Serie A 15/16 (21): JUVENTUS 1-0 Roma
- kuba2424
- Juventino
Wcześniej sędzia dopatrzył się przewinienia Mandżu.Smok-u pisze:Czemu nie dostaliśmy karnego po zagraniu ręką?
Optycznie niby lepsi, ale brakuje nam jednej, ale konkretnej sytuacji. Roma dziś nie ma szans na wygraną.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jak tam znawcy. Będzie to 5:0? Kompletnie nie mamy boków. Liczy z Evra nie zrobili pół akcji. Dybala musi grać 4 pomocnika. Mario odcięty od świata. Roma zamurowana. Nie podoba mi się to. Mecz jak z Milanem.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2016, 21:36 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 42 razy
Roma się zamurowała i czeka na kontrę, w sumie jedyna taktyka, która może im dać jakikolwiek sukces w okolicznościach w jakich się znaleźli.
Z drugiej strony, ten autobus nie jest za bardzo szczelny. Więcej dokładności której brakowało i można strzelić gola.
W drugiej połowie Roma pewnie siądzie fizycznie, dlatego liczę, że na boisko wejdzie co najmniej dwóch z czwórki Zaza/Morata/Cuadrado/Sandro i mecz zostanie rozstrzygnięty na korzyść gospodarzy.
Z drugiej strony, ten autobus nie jest za bardzo szczelny. Więcej dokładności której brakowało i można strzelić gola.
W drugiej połowie Roma pewnie siądzie fizycznie, dlatego liczę, że na boisko wejdzie co najmniej dwóch z czwórki Zaza/Morata/Cuadrado/Sandro i mecz zostanie rozstrzygnięty na korzyść gospodarzy.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2016, 21:37 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- squinter
- Juventino
Sędzia dopatrzył się faulu na De Rossim chwilę wcześniej i cofnął grę, dlatego ręki nie odgwizdał.Smok-u pisze:Czemu nie dostaliśmy karnego po zagraniu ręką?
Podtrzymuję - będzie 3:0. Rozkręcimy się po pierwszej bramce, widać dzisiaj dużo fantazji z przodu.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2016, 21:36 przez squinter, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Według mnie prezentujemy się lepiej niż Roma, ale brakuje nam pomysłu i zdecydowania. Podchodzimy pod pole karne szczęsnego i gramy wszerz lub decydujemy się na wbicie piłki w pole karne ze skrzydła, ale to nie działa, bo rywal jest dobrze ustawiony i zastawia linię podania. Szkoda, że nie próbujemy prostopadle penetrować pola karnego Romy, zwłaszcza że duet środkowych defensorów De Rossi-Rudigier ma już na koncie po żółtej kartce i w ich poczynaniach w stykowych sytuacjach już nie będzie tyle zdecydowania co na początku. Wcale nie chcemy wykorzystać tej szansy.
Nie podoba mi się dziś tercet Pogba-Evra-Licht. Pierwszy zbytnio holuje piłkę, drugi bez sensu zachowuje się przy tych dograniach ze skrzydła, zaś trzeci generalnie gra dziś mizernie.
Jeszcze słowo o arbitrze: tylko on sam wie, czemu nie podyktował karnego po ręce bodaj Manolasa i czemu ten sam Manolas nie ma na koncie żółtka po wślizgu na Mandzukiciu, gdzie między nogą Romanisty a piłką był jakiś metr odległości :doh:
Nie podoba mi się dziś tercet Pogba-Evra-Licht. Pierwszy zbytnio holuje piłkę, drugi bez sensu zachowuje się przy tych dograniach ze skrzydła, zaś trzeci generalnie gra dziś mizernie.
Jeszcze słowo o arbitrze: tylko on sam wie, czemu nie podyktował karnego po ręce bodaj Manolasa i czemu ten sam Manolas nie ma na koncie żółtka po wślizgu na Mandzukiciu, gdzie między nogą Romanisty a piłką był jakiś metr odległości :doh:

- PlanetJuve
- Juventino
Najwiekszy blad to byl wystawic te defensywne skrzydla! Tyle co Evra mial szans na dogranie, a ten strzał z pola karnego 10 metrow od brami
Lichy tez kaleczy na swojej stronie. Pomoc
Mamy 3 oni 5 (jak kto liczy) a to my nie dajemy im grać. Dybala swietny pod gra tylko strzalu lepzego mu brakuje. Khedira :shock: Odbiory i podlaczanie sie do ataku. Marchisio :shock: Prostopadle pilki i czysci wszystko. Pogba :shock: mija Pjanicia głowka, schodzi do lewej też pod grą i fajnie wraca
Wszystko fajnie tylko trzeba cos strzelic! Alex za Evre natychmiastowo.

Dragon pisze: Kompletnie nie mamy boków. Liczy z Evra nie zrobili pół akcji. Dybala musi grać 4 pomocnika. Mario odcięty od świata. Roma zamurowana. Nie podoba mi się to. Mecz jak z Milanem.

Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2016, 21:40 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarmel
- Redaktor
Czuję, że buc De Rossi znowu zapewni nam dzisiaj grę w przewadze, lata jak zwykle jakby był spuszczony ze smyczy :lol:
Generalnie Roma wyszła z nastawieniem przetrwania i w sumie na dobre im to wychodzi, ciekawe jak będzie w drugiej połowie. Mandzukic znowu włączył Amauri mode, mam nadzieję że wejdzie Morata albo Zaza, oni przynajmniej pokazują się do gry.
Generalnie Roma wyszła z nastawieniem przetrwania i w sumie na dobre im to wychodzi, ciekawe jak będzie w drugiej połowie. Mandzukic znowu włączył Amauri mode, mam nadzieję że wejdzie Morata albo Zaza, oni przynajmniej pokazują się do gry.
- Gandalf8
- Juventino
Gramy zdecydowanie zbyt wolno. Romie pasuje taka gra i pasuje ten remis, cały czas spowalniają a my nie potrafimy lub nie chcemy przyspieszyć.
Sędzia widać, że dobrze opłacony:
- gdzie czerwo dla De Rossiego za faul bez piłki?,
- gdzie karny za zagranie ręką gracza Romy?,
- gdzie żółta za faul na Marchisio?,
- znowu De Rossi w starciu z Mandzukiciem zagrywa ręką a sędzia gwiżdże... zagranie ręką Chorwata,
- no i tyle fauli na Dybali a gwizdek milczy...
W drugiej połowie trzeba zacząć grać szybko z pierwszej piłki, bo inaczej to się dobrze nie skończy.
Sędzia widać, że dobrze opłacony:
- gdzie czerwo dla De Rossiego za faul bez piłki?,
- gdzie karny za zagranie ręką gracza Romy?,
- gdzie żółta za faul na Marchisio?,
- znowu De Rossi w starciu z Mandzukiciem zagrywa ręką a sędzia gwiżdże... zagranie ręką Chorwata,
- no i tyle fauli na Dybali a gwizdek milczy...
W drugiej połowie trzeba zacząć grać szybko z pierwszej piłki, bo inaczej to się dobrze nie skończy.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- annihilator1988
- Juventino
Najlepszy na boisku Pogba, Marchisio i Khedira, do zmiany obowiązkowo Evra, może też Lichy. Chciałbym zobaczyć Zaze, choćby na 15 minut.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- TURBOPAWEL
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chyba ktoś musiałby wziąć piłkę w dwie ręce żeby tu nam odgwizdali karnego :lol:
- Cabrini_idol
- Juventino
Spokojne ZNAWCY
Tu jeszcze wpadną 3 gole i to do siatki Rzymian. Kwestia 1 gola. Mi byłoby wstyd za taką drużynę jak Roma, która przyjeżdża na mecz w mentalnością Carpi
ba w sumie Carpi lepiej zagrało niż ROma z nami.

- zbysioJuve
- Juventino
Wyrównany mecz jak na razie na tą chwilę. Ta taktyka obronna rzymian sprawdza się. Szczerze to trochę jestem zaskoczony ich postawą w pierwszej połowie, no i trzeba przyznać, że dosyć dobrze grają piłką na co Juventus nie mógł znaleźć w pierwszej połowie sposobu. W sumie jak dla mnie może się ten mecz podobać.