Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
Z czysto technicznego punktu widzenia, nie wiem czy moglibyśmy go pozyskać. Niby zmiana klubu wewnątrz ligi, jednak on jest wypożyczony z klubu z poza niej - jak to się ma?annihilator1988 pisze:Oni rezygnują z Jove, który może odejść już w styczniu.
Zresztą ja bym go nie chciał typowy buc, wielki pan - kompletnie nie pasuje do Juventusu charakterem

annihilator1988 pisze:Roberto ma 25 lat, został kupiony za 18, ma wielki talent wykazując się w grze b. dobrym przeglądem pola, dobrym podaniem i dryblingiem. Ile razy robił napędzał akcje w środku pola? Trochę tego było. Boże, przecież ten chłopak był głównym motorem napędowym na początku sezonu

- Robaku
- Juventino
Nie wiem, nie wiem...alessandro1977 pisze:Chyba żartujesz... :shock:Robaku pisze:Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
Jesli dałoby to nam z 15 mln i zwiększyło szanse wobec Ilkaya...
Oddawać takiego grajka do tych złodziei ? Ten sezon Roberto ma stracony ale ja bym go nie skreślał...jest zawodnik, któremu możemy oddać interowi a jest nim Hernanes...
Działacze Juve od razu podobno odrzucili taka możliwość i inter zobaczył środkowy palec...
Ale jak Roberto gra, to wielu mówi, że to nieodpowiedni zawodnik dla Juve, że nigdy nie pociągnie zespołu. Że jego umiejętności są za małe, zeby kiedykolwiek stanowił o tej pierwszej sile zespołu. Teraz kiedy się pojawia oferta to też nie.
Ciekawi mnie zdanie Pumexa, który chyba jest głównym przeciwinikiem wychwalania Argentyńczyka.
Według mnie Perreyra pewnego poziomu nie przeskoczy i w obecnym kształcie pomocy Juve, jakoś nie widzę go nawet jako pierwszego do wejścia z ławki. Juve nauczyło się grać bez jego pomocy, i zupełnie nie odczulibyśmy straty.
annihilator1988 sorry Annihilator, ale pomysł z Jove, po tym co pokazał przez półroku w Interze to jest pomysł mocno kontrowersyjny jak dla mnie.
- Vincitore
- Juventino
Pereyra potrafi bardzo fajnie pociągnąć grę do przodu, ale niestety w większości przypadków niewiele z tego wynika. Na niezłym poziomie ma holowanie piłki przy nodze na pełnej szybkości i minięcie przy tym przeciwnika, ale co z tego, skoro później podejmuje złe decyzje. Trochę casus Giovinco - wszystko znakomicie, do pewnego momentu, a korzyść dla zespołu przynosi to sporadycznie. Fajny zawodnik do rotacji, chociaż topem nigdy nie będzie. Pod żadnym pozorem bym go jednak jeszcze nie sprzedawał, a zwłaszcza do Interu.
- pumex
- Juventino
Mimo usilnych starań jakoś ciągle nie mogę dostrzec u niego ani tego 'wielkiego talentu', ani 'dobrego przeglądu pola'. Jednak do Interu bym go nie oddawał. Chcąc nie chcąc Nerazzurri (póki co) są w tym sezonie naszymi bezpośrednimi rywalami. Gdyby w grę wchodził transfer do innego kraju za ~20 milionów to nawet bym się nie zastanawiał.annihilator1988 pisze:Roberto (...) ma wielki talent wykazując się w grze b. dobrym przeglądem polaRobaku pisze:Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
Jeśli to co napisałem to mało, komentarz Vincitore jest znakomitym dopełnieniem trafiającym w punktRobaku pisze:Ciekawi mnie zdanie Pumexa, który chyba jest głównym przeciwinikiem wychwalania Argentyńczyka.

Vincitore pisze:Pereyra potrafi bardzo fajnie pociągnąć grę do przodu, ale niestety w większości przypadków niewiele z tego wynika. Na niezłym poziomie ma holowanie piłki przy nodze na pełnej szybkości i minięcie przy tym przeciwnika, ale co z tego, skoro później podejmuje złe decyzje. Trochę casus Giovinco - wszystko znakomicie, do pewnego momentu, a korzyść dla zespołu przynosi to sporadycznie.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Taka refleksja mnie naszła - kto by w zeszłym sezonie pomyślał, że będziemy dobrze funkcjonować bez Pirlo, Vidala, Pereyry, Teveza i Moraty. To 5 naszych graczy, którzy praktycznie cały czas grali w podstawie i uczestniczyli w akcjach bramkowych. Który z topowych zespołów Europy tak lekko przeszedłby taką wymianę?!
Dziś 3 z nich już nie ma, 1 jest kontuzjowany, a 1 stracił miejsce w 1. składzie. Nie popełniliśmy tego błędu, co Inter, gdy doszedł do finału LM. W naszym organizmie mamy mnóstwo świeżej, młodej krwi. A.Sandro, Dybala i Mandżukić zostali wzorcowo wprowadzeni do drużyny. Czuję (a może bardziej mam ślepą nadzieję), że wkrótce urośnie rola Ruganiego, Khediry (zdrowia!) i Zazy. Odejście Pirlo i Vidala zrobiło sporo miejsca w środku i stworzyło tym samym szansę dla Pogby, Sturaro i Pereyry (szkoda tej kontuzji). To samo z Tevezem. Nie wiadomo czy Dybala tak by odpalił, bo przy sprawdzonym duecie Tevez-Morata, Dybala siedziałby pewnie pół sezonu na ławie.
Dziś 3 z nich już nie ma, 1 jest kontuzjowany, a 1 stracił miejsce w 1. składzie. Nie popełniliśmy tego błędu, co Inter, gdy doszedł do finału LM. W naszym organizmie mamy mnóstwo świeżej, młodej krwi. A.Sandro, Dybala i Mandżukić zostali wzorcowo wprowadzeni do drużyny. Czuję (a może bardziej mam ślepą nadzieję), że wkrótce urośnie rola Ruganiego, Khediry (zdrowia!) i Zazy. Odejście Pirlo i Vidala zrobiło sporo miejsca w środku i stworzyło tym samym szansę dla Pogby, Sturaro i Pereyry (szkoda tej kontuzji). To samo z Tevezem. Nie wiadomo czy Dybala tak by odpalił, bo przy sprawdzonym duecie Tevez-Morata, Dybala siedziałby pewnie pół sezonu na ławie.
- Robaku
- Juventino
Ale jednak chcąc robić ciągły postep,musimy wymieniać te ogniwa, które są ok, ale tylko ok. Kiedyś trzymalibyśmy Vucinica za wszelka cenę, ze względu na tego magic touch, dzisiaj już nikt o nim nie wspomina, a nawet jesli, to w ramach jakiegoś małego thrillera, czy dzisiaj Mirasowi będzie chciało się biegać czy może jednak nie.
Perryera jest fajny, ale tylko fajny, jeśli, tak jak wskazałem, przybliżyłoby nas to do Ilkaya to zdecydowanie jestem na tak,
Perryera jest fajny, ale tylko fajny, jeśli, tak jak wskazałem, przybliżyłoby nas to do Ilkaya to zdecydowanie jestem na tak,
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Z tym wielki, to bym nie przesadzal. A bardzo dobry przeglad pola, to dla mnie mial Pirlo. Ale masz racje - do Interu oddalbym jedynie Hernanesa i jesli rzeczywiscie chca sie pozbyc Jove, to bym przygarnal, zeby zastapil Dybałę w tych kilku spotkaniach CIannihilator1988 pisze:CO TY PISZESZ ?? :shock: Sorry, ale Roberto ma 25 lat, został kupiony za 18, ma wielki talent wykazując się w grze b. dobrym przeglądem pola, dobrym podaniem i dryblingiem. Ile razy robił napędzał akcje w środku pola? Trochę tego było. Boże, przecież ten chłopak był głównym motorem napędowym na początku sezonu, to że teraz złapały go kontuzje to nic nie znaczy. Wzmacniać inter? :head: Swoją drogą. Oni rezygnują z Jove, który może odejść już w styczniu. Gdyby Real faktycznie szykował ofertę ponad 40 mln euro za Moratę nie wiem czemu nie spróbować szczęścia z Jove?Robaku pisze:Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
Jesli dałoby to nam z 15 mln i zwiększyło szanse wobec Ilkaya...
Mozesz to jakos rozwinac? Bo mnie to zaciekawilo.ForzaItanimulli3vujcm o Jove pisze:typowy buc, wielki pan
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- rydwadydwa
- Juventino
Ale Jovetić nie jest wypożyczony, Inter kupił go za kilkanaście baniek z Man City. Transfer nie warty zachodu, choć chciałbym kogoś kto mógłby odciążyć zajeżdżanego Dybalę.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Z czysto technicznego punktu widzenia, nie wiem czy moglibyśmy go pozyskać. Niby zmiana klubu wewnątrz ligi, jednak on jest wypożyczony z klubu z poza niej - jak to się ma?annihilator1988 pisze:Oni rezygnują z Jove, który może odejść już w styczniu.
- CzeczenCZN
- Juventino
Jeżeli ktoś ma problem, z tym że go trener sadza na ławce, zdejmuje z boiska, ma się za nie wiadomo kogo, jest niezdyscyplinowany, Pan Piłkarz - to ja nie chce takich graczy w Juventusie. Ty takich chcesz?Jacky pisze:Mozesz to jakos rozwinac? Bo mnie to zaciekawilo.
Zresztą jak mówiłem, raczej ten transfer jest wykluczony zimą, bo on jest na wypożyczeniu z klubu z poza Serie A.
A co Pereyry, Vincitore się nie zgadzam - on może być topem jak najbardziej. Oczywiście, póki co nie osiągnął tego poziomu, ale ma wszelkie atuty ku temu. Chce by on i Cuadrado stanowili o potędze naszej ławki, fajnie gdyby jeszcze Asamoah do tego dołączył. :C
Przecież jeszcze go nie wykupił...rydwadydwa pisze:Ale Jovetić nie jest wypożyczony, Inter kupił go za kilkanaście baniek z Man City.
- rydwadydwa
- Juventino
Mówi ci coś nazwisko Tevez?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jeżeli ktoś ma problem, z tym że go trener sadza na ławce, zdejmuje z boiska, ma się za nie wiadomo kogo, jest niezdyscyplinowany, Pan Piłkarz - to ja nie chce takich graczy w Juventusie. Ty takich chcesz?Jacky pisze:Mozesz to jakos rozwinac? Bo mnie to zaciekawilo.

Co do Jove, zwracam honor, niektóre źródła podają że Inter już go wykupił ale wychodzi na to że na razie zapłacili 2,5 mln za samo wypożyczenie.
- CzeczenCZN
- Juventino
Niby racja, ale nie należy mierzyć wszystkich jego miarą. Zresztą, gdyby nasi naprawdę go chcieli - Czarnogórca, to my byśmy go pozyskali, a nie Inter - ponoć nawet słowną umowę z nim mieliśmy - takie były pogłoski. Poza tym Tevez to nie szklanka. Tak więc te dwie sprawy, to już zdecydowanie za dużo jak na jednego piłkarzarydwadydwa pisze:Mówi ci coś nazwisko Tevez?![]()

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Od stycznia do czerwca moglby u nas pokopac. Jakos bysmy te kilka miechow z nim przezyli. A moze i (tak jak Matri) dalby nam Puchar Italii?ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jeżeli ktoś ma problem, z tym że go trener sadza na ławce, zdejmuje z boiska, ma się za nie wiadomo kogo, jest niezdyscyplinowany, Pan Piłkarz - to ja nie chce takich graczy w Juventusie. Ty takich chcesz?Jacky pisze:Mozesz to jakos rozwinac? Bo mnie to zaciekawilo.
Co do mozliwosci technicznych jego wypozyczenia do nas, to nie mam bladego pojecia, jak to sie liczy. OK, przyszedl na wypo z klubu spoza Wloch, ale na kolejne poszedlby juz w obrebie ligi. Sprzedac Morate albo Zaze, wziac na pol roku Czarnogorca, a latem i tak przyjda Berardi i Zlatan <3
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
A Dybala w międzyczasie przyznał, że chciałby zagrać kiedyś w jednej drużynie z Messim, pod warunkiem, ze będzie to... w Turynie
http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/s ... ala-messi/

http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/s ... ala-messi/
- Arbuzini
- Juventino
Nie przesadzajmy, być wkręconym przez Insigne to żaden wielki wstyd. Naszym też sprawiał dużo problemów. Jak Marotta chce Vrsaljko to znaczy, że nasi coś w nim widzą. Kiedy przyszedł Sandro też sporo osób mowiło, że fajnie fajnie, ale czemu nie Kurzawa?ForzaItanimulli3vujcm pisze:No on też mnie do końca nie przekonuje. Jak mówię mi się Marzy Fabinho - Taka Braziliana z Alexem Sandro na bokach.rydwadydwa pisze:Oglądam sobie Napoli-Sassuolo i dochodzę do wniosku, że temu Vrsaljko daleko do poziomu LichegoInsigne wkręca go w murawę od początku spotkania, naprawdę rozejrzałbym się za kimś innym.

Chyba złudne wrażenie. Jak ktoś tam ociera się o pierwszy skład to raczej go lekką ręką nie oddają. Nawet Rabiota trzymają się kurczowo, a cały zaciąg z Włoch chyba wciąż gra w ich barwach. Nie lubię klubów napędzanych przez petrodolary, ale PSG prowadzi całkiem rozsądną politykę transferową.cziro pisze:Może i nie myślą, ale styl w jakim ten klub jest prowadzony nie kojarzy się raczej z przywiązaniem zawodników do klubowych barw. Nie wykluczone, że pojawi im się na horyzoncie nowa zabawka za 50 baniek, a wtedy do akcji może wkroczyć Beppe. Na początek może jakieś wypożyczenie z opcją wykupu po sezonie :lol:Arbuzini pisze:Już tak nie kręcicie nosem na Verrattiego. Pewnie jakby grał u nas i miał przyjść Pogba w jego miejsce to byście nie chcieli takiej wymiany. Włoch jest świetnym zawodnikiem i z miejsca dałby nam bardzo dużo, ale wcale nie jest powiedziane, że PSG w ogóle myśli o jego sprzedaży. Na ich miejscu nawet bym tego nie rozważał, gdyby sam zawodnik nie naciskał na transfer.
Hmmm... a dlaczego nie? Z Arturo również zrobiliśmy topa. Jeśli Pogba odejdzie to będzie spowodowane najprawdopodobniej względami finansowymi i chęcią sprawdzenia się w nowym środowisku. Wymiana 1:1 za Verrattiego to dla mnie też nic specjalnego. Mimo wszystko Francuz jest młodszy i dużo bardziej medialny więc na takim ruchu powinniśmy wyjść 20-30 mln E do przodu.realbs pisze:Nie wiem jak można uważać zamienienie Pogby na Verattiego dobrym transferem. Marco jest świetny, zgoda, ale nie jest aż tak dobry jak francuz. Na dodatek to my z Pogby zrobiliśmy topa, a on sam się wypowiada że będzie za to wdzięczny Juventusowi do końca życia. I proszę mi tu nie przypominać sytuacji z Vidalem.
Tylko bez takich pomysłów żeby sprzedawać Pereyrę za mniej niż go kupiliśmy :eusa: . Nie skazywałbym go jeszcze na straty. Początek sezonu 2014/2015 miał raczej średni, ale w drugiej połowie się ogarnął i zaczął być bardziej efektywny w swoich działaniach. Start tego sezonu miał udany, sami go chwaliliście wielokrotnie w tematach meczowych. Jak na zawodnika, który może grać na obu skrzydłach, jako ofensywny pomocnik, a także b2b i od biedy prawy wahadłowy to prezentuje naprawdę ciekawe umiejętności i nie jest typową zapchajdziurą. Szanujcie Pereyrę swego, możecie mieć gorszego. Ot co

- annihilator1988
- Juventino
Morata...Po co komu napastnik, który nie potrafi strzelić bramki? Kibicuje Realowi, by zgłosili się do Juve z odpowiednią propozycją w styczniu, a z drugiej strony Juve, by miało kandydata do ataku, najlepiej jakiegoś zmiennika dla Dybali.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG