pumex pisze:Zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę
Czy bierzesz pod uwagę zarobki? Ile my możemy zaoferować Verrattiemu a ile klub typu Real M? Mówię: skoro Pogba ma odejść, z powodu tego że inny klub da mu wyższy kontrakt, na który nas nie stać - a ten powód wiedzie prym, w przekonaniu ludzi którzy są pewni że Polpo odejdzie - to z tego samego powodu nie mamy szans pozyskać Verrattiego.
Porównywanie tego do transferu Zidane - jest co najmniej śmieszne
Przypominam, że nie tylko Zidane wtedy odszedł. A sam Buffon kosztował 50 baniek. Buffona uwielbiam, Zidane i Inzaghiego nie lubiłem (kwestia sympatii lub antypatii) - ale byli obaj świetni. Natomiast nie uważam, że tamta wymiana 2 na 3 była idealna - ze sportowego obiektywnego punktu widzenia...
Aha! Zidane po odejściu wygrał PE raz, a Inzaghi wygrał 2 razy. My potem ani razu. Wiec jeżeli chodzi o moje sympatie, to tamta wymiana była super (Thurama też uwielbiałem, jak grał w Parmie) ! Jeżeli chodzi o sportowy aspekt - korzyści tej wymiany to zupełny mit! O to się rozchodzi, że Zidane chciał odejść - a Moggi ugrał najwięcej ile się dało

. Więc może, wyszło sportowo na zero, może i to w najlepszym razie. Mówię to jako ktoś, kto uwielbia Buffona i skakał do góry jak przeszedł do Juve aż się sufit poruszał!