Mercato (Lato 2016)
- @D@$
- Juventino
Nie chcę psuć nastrojów, ale czy my kiedykolwiek wydaliśmy choć 20 mln zimą? Więc jak ktoś by przyszedł to jako uzupełnienie, ewentualnie z wykupem latem.
Mi tam szkoda Lavezziego, ale pewnie przy obecnej formie Dybali nie pogralby za wiele. Nudne jakieś to okienko ogólnie.
Mi tam szkoda Lavezziego, ale pewnie przy obecnej formie Dybali nie pogralby za wiele. Nudne jakieś to okienko ogólnie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Po co ma być ciekawe skoro wszystko gra ? Zimowe okienka nigdy nie wywoływały zbyt wielu emocji i nie należało się tego spodziewać i teraz choć niektórzy mieli spore oczekiwania...niech to będzie nudne ale niech ktoś kto jest w stanie podnieść poziom drużyny trafi latem...@D@$ pisze:Nudne jakieś to okienko ogólnie.

- CzeczenCZN
- Juventino
Według Di Marzio zaklepaliśmy kolejny talent, tym razem Brazylijczyka Matheusa Pereire Reprezentanta swego kraju U17, (Czyżby Nasza Gwiazda LO przetarła szlaki w Kraju Kawy? :lol: ) z Corinthians Sao Paulo. Chciał go również Inter.
Flimik z jego skillsami:
Flimik z jego skillsami:
- PrzemasJuve
- Juventino
tego to nawet bym nie pisał żeby ktoś z Juve nie przeczytałForzaItanimulli3vujcm pisze:Na koniec jeszcze lepsze, ponoć nie wykluczamy pozyskania.... Montolivo

Uwaga! były "piłkarz Juventusu" w Chinach

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Karowiew
- Juventino
I Manchester City. Niby ma kosztować 3-4 mln e: http://www.calciomercato.com/en/news/in ... ira-867031Według Di Marzio zaklepaliśmy kolejny talent, tym razem Brazylijczyka Matheusa Pereire Reprezentanta swego kraju U17, (Czyżby Nasza Gwiazda LO przetarła szlaki w Kraju Kawy? laughing ) z Corinthians Sao Paulo. Chciał go również Inter.
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2016, 09:59 przez Karowiew, łącznie zmieniany 1 raz.
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Albo to będzie relacja, albo pojedyncze newsy wrzucane na bieżąco. Forma jeszcze do przemyślenia, w każdym razie będzie można to wszystko przeczytać na stronie, zaczniemy gdzieś koło południa.Robaku pisze:Czy JP przeprowadza na żywo relację z okienka transferowego, te wszystkie wypożyczenia, sprzedaże młodych itp.?
- CzeczenCZN
- Juventino
Tak, tylko że on dopiero 25 lutego skończy 18 lat, więc nie wiem jak z podpisywaniem kontraktu, bo okienko kończy się dzisiaj. Chyba Musimy polegać na słowie i podpisać latem. My nie Barcelona/Real M/Atletico - za takie coś są zakazyKarowiew pisze:I Manchester City. Niby ma kosztować 3-4 mln e:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Szkoda że nie powalcziśmy o jakieś wypożyczenie Moutinho, bo Monaco jest żałośnie słabe, a Jao mógłby nam pomóc w LM.
- CzeczenCZN
- Juventino
Jak donoszą włoskie źródła, zaklepaliśmy sobie Lapadule. Pozostanie on w Pescarze do końca sezonu, latem pojawi się w Turynie. Chcieliśmy już teraz go wziąć i wypożyczyć, ale jego obecny klub się na to nie zgodził...
- Robaku
- Juventino
Czy chodzi o tego 26 Lapadule?
https://en.wikipedia.org/wiki/Gianluca_Lapadula
Bo jak tak max dziwny ruch.
- CzeczenCZN
- Juventino
Tak, o tego chodzi... Też się dziwiłem, ale ktoś wcześniej napisał już i się w sumie z tym zgadzam - bo o Lapaduli to są pogłoski od dawna - że ten zawodnik, jest po to byśmy go użyli do w transakcji z kimś z Serie A, przy innym transferze. Jak tak, to kapitalny manewr! Marotta ma łebRobaku pisze:Czy chodzi o tego 26 Lapadule?
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mariuszek, to nie jest gwarant skoku jakosciowego dla Juve, poza tym taki Morata czy Dybała, to raczej skromne i ulozone chlopaki, a nie chcialbym, zeby Mario rzucal w nich lotkami na treningu.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Barwuah!
Znowu nie przesadzaj... Witsel gorszy od Khediry nie jest. Natomiast Gundo nie wiem jak z odbiorami, ale mimo wszystko pilki rozdziela lepiej, niz Claudio. Tez taka prawda, ze Markiz gra na regiscie z musu, a Gundo z przyjemnoscia.cziro pisze:ForzaItanimulli3vujcm pisze: Pomoc: Witsel - Gundogan - Pogba
Po pierwsze tercet Khedira-Marchisio-Pogba jest o klasę lepszy, a po drugie gratulacje za ułożenie wymarzonej drugiej linii bez Claudio![]()
Ale ja absolutnie nie mowie, ze Khedira to wafel i juz natychmiast nalezy sie go pozbyc. Wrecz przeciwnie. Uwielbiam, jak on gra, ale biorac pod uwage jego (nie)zawodnosc warto byloby rozwazyc jakies inne rozwiazanie w przypadku potwierdzenia sie w rzeczywistosci tej oferty. Jesli chodzi o kwote 15mln. to po prostu odnioslem sie do informacji z artykulu.jackop pisze:To ja, po początkowym łapaniu za głowę, w końcu zacząłem przekonywać się do Niemca, a wy mi go sprzedajecie za waciki.Jacky pisze:Sami za 15
Hm, zabawne: o Lewym (pilkarzu klasy swiatowej, zdobywcy 4-miejsca w plebiscycie na Zloty Bal) zdajesz sie twierdzic, ze to zwykly kopacz i bramkowpychacz, a o Balotellim ze to swietny pilkarz...ForzaItanimulli3vujcm pisze:No, ale ja mówię zupełnie Serio. To wciąż ogromny talent i mogła by być to obopólna korzyść: on by uratował swoją karierę, my byśmy zyskali świetnego piłkarza - na serio, ja wciąż w niego wierze.cziro pisze:Powiedz, że to prowo, albo efekt później godziny.
Zaryzukuje? W sensie, ze nasz kontuzjogenny :spiteful: Khedira go skosi na treningu i Sebek tam nie pojedzie?Robaku pisze:Ze niby Gio? W zasadzie to jest jakiś pomysł ale nie wiem czy Seba zaryzykuje pol roku przed Euro.
To ja bym juz wolal wlasnie tego drugiego, ktory zagra i registe i treqa. Przyznaje, ze Bernardo Silvy nie obserwuje w transmisjach meczowych, ale to raczej typowy prawy napastnik, a treq jako bonus. Poza tym patrzac na jego staty, to on jakims zbawicielem tego Monaco nie jest.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Według Di Marzio są rozmowy z AS Monaco w sprawie dwójki Portugalczyków: Bernardo Silvy oraz Moutinho - Calciomercato.com
Ten drugi jak ten drugi, ale tego pierwszego chętnie bym przywitał - ponoć perełka
A ja 80mln. E. Nie wiem po co tam jest ta informacja, skoro Cuadrado nalezy do Chelsea. Druga rzecz: ponoc zadna umowo dotyczaca kwoty wykupu nie byla ustalona, ani podpisana, a nie wiem czy mamy dzentelmenska ustna umowe z Abramowiczem odnosnie pierwszenstwa do wykupu Kolumbijczyka, wiec na dobra sprawe w czerwcu moze dojsc do licytacji miedzy nami, a Barca (jesli ten news jest w ogole prawdziwy).annihilator1988 pisze:A ja milion euro. Juve to nie supermarket zwłaszcza, że Szalonooki zapowiedział wykup Kolumbijczyka.[RAF]ErrazoR pisze:http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/juventus-turyn
To nasz profil na eurosporciez newsow
Barcelona podobno chce Cuardrado
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
Ty to powiedziałeś nie jaJacky pisze:Hm, zabawne: o Lewym (pilkarzu klasy swiatowej, zdobywcy 4-miejsca w plebiscycie na Zloty Bal) zdajesz sie twierdzic, ze to zwykly kopacz i bramkowpychacz, a o Balotellim ze to swietny pilkarz...ForzaItanimulli3vujcm pisze:No, ale ja mówię zupełnie Serio. To wciąż ogromny talent i mogła by być to obopólna korzyść: on by uratował swoją karierę, my byśmy zyskali świetnego piłkarza - na serio, ja wciąż w niego wierze.cziro pisze:Powiedz, że to prowo, albo efekt później godziny.

Lewandowski jest świetny, chociaż jak dla mnie lepszy jest np. Ibrahimovic (niestety stary już), czy Suarez. Lewandowskiego nie lubię, zresztą tak jak i Suareza - ale lubienie i docenianie kogoś to są 2 różne rzeczy.
Balotellego można odratować - a na tą chwilę więcej daje taki Quagliarella niż on.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Zawsze mamy senne zimowe okienko, ale w tym razem przeszliśmy samych siebie 
O dziwo w całej Europie brak jakiegokolwiek ciekawego transferu! http://www.transfermarkt.pl/statistik/wintertransfers
Liczę, że już koło kwietnia-maja zakręcimy się przy:
- Perinie lub Donnarummie (skoro Buffon kończy karierę za 2 sezony, warto byłoby już teraz kogoś dogadać i zostawić na sezon w obecnym klubie, bo potem jak nas przypili, to wszyscy będą żądać 2 razy więcej),
- Vrsaljko albo chociaż Van der Wielu (jako zmiennik Lichtsteinera),
- Kondogbii (nie zaszkodziłoby o niego spytać, takie zabezpieczenie przed odejściem Pogby, po jednym sezonie w Interze jego cena powinna drastycznie poszybować w dół),
- Zielińskim albo chociaż Banedze, Vázquezie lub Saponarze (trzeba trzymać kciuki za Asamoah, Khedirę i Pereyrę, ale z takich dwóch jak ich trzech, to nie ma ani jednego),
- Lavezzim lub Joveticu (fajnie byłoby mieć jakąś alternatywę za Dybalę).
Najbardziej zależałoby mi na Vrsaljko i Zielińskim, bo chłopaki mają potencjał na bycie gwiazdami ligi włoskiej, którą już zdążyli poznać. Póki co obaj grzaliby u nas ławę, ale najważniejsze, by ich zaklepać. Super byłoby kupić Zielińskiego i wypożyczyć do Sassuolo.

O dziwo w całej Europie brak jakiegokolwiek ciekawego transferu! http://www.transfermarkt.pl/statistik/wintertransfers
Liczę, że już koło kwietnia-maja zakręcimy się przy:
- Perinie lub Donnarummie (skoro Buffon kończy karierę za 2 sezony, warto byłoby już teraz kogoś dogadać i zostawić na sezon w obecnym klubie, bo potem jak nas przypili, to wszyscy będą żądać 2 razy więcej),
- Vrsaljko albo chociaż Van der Wielu (jako zmiennik Lichtsteinera),
- Kondogbii (nie zaszkodziłoby o niego spytać, takie zabezpieczenie przed odejściem Pogby, po jednym sezonie w Interze jego cena powinna drastycznie poszybować w dół),
- Zielińskim albo chociaż Banedze, Vázquezie lub Saponarze (trzeba trzymać kciuki za Asamoah, Khedirę i Pereyrę, ale z takich dwóch jak ich trzech, to nie ma ani jednego),
- Lavezzim lub Joveticu (fajnie byłoby mieć jakąś alternatywę za Dybalę).
Najbardziej zależałoby mi na Vrsaljko i Zielińskim, bo chłopaki mają potencjał na bycie gwiazdami ligi włoskiej, którą już zdążyli poznać. Póki co obaj grzaliby u nas ławę, ale najważniejsze, by ich zaklepać. Super byłoby kupić Zielińskiego i wypożyczyć do Sassuolo.