Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 18:26

Jacky pisze:OK, przyszedl na wypo z klubu spoza Wloch, ale na kolejne poszedlby juz w obrebie ligi
Owszem, ale nie jest wykupiony przez Inter, a więc jego karta nadal jest własnością Manchesteru City, o to mi się rozchodzi, ponieważ nie wiem jak to wtedy działa. Wie ktoś? Halo! To wyjaśnijmy jego możliwość/lub nie - pozyskania w zimowym okienku. Oby nie! :smile:
Jacky pisze:A moze i (tak jak Matri) dalby nam Puchar Italii?
Od tego mamy Zaze ! :spiteful:
Jacky pisze: Sprzedac Morate albo Zaze, wziac na pol roku Czarnogorca, a latem i tak przyjda Berardi i Zlatan <3
Serio? Wierzysz w Zlatana? Na jakiej podstawie? Równie dobrze mogę napisać że Szczęsny przyjdzie na ławkę. BTW: Moja panna by była zachwycona :D.
Zresztą Agnelli mówił że Ibra nie przyjdzie już kiedyś. Zresztą co to ma do rzeczy? I tak nasi mają inny plan (na szczęście) na Juve. Ty chyba jesteś zwolennikiem innego, doraźnego budowania drużyny - okazja, dobry, to brać jak na promocji w Biedronce... Cóż Twoje zdanie.
Szczerze, po stokroć wole Zaze na lata niż Ibrę na rok-dwa...
Berardi? Zadałeś sobie pytanie czemu on jeszcze nie gra? Charakter i przez to wątpię że trafi do nas...Więc taka sama sprawa jak z Joveticem.
Jacky pisze:Od stycznia do czerwca moglby u nas pokopac. Jakos bysmy te kilka miechow z nim przezyli.
Wole dać więcej miejsca Zazie! Fochów nie strzela, tylko bramki jak wchodzi :whistle: zdyscyplinowany zawodnik, zna swoje miejsce, znosi bycie traktowanym niesprawiedliwie (godne podziwu). Co ty do "Syneczka" masz?

Szczerze? :think: Zastanawiam się, czy w obecnej sytuacji, lepszej sytuacji ! aniżeli w 2013 roku, brali byśmy takiego Teveza, stając przed takim wyborem teraz. Cofnijmy się wstecz... Wtedy musieliśmy ryzykować. Teraz, czy ja wiem?

Lubię Cię, sympatycznym Jesteś userem i jak mówiłem jak piszesz to mam wrażenie że to - "Andrzej/Wiesiek vel Janusz" z twojego avatara piszę :D No ale czasem Cię nie rozumiem, masz bardzo swobodne, by nie powiedzieć lekceważące podejście do inwestycji w przyszłość, tym samym budowania drużyny...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 18:49

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Cofnijmy się wstecz...
A da się cofać do przodu? :prochno:
Kucharius1 pisze:Kapryśny Francuz to raczej słaby pomysł, Juve to nie klub ósmej szansy. Boufal czy N'tep też mają pokrętło w nodze i są dużo młodsi.

(Ben Arfa czarował w pierwszych kolejkach, nie pokazał nic ciekawego od 10 spotkań)
Ok, jako że nie śledzę od jakiegoś czasu ligi francuskiej to wierzę na słowo. Sugerowałem się głównie statystyką i długością kontraktu co miałoby przełożenie na niską cenę.

Poza tym, jak pisałem, zaczyna martwić mnie sytuacja, w której Dybala nie ma zmiennika o podobnej charakterystyce. Moim zdaniem trzeba to zmienić i na przyszły sezon zakupić kogoś w miejsce Mandzu, Moraty lub Zazy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 19:00

Jackop, przecież jest Zaza!!!

Oczywiście transfer Jovetica to totalna abstrakcja, wymyślona dziś na forum, więc zdaję sobie z tego sprawę, że w tej chwili gadamy o "niczym".
Przyznam, że jakby miał przyjść na półroczne wypożyczenie, to byłbym za, bo to mógłby być idealny zastępca Dybali ( inna sprawa, że po prostu zawsze lubiłem gościa ). Problemy są dwa, wątpię, że on sam chciałby się pakować z jednej ławki na drugą ławkę - to jest ciągle stanie w miejscu. Druga sprawa, czy Inter chciałby wzmacniać bezpośredniego rywala?
Co do możliwości takiego ruchu, jakieś światło na tą sprawę może rzucić casus Torresa, który będąc wypożyczonym do Milanu, poszedł zimą do Atletico. Co prawda nie wiem jak to z klauzulami wykupu, bo Inter ma chyba przymus ( dobrze mówię? ), a Milan nie miał - ale jeżeli City by się zgodziło na ten ruch, to byłoby to możliwe.

Co do Pereyry to moja opinia o nim znajdzie się gdzieś pomiędzy tą pumexową, a tą ludzi którzy go bardzo cenią. Gość do sprzedania przy dobrej ofercie, ale na pewno nie do Interu i raczej nie w zimę.
Trzeba dać Roberto i Kwadwo szansę do końca sezonu, zobaczyć jaką formę złapią i jak to się z tymi kontuzjami będzie dziać.
Obaj mogą być świetnymi rezerwowymi na przyszły sezon, w dodatku uniwersalnymi, bo Asamoah zagra na b2b oraz od biedy na wahadle w 3-5-2.
Pereyra na skrzydle, trequartiscie oraz w środku pomocy.
Szkoda pozbywać się takich możliwości za marną gotówkę.
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2016, 22:21 przez Marat87, łącznie zmieniany 2 razy.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 19:08

jackop pisze:
Kucharius1 pisze:Kapryśny Francuz to raczej słaby pomysł, Juve to nie klub ósmej szansy. Boufal czy N'tep też mają pokrętło w nodze i są dużo młodsi.

(Ben Arfa czarował w pierwszych kolejkach, nie pokazał nic ciekawego od 10 spotkań)
Ok, jako że nie śledzę od jakiegoś czasu ligi francuskiej to wierzę na słowo. Sugerowałem się głównie statystyką i długością kontraktu co miałoby przełożenie na niską cenę.

Poza tym, jak pisałem, zaczyna martwić mnie sytuacja, w której Dybala nie ma zmiennika o podobnej charakterystyce. Moim zdaniem trzeba to zmienić i na przyszły sezon zakupić kogoś w miejsce Mandzu, Moraty lub Zazy.
Ostatnio dwie bramki po karnych strzelił i podreperował statystyki.

Znajomość ligi francuskiej jest dla kibica Juve zasadniczo mało potrzebna, bo z tej ligi pozyskamy co najwyżej jakiś młody talencik lub gracza sprawdzonego na arenie europejskiej. Jak łatwo się nabrać na tutejsze gwiazdeczki pokazuje przykład exodusu tych zawodników do BPL, gdzie większość nie wypala (prawie jak liga Holenderska).

Obecnie tylko Fekira bym chciał z L1 (choć kontuzjowany). Obecny sezon Lyonu pokazuje kto był tam prawdziwym liderem, prowadzącym do wyniku w poprzednich rozgrywkach . Zabrakło Nabila i nie ma zespołu.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 22:09

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze: Sprzedac Morate albo Zaze, wziac na pol roku Czarnogorca, a latem i tak przyjda Berardi i Zlatan <3
Serio? Wierzysz w Zlatana? Na jakiej podstawie? Równie dobrze mogę napisać że Szczęsny przyjdzie na ławkę. BTW: Moja panna by była zachwycona :D.
Procz mojej wiary, nic wiecej nie swiadczy o przyjsciu Zlatana, wiec pozostaje mi ja miec :prochno: W przyjscie Pirlo tez nikt nie wierzyl.
Czezny? Twoja Panna ma terrible, terrible taste...
Obrazek:facepalm:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ty chyba jesteś zwolennikiem innego, doraźnego budowania drużyny - okazja, dobry, to brać jak na promocji w Biedronce...
Na samych przyszlosciowych prospektach daleko bysmy nie zajechali. Ibra, to w chwili obecnej TOP5 na swiecie, wiec czy trzeba tu jeszcze jakichs argumentow? Zreszta 2lata spedzeone z Tevezem wspominam milo, a Ty?
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Szczerze, po stokroć wole Zaze na lata niż Ibrę na rok-dwa...
Jesli Zaza w swojej karierze przeskoczy poziom Ibry (albo chociaz mu dorowna) to masz ode mnie dozywotni karnet na dziwki :prochno:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Berardi? Zadałeś sobie pytanie czemu on jeszcze nie gra? Charakter i przez to wątpię że trafi do nas...
Tutaj nie wiem co miales na mysli: czy to, ze naszym sie nie podoba jego boiskowe bandziorskie zachowanie, czy to ze zawodnikowi mieknie faja na sama mysl o rywalizacji w Juve? Bo z tego, co wiem, to nasi go baaaardzo chcieli w minione lato.
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze:Od stycznia do czerwca moglby u nas pokopac. Jakos bysmy te kilka miechow z nim przezyli.
Wole dać więcej miejsca Zazie! Fochów nie strzela, tylko bramki jak wchodzi :whistle: zdyscyplinowany zawodnik, zna swoje miejsce, znosi bycie traktowanym niesprawiedliwie (godne podziwu). Co ty do "Syneczka" masz?
Jove to raczej cofniety napastnik, Zaza tylko i wylacznie wysuniety, wiec nie ma co porownywac. Mogliby spokojnie grac razem w ataku. Do Zazy nie mam nic, niech strzela jak najwiecej :)

PS.
Zlatan Ibrahimovic, to definicja napastnika kompletnego. Potwierdzone info :ok:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 22:59

Jovetic :facepalm:

La fidanzata d'Italia
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 23:00

http://www.calciomercato.it/news/365473 ... arena.html

Benatia był na trybunach? Czy my go chcemy wyciągnąć? No dobra spoko, ale jest Rugani,wiec albo szykujemy się na nirzprzełuzenie z Barzą, albo szykujemy się na opóźnienie rozwoju Ruganiego.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 23:17

Robaku pisze:http://www.calciomercato.it/news/365473 ... arena.html

Benatia był na trybunach? Czy my go chcemy wyciągnąć? No dobra spoko, ale jest Rugani,wiec albo szykujemy się na nirzprzełuzenie z Barzą, albo szykujemy się na opóźnienie rozwoju Ruganiego.

Abstrahując od tego czy to akurat Benatia przyjdzie to w lato, jak nie prędzej, odjedzie od nas Caceres. Wtedy zostaniemy z 4 obrońcami na 3 pozycje. Ja wiem, że rozwój itp, ale póki co Rugani niczego super nie pokazuje, a Barza od czasu do czasu wypada na dłużej. Dodajmy do tego, że inni mogą nałapać kartek, złapać kontuzję lub być po prostu zmęczeni ilością meczów w sezonie.

W takiej sytuacji wolę żeby kupili kogoś na miarę pierwszego składu zamiast kolejnego Knezevica lub Boumsonga ;)

A Rugani i tak pogra swoje. Zresztą nikt nie broni mu wygrać rywalizacji o pierwszy skład :P

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 23:25

[quote="Jacky"]
Obrazek:facepalm:

gdzie On się kompie a fontanna di trevi? :prochno:

jak tam Gundogan? Bedzie w Juve multi kulti?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 00:37

Robaku pisze:http://www.calciomercato.it/news/365473 ... arena.html

e tam, od przybytku głowa nie boli :D jeśli jest okazja to warto go wyciągnąć, choćby na handel :prochno:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 01:35

Jacky pisze:
Czezny? Twoja Panna ma terrible, terrible taste...
Obrazek
Zawołałem ją żeby żeby zobaczyła:) Kazała Ci podziękować za fotkę, więc dziękuje Ci w Jej imieniu - bardzo się jej podoba, ściągnęła sobie nawet. Ja od męskiej urody nie jestem ekspertem, Ale jej Trio ciach z Juve, po kolei to: 1.Morata 2.Dybala 3.Pereyra :)

Do tematu!
Jacky pisze:Na samych przyszlosciowych prospektach daleko bysmy nie zajechali. Ibra, to w chwili obecnej TOP5 na swiecie, wiec czy trzeba tu jeszcze jakichs argumentow? Zreszta 2lata spedzone z Tevezem wspominam milo, a Ty? I ja wspominam miło :)
Zaznaczam że nie należe do frakcji nazywającej Zlatana zdrajcą - wręcz przeciwnie, bardzo go lubię. Ale! Po pierwsze wiek, po drugie kontrakt. No i jak mówię, wole by Zaza, Dybala i Morata (on wam jeszcze pokaże, zobaczycie!) mieli więcej miejsca. Bo to są zawodnicy na dłuuuuuugie lata! Nie mówię że na samych przyszłościowych, ale tych przyszłościowych których już mamy to miejmy i dbajmy o nich! Myślisz że tak łatwo znaleźć napastnika klasy Zazy na ławkę? Co do Tevaza pisałem wcześniej - gdyby temat jego transferu był teraz - lub zawodnika o podobnym charakterze i umiejętnościach na inną pozycję - mam wątpliwości czy nasi by poszli na takie ryzyko. Bo nie musieliby :think: Wtedy były inne czasy trochę, mniej hajsu, ciężko byłoby o kogokolwiek tej klasy. Hazard został (nie Eden:D ) i opłaciło się.
Jacky pisze:Jesli Zaza w swojej karierze przeskoczy poziom Ibry (albo chociaz mu dorowna) to masz ode mnie dozywotni karnet na dziwki :prochno:
Zaza To trochę inny typ piłkarza, charakterystyką i potencjałem bliżej mu do Drogby, Trezegueta. Takim technikiem jak Zalatan nie będzie - nie każdy takim musi być - ale może być czołgiem, który potrafi z obrońcą na plecach wjechać do bramki.
Z Kurtyzan nie korzystam, ale jak tak się stanie jak mówisz, to za twój hajs zacznę. Tylko ostrzegam - nie wypłacisz się :prochno: bo mam więcej testosteronu niż Łysy z Brazzers (jakby co, analogia do Zazy niezamierzona :smile: )
Jacky pisze:Tutaj nie wiem co miales na mysli: czy to, ze naszym sie nie podoba jego boiskowe bandziorskie zachowanie, czy to ze zawodnikowi mieknie faja na sama mysl o rywalizacji w Juve? Bo z tego, co wiem, to nasi go baaaardzo chcieli w minione lato.
Wiesz różnie z tym może być. To tak jak z odejściem Vidala - są sprzeczne opinie, tak z sytuacją Teveza też - no nie wiem zobaczymy! Według mnie nie przyjdzie. Dybala pięknie się rozwija, a raczej by ławka Włochowi by nie pasowała (tak jak Szczęsnemu w Juve :smile: )
Jacky pisze:Jove to raczej cofniety napastnik, Zaza tylko i wylacznie wysuniety, wiec nie ma co porownywac. Mogliby spokojnie grac razem w ataku. Do Zazy nie mam nic, niech strzela jak najwiecej :)
Nie jest nam potrzebny. Zauważ, w Interze narzeka że nie gra. To w Juve miałby mieć pewniejszy plac? Pasowało by mu to? Dybala miałby usiąść na ławce? Nie dziękuje! Zresztą, o czym my mówimy? Nie ma jego tematu, Lavezziego oraz Bośniackiego Serba, znaczy Szweda :smile:
Jacky pisze:Zlatan Ibrahimovic, to definicja napastnika kompletnego. Potwierdzone info :ok:
Potwierdzam i ja! Ale jak mówię, jestem zwolennikiem budowania drużyny na lata i jeszcze raz powtórzę - "Atak mamy kompletny". Co innego inne pozycje!
Robaku pisze:Benatia był na trybunach?
Przecież on grał w Udinese, w Niemczech przerwa w rozgrywkach. Przyjechał chłopak zobaczyć dobry futbol. Chociaż może, może. Bardzo bym go chciał w Juventusie - najlepiej deal za Comana, załatwić już teraz w ten sposób - co Nie Jacky? :C

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 15:12

Nie wiem czy ktoś wspominał, ale wg tego klik Mandragora ma dziś przejść badania medyczne :) Oby w przyszłości stał się ważnym i wartościowym członkiem pierwszej jedenastki Juventusu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 16:41

Benatia przecież kilka dobrych lat spędził w Udinese. Przerwę ma w rozgrywkach Bundesligi, to wpadł sobie obejrzeć nowy stadion byłego klubu i przy okazji rywali w Lidze Mistrzów.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 17:00

Kamex22 pisze:Nie wiem czy ktoś wspominał, ale wg tego klik Mandragora ma dziś przejść badania medyczne :) Oby w przyszłości stał się ważnym i wartościowym członkiem pierwszej jedenastki Juventusu.
Agresti wrzucił video jak Mandragora szedł na testy ;) .

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2016, 17:38

Vincitore pisze:Benatia przecież kilka dobrych lat spędził w Udinese. Przerwę ma w rozgrywkach Bundesligi, to wpadł sobie obejrzeć nowy stadion byłego klubu i przy okazji rywali w Lidze Mistrzów.
Jak przerwę jak oni są teraz na jakimś obozie przygotowawczym, powinien być z drużyną (no chyba, że ma kontuzję).

Zablokowany