Serie A 15/16 (23): JUVENTUS 1-0 Genoa
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Mecz 23. kolejki Serie A 15/16: JUVENTUS - Genoa
Czas:
03.02.2016 (środa), godzina 20:45
Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1893
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Rossoblu, Grifone
Prezes: Enrico Preziosi
Dyrektor generalny: Nicola Bignotti
Dyrektor sportowy: Stefano Capozucca
Menedżer: Gian Piero Gasperini
Oficjalna strona Genoa CFC
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 1
Remisów: 4
Przegranych: 6
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 5
Remisów: 2
Przegranych: 4
Ostatnie mecze:
(31.01.2016) – Genoa 0:0 Fiorentina (Serie A)
(24.01.2016) – Hellas Vwrona 1:1 Genoa (Serie A)
(17.01.2016) – Genoa 4:0 Palermo (Serie A)
(10.01.2016) – Atalanta 0:2 Genoa (Serie A)
(05.01.2016) – Genoa 2:3 Sampdoria (Serie A)
Najlepszy strzelec:
Leonardo Pavoletti (10 goli w Serie A)

Najlepszy asystent:
Cristian Ansaldi, Tomas Rincon, Diego Laxalt (3 asyst w Serie A)
Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 7
Remisów: 2
Przegranych: 1
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 8
Remisów: 1
Przegranych: 3
Ostatnie mecze:
Ostatnie mecze:
(31.01.2016) - Chievo 0:4 JUVENTUS (Serie A)
(27.01.2016) - JUVENTUS 3:0 Inter (Coppa Italia)
(24.01.2016) - JUVENTUS 1:0 Roma (Serie A)
(20.01.2016) - Lazio 0:1 JUVENTUS (Coppa Italia)
(17.01.2016) - Udinese 0:4 JUVENTUS (Serie A)
Najlepszy strzelec:
Paulo Dybala (12 goli w Serie A, 1 gol w Supercoppa Italiana, 2 gole w Coppa Italia)

Najlepszy asystent:
Paulo Dybala (7 asyst w Serie A), Paul Pogba (6 asyst w Serie A)

HISTORIA SPOTKAŃ Z GENOĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:

mecz na żywo w TV:

mecz na żywo w internecie:
wkrótce...

- CzeczenCZN
- Juventino
Tylko 3 pkt! Trzeba utrzymać przynajmniej dystans, a być może nawet uda się wskoczyć na pierwsze miejsce... Jednak, póki co musimy patrzeć na siebie. O nasz wynik jestem bardzo spokojny. Liczę również, że tym razem zobaczę Zaze na boisku. Jeżeli jutro Status Quo się utrzyma, wszystko wskazuję na to, że w Turynie z Napoli czeka nas piekło. :C Wtedy o wynik spokojny nie będę...
Po zwycięstwo !
:juve:
Po zwycięstwo !
- Cabrini_idol
- Juventino
2 : 0 .
Musimy troszkę po-oszczędzać nasze starsy, Marchisio Bonucciego i Dybale. Wkraczamy właśnie w decydujący moment sezonu (przynajmniej dla mnie takimi będą najbliższe mecze czy to z Napoli czy z Bayernem)
Czuję w kościach, że kibice Bayernu mają coraz większą sraczkę, w tym moi znajomi, kibice ,,rekordmeister'',
... ale to tak poza tematem.
Musimy troszkę po-oszczędzać nasze starsy, Marchisio Bonucciego i Dybale. Wkraczamy właśnie w decydujący moment sezonu (przynajmniej dla mnie takimi będą najbliższe mecze czy to z Napoli czy z Bayernem)
Czuję w kościach, że kibice Bayernu mają coraz większą sraczkę, w tym moi znajomi, kibice ,,rekordmeister'',

Ostatnio zmieniony 02 lutego 2016, 13:59 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Wojtek
- Juventino
Nas?! Raczej ich!! Chyba mi nie powiesz, że Juve ma się bać Napoli? Oni zawsze dostawali oklep w Turynie i dostaną i tym razemForzaItanimulli3vujcm pisze:Jeżeli jutro Status Quo się utrzyma, wszystko wskazuję na to, że w Turynie z Napoli czeka nas piekło. :C Wtedy o wynik spokojny nie będę...

Lazio w tym sezonie bardzo nam pomaga, może pomoże i tym razem?

Spokojna wygrana musi być, mógłby zagrać Zaza od 1 min

- Kamex22
- Juventino
Nie jestem fanem Hernanesa, ale w sumie dobrze by było, jakby pozwolił Marchisio na odrobinę odpoczynku. Zwłaszcza w obliczu trudniejszych meczów.
Ciekawi mnie też jak Max rozwiąże kwestię ataku. Mamy tylko 3 napastników, w tym mocno eksploatowanego i bezcennego Dybalę.
Co do samego meczu to mam nadzieję, że bez większych emocji i problemów przejdziemy Genoę. Ponownie przydałyby się dwie szybkie bramki
A potem to już się nie obrażę na powolne klepanie piłki w ataku.
Ciekawi mnie też jak Max rozwiąże kwestię ataku. Mamy tylko 3 napastników, w tym mocno eksploatowanego i bezcennego Dybalę.
Co do samego meczu to mam nadzieję, że bez większych emocji i problemów przejdziemy Genoę. Ponownie przydałyby się dwie szybkie bramki

- CzeczenCZN
- Juventino
Pamiętaj że passa działa w obie strony, dlatego ja nie chciałem byśmy wylosowali Real Madryt w 1/8 teraz.Wojtek pisze:Nas?! Raczej ich!! Chyba mi nie powiesz, że Juve ma się bać Napoli? Oni zawsze dostawali oklep w Turynie i dostaną i tym razem![]()
Szczerze mówiąc - chciałbym się mylić - ale stawiam 1-1 (0-1) Higuain (nie dam tyle w typerze, nigdy nie stawiam niekorzystnego rezultatu dla nas) no ale jednak obawiam się że tak będzie, a wyrównamy dopiero w końcówce - Dybala. Koniec końców, wiele osób w komentarzach po meczowych uzna to za korzystny wynik. Nie wiem, takie mam przeczucie... Słuchaj wygrywamy, ale kogo my klepiemy? Carpi, Hellas, Sampdorię (no z nimi miewamy ciężko, fakt) Udinese, Romę (rozbitą) Chievo - w PW: Lazio i Inter - rozbity, który dostał parę dni później tyle samo od Milanu, który też gra "rewelacyjnie". No same potęgi wszystko :C Trzeba sklepać Genoe i Frosinone to nie ulega wątpliwości. Zachwycamy się tym Juventusem, ale tak naprawdę z dobrymi drużynami zagramy dopiero 13 i 23 i dobrze że dopiero na 23 odroczony jest wyrok - bo ja się nie łudzę, w przeciwieństwie do wielu tutaj że przejdziemy Bayern... No ale zawsze lepiej miło się zaskoczyć, niż podle rozczarować...
Co się oszczędzać z Genoą? za chwilę Frosinone (kolejny potentat ) potem aż tydzień przerwy... Mamy świetną ławkę poza tym.
- Wojtek
- Juventino
Czy ja dobrze rozumiem? Wg Ciebie to Napoli jest fawotryem spotkania w Turynie i Juve będzie się cieszyć z remisu? :lol:ForzaItanimulli3vujcm pisze:Szczerze mówiąc - chciałbym się mylić - ale stawiam 1-1 (0-1) Higuain (nie dam tyle w typerze, nigdy nie stawiam niekorzystnego rezultatu dla nas) no ale jednak obawiam się że tak będzie, a wyrównamy dopiero w końcówce - Dybala. Koniec końców, wiele osób w komentarzach po meczowych uzna to za korzystny wynik.
Takie "potęgi" też trzeba umieć rozpykać. To świadczy tylko o sile drużyny. Poza tym właśnie takimi meczami wygrywa się mistrzostwoForzaItanimulli3vujcm pisze:Nie wiem, takie mam przeczucie... Słuchaj wygrywamy, ale kogo my klepiemy? Carpi, Hellas, Sampdorię (no z nimi miewamy ciężko, fakt) Udinese, Romę (rozbitą) Chievo - w PW: Lazio i Inter - rozbity, który dostał parę dni później tyle samo od Milanu, który też gra "rewelacyjnie". No same potęgi wszystko :C

- jonssonek66
- Juventino
Hernanes jest strasznie wolny,
mam nadzieję ,że info z Ruganim się potwierdzi
mam nadzieję ,że info z Ruganim się potwierdzi
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie! Wg mnie faworyta nie ma, a Juve - jak nie daj Bożę remis padnie - będzie zawiedzione - tylko czuje po prostu że tak będzie, niestety...Wojtek pisze:Czy ja dobrze rozumiem? Wg Ciebie to Napoli jest fawotryem spotkania w Turynie i Juve będzie się cieszyć z remisu? :lol:
To jest obowiązek i świadczy o profesjonalnym podejściuWojtek pisze:Takie "potęgi" też trzeba umieć rozpykać. To świadczy tylko o sile drużyny. Poza tym właśnie takimi meczami wygrywa się mistrzostwo

Ostatnio zmieniony 02 lutego 2016, 15:33 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Taka ciekawostka: w Genui obok Perina wystepuje na bramce... Donnarumma Antonio, ktory jest starszym bratem Gigiego z Milanu.
Kolejny mecz z szansami na 4 z przodu, ale trzeba tez pamietac, ze niektorym pilkarzom nalezy dac odpoczac, wiec niniejszym zaproponowalbym cos takiego:
boisko boisko boisko boisko Neto boisko boisko boisko boisko
boisko boisko Barza - Rugani - Caceres boisko boisko
Cuadrado - Sturaro - Hernanes - Pogba - Alex Sandro
boisko boisko boisko Dybała - Morata boisko boisko boisko
W przerwie Zaza za Dybałę. Pozniej jakis Padoin za Hernanesa i minuty dla Pereyry moze za Pogbe?
ED.
Kolejny mecz z szansami na 4 z przodu, ale trzeba tez pamietac, ze niektorym pilkarzom nalezy dac odpoczac, wiec niniejszym zaproponowalbym cos takiego:
W przerwie Zaza za Dybałę. Pozniej jakis Padoin za Hernanesa i minuty dla Pereyry moze za Pogbe?
ED.
Z premedytacja wystawilbym tak ofenswyne skrzydla, bo srodek w postaci Hernanesa nie bedzie potrafil stworzyc zadnego zagrozenia, a takie wahadla moga rozdupcyc Genoe.AdiJuve pisze:Jak wyjdzie Cuardado to raczej Evra
Tak, w tej roli, bo gosciu i tak zawsze podaje do najblizszego. Ale oczywiscie mozna go zamienic miejscami z profesorem Barzaglim.ozob pisze:Rugani w roli Bonucciego, tego najwazniejszego w bloku obronnym, ktory ma za zadanie wyprowadzanie pilki? Dobre sobie.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2016, 22:23 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Jak wyjdzie Cuardado to raczej Evra, swoją drogą pozycja, która tyle lat kulała jest w tej chwili chyba najmocniej obsadzona w drużynie, czy gra Evra czy Sandro to praktycznie zawsze można tego,który gra wymieniać w grono najlepszych na boisku. Rywalizacja bardzo im służy.
Dużych zmian bym się nie spodziewał, może boki i Sturaro a tak pewnie wyjdzie podstawa.
Dużych zmian bym się nie spodziewał, może boki i Sturaro a tak pewnie wyjdzie podstawa.
- Tom_my
- Juventino
Raczej się utrzyma, istnieją ponad 50 lat, dlaczego akurat jutro mieliby się rozpaść? Boże, a mnie się wydawało, że stosowanie wielkich liter to akurat nawet największy tuman potrafi przyswoić. :head:ForzaItanimulli3vujcm pisze:(...)Jeżeli jutro Status Quo się utrzyma,wszystko wskazuję na to(...)
Chyba jedynie brak odpowiedniej koncentracji może nam odebrać jutro zwycięstwo. Genoę ograliśmy w poprzedniej rundzie będąc w potężnym dołku, dlatego teraz teoretycznie bez problemów powinniśmy ich pokonać nawet z Hernanesem na regiście

- ozob
- Juventino
Rugani w roli Bonucciego, tego najwazniejszego w bloku obronnym, ktory ma za zadanie wyprowadzanie pilki? Dobre sobie.Jacky pisze:Taka ciekawostka: w Genui obok Perina wystepuje na bramce... Donnarumma Antonio, ktory jest starszym bratem Gigiego z Milanu.

La fidanzata d'Italia
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jesteś człowiekiem bardzo małej wiary.ForzaItanimulli3vujcm pisze: Szczerze mówiąc - chciałbym się mylić - ale stawiam 1-1 (0-1) Higuain (nie dam tyle w typerze, nigdy nie stawiam niekorzystnego rezultatu dla nas) no ale jednak obawiam się że tak będzie, a wyrównamy dopiero w końcówce - Dybala. Koniec końców, wiele osób w komentarzach po meczowych uzna to za korzystny wynik. Nie wiem, takie mam przeczucie... Słuchaj wygrywamy, ale kogo my klepiemy? Carpi, Hellas, Sampdorię (no z nimi miewamy ciężko, fakt) Udinese, Romę (rozbitą) Chievo - w PW: Lazio i Inter - rozbity, który dostał parę dni później tyle samo od Milanu, który też gra "rewelacyjnie". No same potęgi wszystko

Zapewniam Cię, że po takim wyniku prawie wszyscy (jak widać z nielicznymi wyjątkami) uznaliby go za niekorzystny. To jest mecz z cyklu "za 6 punktów" i my mamy to wygrać. Tyle. Mamy wyrwać te punkty. Tylko nie pisz potem po naszym ewentualnym zwycięstwie, że czułeś, że tak będzie...ForzaItanimulli3vujcm pisze: Szczerze mówiąc - chciałbym się mylić - ale stawiam 1-1 (0-1) Koniec końców, wiele osób w komentarzach po meczowych uzna to za korzystny wynik.
Genoa prezentuje się w tym sezonie nad wyraz słabo. Jeśli podejdziemy do tego meczu z odpowiednim nastawieniem, powinno być dobrze. Dobrze byłoby ustalić szybko wynik i potem oszczędzać siły. Zobaczymy, czy Lazio będzie w stanie urwać coś Napoli.
- PrzemasJuve
- Juventino
Confirmed: Juventus midfielder Sami Khedira will be out 2-3 weeks with a hamstring injury !!!
Czyli nici z przerwy Marchisio, Niemiec jest szklany, że głowa mała...
Czyli nici z przerwy Marchisio, Niemiec jest szklany, że głowa mała...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!