Bundesliga
- Cabrini_idol
- Juventino
I nie oszukujmy się, ale wygląda to słabo. 2 tykające bomby w postaci Brazylijczyka i Bastubera. Na środku obrony babol to przeważnie sytuacja bramkowa.zoff pisze:Wariant stosowany przez Bayern już wcześniej. Grając de facto trzema obrońcami może to wyglądać Rafinha - Badstuber - AlabaJa z kolei czytałem o przesunięciu Alaby na ŚO.

- Danielpiero
- Juventino
Z Badstuberem na obronie.... musimy to wykorzystać, lepszej okazji nie będzie
,,Takich meczów nie wygrywa się piłkarzami jak Tacchinardi, ale takimi jak Zidane. Tacchinardi może pomóc, ale trzeba liczyć na mistrzów "
- pablo1503
- Juventino
Człowieku, napisałem tylko, że Morata i Dybala powinni sobie bez problemu poradzić z Badstuberem, bo ten jest najzwyczajniej w świecie słaby, a Ty doszukujesz się jakiegoś drugiego dna. Poruszyłem kwestie tylko jednego zawodnika, jednego na dziesięciu! Gdzie Ty tam wyczytałeś o jakimś lekceważeniu?rydwadydwa pisze:Tak? Najpierw muszą dostać piłkępablo1503 pisze:Miałem możliwość oglądać ostatni mecz Bayernu i trzeba przyznać, że Badstuber jest... takim Bonuccim sprzed 5 lat. Niepewny, błąd za błędem, wolny, mało zwrotny. Nic po nim nie zostało, kontuzje zmarnowały karierę. Morata i Dybala powinni objeżdżać go bez większych problemów.Od płaczów chwilę po losowaniu aż po hurraoptymistyczne wypowiedzi takie jak ta. W Monachium oczywiście zła atmosfera, wszyscy kontuzjowani, Vidal pije i tyje, Guardiola warczy a kibice trzęsą portkami przed Juve...Ludzie, FCB w jakiejkolwiek formie to nie jest Chievo czy nawet Fiorentina...wciąż nie jesteśmy faworytami i to się nie zmieni aż do nadejścia tego meczu. Jakie objeżdżanie obrońców? Morata jeszcze tydzień temu potykał się o byle ogórka z Serie A, a Dybala wciąż nie strzelił bramki w LM. Apeluję o spokój.
Losowanie miało miejsce, gdy graliśmy kupę, a Bayern, jak to Bayern, lał każdego. Minęło kilka ładnych tygodni, gramy świetną piłkę, ogrywamy wszystkich, jak leci i bijemy rekord zwycięstw pod rząd. Chyba normalne, że nastroje mogą się zmienić, co nie?rydwadydwa pisze:Od płaczów chwilę po losowaniu aż po hurraoptymistyczne wypowiedzi takie jak ta.

Moja wypowiedź hurraoptymistyczna?

- rydwadydwa
- Juventino
Napisałem hurraoptymistyczne wypowiedzi. Liczba mnoga. Zobacz, co napisali przed Tobą Wojtek i krystiank w tym temacie, nie wspominając o komentarzach pod każdym newsem na JP o Bayernie...Martwi mnie to, że ludzie doszukują się jakichś słabości u rywali, z których większość w ogóle nie istnieje i przekonują że każda z nich to świetna wiadomość dla nas, zupełnie jakby Juve samo nie miało słabych stron. Czy Badstuber taki cienki to się jeszcze okaże. Ostatnio szanowny pan @Del przekonywał na JP, że Lewandowski też jest przeciętny i wiele brakuje mu do Dybali :lol: Cieszę, się że sprostowałeś swoją wypowiedź, po prostu widząc ostatnio tyle absurdalnych wpisów, Twój także odczytałem jako próbę lekceważenia rywala. Pozdrawiam.pablo1503 pisze:[...]
- Wojtek1207
- Juventino
Martinez na twitterze:
"Thank you all for caring! fortunately it's not a serious injury #Backsoon"
Więc na jego absencję bym nie liczył.
- Robaku
- Juventino
wiesz, mecz jest za 3 tygodnie, ok, 3,5 tygodnia, a w mediach pojawiło się info o wielotygodniowej absencji, wiec może uspokoił w ten sposób, że wróci powiedzmy na rewanż. Nawet ktoś podał, info, że nie wróci w tym sezonie, wiec tekst Javiego jest nieprecyzyjny.Wojtek1207 pisze:Martinez na twitterze:
- Sorek21
- Juventino
Oglądam Bayern z Hoffenhaim i szału nie ma.Ich obrona jest tylko teotetyczna ale na takich ogórków wystarczy.Do tego z przodu 5 ofensywnych graczy,którzy nie tworzą spójnej całości.Każdy chce strzelić gola i gra egoistycznie. Drużyna rozluźniona taktycznie.Nic tylko czekać aż teafią na lepszy klub,który ich wypunkuje i obnaży ich braki.
Dziś wyszli tak
Neuer
Lahm Badstuber Alaba
Alonso Kimmich
Robben Costa Coman
Muller Lewandowski
Dziś wyszli tak
Neuer
Lahm Badstuber Alaba
Alonso Kimmich
Robben Costa Coman
Muller Lewandowski
- sebastian10
- Juventino
vidal chyba żałuje odejścia tylko rezerwowym u nas sobie gole strzelał, karne , robił co chciał chyba sie cieszy ze odejdzie pepe . jeszcze by go dobyc fajnie by był jak by juve ich przeszedł , nie sa tak mocni jak sie podnieca hajto . vidal tak lubi siedziec na ławce tez .
- Robaku
- Juventino
Trzeba przyznać, że Lewy to jest jednak top topów. Oj robi Robotę, robi. A Costa też wszędzie jest. Kramarić, kiedys chyba o niego walczylismy, miał setke, ale spartolił. Ale Wieśniaki dochodzili do sytuacji 2-3, ale skuteczność słabiutka. Zobaczyny jak Monachijczycy zaprezentują się za tydzień bo mają mecz z Bayerem, do tego na wyjeździe.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Włosi informują, że Martinez wypadnie na pewno. Podobno odnowiła się kontuzja kolana i będzie musiało zostać zoperowane raz jeszcze. Z podstawowych obrońców zostaje zatem Badstuber. Benatia kontuzja, Boatenga zabraknie. To dobre dl nas informacje. Bardzo liczę na Maxa, bo Real pod względem taktycznym rozpracował rewelacyjnie. Bayern nie grał dawno z tak dobrze zorganizowanym i defensywnie zdyscyplinowanym rywalem jak Juve. Lewandowski w znakomitej formie, ale większość składu szału nie robi i to od dłuższego już czasu. Wewnętrzne kłopoty na pewno im nie pomogą, bo jednak pewne konflikty na linii zawodnicy-trener niemal zawsze wychodzą bokiem. U nas z kolei sielanka, rodzinna atmosfera, pełna koncentracja, do tego do formy w odpowiednim czasie wraca Morata.
Także oglądałem część tego meczu i na chwilę obecną jestem dużo spokojniejszy, niż miało to miejsce tuż po losowaniu. Jestem dobrej myśli (choć do meczu jeszcze daleko). Bardzo wiele się zmieniło i w ogromnym stopniu dojrzeliśmy jako drużyna.
Także oglądałem część tego meczu i na chwilę obecną jestem dużo spokojniejszy, niż miało to miejsce tuż po losowaniu. Jestem dobrej myśli (choć do meczu jeszcze daleko). Bardzo wiele się zmieniło i w ogromnym stopniu dojrzeliśmy jako drużyna.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Po Vidalu był płacz (także i mi cholernie było szkoda tego piłkarza), ale trzeba sobie powiedzieć wprost, że zarząd podjął właściwą decyzję, w odpowiednim momencie. Chłopak jest widocznie niereformowalny, bo w dalszym ciągu bawi się poza boiskiem w najlepsze.
- playmaker
- Juventino
Czy ja wiem czy głęboka rezerwa...mirek91 pisze:Ale Vidal słaby się zrobił aż przykro patrzeć . U nas był Królem a tam gruba rezerwa wątpię żeby w tym sezonie wywalczył pierwszy skład
http://www.transfermarkt.pl/arturo-vida ... eler/37666
W dodatku od początku wydawało mi się, że nie pasuje do Guardioli. Może się ogarnie i u Carlo będzie czołowym graczem.
- jonssonek66
- Juventino
jeszcze 3 tygodnie do meczu, oby nikt z naszych nie wyleciał
tak eksperymentalna obrona to szansa dla nas aby w pierszym meczu spokojną zaliczkę wypracować
tak eksperymentalna obrona to szansa dla nas aby w pierszym meczu spokojną zaliczkę wypracować
- CzeczenCZN
- Juventino
Dziwiliście się czemu Vidal poszedł za "takie małe" pieniądze jak na niegio; Coman analogicznie za "tak duże" - no to jest odpowiedź
Coman idzie w górę, Vidal idzie w dół...