają!
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 20:03

zoff pisze:Khedira to taka łata za Vidala, ale bardzo kiepskiej jakości. Facet nie potrafi rozegrać w odstępie trzech/czterech dni dwóch meczów z rzędu. Chwalę Beppe za ten transfer, ale chyba tylko dlatego, że za darmo.
Sami to klasowy zawodnik i wszystko byłoby w porządku, gdyby przychodzi jako łata, jak to ładnie nazwałeś, za Pirlo a nie Vidala. Przez jego częste kontuzje nie jesteśmy w stanie na dobre odzyskać równowagi w środku pola, a brakuje nam dla niego sensownej alternatywy. Bardzo lubię Sturaro, ale Allegri ma rację stawiając na Niemca. Gdy jest w formie to jego boiskowa inteligencja robi różnicę.
zoff pisze:40 baniek na Bernardeschiego to strasznie dużo.
Dużo. Jednak nie ma co liczyć, że jakaś niższa ofert przejdzie. Właśnie doczytałem, że Manchester United zaproponował za niego 28 mln E i usłyszał dokładnie tą samą odpowiedź. Cóż, w tym przypadku na wolę zawodnika nie mamy co za bardzo liczyć. Cuadrado jest spoko, ale on już swoje maksimum umiejętności najprawdopodobniej osiągnął i wyżej nie podskoczy.

Odnośnie obrony w pełni się z Tobą zgadzam. Jeśli mamy grać 352 to potrzebujemy jeszcze jednego stopera albo przesunięcia na tę pozycję Lichtsteinera, który miałby cały okres przygotowawczy żeby oswoić się z nową pozycją. Rola Ruganiego powinna z sezonu na sezon rosnąć, trzeba mądrze go oszlifować, a jeszcze dostarczy nam wiele pociechy. Myślę, że jeśli chodzi o jego drogę w Juventusie to nic nie dzieje się z przypadku i jego rozwój jest prowadzony w świadomy sposób. Barzagli jest "stary" od jakichś dwóch lat :D , a ciągle świetnie sobie radzi więc o niego i Buffona póki co nie mamy się chyba jeszcze co martwić, ale to pod koniec sezonu oceni sztab ludzi mądrzejszych od nas. Zawsze można spróbować ściągnąć kogoś z wolnego transferu albo wypożyczyć. W środek obrony nie ma co pchać wielkich środków. To wciąż specyficzna pozycja, gdzie one często więcej szkodzą niż dają dobrego.
Prawa obrona jest ściśle powiązana z Rysiem, ale ja szczerze powiedziawszy od jakiegoś czasu całkiem poważnie piszę, że przydałby się nam zarówno Vrsaljko (PO, LO), jak i Fabinho (PO, B2B), którzy zrobiliby nam robotę na więcej niż jednej pozycji i nie chodzi tu tylko o rozróżnienie pomiędzy bocznym obrońcą a wahadłowym. Caceres to taki rezerwowy, że nie dziwię się, że przedłużyliśmy kontrakt z Padoinem. Na Urugwajczyka zwyczajnie nie ma co liczyć i tak jest co sezon. Mimo całej sympatii to zaczyna być piątym kołem u wozu. Pożegnać się w miłej atmosferze i dać namiary na najlepszych lekarzy.

Pomoc aż prosi się o Gundogana, ale myślę, że ostatecznie trafi on do City. Jakbym miał pewność, że sprzedaż Pogby wiązałaby się z przyściem Verrattiego i choćby minimalnym zyskiem pieniężnym to bym się nawet chwili nie zastanawiał nad takim wyjściem. Włoch to jeden z najlepszych registów na świecie i zna się z lwią częścią pierwszego składu więc myślę, że nie ma na świecie zawodnika, który szybciej załatałby lukę po Francuzie. Marotta budując MVPP za ~12 mln E dokonał istnego majstersztyku, naprawdę czapki z głów. Powtórzyć ten wyczyn, nawet mając do dyspozycji zdecydowanie większe środki pieniężne, będzie szalenie trudno. Mandragora i Sensi to melodia przyszłości, a my potrzebujemy rozwiązania na tu i teraz, niemniej myślę, że obraliśmy za cel odpowiednich zawodników.

Atak ze zdrowym Mandzukiciem nie prezentuje się źle i nie widzę na rynku zawodnika, który wniósłby do zespołu nową jakość i przy okazji nie kosztował 50-60 mln E. Dlatego zupełnie nie dziwi mnie ilość szans, które dostaje Morata. Patrząc przez pryzmat tylko samych umiejętności jest to zawodnik z potencjałem na napastnika w stylu Suareza, a tacy piłkarze jeszcze długo będą poza naszym zasięgiem. OK, jest na rynku jeden wyjątek od reguły. Ibrahimovic. Szwed jest wciąż genialny, ale myślę, że trafi ostatecznie do Anglii. Zresztą mam wrażenie, że on ostatnio woli dyrygować zespołem niż biegać i pchać się pod bramkę rywala, niemniej klasy mu to nie odbiera :ok: . Ostatecznie to kto wzmocni naszą ofensywę zależeć pewnie będzie od Berardiego i jestem przekonany, że słabszy sezon nie poskutkował tym, że jego nazwisko zostało wykreślone z potencjalnej listy transferów.

Juventus w budowie. Kiedy to się skończy? Mimo tego i tak jestem dumny z tego zespołu. Coraz częściej czytam, że zaczyna się nas zaliczać do TOP5 najlepszych zespołów na świecie. Biorąc pod uwagę pozycję startową i uroki Serie A ciężko nie mieć podziwu do pracy, która została wykonana żebyśmy znaleźli się w miejscu, w którym obecnie jesteśmy.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 20:46

Arbuzini pisze:Jestem zdania, że zaścianek zaczyna się w głowach (o... wielki filozof ze mnie, wow) i to kolejny element hamulcowy, po braku drużyn rezerw, który utrudnia naszemu zarządowi budowanie drużyny i wynika tylko i wyłącznie ze specyfiki grania w Serie A.
Ale przeciez ItalJuve... :placze:
Arbuzini pisze:Co sądzę o samym transferze?
Dokladnie. Za tyle mozna kupic przykladowego Vrsaljko i Witsela. Przyznaje, ze Federico w akcji nie widzialem i moze faktycznie jest kozakiem na miare 40mln. ale watpie, ze stac nas wydac taka fure siana za mlodzika. I swieta racja, co do tego, ze mecz z Bayernem pieknie ukazal nasze braki.

Generalnie przesuniecie Lichta do trojki srodkowych nie byloby tragedia, bo jakiejs fajnej kasy za niego i tak nie dostaniemy, a rozwiazywac kontrakt nie ma co. Mysle natomiast, ze na przyszly sezon podstawa to Bonucci, Chiellini + "na zmiane" Barza/Rugani. Ten synek musi po prostu grac, a i Andrei przyda sie wiecej odpoczynku.
Evra jako rezerwista lewej moze jeszcze da rade w przyszlym sezonie (ze slabiakami i w lidze). Alex Sandro nie podlega dyskusji. Co do prawej, to nie wiem jak tam Van der Wiel, ale jesli dalo by rade go przygarnac za darmo, to bardzo chetnie. Do tego Vrsaljko i prawa strona fajnie odmlodzona, a jakosciowo to na pewno nie krok wstecz. Watpie w takie bogactwo, jak i Fabinho, i Vrsaljko razem.
Regista musi przyjsc. Dluzej sie tak nie da. Idealny dla nas Gundo przeprowadza sie do Anglii, wiec nie napisze nic nowego - Moutinho. Jakis mega drogi nie bedzie, a i skala trudnosci wyjecia go z Monaco nie powinna byc duza. To wszystko przy zalozeniu, ze Pogby nie sprzedamy, a jesli juz, to jakims cudem Marotta nakloni PSG, zeby sprzedalo nam Marco, chociaz jak wielokrotnie podkreslali: nie chca i nie musza go nikomu sprzedawac. Bez wzgledu na wszystkie ruchy w pomocy dokoptowalbym do nas jeszcze jednego dobrego pomocnika i chyba najlatwiej bedzie wyciagnac z Rosji Witsela. Ewentualnie Xhaka lub Krychowiak, ale oni moga juz byc drozsi, niz Belg, a konkurencja wieksza. Silna pomoc, to klucz do sukcesow Juventusu.
Atak... No coz... Dybała musi dostac zastepce i Berardi ladnie na to stanowisko pasuje. Pytanie: jak on sam widzi swoja przyszlosc?

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 20:56

Jacky pisze:
Arbuzini pisze:Jestem zdania, że zaścianek zaczyna się w głowach (o... wielki filozof ze mnie, wow) i to kolejny element hamulcowy, po braku drużyn rezerw, który utrudnia naszemu zarządowi budowanie drużyny i wynika tylko i wyłącznie ze specyfiki grania w Serie A.
Ale przeciez ItalJuve... :placze:
Arbuzini pisze:Co sądzę o samym transferze?
Dokladnie. Za tyle mozna kupic przykladowego Vrsaljko i Witsela. Przyznaje, ze Federico w akcji nie widzialem i moze faktycznie jest kozakiem na miare 40mln. ale watpie, ze stac nas wydac taka fure siana za mlodzika. I swieta racja, co do tego, ze mecz z Bayernem pieknie ukazal nasze braki.

Generalnie przesuniecie Lichta do trojki srodkowych nie byloby tragedia, bo jakiejs fajnej kasy za niego i tak nie dostaniemy, a rozwiazywac kontrakt nie ma co. Mysle natomiast, ze na przyszly sezon podstawa to Bonucci, Chiellini + "na zmiane" Barza/Rugani. Ten synek musi po prostu grac, a i Andrei przyda sie wiecej odpoczynku.
Evra jako rezerwista lewej moze jeszcze da rade w przyszlym sezonie (ze slabiakami i w lidze). Alex Sandro nie podlega dyskusji. Co do prawej, to nie wiem jak tam Van der Wiel, ale jesli dalo by rade go przygarnac za darmo, to bardzo chetnie. Do tego Vrsaljko i prawa strona fajnie odmlodzona, a jakosciowo to na pewno nie krok wstecz. Watpie w takie bogactwo, jak i Fabinho, i Vrsaljko razem.
Regista musi przyjsc. Dluzej sie tak nie da. Idealny dla nas Gundo przeprowadza sie do Anglii, wiec nie napisze nic nowego - Moutinho. Jakis mega drogi nie bedzie, a i skala trudnosci wyjecia go z Monaco nie powinna byc duza. To wszystko przy zalozeniu, ze Pogby nie sprzedamy, a jesli juz, to jakims cudem Marotta nakloni PSG, zeby sprzedalo nam Marco, chociaz jak wielokrotnie podkreslali: nie chca i nie musza go nikomu sprzedawac. Bez wzgledu na wszystkie ruchy w pomocy dokoptowalbym do nas jeszcze jednego dobrego pomocnika i chyba najlatwiej bedzie wyciagnac z Rosji Witsela. Ewentualnie Xhaka lub Krychowiak, ale oni moga juz byc drozsi, niz Belg, a konkurencja wieksza. Silna pomoc, to klucz do sukcesow Juventusu.
Atak... No coz... Dybała musi dostac zastepce i Berardi ladnie na to stanowisko pasuje. Pytanie: jak on sam widzi swoja przyszlosc?

Raz - Przejście Gundogana do BPL nie jest potwierdzone, a Borussia wyśmiewa rzekome plotki o Gundo w City.

Dwa - Moutinho to poziom niżej niż Marchisio bez formy.

Trzy - jeśli dla Ciebie wyciągniecie Xhaki lub Krychowiaka będzie łatwe, to pozdrawiam. Już łatwiej byłoby Gundogana wyciągnąć niż Xhake, a o Grześku nie wspominając.

Cztery - możesz mi wyjaśnić jak według Ciebie Berardi pasuje jako zastępca dla Dybali? To tak jakby powiedzieć że Lewandowski mógłby zastąpić Robbena i stać się z dnia na dzień skrzydłowym.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2016, 20:58

ozi(Forza_Juve) pisze:Conte jedną nogą w Chelsea, trąbią już o tym media... najlepiej za wczasu zrobić mu psikusa i wykupić Cuadrado, bo może sie uprzeć że chce Kolumbijczyja w Czelsi :roll:
Nie mam co do tego wątpliwości. Przecież wszyscy (chyba nawet on sam wspominał?), że to jeden z jego powodów odejścia. Od tego czasu minęło tylko 1,5 roku, więc na pewno nie zapomniał o Kolumbijczyku :(

Zablokowany