Mercato (Lato 2016)
- playmaker
- Juventino
No właśnie w aktualnej taktyce to jest ta sama pozycja, a biorąc pod uwagę początek zespołu i rolę Dybali to bardzo możliwe, że zostaniemy przy 3-5-2 na dłuższy czas. A Cuadrado by trzeba najpierw wykupić. Wszystko zależy od tego, czy będziemy próbować innej taktyki niż 3-5-2, bo widać, że Allegri woli spokój na prawym boku w postaci Lichta niż potencjał ofensywny Cuadrado. Ja jestem zwolennikiem wykupu Kolumbijczyka, gdyż uważam, że jak drużynie nie idzie, bądź jak rywal jest bardzo mocny (LM), to trzeba mieć zawodników, którzy mogliby zaskoczyć przeciwnika i zrobić coś nieszablonowego.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dlaczego rezygnować z Cuadrado? Przecież on i Fabinho to 2 zupełnie różne pozycje? To tak jakby porównywać Asamoaha do Evry.Arbuzini pisze:A Fabinho zawsze na propsie, też go lubię i chciałbym żeby do nas dołączył. Ma ogromny atut w tej postaci, że jest równie dobry jako b2b więc jakbyśmy zrezygnowali z Cuadrado to znalazłoby się również i miejsce dla Brazylijczyka.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wypowiedź dotyczy Tielemansa ktory został wybrany Goal.com top 50 wonderkids i własnie w tym artykule można znaleźć powyższe.On the games console, the midfielder already has his favourite teams: “He goes for Juventus often and Manchester City a little bit, too.”
Podobny złożyliśmy za niego ofertę. Chłopak chyba nas lubi, ba, może kibicuje także.. idealny przyszły nr.. 10 (z pozycji)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Kucharius1
- Juventino
Razem z ziomkami z Sassuolo chcemy pozyskać kolejnego młodego Włocha. Paragini jest skrzydłowym i reprezentantem u U-21 mimo 19 lat.
Projekt ItalJuve wre
http://www.calciomercato.com/news/juve- ... ena-927259
Projekt ItalJuve wre

http://www.calciomercato.com/news/juve- ... ena-927259
- CzeczenCZN
- Juventino
Mnie z kolei ciekawi to nasze zainteresowanie Lapadulą. Nie jest on już najmłodszy, jednak musi wydawać się bardzo interesujący naszym włodarzom. Strzela w Serie B. Nie wiem - może to w nim widzimy zmiennika dla Dybali, chociaż wątpię w to. Może to tylko próba podbicia ceny?
http://www.transfermarkt.pl/gianluca-la ... ler/130394
- Kucharius1
- Juventino
Wydaje mi się że ten zawodnik jest szykowany do dealu z Sassuolo (może Berardi). Piłkarza bym nie skreślał całkowicie mimo wieku. Jego karta długo była w posiadaniu Parmy a oni wypożyczali go nawet dwa razy do roku. W podobny sposób był traktowany m.in Defrel i wielu innych. Parma robiła jakieś interesy na kartach zawodników i potrafiło się tam więcej nazwisk przewinąć niż przez Udinese, Granade i Watford jednocześnie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Mnie z kolei ciekawi to nasze zainteresowanie Lapadulą. Nie jest on już najmłodszy, jednak musi wydawać się bardzo interesujący naszym włodarzom. Strzela w Serie B. Nie wiem - może to w nim widzimy zmiennika dla Dybali, chociaż wątpię w to. Może to tylko próba podbicia ceny?
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sprowadzenie Pato z całą pewnością nie oznaczałoby podniesienia jakości naszej kadry, a do tego dążymy.bajbek17 pisze:Na pilkanozna.pl jest news o zainteresowaniu Chelsea Brazylijczykiem Pato. Może moglibyśmy się nim zainteresować. Co o nim myślicie.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Widzę, że nikt jeszcze o tym nie wspomniał i w sumie nic dziwnego bo te nowości budzą jedynie pusty śmiech, ale... przynajmniej można się uśmiechnąć. La Sexta podaje, że Królewscy mocno zainteresowali się Dybalą, ale nie będą się o niego starać zimą bo liczą, że do lata zniosą im bana. Pozdro. 

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Próbować mogą, nawet jeśli bana im zniosą. Marotta nie odda Dybali za żadne pieniądze.vitoo pisze:La Sexta podaje, że Królewscy mocno zainteresowali się Dybalą, ale nie będą się o niego starać zimą bo liczą, że do lata zniosą im bana. Pozdro.
- Arbuzini
- Juventino
Nic mu nie ujmując, nie jest to jednak ten typ zawodnika co np. Suarez. Jakby nagle naszym sternikom strzeliło do głowy, że koniecznie trzeba kupić Edinsona to nie miałbym nic przeciwko, choć z napastników zawodzi tylko Morata, który nie potrafi się wstrzelić. Na innych płaszczyznach prezentuje się przynajmniej przyzwoicie.Alexinhio-10 pisze:Co jak co ale Cavani technike ma rewelacyjna. Jeden z moich ulubionych zawodników, ale niestety w tym roku będzie już miał 29lat i wydawanie na niego +40mln byłoby bezsensowne. Tym bardziej że w składzie mamy aż trzy 9tki.Arbuzini pisze:Aubameyanga bym jeszcze zrozumiał, ale Cavani? Pewnie to tylko wymysły skoro mamy w drużynie Mandzukicia i Zazę. Prędzej będziemy się rozglądali za jakąś techniczną "9", a póki co robimy wszystko żeby tym zawodnikiem został Morata. Szczególnie biorąc pod uwagę bana Realu i fakt, że jak zawodnicy o takim profilu zaczynają strzelać regularnie to kosztują 2-4 razy więcej niż my zapłaciliśmy za Hiszpana.
Przekonamy się, ale do listopada nie można mieć do Chorwata większych uwag. A taki piłkarz jak Zaza, który bardzo dobrze radzi sobie wchodząc z ławki to skarb. Powtarzam od jakiegoś czasu, że w Lidze Mistrzów trzeba mieć przynajmniej jednego zawodnika w odwodzie, który swoim wejściem na boisko może przechylić szalę zwycięstwa.Eric6666 pisze:Sprowadzenie Mandżo było chyba błędem, bo bez niego spokojnie mógłby pewnie grać Zaza i nie odczulibyśmy różnicy.
Dokładnie o to chodzi. Sakwa nie jest bez dna, a skład z gumy żeby wszystkich pomieścić. Wypożyczenie Cuadrado to był świetny ruch transferowy, ale co do wykupu - za nie małą przecież kwotę - nie jestem przekonany.playmaker pisze:No właśnie w aktualnej taktyce to jest ta sama pozycja, a biorąc pod uwagę początek zespołu i rolę Dybali to bardzo możliwe, że zostaniemy przy 3-5-2 na dłuższy czas. A Cuadrado by trzeba najpierw wykupić. Wszystko zależy od tego, czy będziemy próbować innej taktyki niż 3-5-2, bo widać, że Allegri woli spokój na prawym boku w postaci Lichta niż potencjał ofensywny Cuadrado. Ja jestem zwolennikiem wykupu Kolumbijczyka, gdyż uważam, że jak drużynie nie idzie, bądź jak rywal jest bardzo mocny (LM), to trzeba mieć zawodników, którzy mogliby zaskoczyć przeciwnika i zrobić coś nieszablonowego.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dlaczego rezygnować z Cuadrado? Przecież on i Fabinho to 2 zupełnie różne pozycje? To tak jakby porównywać Asamoaha do Evry.Arbuzini pisze:A Fabinho zawsze na propsie, też go lubię i chciałbym żeby do nas dołączył. Ma ogromny atut w tej postaci, że jest równie dobry jako b2b więc jakbyśmy zrezygnowali z Cuadrado to znalazłoby się również i miejsce dla Brazylijczyka.
- CzeczenCZN
- Juventino
No pytanie czy tym 352 będziemy grali non stop... Być może, Allegri wybiera na razie to ustawienie by wprowadzić spokój w grze, a później zacznie to modelować. Tak jak było w zeszłym sezonie, tyle że nieco z innych powodów.playmaker pisze:Czy będziemy próbować innej taktyki niż 3-5-2, bo widać, że Allegri woli spokój na prawym boku w postaci Lichta niż potencjał ofensywny Cuadrado.
No i dokładnie ja tak samo, taki ktoś na ławce to skarb, a grać on potrafi. Mandzukic wrócił do formy i Kolumbijczyk wróciplaymaker pisze:Ja jestem zwolennikiem wykupu Kolumbijczyka, gdyż uważam, że jak drużynie nie idzie, bądź jak rywal jest bardzo mocny (LM), to trzeba mieć zawodników, którzy mogliby zaskoczyć przeciwnika i zrobić coś nieszablonowego.

Prawy obrońca i tak i tak musi dołączyć wkrótce. Lichy młodszy nie będzie.Arbuzini pisze:Sakwa nie jest bez dna, a skład z gumy żeby wszystkich pomieścić.
A ja jestem, zdecydowanie! Te około 20 mln, to nie jest dużo jak na takiego piłkarza. Co wy tacy w gorącej wodzie kąpani? Nie ma że wszystko od razu. Mandzukic też potrzebował czasu, tyle że on grał, a "Predator" siedziArbuzini pisze:za nie małą przecież kwotę - nie jestem przekonany.

- Arbuzini
- Juventino
Prawym zapewne będzie Vrsaljko. Tylko sobie gdybam kogo wolałbym w składzie dodatkowo - Cuadrado, czy Fabinho. Mimo wszystko stawiałbym na Brazylijczyka. Nie drybluje tak efektownie jak Żelek, ale dużo daje w ofensywie. Do tego chyba bardziej przydałby się nam prawy obrońca+wahadłowy+b2b niż skrzydłowy+wahadłowy. Na grę 433 raczej się nie zapowiada. Sporo też zależy od tego jak sytuacja będzie wyglądała po powrocie do składu Pereyry, który - co tu ukrywać - jest konkurentem dla Kolumbijczyka.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie nie nie, nie o to mi chodzi. Tylko o to, że na prawą obronę skupić się na FabinhoArbuzini pisze:Prawym zapewne będzie Vrsaljko.Tylko sobie gdybam kogo wolałbym w składzie dodatkowo - Cuadrado, czy Fabinho.

Przed sezonem też się nie zapowiadało na stałe. Cuadrado to zawodnik dodatkowy i w takiej roli został zapewne ściągnięty.Arbuzini pisze:Na grę 433 raczej się nie zapowiada.
Nie sądzęArbuzini pisze:Sporo też zależy od tego jak sytuacja będzie wyglądała po powrocie do składu Pereyry, który - co tu ukrywać - jest konkurentem dla Kolumbijczyka.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Arbuz Ale Suarez to nie jest 9tka, a przynajmniej nietypowa. Poważnie Morata
prócz skuteczności prezentuje się przyzwoicie ?
prócz skuteczności prezentuje się przyzwoicie ?
- Arbuzini
- Juventino
@Alexinhio-10
Jak nie jest, jak jest
. Idąc tym samym tropem to Morata też jest nietypowy. Czyżbym nie pisał tego, że kogoś takiego właśnie chcemy mieć w składzie, a nie drugą "10"? Wiele na to wskazuje, choćby nazwiska potencjalnych następców Hiszpana.
Z tym przyzwoicie to może za duże słowo, ale naprawdę nie jest źle. Tylko podejrzewam, że taki kompletny brak formy strzeleckiej musi strasznie frustrować napastnika i z czasem rzutuje to coraz mocniej na jego ogólną postawę. Pamiętam jak był krytykowany, słusznie zresztą, na początku ubiegłego sezonu. Zarzuty były identyczne jak obecnie, ale mało kto zwracał uwagę w ilu akcjach bramkowych Alvaro miał bezpośredni udział. Morata w optymalnej formie ma dużo do zaoferowania i podejrzewam, że dlatego tak mocno z nim ciśniemy i ciągle dajemy kolejne szanse. Ukształtowani i regularnie strzelający zawodnicy o takim profilu są niebotycznie drodzy. Sytuacja dodatkowo nabiera rumieńców w obliczu tego, że Real wyłapał bana, co trochę uspokaja naszą sytuację z Hiszpanem.
@ForzaItanimulli3vujcm
Nie zapowiadało się na 433 i wiadomo jak się skończyło ostatecznie, czyli powrotem do sprawdzonego 352. Pereyra jest również prawoskrzydłowym i zagrał też kilka spotkań na wahadle. Co prawda bez szału, ale jednak. Ławka fajna tylko ciut droga, szczególnie patrząc ile ostatnio gra Cuadrado. Cóż, zobaczymy jak to będzie...
Jak nie jest, jak jest

Z tym przyzwoicie to może za duże słowo, ale naprawdę nie jest źle. Tylko podejrzewam, że taki kompletny brak formy strzeleckiej musi strasznie frustrować napastnika i z czasem rzutuje to coraz mocniej na jego ogólną postawę. Pamiętam jak był krytykowany, słusznie zresztą, na początku ubiegłego sezonu. Zarzuty były identyczne jak obecnie, ale mało kto zwracał uwagę w ilu akcjach bramkowych Alvaro miał bezpośredni udział. Morata w optymalnej formie ma dużo do zaoferowania i podejrzewam, że dlatego tak mocno z nim ciśniemy i ciągle dajemy kolejne szanse. Ukształtowani i regularnie strzelający zawodnicy o takim profilu są niebotycznie drodzy. Sytuacja dodatkowo nabiera rumieńców w obliczu tego, że Real wyłapał bana, co trochę uspokaja naszą sytuację z Hiszpanem.
@ForzaItanimulli3vujcm
Nie zapowiadało się na 433 i wiadomo jak się skończyło ostatecznie, czyli powrotem do sprawdzonego 352. Pereyra jest również prawoskrzydłowym i zagrał też kilka spotkań na wahadle. Co prawda bez szału, ale jednak. Ławka fajna tylko ciut droga, szczególnie patrząc ile ostatnio gra Cuadrado. Cóż, zobaczymy jak to będzie...