Coppa Italia 15/16 (1/2): JUVENTUS 3-0 Inter
- CzeczenCZN
- Juventino
Czyżby szykował się podobny mecz jak z Romą i Lazio? No takie 3 drużyny, a autobusują jak ogórki :rotfl: Szybko strzelić im to stracą grunt pod nogami, Inter jak pierwszy traci to przegrywa. Dobra drużyna do 1 ciosu, potem się sypieDragon pisze:Będzie piekielnie ciężko... Inter zabetonowany, w bramce z Handą w szamańskiej formie :roll: W środku trzech gości z 1 rzędu z ustawki, rzeźnicy jakich mało..

- dawidm
- Juventino
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Medel dobry siatkarz :mad2: Na szczęście sędzia w drugiej sytuacji się nie zawahał. Przełamanie Moraty, czekam na bramkę z gry :hellyes:
Na początku spotkania przecierałem oczy ze zdumienia. Piłkarze z Mediolanu szybsi od naszych
Pressing, wyprzedzanie, zawężanie gry.... z kolei u nas sporo niedokładności, spóźnień i w konsekwencji faule - Bonucci. Broniliśmy się prawie jak Roma :facepalm2:
Na szczęście po pierwszych ~20 minutach zwolniliśmy i uspokoiliśmy grę.
Do zmiany:
- Drewniukić, nieudolne zastawienia piłki, zgrania głową do nikogo, dzisiaj prezentuje chodzonego
- Evra/Asamoah, bo gra ich stroną leży i kwiczy, przez co Morata musi łatać lewą flankę (4 czy 5 rajdów) zamiast być środkowym napastnikiem; Asy z przodu nie ma, a i żadnego dobrego odbioru nie pamiętam,
Na plus:
Cuadrado - przeciwnicy się gubią, kiedy wrzuca 4rkę, wywalczony karny
Chiellini - czyści
Pierwsze 45 minut bez takiej dominacji ale z golem, więc nie ma lipy mimo "stojanowa" przez długie fragmenty.
Na początku spotkania przecierałem oczy ze zdumienia. Piłkarze z Mediolanu szybsi od naszych

Na szczęście po pierwszych ~20 minutach zwolniliśmy i uspokoiliśmy grę.
Do zmiany:
- Drewniukić, nieudolne zastawienia piłki, zgrania głową do nikogo, dzisiaj prezentuje chodzonego
- Evra/Asamoah, bo gra ich stroną leży i kwiczy, przez co Morata musi łatać lewą flankę (4 czy 5 rajdów) zamiast być środkowym napastnikiem; Asy z przodu nie ma, a i żadnego dobrego odbioru nie pamiętam,
Na plus:
Chiellini - czyści
Pierwsze 45 minut bez takiej dominacji ale z golem, więc nie ma lipy mimo "stojanowa" przez długie fragmenty.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Sędzia nie tego bo to słynny już Tagliavento, a z tym typem są zawsze jakieś kontrowersje na naszą niekorzyść.

- Wojtek
- Juventino
Czy tylko ja wierzyłem, że Morata się dziś przełamie?
Stawiałem na niego w typerze :koszulka: Mam nadzieję, że teraz grając bez presji będzie tylko lepiej.
Co do decyzji sędziego to sprawa jest prosta
Sędzia widział rękę, co było widać na powtórce, ale nie wiedzieć czemu nie zagwizdał, a później się zrewanżował i gwizdnął wątpliwego karnego 

Co do decyzji sędziego to sprawa jest prosta

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Przy takim sędziowaniu nie da się normalnie grać w piłkę
Sędziowie mają swój mecz...
póki co wynik dobry, aby nie stracić. Asamoah dramat w środku:/ Generalnie Inter ma zbyt dużo miejsca.

póki co wynik dobry, aby nie stracić. Asamoah dramat w środku:/ Generalnie Inter ma zbyt dużo miejsca.

- booyak
- Juventino
Really? Gość w ogóle nie czuje dziś gry, głupie dryblingi kończące się stratą, złe przyjęcia piłki, niedokładne podania i kiepskie dośrodkowania. Naprawdę jestem zdumiony że jego grę zaliczasz na plus.jackop pisze:Na plus:
A pan sędzia jak już dyktuje rzut karny w takiej sytuacji to Murillo z automatu powinien obejrzeć czerwień.
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2016, 21:39 przez booyak, łącznie zmieniany 1 raz.
★ ★ ★
- Makiavel
- Juventino
Sędzia insza inszość. Mandzukic, tak jak go opisywałem, jak nie dostaje piłki w szesnastkę to stać go było na jeden sprint po piłkę ze wślizgiem i tyle. Asamoah słabo, powinien strzelić na początku. Cuadrado chaos jak zwykle, trochę mu sędzia uratował skórę tym karnym. Obrona bardzo dobrze. Trochę więcej oczekuje od Pogby.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- pablo1503
- Juventino
Mandżukić mnie dzisiaj niesamowicie irytuje. Ciągle jakieś pretensje do kolegów i w ogóle mało angażuje się w mecz. Ława powinna być. Morata zaczął dobrze, potem zbyt często kładł się na ziemie, ale w końcu do bramki trafił. Teraz pora na bramkę z gry.

- zbysioJuve
- Juventino
Z karnego, bo z karnego, ale w końcu Morata zrobił to co powinien uczynić już co najmniej kilka meczy wcześniej
, miejmy nadzieję, że teraz chłopina się w końcu odblokuje i częściej będzie umieszczał futbolówkę w siatce. A co do meczu to mimo optycznej przewagi Juve nie należy do najciekawszych, mimo to prowadzenie jak najbardziej zasłużone. W drugiej połowie mam nadzieję, że jeszcze coś dorzucą.

- Cabrini_idol
- Juventino
Sędzie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, inter mizerny, my przeciętni i ten drugi komentator z Kołtoniem, tragedia, koleś nie potrafi się wysłowić po Polsku.
Tak jak mówiłem, małym nakładem sił wygramy 2 :0 i ta ,,pedalska'' (nomenklatura Sarriego, żeby tam mi kartki nie wlepiali admini
) gęba Manciniego znowu będzie uśmiechnięta ironicznie jak po golu Moraty. Jak ja ich nie lubie osz ty... 
Tak jak mówiłem, małym nakładem sił wygramy 2 :0 i ta ,,pedalska'' (nomenklatura Sarriego, żeby tam mi kartki nie wlepiali admini