Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 22:33

Oglądam sobie Napoli-Sassuolo i dochodzę do wniosku, że temu Vrsaljko daleko do poziomu Lichego :think: Insigne wkręca go w murawę od początku spotkania, naprawdę rozejrzałbym się za kimś innym.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 23:00

rydwadydwa pisze:Oglądam sobie Napoli-Sassuolo i dochodzę do wniosku, że temu Vrsaljko daleko do poziomu Lichego :think: Insigne wkręca go w murawę od początku spotkania, naprawdę rozejrzałbym się za kimś innym.
No on też mnie do końca nie przekonuje. Jak mówię mi się Marzy Fabinho - Taka Braziliana z Alexem Sandro na bokach. Obydwaj młodzi, byli by na lata. Fajnie by to wyglądało :) Zwłaszcza, jakby jeszcze to był podstawowy duet w reprezentacji Brazylii. Gdyby to miał być jedyny wielki transfer letniego mercato - chciałbym właśnie jego, a kosztował by pewnie Sporo... Pewnie około 30 mln - ale to inwestycja na lata...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 23:11

Piszecie jakby naszych obrońców Insigne w formie nie wkręcał.
Też staram się przyglądać Chorwatowi i dla mnie to zdecydowanie jest poziom Stefana. Do tego zaaklimatyzowany we Włoszech, zna język. Znaleźć kogoś lepszego czyli po prostu wybitnego RB to jak trafić szóstkę w totka albo wydać ogromne pieniądze. Przykład Realu i Danilo pokazuje, że druga opcja nawet w przypadku tak sprawdzonego schematu jak brazylijska gwiazda z Porto również może nie wypalić. Na prawej obronie powinniśmy wybierać między Peresem a Vrsaljko a robiących różnicę szukać na innych pozycjach.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 23:21

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
cziro pisze: Nic nie ujmując tureckiemu Niemcowi, ale to chyba żart i to kiepski.
Według Ciebie może i tak, no to się śmiej proszę bardzo - ale nie wiem z czego. Widziałeś Gundogana w akcji? Też mogę Tobie powiedzieć ze Dybala nie musi być gorszy od Messiego.
cziro pisze:Transfer Verrattiego jest możliwy tylko w jednym momencie. Wszyscy wiemy w jakim. I wierzę, że Marotta potrafiłby to dopiąć. Ile jeszcze Paul z nami zostanie pół roku, rok, dwa? Obaj mają jeszcze 10 lat gry na najwyższym poziomie.
Chciałbyś takiego Dealu 1-1. Ja? W życiu, bym nie chciał! Never! Dlaczego sądzisz ze Pogba zostanie z nami pół roku, rok dwa? Już dwa lata temu, wszyscy byli pewni że odejdzie. Aspekt finansowy? Zgodnie z tym tokiem myślenia, wątpliwy jest transfer Marco. Dlaczego? Bo my mu nie zaoferujemy tyle ile mogą mu zaoferować inne kluby. Więc jeżeli ktoś uważa że Pogba poleci na kasę, to działa to także analogicznie w sytuacji Marco.
Pogba może zarobić 2-3 razy więcej za sezon, ale nie chodzi o to, tylko o to, że nie będzie u nas grał przez następne kilka lat.

Niestety, ale...
Alexinhio-10 pisze:Pogba odejdzie na 100% to tylko kwestia czasu. Jeśli mielibyśmy wyjść na tej sprzedaży jak na sprzedaży Zidane'a to bym się nie zastanawiał.
Nic dodać nic ująć.
pumex pisze:Verratti to jeden z dwóch, może trzech zawodników, którzy osłodziliby mi odejście Pogby. Jest na topie, nie ma nikogo innego aż tak pasującego do roli następcy Francuza. Nawet wymiana 1:1 nie byłaby najgorsza.
"Wymiana" 1:1 byłaby jak najbardziej ok. Trzeba też wziąć po uwagę, że jeżeli zaczniemy regularnie wychodzić z grupy w LM to i będziemy w stanie zaoferować więcej niż 4 bańki za sezon.
pumex pisze: Jeśli już doszłoby do opylenia Pogby, to oczekiwałbym konkretów: Verratti+Gundogan, nawet sam Verratti, ale nie jakiejś dziwnej kombinacji Embolo+Vrsaljko+Tonelli+Saponara+Cuadrado.
Saponara mógłby przybyć razem z nim. Bo Verratti + Gundogan to abstrakcja.
Arbuzini pisze:Już tak nie kręcicie nosem na Verrattiego. Pewnie jakby grał u nas i miał przyjść Pogba w jego miejsce to byście nie chcieli takiej wymiany ;) . Włoch jest świetnym zawodnikiem i z miejsca dałby nam bardzo dużo, ale wcale nie jest powiedziane, że PSG w ogóle myśli o jego sprzedaży. Na ich miejscu nawet bym tego nie rozważał, gdyby sam zawodnik nie naciskał na transfer.
Może i nie myślą, ale styl w jakim ten klub jest prowadzony nie kojarzy się raczej z przywiązaniem zawodników do klubowych barw. Nie wykluczone, że pojawi im się na horyzoncie nowa zabawka za 50 baniek, a wtedy do akcji może wkroczyć Beppe. Na początek może jakieś wypożyczenie z opcją wykupu po sezonie :lol:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 23:34

cziro pisze:chodzi o to, tylko o to, że nie będzie u nas grał przez następne kilka lat.
Alexinhio-10 pisze:Pogba odejdzie na 100% to tylko kwestia czasu.
Kompletnie nie rozumiem, skąd u was takie - absolutnie pewne przekonanie? Kryształową kule zawędziliście Cygance, czy na piwo z nim chodzicie? To zaraz można powiedzieć że Dybala, Alex Sandro też nie będą u nas grali? OK przyjmijmy kasa się zgadza, OK zostawiamy ten temat - to po co miałby odchodzić? Zły klub Juventus? Jak on tutaj się rozwija świetnie i mu tu jest dobrze. No jeżeli sugerujecie się plotkami gazet, to znakiem tego że spełniają one swoją role. Dla mnie temat Verrattiego w Juve, to temat całkowicie zamknięty - było minęło, dla niego pewnie też. O każdym można mówić że odejdzie - lamenty zostawcie płaczkom, chłopaki ;)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 00:50

evilboy Pogba odejdzie na 100% to tylko kwestia czasu. Jeśli mielibyśmy wyjść na tej sprzedaży jak na sprzedaży Zidane'a to bym się nie zastanawiał.
Wiecie co, rok czy 2 lata temu myślałem tak samo, ale sytuacja się zmieniła diametralnie. Pogba zarabia jak król, żyje jak chce, i gra w jednym z najlepszych klubie na swiecie. Jeśli chce awans sportowy to tylko Barca albo Bayern. Jeśli awans gotowkowy to dochodza inne kluby, ale wg mnie jego to nie kręci. Odejscie Pogby wg mnie nie jest wcale takie pewne, ja bym obstawiał paradoksalnie ze zostanie i wokol niego bedzie budowana druzyna

forumowy ujadacz
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 01:06

Ponoć jakiś dziennikarz usłyszał na gali wręczania Złotej Piłki, że Pogba powiedział Messiemu, że pragnie grać z nim w jednym klubie...nawet goal.com o tym pisze.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 01:35

Wojtek pisze:Ponoć jakiś dziennikarz usłyszał na gali wręczania Złotej Piłki, że Pogba powiedział Messiemu, że pragnie grać z nim w jednym klubie...nawet goal.com o tym pisze.
Ale o tym było przecież wałkowane ostatnio, to nic nowego. W temacie na forum o Pogbie, parę stron. To nie jest nic nowego.
filippo pisze:ja bym obstawiał paradoksalnie ze zostanie i wokol niego bedzie budowana druzyna
Przecież to jest ewidentne, nie tylko symboliczna "10" na koszulce, ale jego rola w drużynie z roku na rok coraz bardziej rośnie. Juventus się rozwija, a on razem z nim. Ja bym nawet powiedział że on jest taką personifikacją obecnego Juventusu. Ciągły postęp, ale i też słabsze momenty. Jednak on równa do najlepszych na świecie i jego Juventus też. Jak wspominałem już - każdy Wielki Klub musi mieć taką indywidualność, u nas potęgą od 2011 roku był środek pola, a on sam jest środkowym pomocnikiem. Przyszedł do Mistrza Włoch w 2012 i zrobił furorę. W innych klubach - Wielkich Klubach, to gracze grający bliżej bramki są tymi indywidualnościami. Nasz styl gry idealnie mu leży - w innych tych zespołach, nie miał by tyle miejsca już. Sądzę że w środku pola, potrzeba mu takiego właśnie Gundogana, zaś z drugiej strony takiego Fabinho. Tak się w ogóle zastanawiam, czy nam ten trequartista, jest właściwie potrzebny? Hmmm. Czy on by nie ograniczał Pogby i Dybali z przodu? Nie przeszkadzali by sobie nawzajem? To może lepiej grać z registą i przecinakiem. Może też dlatego Allegri Hernanesa ustawia w głębi pola. Nie wiem, ale mam wrażenie że 352 jest nam pisane... lub jakieś romby 442 (takie fałszywe 4312). Swoją drogą Pereyra mógłby być idealny jako pół prawy - ale niech się wyleczy!
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2016, 01:40 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 01:39

Wojtek pisze:Ponoć jakiś dziennikarz usłyszał na gali wręczania Złotej Piłki, że Pogba powiedział Messiemu, że pragnie grać z nim w jednym klubie...nawet goal.com o tym pisze.
Ja naprawdę się nie ludzi, że pilka nożna to coś więcej niż biznes i że Pogra pała jakąś szczególną miłością do naszych barw, ale powoływanie się na takie źródła...

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 02:57

Przeciez powiedzial to w wywiadzie, ze chciałby z nim kiedys zagrac. Wielkie mi halo. :lol:

La fidanzata d'Italia
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 04:42

Nie wiem jak można uważać zamienienie Pogby na Verattiego dobrym transferem. Marco jest świetny, zgoda, ale nie jest aż tak dobry jak francuz. Na dodatek to my z Pogby zrobiliśmy topa, a on sam się wypowiada że będzie za to wdzięczny Juventusowi do końca życia. I proszę mi tu nie przypominać sytuacji z Vidalem.

Transfer Tielemansa nie ma sensu bo Anderlecht go nie puści za małe pieniądze, podejrzewam że dostaniemy go za ok. 30-40mln co nie ma absolutnie żadnego sensu, bo za taką samą cenę dostaniemy już w pełni rozwiniętego Gundogana, a od następnego sezonu będziemy mogli z Pescary ściągnąć Mandragorę, który jest w wieku Tielemansa.

Jeśli chodzi o mnie, to skoro polityka Marotty brzmi teraz ,,albo TOP, albo nikt'', to poproszę w lato pakiet Gundogan + Lacazette. Alexandra po tym sezonie z Lyonem nic już nie będzie trzymało, na dodatek rozgrywa bardzo średni sezon więc jego cena powinna spaść, a jest świetnym napastnikiem, o kilka klas lepszym niż Morata w obecnej formie.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 10:29

A mi Messi powiedział, że to on chce do Juventusu...
Co za bzdury, nie twierdzę że Pogba zostanie tu na zawsze (choć chciałbym żeby jak najdłużej) ale już widzę jak jakiś tam dziennikarzyna podsłuchał co dokładnie powiedział jeden zawodnik do drugiego w prywatnej rozmowie, wychodzi z tą informacją do świata i na dodatek ludzie mu wierzą. Przecież to jest najprostszy mechanizm powstawania plotki, a podawanie się na goal.com jest śmieszne. Co chwilę można tam wyczytać, że Barca i Real zaklepały już każdego zdolnego zawodnika, no chyba że zrobiły to "mocarne" angielskie kluby...

@realbs
Zmień avatar. Proszę :confused:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 11:56

Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
Jesli dałoby to nam z 15 mln i zwiększyło szanse wobec Ilkaya...

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 12:41

Robaku pisze:Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
CO TY PISZESZ ?? :shock: Sorry, ale Roberto ma 25 lat, został kupiony za 18, ma wielki talent wykazując się w grze b. dobrym przeglądem pola, dobrym podaniem i dryblingiem. Ile razy robił napędzał akcje w środku pola? Trochę tego było. Boże, przecież ten chłopak był głównym motorem napędowym na początku sezonu, to że teraz złapały go kontuzje to nic nie znaczy. Wzmacniać inter? :head: Swoją drogą. Oni rezygnują z Jove, który może odejść już w styczniu. Gdyby Real faktycznie szykował ofertę ponad 40 mln euro za Moratę nie wiem czemu nie spróbować szczęścia z Jove?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2016, 12:51

Robaku pisze:Dzisiaj info, że Inter mocno chce Perryere. Podaje Gazzetta. Ja bym w to szedł mimo wszystko. Ten sezon dla Roberto stracony, a jak pokazują przykłady z przeszlości, czasem nie idzie się odrodzić.
Chyba żartujesz... :shock:
Oddawać takiego grajka do tych złodziei ? Ten sezon Roberto ma stracony ale ja bym go nie skreślał...jest zawodnik, któremu możemy oddać interowi a jest nim Hernanes...

Działacze Juve od razu podobno odrzucili taka możliwość i inter zobaczył środkowy palec... :ok:

Obrazek
Zablokowany