Kontuzje
- PrzemasJuve
- Juventino
Właśnie też mi to gdzieś mignęło...Boże chroń Juventus...marioz pisze:Podobno problemy z mięśniami dotknęły też Cuadrado.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dopóki zdrowi są Buffon, Barzagli, Pogba, Marchisio i Dybala, będę zdania, że Bóg ma nas w swojej opiece, skoro przy takiej liczbie kontuzji, ta kluczowa piątka jest jeszcze z nami.PrzemasJuve pisze:Właśnie też mi to gdzieś mignęło...Boże chroń Juventus...marioz pisze:Podobno problemy z mięśniami dotknęły też Cuadrado.
- cziro
- Juventino
I co tą piątkę otoczysz Simone Padoinem i Romanem Mackiem?Crunny pisze:Dopóki zdrowi są Buffon, Barzagli, Pogba, Marchisio i Dybala, będę zdania, że Bóg ma nas w swojej opiece, skoro przy takiej liczbie kontuzji, ta kluczowa piątka jest jeszcze z nami.PrzemasJuve pisze:Właśnie też mi to gdzieś mignęło...Boże chroń Juventus...marioz pisze:Podobno problemy z mięśniami dotknęły też Cuadrado.
Oni nie są ważniejsi od reszty. Z Bayernem (zależy jakie będzie ustawienie) od 1 minuty zagra zapewne Evra i Lichy, ale Sandro i Juan są ważni tak samo, a nie mniej dlatego że zasiądą na ławce. Cała ta czwórka jest kluczowa podobnie jak zawodnicy, których wymieniłeś. Kontuzje Cuadrado i Sandro to byłaby katastrofa, bo oni jednym zagraniem mogą zdecydować o wyniku meczu.
- pumex
- Juventino
Jestem tego samego zdania. Wiadomo, że roszady personalne to ostateczność, ale jakaś reakcja musi się pojawić. W ogóle sytuacja jest 'nieco' dziwna. Nie wyobrażam sobie, żeby w klubie z absolutnego topu takie jaja z ilością kontuzji tego samego typu przeszły bez echa, tymczasem u nas sytuacja zakrawa o absurd - milczą na ten temat wszyscy: począwszy od trenera, poprzez kierownictwo, na dziennikarzach uczestniczących w konferencjach prasowych kończąc. Tak jakby temat nie istniał, co dziwne, bo pytania o te cyrki paść powinny już dawno.Alexinhio-10 pisze:Po sezonie muszą polecieć głowy za to.

- albertcamus
- Juventino
LICZBĄ.pumex pisze: z ilością kontuzji
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Di Marzio jest zdania, że Sandro opuści spotkanie z Bayernem, a Cuadrado ma problemy z kostką...
Dramat. Każdy mówi tutaj o wyciąganiu konsekwencji, ale moim zdaniem problem leży w przygotowaniach, w treningu Maksa. Za Conte mieliśmy spokój z kontuzjami, po czasie kiedy za innych trenerów w latach po Serie B ze zdrowiem zawodników również bywało krucho.
Poprzedni sezon przebiegł jeszcze dosyć spokojnie, ale również z czasem można było zauważyć zwiększenie liczby tych urazów. Pirlo, Pogba, Chiellini mieli problemy właśnie w rundzie rewanżowej.
Dramat. Każdy mówi tutaj o wyciąganiu konsekwencji, ale moim zdaniem problem leży w przygotowaniach, w treningu Maksa. Za Conte mieliśmy spokój z kontuzjami, po czasie kiedy za innych trenerów w latach po Serie B ze zdrowiem zawodników również bywało krucho.
Poprzedni sezon przebiegł jeszcze dosyć spokojnie, ale również z czasem można było zauważyć zwiększenie liczby tych urazów. Pirlo, Pogba, Chiellini mieli problemy właśnie w rundzie rewanżowej.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Doszło do sytuacji, że boję się wchodzić na JP... widzę minaturkę w newsie i serce bije szybciej :roll: Ciekawe, jak skręcenie Cuadrado (podobno na meczu z Napoli) wyszło po 3 treningach (3 dniach) 
Nie wiem czy przemawia przeze mnie już smutek, zobojętnienie czy niedowierzanie. Wkraczamy w decydującą fazę sezonu a tu takie rzeczy. Spójrzcie kogo zabraknie z Bologną:
Mandzukic, Asamoah, Caceres, Chiellini, Alex Sandro, Cuadrado. Dokładasz 5 graczy z Primavery i ten zespół walczy o top 3
Naszymi kontuzjami interesuje się tylko prasa, skrupulatnie je wyliczając. Dlatego mam szacun dla Guardioli za to co odwalił w tamtym sezonie. Nie patrzył na sentymenty. Wypadło mu pół składu na Barcę, Lewego ledwo poskładali za pięć dwunasta, to jak on miał z nimi nawiązać walkę? Wkurzył się i wywalił gościa (który ma zresztą wrócić za Ancelottiego). U nas udaje się, że problemu nie ma i nie było
Ręce opadają...

Nie wiem czy przemawia przeze mnie już smutek, zobojętnienie czy niedowierzanie. Wkraczamy w decydującą fazę sezonu a tu takie rzeczy. Spójrzcie kogo zabraknie z Bologną:
Mandzukic, Asamoah, Caceres, Chiellini, Alex Sandro, Cuadrado. Dokładasz 5 graczy z Primavery i ten zespół walczy o top 3

To jest najśmieszniejsze. Udajemy, że nie ma problemu. Max wymijająco odpowiada na konferencjach, zmyślając jakieś terminy powrotów. Już sobie pewnie sam wyrywa włosy z głowy. Siedzi przy whisky, ustala rotację pod Bayern, taktykę itp. idzie do kibla, wraca i dowiaduję się, że własnie 2 graczy mu wypadło. Ciekawe. Publicznie oczywiście mówi, że ,,mamy 4 równorzędnych obrońców'', ,,są jakościowi zmiennicy'' itp. Przecież nie powie ,,Rugani to nie ten poziom co Chiellini, nie wiem co teraz zrobimy''.pumex pisze:Jestem tego samego zdania. Wiadomo, że roszady personalne to ostateczność, ale jakaś reakcja musi się pojawić. W ogóle sytuacja jest 'nieco' dziwna. Nie wyobrażam sobie, żeby w klubie z absolutnego topu takie jaja z ilością kontuzji tego samego typu przeszły bez echa, tymczasem u nas sytuacja zakrawa o absurd - milczą na ten temat wszyscy: począwszy od trenera, poprzez kierownictwo, na dziennikarzach uczestniczących w konferencjach prasowych kończąc. Tak jakby temat nie istniał, co dziwne, bo pytania o te cyrki paść powinny już dawno.Alexinhio-10 pisze:Po sezonie muszą polecieć głowy za to.
Naszymi kontuzjami interesuje się tylko prasa, skrupulatnie je wyliczając. Dlatego mam szacun dla Guardioli za to co odwalił w tamtym sezonie. Nie patrzył na sentymenty. Wypadło mu pół składu na Barcę, Lewego ledwo poskładali za pięć dwunasta, to jak on miał z nimi nawiązać walkę? Wkurzył się i wywalił gościa (który ma zresztą wrócić za Ancelottiego). U nas udaje się, że problemu nie ma i nie było

- Azrael
- Juventino
Przykład nietrafiony o tyle, że w obecnym sezonie pomimo braku zwolnionego lekarza (do którego nomem omen piłkarze wciąż sami zgłaszają się na leczenie i dalszą rehabilitację) w sztabie Bayernu, dziś mają podobny kłopot z kontuzjami jak rok temu. Obawiam się, problemem jest tutaj sam Guardiola i jego metody treningowe. Odpowiedzią na tą "zagadkę" będzie przyszły sezon Bayernu, już bez Hiszpana na ławce treningowej.Dragon pisze:Dlatego mam szacun dla Guardioli za to co odwalił w tamtym sezonie. Nie patrzył na sentymenty. Wypadło mu pół składu na Barcę, Lewego ledwo poskładali za pięć dwunasta, to jak on miał z nimi nawiązać walkę? Wkurzył się i wywalił gościa (który ma zresztą wrócić za Ancelottiego).
Kontuzje mięśniowe to dość delikatna materia, dużo tu zależy od odpowiedniego ułożenia planu treningowego. Niestety są trenerzy, którego drużyny dziwnym trafem mają częściej problemy z "plagą kontuzji". Do tego niefartownego grona zalicza się niestety nasz Allegri.
Pozdrawiam!
- mateo369
- Juventino
Niepokojące jest również to, że w innych klubach podaje się, że dany zawodnik doznał urazu i wróci za około 4 tygodnie a następnie jest informacja, że rehabilitacja przebiega na tyle sprawnie, że wróci za 3. U nas jest na odwrót. Przecież np. Mandzukic miał być już jakiś czas temu dostępny a o "planowanym" powrocie Asy można by dobrą książkę sci-fi napisać.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Niesmaczny żart z tymi kontuzjami. Czy Allegri naprawdę nie ma żadnej refleksji na ten temat ? Na temat treningów czy sztabu ?
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- pan Zambrotta
- Juventino
ja też nie lubię Makiavela, ale nie dajmy się sterroryzować.Dragon pisze:Doszło do sytuacji, że boję się wchodzić na JP...
Pamiętam, jak za ery Blanca, Secco i Gigliego, po fali kontuzji było zgromadzenie zarządu i była jakaś reakcja. Ja wiem, że tamten zarząd to pozoranci, ale nawet oni potrafili przyznać się przed światem zewnętrznym, że "something is no yes". Dzisiaj nie słyszę żadnych przesłanek, że komuś to uwiera w poślady. żadnych refleksji, naprawdę panowie?
Wypada Cuadrado i Alex Sandro - jeżeli mieliśmy jakieś szanse na FCB, właśnie zmalały o jakieś 33% :papa:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Przed pójściem spać przeczytałem na temat Sandro, krew mnie zalała a dziś wchodzę na JP to czytam o Cuadrado...co to ma być ? O ile byłem dobrej myśli przed dwumeczem z Bayernem o tyle teraz jestem zrezygnowany bo nie ma tak naprawdę komu grać...fakt, u nas informacja, że zawodnik wypada na miesiąc oznacza dwa...Manzu miał wrócić już na Napoli a tymczasem nie wróci nawet na Bayern...najgorsze jest to, że problemy dotyczą zawodników, którzy ostatnimi czasy decydowali o obliczu zespołu...płakać się chce tym bardziej, że przed nami Bologną, która przez te kontuzje zakończy naszą dobra passę a po meczu okaże się, że....nawet nie chce mi się tego kończyć bo włosy mi się jeżą...Marotta jak do tej pory zero reakcji na temat kontuzji co mnie dziwi...
Jakim cudem Napoli jedzie cały sezon bez kontuzji, podobnie jak Barca, która przecież rozgrywa jeszcze więcej meczów...
Jakim cudem Napoli jedzie cały sezon bez kontuzji, podobnie jak Barca, która przecież rozgrywa jeszcze więcej meczów...

- dp10
- Juventino
Alex Sandro nie zagra z Bologną, ale powinien być dostępny na Bayern - Sky
Podobnie powinno być z Cuadrado.
Edit:
Calciomercato podaje sprzeczne informacje ze Sky.
Pauza 4-6 tygodni
Podobnie powinno być z Cuadrado.
Edit:
Calciomercato podaje sprzeczne informacje ze Sky.
Pauza 4-6 tygodni

Ostatnio zmieniony 17 lutego 2016, 15:27 przez dp10, łącznie zmieniany 1 raz.