Wszystko o AS Roma
- Makiavel
- Juventino
Ponoć bardzo chce naszego Zielińskiego. Jeśli to prawda to raczej jest to strategia na przetrwanie a nie próbę ataku wyższych pozycji.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Kadziel
- Juventino
@zbysioJuve Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości i jestem bardzo ciekaw, jak tym razem poradzi sobie Spalletti w Romie, oby nie zbyt dobrze. :C
:
Sam bym chętnie przywitał Zielińskiego u nas, bardzo ciekawy, młody zawodnik z niezłym przeglądem pola, ostatnio w Empoli śle takie piły, że mi Pirlo z najlepszych lat przed oczami staje.Na dodatek jest dużo dynamiczniejszy niż Andrea. Tylko z nim jest jeden problem, chłopak potrzebuje bezgranicznego zaufania i pierwszego składu, aby móc pokazać pełnie swoich możliwości, a tego nie możemy mu zagwarantować.Makiavel pisze:Ponoć bardzo chce naszego Zielińskiego. Jeśli to prawda to raczej jest to strategia na przetrwanie a nie próbę ataku wyższych pozycji.

- Makiavel
- Juventino
Właśnie w tym rzecz, że Zieliński jest produktem do obróbki i nie wiadomo jak się sprawdzi w większym, silniejszym klubie. Zresztą dopiero niedawno wszedł na wysoki poziom. Po paru świetnych meczach w Udine potem grał gorzej dłuższy czas. Tak czy inaczej to nie jest piłkarz, który w tej chwili dałby Romie szansę na grę o pierwszą trójkę.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Kadziel
- Juventino
Dlatego trzeba go bacznie obserwować, jeśli utrzyma obecną dyspozycję do końca sezonu to można o niego powalczyć. Liczę na Piotrka. W Juve brakuje obecnie zawodnika z takim zmysłem do rozgrywania, ba naszej kadrze też się przyda taki kreator.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Dajmy spokój i wsłuchajmy się w słowa Allegriego, który powtarza jak mantrę, że obecnie nie potrzebujemy zawodników do szerokiego składu tylko konkretnego nazwiska, które w znacznym stopniu wpłynęłoby na poziom pierwszego zespołu.Kadziel pisze:Dlatego trzeba go bacznie obserwować, jeśli utrzyma obecną dyspozycję do końca sezonu to można o niego powalczyć. Liczę na Piotrka. W Juve brakuje obecnie zawodnika z takim zmysłem do rozgrywania, ba naszej kadrze też się przyda taki kreator.
Zielińskiemu poleciłbym spokój. Niech na poziomie, który prezentuje ostatnio zaliczył jeszcze jakieś 40 meczów w Serie A i dopiero wtedy niech poszuka czegoś większego.
- Kadziel
- Juventino
Przecież nie chodzi mi o transfer teraz lecz w lecie, kiedy odejdzie nam Padoin, Lemina i Hernanes (nie wiadomo jak będzie wyglądać sytuacja z Asamoahem) więc tą kadrę będzie trzeba uzupełnić. Zresztą można go wykupić i wypożyczyć na cały sezon do Empoli, ale jak mówię to melodia przyszłości na razie trzeba czekać i obserwować jego rozwój.zoff pisze:Dajmy spokój i wsłuchajmy się w słowa Allegriego, który powtarza jak mantrę, że obecnie nie potrzebujemy zawodników do szerokiego składu tylko konkretnego nazwiska, które w znacznym stopniu wpłynęłoby na poziom pierwszego zespołu.Kadziel pisze:Dlatego trzeba go bacznie obserwować, jeśli utrzyma obecną dyspozycję do końca sezonu to można o niego powalczyć. Liczę na Piotrka. W Juve brakuje obecnie zawodnika z takim zmysłem do rozgrywania, ba naszej kadrze też się przyda taki kreator.
Zielińskiemu poleciłbym spokój. Niech na poziomie, który prezentuje ostatnio zaliczył jeszcze jakieś 40 meczów w Serie A i dopiero wtedy niech poszuka czegoś większego.
- annihilator1988
- Juventino
I kolejna padaka romy. Ktoś się pytał dlaczego wyśmiewam romę. Odpowiadam: nie toleruje chamstwa i wywyższania się ponad stan, a to notorycznie przydarza się zawodnikom romy. Te teksty o równej sile z Juve są weryfikowane przez życie. Dziś mam kolejny powód do śmiechu. Ile to już -7?
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Najbardziej śmieszą teksty kibiców Romy twierdzące,że to Garcia był jakimś problemem i te wyniki z poprzednich sezonów były słabe:D
Na dobrą sprawę wykręcił im rekordowy sezon z punktami a to,że nie zgarnął scudetta to akurat nie jego wina, bo żaden trener by z Romą nie przeskoczył wtedy Juve:)
Na dobrą sprawę wykręcił im rekordowy sezon z punktami a to,że nie zgarnął scudetta to akurat nie jego wina, bo żaden trener by z Romą nie przeskoczył wtedy Juve:)
- zbysioJuve
- Juventino
Oglądałem drugą połowę meczu Romy i mi się wydaje, że nie ma się co ich bać za tydzień. Na początku drugiej połowy przy ich prowadzeniu Hellas niemiłosiernie ich cisnął. W pierwszych 5 minutach wystarczy powiedzieć, że Szczęsny wykazał się znakomita paradą, ktoś z Verony z znakomitej okazji trafił w wewnętrzna część słupka jak też, któryś z obrońców Romy w ostatniej chwili wybił napastnikowi Hellasu piłkę na rożny. Wreszcie po godzinie gry Castan przy wślizgu w polu karnym nie trafił w piłkę a w nogi i Pazzini wykorzystał jedenastkę. Po wyrównaniu niby Roma przejęła inicjatywę jednak niebyła to jakaś składna gra, ale mogli to wygrać gdyby kołek Dżeko wykorzystał przynajmniej jedną z trzech setek w tym dwie miał naprawdę wyborne, a ostatnią w trzeciej minucie doliczonego czasu, kiedy to po rożnym, niepilnowany uderzył z 6 metra ponad bramką. Szczerze mówiąc więcej spodziewałem się w tym meczu po rzymianach, niemniej jak tak zagrają za tydzień wynik będzie raczej sprawą oczywistą..
- Knursen
- Romanista
Nie wiem o czym Ty mówisz. Każdy kibic Romy jest Garcii wdzięczny za pierwszy sezon. Wtedy osiągnął świetny wynik. Ale to było półtora roku temu. Od tamtej pory Roma grała coraz słabiej, bez żadnego pomysłu. Twoim zdaniem powinniśmy trzymać Garcie dalej, bo kiedyś miał świetny sezon? A co z kompromitacjami z BATE, odpadnięciem z PW w pierwszej fazie itd.?AdiJuve pisze:Najbardziej śmieszą teksty kibiców Romy twierdzące,że to Garcia był jakimś problemem i te wyniki z poprzednich sezonów były słabe:D
Spal przyszedł kilka dni temu, ciężko oczekiwać że nagle zaczniemy grać jak trzeba, choć oczywiście taki Hellas powinien być odprawiony z kwitkiem, nawet w naszej żałosnej formie. Jest dużo do zrobienia, zwłaszcza w głowach zawodników.
Spal dał dzisiaj szansę Castanowi, by pokazał jak się prezentuje po tej operacji głowy. Lepszej okazji niż mecz z takim ogórem by nie było. Okazało się że jest wolniejszy od słonia, razem z Dzeko są ojcami dzisiejszego wyniku.
Co do Bośniaka, to Higuain miałby dzisiaj hattricka z palcem w d. Po prostu to jak Dzeko wykańcza akcje jest niepojęte. Fizycznie jest ok, biega, piłkę przyjmuje, ale w ostatnim momencie zawsze wali na pałę. Mecz mógłby trwać 180 minut, a on i tak by nie trafił. Masę piłek zmarnował.
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
Do tego tych rocznie razy 5 z tego co wiem :dance2:meda11 pisze:Ponoć ma tłuściutki kontrakt, 4.5 mln netto rocznie. Prawda to? :lol:Bobby X pisze:Kiedyś, nawet nie tak dawno, wielu chciało Dżeko. Ten gość to człapiący dramat.