Wszystko o Squadra Azzurra
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Pozdrawiamartur 3d pisze:Zastanawiam się jak daleko Squadra Azzurra dojdzie na tegorocznym EURO. Może warto pobawić się w typowanie. Czekam na sugestie :czas:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Vimes
- Juventino

Giovinco chce do kardy na EURO. W USA jak widać bardzo dobrze sobie radzi, ale jaki jest poziom tej ligi w porównaniu do Europy? Jacyś fani MLS są obecni?
- rydwadydwa
- Juventino
A istnieją tacy fani? :lol: Nie oglądam MLS, ale biorąc pod uwagę jak tragiczni są inni włoscy napastnicy, Conte musi się poważnie zastanowić nad Giovinco bo statystyki ma bardzo dobre, nawet jak na tę przeciętną ligę. Zawsze to lepsza opcja niż jakiś Okaka czy Pelle, którzy byli powoływani za kadencji AntkaVimes pisze:W USA jak widać bardzo dobrze sobie radzi, ale jaki jest poziom tej ligi w porównaniu do Europy? Jacyś fani MLS są obecni?

- panlider
- Juventino
Coś Ci powiem na temat poziomu tej ligi. W MLS jest przepis, który nakazuje limitować wydatki na pensje piłkarzy. Przeciętny zawodnik nie może zarabiać więcej niż 387 tys. dolarów rocznie. Ograniczenie to nie dotyczy tzw.: "prefered players", ale takich piłkarzy może być tylko 2 czy 3 na zespół.Vimes pisze:W USA jak widać bardzo dobrze sobie radzi, ale jaki jest poziom tej ligi w porównaniu do Europy? Jacyś fani MLS są obecni?
W rezultacie obok takiego Giovinco, Drogby czy Gerrarda grają chłopaki wyciągnięci z lig akademickich. I najczęściej grają w obronie, bo wiadomo, że gwiazdy piłki nożnej to najczęściej piłkarze ofensywni.
Także statystyki Giovinco z MLS to można sobie między bajki włożyć, bo Mrówka jest dalej za słaby i na Juve i na reprezentacje.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vimes
- Juventino
- Robaku
- Juventino
Czasem coś spojrze, ale jednak wiekszosc druzyn ma jakiegoś euroemryta, który przynajmniej kibiców na trybuny napędza. Czasem jakąs ładna akcje się uświadczy, ale jeśli chodzi o Gio to cała druzyna pod niego gra, ale chłopak sam ogarnia to wszystko i na jego brakach spoczywa Gra Toronto.
Gio kolejna dzisiaj bramka z karnego i asysta.
Gio kolejna dzisiaj bramka z karnego i asysta.
- Arbuzini
- Juventino
Szary po przejściu do Romy niesamowicie wystrzelił z formą, chyba nawet sam się tego nie spodziewał
. Byłem przekonany, że nieprędko się odbuduje jeśli w ogóle to nastąpi.
Cały problem kiepskiej włoskiej ofensywy jest moim zdaniem trochę sztucznie nakręcany. Sarri odkurzył Insigne i zrobił to koncertowo, o Egipcjaninie napisałem akapit wyżej, Bonaventura ciągnie Milan od dwóch sezonów, Saponarze brakuje doświadczenia, ale kolejne miesiące potwierdzają, że nie wypadł sroce spod ogona - po prostu jest mocny. Nie można zapominać jeszcze o uniwersalnym Candrevie, który mimo gorszego sezonu potrafi spiąć się na reprezentacje oraz Florenzim, który po prawej stronie boiska jest dla mnie piłkarzem-instytucją i wymiata od obrony, poprzez b2b do ofensywnego skrzydła. W szerokiej kadrze powinien znaleźć się jeszcze Vazquez, choćby kosztem Cerciego. Berardi się ogarnął i zalicza dobry początek roku więc Conte powinien mieć go na oku.
W Hiszpanii odżył - dosłownie i w przenośni - Giuseppe Rossi. Nie jest to już ten sam piłkarz, co przed kontuzjami, ale takich mocarzy jak Okaka dalej bierze na klatę. Oby tylko wytrzymał jeszcze pół roku w zdrowiu i szczęściu.
Tak naprawdę Conte ma do dyspozycji zawodników, z których mógłby zbudować drużynę medalową tej imprezy. Czołowego bramkarza świata i stoperów na tym samym poziomie, przynajmniej dobrych bocznych obrońców, dwóch klasowych środkowych pomocników w osobach Verrattiego i Marchisio oraz będącego w bardzo dobrej formie Soriano, czy też zaprawionego w boju Parolo. O skrzydłowych/ofensywnych pomocnikach/cofniętych napastnikach napisałem już wcześniej.
Do skompletowania brakuje tylko podstawowej "9", którą mógłby być zdrowy Rossi, a rolę jokera pełniłby Zaza. Zresztą Del Bosque stworzył walec nie mając praktycznie środkowego napastnika. Kwestia tego, że bycie selekcjonerem wymaga nie tylko bycia świetnym motywatorem i psychologiem, ale także kreatywności w szukaniu najbardziej optymalnej 11.

Cały problem kiepskiej włoskiej ofensywy jest moim zdaniem trochę sztucznie nakręcany. Sarri odkurzył Insigne i zrobił to koncertowo, o Egipcjaninie napisałem akapit wyżej, Bonaventura ciągnie Milan od dwóch sezonów, Saponarze brakuje doświadczenia, ale kolejne miesiące potwierdzają, że nie wypadł sroce spod ogona - po prostu jest mocny. Nie można zapominać jeszcze o uniwersalnym Candrevie, który mimo gorszego sezonu potrafi spiąć się na reprezentacje oraz Florenzim, który po prawej stronie boiska jest dla mnie piłkarzem-instytucją i wymiata od obrony, poprzez b2b do ofensywnego skrzydła. W szerokiej kadrze powinien znaleźć się jeszcze Vazquez, choćby kosztem Cerciego. Berardi się ogarnął i zalicza dobry początek roku więc Conte powinien mieć go na oku.
W Hiszpanii odżył - dosłownie i w przenośni - Giuseppe Rossi. Nie jest to już ten sam piłkarz, co przed kontuzjami, ale takich mocarzy jak Okaka dalej bierze na klatę. Oby tylko wytrzymał jeszcze pół roku w zdrowiu i szczęściu.
Tak naprawdę Conte ma do dyspozycji zawodników, z których mógłby zbudować drużynę medalową tej imprezy. Czołowego bramkarza świata i stoperów na tym samym poziomie, przynajmniej dobrych bocznych obrońców, dwóch klasowych środkowych pomocników w osobach Verrattiego i Marchisio oraz będącego w bardzo dobrej formie Soriano, czy też zaprawionego w boju Parolo. O skrzydłowych/ofensywnych pomocnikach/cofniętych napastnikach napisałem już wcześniej.
Do skompletowania brakuje tylko podstawowej "9", którą mógłby być zdrowy Rossi, a rolę jokera pełniłby Zaza. Zresztą Del Bosque stworzył walec nie mając praktycznie środkowego napastnika. Kwestia tego, że bycie selekcjonerem wymaga nie tylko bycia świetnym motywatorem i psychologiem, ale także kreatywności w szukaniu najbardziej optymalnej 11.
- Lambi120
- Juventino
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=57660B51
Szanse wyjazdu na Euro według Corriere Dello Sport.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Fajna lista, jednoczesnie daje do myslenia. Selekcje Conte oceni turniej, ale szykuje sie niezly tartak. Chyba Antek znow chce pokazac ze wie najlepiej, a potem obrazic sie i pieprzyc o braku jakosci :lol: . Spojrzmy:Lambi120 pisze:https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=57660B51
Antonelli 100%
De Sciglio 70%
Abate 10%
Montolivo 100%
Parolo 100%
Soriano 20%
Candreva 100%
Eder 100%
Insigne 50%
Berardi 10%
Jesli jestes przecietniakiem bez wiekszych rokowan, spij spokojnie. Najgorzej jesli sie czymkolwiek wyrozniasz - wtedy drzyj o powolanie! Jak dla mnie wszystkie setki powyzej (poza Candreva) + kadra = pomylka.
- pumex
- Juventino
Ciekawe co na takie zastawienie powie Berardi, który został w Sassuolo by w odróżnieniu od Zazy być pewnym udziału w Euro
Brak Insigne, który wg powyższej grafiki ma 50% szans na wyjazd do Francji, będzie kompromitacją Conte. W zestawieniu nie widzę Romagnioliego, są za to wieczni średniacy Acerbi i Astori. Tak jak napisał Garreat, selekcjonera rozliczą występy na turnieju, ale już przed jego rozpoczęciem pewne decyzje będzie można uznać na co najmniej dziwne.

Brak Insigne, który wg powyższej grafiki ma 50% szans na wyjazd do Francji, będzie kompromitacją Conte. W zestawieniu nie widzę Romagnioliego, są za to wieczni średniacy Acerbi i Astori. Tak jak napisał Garreat, selekcjonera rozliczą występy na turnieju, ale już przed jego rozpoczęciem pewne decyzje będzie można uznać na co najmniej dziwne.

- Arbuzini
- Juventino
Ktoś się orientuje w jakiej formie jest faktycznie Abate? Oceny zbiera naprawdę zacne więc trochę mnie dziwi te 10%. Już nie mówiąc o tym, że Bonaventura i Gacek oraz Insigne i Bernardeschi mają równe szanse.
Jak jakiś gracz wyjedzie z Włoch to znika z radaru selekcjonera? Ogbonna i Criscito wyparowali, ale potencjalnie miejsce dla Acerbiego i Antonelliego powinno się na lajcie znaleźć.
Nie, ta lista to musi być zarzutka.
Jak jakiś gracz wyjedzie z Włoch to znika z radaru selekcjonera? Ogbonna i Criscito wyparowali, ale potencjalnie miejsce dla Acerbiego i Antonelliego powinno się na lajcie znaleźć.
Nie, ta lista to musi być zarzutka.
- Milano1910
- Milanista
Arbuzini
Abate gra bardzo dobrze w tym sezonie. Widać jego ubytek kiedy jest zawieszony i musi grać "Nowy Maldini" na lewej obronie. Nie wiem jak zagra Conte. Tzn pewnie 3:5:2
. Jeśli zdecydowałby się na grę 4 obrońcami to nie wiedzę innej możliwości na parę Abate - Antonelli na bokach. Antoś jest w świetnej dyspozycji i oby tak dalej. Romagnoli? Powinien pojechać jako rezerwowy. Na pewno jest gotów na grę w dorosłej kadrze. Co prawda Bonucciego i Barzagliego czy Chielliniego JESZCZE nie wygryzie, ale jako 4 obrońca Squadra Azzura powinien powinien być do dyspozycji i tak jak już ktoś od was napisał nie byłoby żadnych nerwów, bo młody Włoch gra pewnie nawet w meczach najwyższej rangi. Pomoc jeszcze da się przeboleć, ale atak to Włochów to jest dramat. Chyba, że zagrają taktyką Interu, czyli strzelamy, murujemy i modlimy się żeby nie wpadło 
Abate gra bardzo dobrze w tym sezonie. Widać jego ubytek kiedy jest zawieszony i musi grać "Nowy Maldini" na lewej obronie. Nie wiem jak zagra Conte. Tzn pewnie 3:5:2

- cziro
- Juventino
Pomyślałem przez 5 minut jak fajnie byłoby być Antkiem i zrobiłem dla niego kadrę. Mam nadzieję, że to przeczyta i pójdzie po rozum do głowy razem ze swoim Graziano Pelle.
BR: Buffon, Sirigu, Perin
OB: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Romagnoli, Astori, Darmian, Abate, Criscito
POM: Verratti, Marchisio, Parolo, Sturaro, Soriano, Saponara, Florenzi, Candreva
NAP: Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy, Zaza
I niech mi ktoś powie, że można ułożyć mocniejszą ekipę na euro w tym momencie.
BR: Buffon, Sirigu, Perin
OB: Barzagli, Bonucci, Chiellini, Romagnoli, Astori, Darmian, Abate, Criscito
POM: Verratti, Marchisio, Parolo, Sturaro, Soriano, Saponara, Florenzi, Candreva
NAP: Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy, Zaza
I niech mi ktoś powie, że można ułożyć mocniejszą ekipę na euro w tym momencie.