Sezon 2015/2016
- CzeczenCZN
- Juventino
No i obiektywnie - decyzja jak najbardziej OK. Nic strasznego się nie stało. W nerwach zdarza się wiele rzeczy powiedzieć, oraz różnie zareagować.
Oczywiście! Jak dla mnie - Kibica Juventusu - fajnie by było gdyby został zawieszony - Sarri. Bo nie oszukujmy się, wszelkie problemy w obozie głównego rywala, nie są dla nas złą wiadomością, a wręcz przeciwnie :cwaniak:
Edit:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Miejska_legenda
To się tak potocznie mówi, o takich "niestworzonych historiach" W tym przypadku, dosłowne tłumaczenie pojęcia jest mylące
Bo on to nawet legendą małej wioski we Włoszech nie jest
Oczywiście! Jak dla mnie - Kibica Juventusu - fajnie by było gdyby został zawieszony - Sarri. Bo nie oszukujmy się, wszelkie problemy w obozie głównego rywala, nie są dla nas złą wiadomością, a wręcz przeciwnie :cwaniak:
Naprodukowałeś się? No i co teraz powiesz, sam żeś nakręcił się tą sytuacją, a widzisz proszę bardzo - kara taka jak żadna. Co teraz powiesz?Il Fenomeno pisze:A ja jestem przekonany, że za głupi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, nawet jakby dostał karę to mniejszą, niż za pedała. Za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, czy innego idiotę Mancini nie leciałby przed kamery gadać, że...
I co? Okulary czas założyć, skoro widzisz jakieś legendy. Chyba miejskie :rotfl:Slepy_fan pisze:piłkarskich legend gdzie jak gdzie ale we Włoszech nie będzie tolerowana, nie zdziwię się jeżeli dostanie katorżniczą karę.
Edit:
Mi chodziło o toalessandro1977 pisze:Chyba prowincjonalne...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Miejska_legenda
To się tak potocznie mówi, o takich "niestworzonych historiach" W tym przypadku, dosłowne tłumaczenie pojęcia jest mylące
Bo on to nawet legendą małej wioski we Włoszech nie jest

Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2016, 20:17 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Chyba prowincjonalne...ten typ ma klapki na oczach, zionie w stronę Juve nienawiścią i myśli, że byle ogór, który ma cokolwiek wspólnego z pseudoklubem z Mediolanu może być legendą...ForzaItanimulli3vujcm pisze:I co? Okulary czas założyć, skoro widzisz jakieś legendy. Chyba miejskie :rotfl:

- Robaku
- Juventino
http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... um=twitter
Spojrzałem sobie dzisiaj na transfery i wygląda na to, że Marotta plan zrealizował w 100 %. Mandragora w Pescarze via Juve. Trotta w Sassuolo przy udziale Juve. Sensi w Cesenie także przy udziale Turyńczyków. Jeszcze z większą przyjemnością będę oglądał drużyne z Mapei Stadium.
Spojrzałem sobie dzisiaj na transfery i wygląda na to, że Marotta plan zrealizował w 100 %. Mandragora w Pescarze via Juve. Trotta w Sassuolo przy udziale Juve. Sensi w Cesenie także przy udziale Turyńczyków. Jeszcze z większą przyjemnością będę oglądał drużyne z Mapei Stadium.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
I wydaje się to rozwiązaniem najrozsądniejszym z możliwych. Media podchwyciły i podkręciły aferę, ale - widać - federacja nie zwariowała. Nam oczywiście zawieszenie ligowe byłoby na rękę, ale przyznać trzeba, że to obiektywna kara. Pozostaje mieć nadzieję, że Napoli tak czy tak spuchnie w końcu.Dragon pisze:Tyle szumu w aferze Mancini vs Sarri a karą jest zawieszenie tego drugiego na 2 mecze... w dodatku w PW

A co do planów transferowych Marotty to... ani mnie one ziębią, ani grzeją póki co, szczerze mówiąc. Jeśli choć jeden z nich będzie w przyszłości stanowił o naszej sile to będę zadowolony. Choć oczywiście należy pochwalić Beppe za to, że nie siedzi z założonymi rękami tylko działa w tej kwestii. Mam szczerą nadzieję, że w końcu będziemy mieli jakieś pożytki z tego słynnego ItalJuve w innej formacji niż defensywnej, naprawdę trzymam za to kciuki mocno.
- Cabrini_idol
- Juventino
Zieliński całą grę robi Empoli. Podanie, stałe fragmenty gry. Dzisiaj 2 gole w tym jeden nieuznany z Milanem. Brawo Piotrek.

- gucio_juve
- Juventino
Bramka Zielińskiego jak to bramka, ale podanie Saponary? :shock: Gołym okiem widać, że kwestią czasu jest jak facet opuści Toskanię. Nie będzie zdziwienia, jak przejdzie do silniejszej ligi niż Serie A.
- koki90
- Juventino
Dokładnie, świetnie mu to zagrał. Ogromna zasluga Saponary w tej bramce. Mieć takiego Saponarę w kadrze w tym sezonie zamiast Hernanesa to marzenie. Przebąkiwało się w lato o naszym zainteresowaniu tym zawodnikiem, ale sam niezbyt wierzyłem, że facet może aż tak się rozwijać. Gra dobrze w Empoli, ale oczywiście nigdy nie ma pewności, że u nas też by tak grał. Zwłaszcza, że nawet mimo naszych problemów z kontuzjami w pomocy z początku sezonu, to nie miałby okazji do tak regularnych występów.gucio_juve pisze:Bramka Zielińskiego jak to bramka, ale podanie Saponary? :shock: Gołym okiem widać, że kwestią czasu jest jak facet opuści Toskanię. Nie będzie zdziwienia, jak przejdzie do silniejszej ligi niż Serie A.
- Cabrini_idol
- Juventino
Oglądnij to jeszcze raz. Cała akcja to zasługa Zielińskiego, to on zgrał do Saponary, który mu odegrał, choć szczęśliwie bo wydaje mi się, że chciał zagrywać do napastnika.gucio_juve pisze:Bramka Zielińskiego jak to bramka, ale podanie Saponary? :shock: Gołym okiem widać, że kwestią czasu jest jak facet opuści Toskanię. Nie będzie zdziwienia, jak przejdzie do silniejszej ligi niż Serie A.

- wagner
- Juventino
Również byłem sceptyczny co do Saponary, ale za każdym razem gdy widze go w akcji to zawsze się podoba. Juventus powinien się koło niego zakręcić przy kontuzjogennym Pereyrze i odejściach w lato Hernanesa i Leminy będziemy potrzebowali rezerwowych. Empoli pewnie poszło by na wmieszanie w transakcje naszych młodych graczy - np. Buchela.koki90 pisze:Dokładnie, świetnie mu to zagrał. Ogromna zasluga Saponary w tej bramce. Mieć takiego Saponarę w kadrze w tym sezonie zamiast Hernanesa to marzenie. Przebąkiwało się w lato o naszym zainteresowaniu tym zawodnikiem, ale sam niezbyt wierzyłem, że facet może aż tak się rozwijać.
- CzeczenCZN
- Juventino
Było tak - Marotta wszedł na forum JuvePoland, zaczerpnął opinii prawdziwych ekspertów od wszystkiego, przestraszył się i błyskawicznie wycofał się z tego pomysłu... :rotfl:koki90 pisze:Saponarę w kadrze w tym sezonie zamiast Hernanesa to marzenie. Przebąkiwało się w lato o naszym zainteresowaniu tym zawodnikiem, ale sam niezbyt wierzyłem, że facet może aż tak się rozwijać. Gra dobrze w Empoli, ale oczywiście nigdy nie ma pewności, że u nas też by tak grał. .
No a tak zupełnie na poważnie, bardzo miło ogląda się grę tego chłopaka, no i trochę szkoda że max nie zagrał Pokerowo - dając im tyle ile chcieli (coś około 15 mln) Sądzę że w lepszym klubie, chłopak może stać się absolutnym topem. Wielkie tak dla tego transferu - z drugiej strony czy treq nam aż tak potrzebny? Jak tak to marzy mi się Alex Teixeira - no ale oni trochę inne cechy mają - więc Saponara nie ograniczał by tak Pogby i Dybali - no nie wiem?
Poza tym - ItalJuve jak się patrzy!
Edit : Empoli - Milan 1-2 Bonaventura - pisałeś coś Arbuz o nim ?

- rydwadydwa
- Juventino
Jeśli chodzi o poziom emocji, to mecz Empoli z Milanem mógłby kandydować do miana najlepszego widowiska tego sezonu w Serie A. Super występ Zielińskiego, widać że to nie jest kolejne przereklamowane nazwisko a prawdziwy talent, z dobrze ułożoną nogą i wizją gry, dosłownie zjadł dziś Bertolacciego.
- CzeczenCZN
- Juventino
Balotelli miał te 3 pkt na nodze. Ta ostatnia akcja wstyd! - To nawet Morata ostatnio tak nie partoli! Przykro mi się patrzy na Super Mario - my mamy lepszego
2-2 Remis, który nikomu kompletnie nic nie daje. Szkoda Empoli.

2-2 Remis, który nikomu kompletnie nic nie daje. Szkoda Empoli.
- Milano1910
- Milanista
[quote="ForzaItanimulli3vujcm"]Balotelli miał te 3 pkt na nodze. Ta ostatnia akcja wstyd! - To nawet Morata ostatnio tak nie partoli!
Przecież tam był z 2 metrowy spalony i w dodatku odgwizdany

- selby
- Juventino
Milano1910 pisze:Odgwizdany ... ale spalonego nie było!ForzaItanimulli3vujcm pisze:Balotelli miał te 3 pkt na nodze. Ta ostatnia akcja wstyd! - To nawet Morata ostatnio tak nie partoli!
selbynator!!!