Liga Mistrzów 2015/16

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 22:52

Gdy Salah jest przy piłce to człowieka tylko na śmiech porywa :smile: a kopyto to ma takie :shock:, że bójta się wszystkie bramkarze świata :prochno:
Dżeko kolejny nieudacznik chyba musiałby mieć sytuację z metra na pustą żeby trafić do bramki. Ogólnie choć szkoda Romy to mimo wszystko zasłużona wygrana królewskich, która najpewniej przerwie im tą złą passę w dwumeczach z drużynami z Italii.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 22:56

krystiank pisze:Draxler dwa gole strzelił .... A Marotta wolał Hernanesa ;)
Nie...to Draxler wolał Wolfsburg (czyt. hajs).

Już się nie umiem doczekać wtorku :cooler:

btw. Na Tvn7 lecą skróty LM z Canal+, szkoda, że meczów tam nie puszczają, ale i tak się zdziwiłem, że skróty tam ;)
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2016, 23:02 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:02

ozob pisze:Karny na Ronaldo ewidentny? Pfffff :rotfl:
Jeśli najpierw zgrał sobie piłkę i biegnąc za nią, został kopnięty w polu karnym przez obrońcę usiłującego ją wybić, to co to jest, jeśli nie ewidentny karny?

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:08

Obronca w pilke, a pozniej w klatke. Daj Pan spokoj. :whistle:

La fidanzata d'Italia
JuveGrzesiu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:17

Ten Salah to śmiech xD Gervinho II. Biega, robi wiatr, a za wiele dobrego z tego nie ma.
Miałem nadzieję na jakieś 1-1, bo nie da się, żeby obydwie drużyny przegrały, ale trudno, przynajmniej padłu gole.

Co do karnych... Prędzej bym uznał 11stkę dla gospodarzy. Spóźnione wejście w nogi. Najśmieszniejsze jest to, że gdyby to było poza polem karnym to pewnie byłby faul i żółta za wejście w nogi. Ale czy zasługiwało to na karny... Sędzia się obroni w obydwie strony.
Na Ronaldo już niekoniecznie, bo ten kontakt z nogą nie był aż tak mocny, żeby się kłaść i szukać karnego. Ale to tylko moje zdanie, to nie ja byłem kopnięty :p

Byle do wtorku!

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:22

Crunny pisze:
Jeśli najpierw zgrał sobie piłkę i biegnąc za nią, został kopnięty w polu karnym przez obrońcę usiłującego ją wybić, to co to jest, jeśli nie ewidentny karny?
Crunny nie masz racji, nie można mówić w tej sytuacji o jakimś kopnięciu zawodnika Romy, który tylko delikatnie uniósł nogę w górę. W tym wypadku Ronaldo ewidentnie chciał wymusić tego karnego efektownym padem. Obejrzyj skrót zrozumiesz, sytuacja gdzieś w okolicach 7 minuty:
http://www.flashscore.pl/mecz/M3YQg46M/#wideo

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:35

Wojtek pisze:
krystiank pisze:Draxler dwa gole strzelił .... A Marotta wolał Hernanesa ;)
Nie...to Draxler wolał Wolfsburg (czyt. hajs).
Nie. Draxler chcial do nas, ale nie byl gotowy na krok, jakim jest przeprowadzka do innego kraju, nowa liga i nowy jezyk. Zreszta nic ciekawego w DE nie pokazuje. A dzisiaj? Przeciez to bylo Gent...

Roma na awans szans i tak zadnych nie miala, ale jak sie nie wykorzystuje takich sytuacji, to nie ma nawet mowy o walce w rewanzu. Real gral bardzo przecietnie, zostawial mnostwo miejsca w srodku i lepszy rywal pewnie by ich wypunktowal. A tak poza glownie walka rzymianie nie przeciwstawili zbyt wiele (bo przeciez nowa wersja Krasicia w postaci Salaha nie mozna wygrac w LM). Lipinski niech sie lepiej zamknie i wezmie za cos innego - karny na Romie ewidentny. Jeszcze przyrownywal ten mecz do naszego przeciwko Romie w lidze. Przeciwko nam rzymianie byli z tylu swietnie zorganizowali, a dzisiaj w wielu sytuacjach sie nawet nie asekurowali. Ta druga bramka to juz w ogole komedia.

Tez mi Romy szkoda, wolalbym porazke Realu, ale trzeba sobie powiedziec wprost, ze jednak zespol rzymian to juz nie jest ten poziom. A Real? Nic szczegolnego.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:41

Krasic < Gervinho < Salah < Cuadrado. Ten sam typ zawodnikow, ale u nas gra obecnie najlepszy z nich.

La fidanzata d'Italia
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:43

zbysioJuve pisze:
Crunny pisze:
Crunny nie masz racji, nie można mówić w tej sytuacji o jakimś kopnięciu zawodnika Romy, który tylko delikatnie uniósł nogę w górę. W tym wypadku Ronaldo ewidentnie chciał wymusić tego karnego efektownym padem. Obejrzyj skrót zrozumiesz, sytuacja gdzieś w okolicach 7 minuty:
No nie wiem, ale mnie na tej powtórce z kamery ze środka boiska cały czas wydaje się, że Ronaldo najpierw zgrał sobie piłkę klatką (był o ułamek sekundy szybszy), a potem został zahaczony przez nogę rywala.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:43

CavAllano pisze:A Real? Nic szczegolnego.
Musiałeś nie zauważyć jak grał u nich Varane - w formie, najlepszy obrońca na świecie (z forum RM) :prochno: W ogóle po tym spotkaniu są już mentalnym zwycięzcą tegorocznej Ligi Mistrzów, więc nie ma nawet co oglądać :P

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:45

Roma źle się nie zaprezentowała.
Sędziowanie na tragicznym poziomie, w pierwszej połowie nie gwizdnął 3x prawie metrowych spalonych, do tego ta sytuacja Vainquera z James gdzie był spalony a potem wejście na czerwoną gracza Romy. Karny też wg mnie Romie się należał, do tego brak przywileju gdzie Salah wychodził tuż przed drugą bramką po prawym skrzydle. Oby nam w meczu z Bayernem sędziował lepszy arbiter.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lutego 2016, 23:58

Crunny pisze:
zbysioJuve pisze:
Crunny pisze:
No nie wiem, ale mnie na tej powtórce z kamery ze środka boiska cały czas wydaje się, że Ronaldo najpierw zgrał sobie piłkę klatką (był o ułamek sekundy szybszy), a potem został zahaczony przez nogę rywala.
Piłki to raczej sobie wcześniej nie zgrał, raczej ona go trafiła a z tym padem to ja bym zrozumiał gdyby Manolas zahaczył go o nogi, ale nie na wysokości klatki. Przecież chyba w takim przypadku trudno raczej jest się wywrócić. No, ale cóż Ronaldo chyba jest znany z takich teatralnych zachowań.

delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 07:57

Roma miała przebłyski i przy odrobinie szczęścia mogli spokojnie pokusić się o remis. Moim zdaniem totalnie sfrajerzyli ten mecz. W ataku grali z pełnymi gaciami: mnóstwo niedokładności, pochopnych i złych decyzji. No i ten Salah... jak można tak po prostu wyjechać z piłką za linię bramkową? :think: Roma wyglądała wczoraj jak jeździec bez głowy. Ale Real też nie pokazał niczego szczególnego. Gdyby nie błysk Ronaldo, czy parę indywidualnych akcji to by nic nie ugrali. Z taką grą w ćwierćfinale trafię na nieco mocniejszą ekipę i ich rozjadą.

Obrazek
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 08:27

Oglądałem tylko skrót, ale za nic nie mogę pojąć gdzie tam Roma mogła remis ugrać? Real na spokojnie w pierwszej połowie mógł wsadzić kilka bramek więcej... tylko brakło im szczęścia. Romaniści bronili się jak mogli i w sumie nic dziwnego, ale nawet szczęście nie dałoby im remisu. Bez przesady.

:allegri: na śmietnik
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 08:29

AdiJuve pisze:Sędziowanie na tragicznym poziomie, w pierwszej połowie nie gwizdnął 3x prawie metrowych spalonych, do tego ta sytuacja Vainquera z James gdzie był spalony a potem wejście na czerwoną gracza Romy. Karny też wg mnie Romie się należał, do tego brak przywileju gdzie Salah wychodził tuż przed drugą bramką po prawym skrzydle. Oby nam w meczu z Bayernem sędziował lepszy arbiter.
nic dodać nic ująć, niby Liga Mistrzów a sędziowanie znów na poziomie B klasy
Crunny pisze:Co do faulu na Florenzim to Włoch oddał strzał
raczej słyszałeś wtedy strzały ;)

bardziej ewidentny karny jest tylko wtedy gdy jeden drugiemu w ryj przywali

karny na Ronaldo trudno do oceny, teoretycznie kontakt był ale czy ktoś pamięta żeby kiedyś została podyktowana jedenastka w podobnej sytuacji?

odnośnie sytuacji Dzeko śmiać mi się chce z was ;) koleś odbiegał od bramki, miął duży kąt i piłkę na gorszej nodze... do tego przy strzale nogę władował mu Varane i w sumie zgodnie z przepisami mógłby być karny - a wy piszecie jaki to on słaby :D i podniecacie się, że lepiej mieć MM, który po pierwsze już 3 razy się kontuzjował a po drugie nawet do takiej sytuacji by nie doszedł o próbie strzału z lewej nogi już nawet nie wspominam ;)

w mojej ocenie Roma do 0-1 prezentowała się lepiej, mądrzej, zabrakło im może szczęścia, kilka razy centymetrów by oddać strzał czy lepiej rozegranej akcji 3 na 3, 4 na 3... Real tego nie miał, Wojtek mógł palić papierosy i nawet Wenger by tego nie zauważył... no ale poszedł jeden rykoszet (brak szczęścia?) i wszystko się zmieniło - Roma musiała się otworzyć a to nie był mimo wszystko najlepszy pomysł, tak samo jak zdjęcie Faraona kosztem Salaha
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2016, 08:52 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ