Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak mnie to zupełnie nie dziwi bo i Max zdaje się go lubić i sam Martin podobno bardzo chciałby zostać w drużynie tak nie rozumiem trochę tej woli przedłużania kontraktu z piłkarzem, który więcej się łamie niż gra mimo, że lubi sobie po godzinach zostawać w siłowni i poprzerzucać ciężary dla przyjemności więc teoretycznie powinien mieć ciało bardziej wytrzymałe. Do tego zdaje się, że sam Fonseca też tu trochę namieszał pewnie licząc na soczystą prowizję za podpis na nowym kontrakcie, niekoniecznie akurat z Juve. Jakkolwiek by się to nie skończyło, ja tam narzekać nie zamierzam.CavAllano pisze:Sky informuje, ze zamierzamy przedluzyc kontrakt z Caceresem. Fonseca, agent Urugwajczyka, spodziewany jest we Wloszech w srode/czwartek, kiedy to chcialby wysluchac ofert interu i Romy.
To dosyc nieoczekiwana zmiana nastawienia, bo do tej pory pisalo sie glownie o tym, ze nie pozwolimy mu odejsc teraz, przy czym bez zalu oddamy za darmo w lecie. Byc moze wplyw na cala sytuacje ma Allegri, ktory wyraznie chce zatrzymac obronce w Turynie.
- Makiavel
- Juventino
@Arbuzini Przecież Shadow Marshall widział ostatnio Zielińskiego w akcji pewnie jak grał w reprezentacji, to co się dziwisz.
Co do Caceresa to jakby się zgodził zostać z jakąś małą pensją to czemu nie. Do rotacji na PW się nadaje.
Co do Caceresa to jakby się zgodził zostać z jakąś małą pensją to czemu nie. Do rotacji na PW się nadaje.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pacze, ze w dogrywceTengen pisze:Bramka z Realem (chyba 1/8 LM) w dogrywce, czy pod koniec meczu (już nie pamiętam)Jacky pisze:Gol Zalayety z Barca, to chyba jedyna bramka, ktora kazdy kibic Juve mu pamietaZ ciekawosci: potrafisz wymienic inne wazne gola Urugwajca?

Powtorze sie: jak najbardziej korzystajmy z mlodych Wlochow (mam ogromna nadzieje, ze taki Perin trafi do nas), ale niekoniecznie budujmy z nich na upartego 3/4 pierwszej "11" (a wlasnie z takim czyms kojarzy mi sie "ItalJuve"). Co do przytoczonych przez Ciebie personaliow, to nie znam ich ewentualnych hiszpanskich odpowiednikow, bo druzyny z tego kraju, to ja widze tylko w LM. Ale patrzac na wyniki, jakie osiagaja mlodziezowki Italii, to raczej sensacji w swoich kategoriach wiekowych nie robia. Niewazne zreszta. Kazdy zdolny pilkarz mile w Juve widziany, nawet jesli pochodzilby z Wietnamu.Kucharius1 pisze:- Ilu jest tam tak zdolnych hiszpańskich bramkarzy co Donnarumma, Perin itd.
- Widzisz tam młodych stoperów jak Romagnoli czy Rugani ?
- Ilu wymienisz środkowych pomocników na poziomie Verrattiego czy Sturaro?
- Muniain i Jese cofają się w rozwoju, więc Berardi z Bernardeschi to obecnie lepszy wybór
Okazuje się że poza Sergi Roberto, Moratą/Paco, Isco i lewymi obrońcami, żaden zawodnik U23 się tam specjalnie nie wyróżnia. O Anglikach nawet nie wspominam.
Z młodych Włochów da się zbudować drużynę przyszłości
Super, ze po moim poscie na temat jednego pilkarza masz pewnosc, ze jestem zwolennikiem rozwiazan doraznych... Nie chce mi sie juz gadac na ten temat, wiec bez odbioru. I nie, nie mam na imie Jacek.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Proste że tak, dzięki temu może powstaje monolit. Kolega Jacky jest zwolennikiem rozwiązań doraźnych, nie długoterminowych. On by oddał perspektywicznego zawodnika, w zamian za podstarzałego "Topa". - Jacku, szanuje to, to jest twoje zdanie, do którego masz prawoKucharius1 pisze:Projekt ItalJuve to najlepsze co może być z kilku powodów :![]()
Btw. Za Zlatana oddalbym kazda z naszych trzech "9".
O tym transferze wypowiedzialbym sie w podobnym tonie, tzn. w przyszlym sezonie, to Lichy powinien byc rezerwowym, a do podstawy powinien wskoczyc ktos lepszy, niz Szwajcar.Cabrini_idol pisze:Żadne De Sciglio i inne przeciętniaki.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- PrzemasJuve
- Juventino
"W najbliższych godzinach Leandro Damião podpisze umowę z Betisem." Transferyinfo podały, że niedoszły supersnajper Juve w końcu pojawi się w Europie.
Za to ciekawią i niepokoją mnie transfery do Chin, o ile Radovic w drugoligowcu to nic wielkiego, ale Ramires z Chelsea w jakimś tworze z kasą? oby tylko czarnowidztwo o którymś kiedyś pisało Weszło nie...weszło w życie.
Za to ciekawią i niepokoją mnie transfery do Chin, o ile Radovic w drugoligowcu to nic wielkiego, ale Ramires z Chelsea w jakimś tworze z kasą? oby tylko czarnowidztwo o którymś kiedyś pisało Weszło nie...weszło w życie.
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- rydwadydwa
- Juventino
Smutne...coraz więcej jest takich kierunków: MLS, Chiny, Katar, dobrzy zawodnicy wyjeżdżają nie grać w piłkę a dorobić się okazałej emerytury. Z ludzkiego punktu widzenia jest to jednak trochę zrozumiałe ale szkoda kibiców europejskich klubów...ciekawe czy taki Buffon też będzie szukał szczęścia po karierze w Juve?Robaku pisze:Ramires? Żeby tylko! Guarin - podobno oferta opiewa na około 12-15 mln, Gervinho też podobno ma ofertę z Chin, a kwota transferu opiewa w okolicy 10 baniek. No cóz chiński smok nadchodzi.
Btw. Może by tak zmienić nazwę tematu/założyć nowy?

- Arbuzini
- Juventino
Może na początku tak to wyglądało, ale obecnie projekt ten został przemodelowany. Póki co w pierwszym składzie Włochów mamy mniej niż połowę: Buffona, Barzagliego, Bonucciego, Chielliniego i Marchisio. Każdy z nich jest TOPem i możemy tylko żałować, że nie młodnieją. Dlatego bardzo dobrze, że zabezpieczamy swoją przyszłość takimi zawodnikami jak Rugani, Sturaro, Mandragora, czy domniemany Sensi. Zwróć uwagę, że nie silimy się specjalnie na włoskich bocznych obrońców (wyjątkiem jest/był Mattiello, ale to wychowanek), gdyż średnio jest w czym wybierać, a tych najlepszych byłoby bardzo ciężko wyciągnąć (Florenzi, Darmian). Nie bierzemy byle kogo, bo nawet mocno krytykowany w momencie transferu Zaza jest naszym najlepszym jokerem od czasów... no właśnie kogo? Mutu?Jacky pisze:Powtorze sie: jak najbardziej korzystajmy z mlodych Wlochow (mam ogromna nadzieje, ze taki Perin trafi do nas), ale niekoniecznie budujmy z nich na upartego 3/4 pierwszej "11" (a wlasnie z takim czyms kojarzy mi sie "ItalJuve").
- PrzemasJuve
- Juventino
Anelki hehe
Na Perina parol zagiął Utd, obserwatorem i negocjatorem ma być Darmian, który niestety nabawił się kontuzji.
Guarin fakt, jedną nogą w Chinach (około 12 mln), ale Inter już wie co robić, teraz tą kasę chcą zainwestować w Lavezziego, a w lato za darmoszkę Banega, obaj kiedyś (głównie na forum) mile widziani w Juve
Co do naszego klubu kolejny młodzian odszedł, ponoć niezwykle utalentowany Pol García Tena. Po przygodzie w Como, zasilił Crotone.

Na Perina parol zagiął Utd, obserwatorem i negocjatorem ma być Darmian, który niestety nabawił się kontuzji.
Guarin fakt, jedną nogą w Chinach (około 12 mln), ale Inter już wie co robić, teraz tą kasę chcą zainwestować w Lavezziego, a w lato za darmoszkę Banega, obaj kiedyś (głównie na forum) mile widziani w Juve
Co do naszego klubu kolejny młodzian odszedł, ponoć niezwykle utalentowany Pol García Tena. Po przygodzie w Como, zasilił Crotone.

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Kucharius1
- Juventino
Beppe wspominał w wywiadzie że zamierzają w tym okienku pozyskać jeszcze jeden włoski talent. jakku1 orientujesz się o kogo chodzi ?
- dp10
- Juventino
Może chodzi o Lapadulę (25) z Pescary. Gość jest ostatnio często łączony z transferem do nas + dalszym wypożyczeniem.Kucharius1 pisze:Beppe wspominał w wywiadzie że zamierzają w tym okienku pozyskać jeszcze jeden włoski talent. jakku1 orientujesz się o kogo chodzi ?
- Kucharius1
- Juventino
Zobaczymy kogo Beppe ma na myśli. LGDS mogła źle obliczyć parabole jego wzroku
Nie znam Lapaduli ale nijak idzie go nazwać młodym talentem.