Mila na Wyspy, Rasiak do Włoch
- kouba
- Qualità Juventino
Groclin Grodzisk Wielkopolski w środę gra rewanż z Bordeaux, a za trzy miesiące zostanie bez dwóch kluczowych zawodników - pisze "Przegląd Sportowy".
Choć nikt głośno o tym nie mówi, żeby przypadkiem nie denerwować prezesa Groclinu, Zbigniewa Drzymały, to przesądzone jest właściwie odejście z klubu reprezentantów Polski, Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka.
Mila, choć ma bardzo wysoką jak na polskie warunki klauzulę sprzedaży - 2 miliony euro, jest bardzo bliski Tottenhamu Hotspur Londyn.
"Na sto procent nie potwierdzę informacji, że Seba przejdzie do Tottenhamu, ale na pięćdziesiąt to... coś jest na rzeczy. Pod koniec marca będą konkrety. Na razie nie chciałbym robić wokół syna tyle szumu" - powiedział Stefan Mila, który nieformalnie pełni rolę agenta Sebastiana.
Rasiak natomiast może z Groclinu odejść w czerwcu za darmo, bowiem z końcem sezonu wygasa mu kontrakt z grodziskim klubem, którego nie ma zamiaru przedłużyć. Dlatego też nie zasiada z prezesem Drzymałą do rozmów dotyczących podpisania nowej umowy, co z pewnością mocno irytuje właściciela zespołu wicemistrzów Polski. Prezes Drzymała w przypadku braku podpisu na nowym kontrakcie reprezentacyjnego napastnika nie zarobi ani grosza.
Gdzie jednak miałby odejść Rasiak? Jedna z możliwości to przejście razem z Milą do Tottenhamu, ale menedżer napastnika, Włodzimierz Lubański temu kategorycznie zaprzecza: "Nic na temat gry Rasiaka w Tottenhamie nie wiem, naprawdę - mówi impresario zawodnika i dodaje. - To kaczka dziennikarska. Nie ma sensu jej komentować. Angielski klub w przypadku Grzegorza owszem, może być grany, ale niekoniecznie Tottenham. Przynajmniej ja bym o tym wiedział. To dla mnie absolutnie nowa wiadomość i zostawmy to w ten sposób".
Sam Rasiak, na pytanie, czy to prawda, że prowadzi negocjacje z londyńskim klubem, odpowiada: "Nie chcę niczego potwierdzać i niczemu zaprzeczać..."
Z innego źródła udało nam się ustalić, że menedżer Lubański załatwia Rasiakowi nie angielski, a włoski klub. Oczywiście, nie z najwyższej półki, ale średniaka Serie A. W grę wchodzą dwa zespoły środka tabeli.
http://sport.onet.pl/879534,wiadomosci.html
Powiem tylko krótko...jak do tego dojdzie to sie ogromnie zawiode i Groclin straci w moich oczach, bo bez Andrzeja Niedzielana, a teraz Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka to Groclin bedzie grał bardzo słabo :!:
Choć nikt głośno o tym nie mówi, żeby przypadkiem nie denerwować prezesa Groclinu, Zbigniewa Drzymały, to przesądzone jest właściwie odejście z klubu reprezentantów Polski, Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka.
Mila, choć ma bardzo wysoką jak na polskie warunki klauzulę sprzedaży - 2 miliony euro, jest bardzo bliski Tottenhamu Hotspur Londyn.
"Na sto procent nie potwierdzę informacji, że Seba przejdzie do Tottenhamu, ale na pięćdziesiąt to... coś jest na rzeczy. Pod koniec marca będą konkrety. Na razie nie chciałbym robić wokół syna tyle szumu" - powiedział Stefan Mila, który nieformalnie pełni rolę agenta Sebastiana.
Rasiak natomiast może z Groclinu odejść w czerwcu za darmo, bowiem z końcem sezonu wygasa mu kontrakt z grodziskim klubem, którego nie ma zamiaru przedłużyć. Dlatego też nie zasiada z prezesem Drzymałą do rozmów dotyczących podpisania nowej umowy, co z pewnością mocno irytuje właściciela zespołu wicemistrzów Polski. Prezes Drzymała w przypadku braku podpisu na nowym kontrakcie reprezentacyjnego napastnika nie zarobi ani grosza.
Gdzie jednak miałby odejść Rasiak? Jedna z możliwości to przejście razem z Milą do Tottenhamu, ale menedżer napastnika, Włodzimierz Lubański temu kategorycznie zaprzecza: "Nic na temat gry Rasiaka w Tottenhamie nie wiem, naprawdę - mówi impresario zawodnika i dodaje. - To kaczka dziennikarska. Nie ma sensu jej komentować. Angielski klub w przypadku Grzegorza owszem, może być grany, ale niekoniecznie Tottenham. Przynajmniej ja bym o tym wiedział. To dla mnie absolutnie nowa wiadomość i zostawmy to w ten sposób".
Sam Rasiak, na pytanie, czy to prawda, że prowadzi negocjacje z londyńskim klubem, odpowiada: "Nie chcę niczego potwierdzać i niczemu zaprzeczać..."
Z innego źródła udało nam się ustalić, że menedżer Lubański załatwia Rasiakowi nie angielski, a włoski klub. Oczywiście, nie z najwyższej półki, ale średniaka Serie A. W grę wchodzą dwa zespoły środka tabeli.
http://sport.onet.pl/879534,wiadomosci.html
Powiem tylko krótko...jak do tego dojdzie to sie ogromnie zawiode i Groclin straci w moich oczach, bo bez Andrzeja Niedzielana, a teraz Sebastiana Mili i Grzegorza Rasiaka to Groclin bedzie grał bardzo słabo :!:
- Johnny777
- Juventino
Ale to Kouba naturalna kolej rzeczy w naszej polskiej rzeczywistości... :? Czyli: już coś prezentuję, to trzeba szybko na zachód wyjechać, nakosić kasiory i potem to już tylko leżeć brzuchem do góry....no bo po co dalej się rozwijać? :evil: Do lepszego klubu? A po co? I w NEC się dorobię jak na polskie warunki..... :evil:
Cóż...smutne.... :?
Choć z drugiej strony poza pucharami Groclinu nie cierpię
Cóż...smutne.... :?
Choć z drugiej strony poza pucharami Groclinu nie cierpię
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kolejne spekulacje co do obiecujących piłkarzy rozpoczęte.Coś mi sie zdaje, że Groclin popełni ten sam błąd co Wisła.ALe Wisła już wie, ze nie należy sprzedawać najlepszych zawodników, a ci którzy już znaleźli zatrudnienie w innych ligach, Kosowski czy Kuźba już chcą wracać.Uche już zdecydował sie wrócić, bo nie chcieli go w Ajaxie.I myśle, ze tak samo bedzie z Groclinem.Mila pogra sezon w Tottenhamie i zdecyduje sie, albo zmieniać klub, albo wrócić do Groclinu, ale na to raczej będzie za późno, bo nie bedzie tym samym graczem co teraz, ponieważ jak to w Angli bywa, kupują, a potem zostawiają na ławce.Z Rasiakiem może być jeszcze gorzej.Według mnie to nie jest wspaniały napastnik, zasługuje jedynie na to, aby o nim mówić dobry napastnik, a transfer do Serie A to musi być kompletna bzdura.I w jego przypadku bedzie to samo o czym już wspomniałem, albo bedzie chciał zmienić klub, albo wrócić, ale to nie będzie mozliwe.Więc jest jeszcze za wcześnie, aby co kolwiek mówić na temat ich przeprowadzki do innego klubu.Przyjdzie lato, a tu może sie okazać, że pójdą do słabych klubów, jak Kosowski.
- KowalFromStolica
- Juventino
Normalne... Wisła w zeszłym sezonie też sprzedała Kosowskiego. A po tym jak nie chciała sprzedać Uche i co z tego wyszło... Groclin ma swój sezon i zrozumiałym jest że Mila i Rasiak chcą iść w świat i zaprezentować się większej ilości kibiców. Niestety liga polska nie jest za bardzo atrakcyjna do robienia wielkiej kariery.
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Ironek
- Juventino
Ja myślę, że odejdą. Uważam że MILA by sobie w totenhamie poradził, ale rasiak do WŁOCH
śmiechu warte, jak dla mnie to jest tak beznadziejny napastnik, że szok.
Co zrobić tak jest poprostu w polskiej piłce
P.S.pisze się zatrzyma, a nie zatrzymie(jak w ankiecie)

Co zrobić tak jest poprostu w polskiej piłce

P.S.pisze się zatrzyma, a nie zatrzymie(jak w ankiecie)
Ostatnio zmieniony 02 marca 2004, 19:35 przez Ironek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Rzeczywiście w ten sposób polska liga nigdy nie będzie się liczyć w europie... każdy lepszy zawodnik, który tylko widzi, że coś potrafi zrobić z piłką od razy ucieka z Polski... :evil:Johnny777 pisze:Ale to Kouba naturalna kolej rzeczy w naszej polskiej rzeczywistości... :? Czyli: już coś prezentuję, to trzeba szybko na zachód wyjechać, nakosić kasiory i potem to już tylko leżeć brzuchem do góry....no bo po co dalej się rozwijać? :evil: Do lepszego klubu? A po co? I w NEC się dorobię jak na polskie warunki..... :evil:
- El_chico_a_Coruna
- Juventino
Rasiak do Wloch????
I to do Serie A?????????
I to do klubow ze srodka tabeli?????????????????????????????
Czytalem, ze nie jest on najlepszym napastnikiem, a i z pomyslunkiem u niego ciezko, wiec rozsadne byloby zaproszenie go do Serie B
I to do Serie A?????????
I to do klubow ze srodka tabeli?????????????????????????????
Czytalem, ze nie jest on najlepszym napastnikiem, a i z pomyslunkiem u niego ciezko, wiec rozsadne byloby zaproszenie go do Serie B
- Reggie
- Juventino
Zagłosowałem NIE, bo nie ma opcji "Jeden zostanie, a drugi odejdzie" Uważam że Rasiak odejdzie do jakiegoś średniaka ligi np francuskiej, a Mla zostanie, jest jeszcze za młody na wielkie kluby, ale życzył bym mu przejścia do Ajaxu, tam go tak oszlifują że mógłby iść do jakiegoś klubu z czołówki europejskiej
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- booyak
- Juventino
Rasiak do Włoch
Buahahaha żart miesiąca. Przecież on nawet jak na Polską lige jest kiepskim napastnikiem... A co do Mili to uważam że dobrze zrobiłby odchodząc na Wyspy i daje sobie uciąć... rękę że dałby sobie tam rade.

★ ★ ★
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
właśnie dla mnie Rasiak wczale nie imponuje geniuszem wcale ni jest szybki z3ro geniuszuEl_chico_a_Coruna pisze: Czytalem, ze nie jest on najlepszym napastnikiem, a i z pomyslunkiem u niego ciezko, wiec rozsadne byloby zaproszenie go do Serie B

Ancona ?? choć pewnie i ona ma lepszych Rasiak grał dobrze póki miał Niedzielana którego wysoki Rasiak uzupełniał bo zgrywał mu wszystkie piłki
Dawniej Virus[Mauro].
- Wojtom
- Juventino
juz mnie to denerwuje !! zamiast trzymać dobrych zawodników w polskich klubach zeby mozna było w przyszłości awansowac do Ligi Mistrzów , Pucharu Uefa itp. to tylko co coś pokaże jakis piłkarz to juz musi odchodzić i to do jakiś bardzo kiepskich klubów !! wiem ze tam będą wiecej zarabiać ale ja bym wolał zeby zarabiali mniej a byli na czele tabeli ,a nie zarabiać dużo i ledwo ciągnąć koniec tabeli ....... :? :?
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- hania
- Juventino
Mysle ze teraz po porazce z Girondins jest bardziej prawdopodobne. ALe jak juz by mieli zmieniac skaldy to na zagraniczen. Bo jesli nie dostaliby propozycji od klubow innych lig to nie sadze zeby zmieniali Groclin na inny polski klub.
Jak juz, to chyba razcej Rasiak na Wyspy?! On nie jest szybkim i zwinnym zawodniekiem. Jest wysoki i moze przepychac sie z silnymi anglikami, strzelac bramki głową, co mu najlepiej wychodzi i na co nastawienie sa w Anglii. On by pasowal do Anglii, gdzie przewaza silowy futbol.
Jak juz, to chyba razcej Rasiak na Wyspy?! On nie jest szybkim i zwinnym zawodniekiem. Jest wysoki i moze przepychac sie z silnymi anglikami, strzelac bramki głową, co mu najlepiej wychodzi i na co nastawienie sa w Anglii. On by pasowal do Anglii, gdzie przewaza silowy futbol.
IL BELLO DEL CALCIO
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...
Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...