Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 02:27

Robaku pisze:Halo, halo,
Mrozzi, Jakku, ktoś się obudzi?
Tutto donosi, że jutro podobno idziemy obserwować ligę belgijską -Praet i Tielemanns celami.
Kolejne cudowne dzieciaki nowej ery belgijskiej piłki. Razem w pakiecie byłoby im się łatwiej zaaklimatyzować. Problem w tym, że mimo bardzo młodego wieku są już liderami Anderlechtu i tanio ich nie puszczą. Oboma interesują się też kluby z Anglii.

Calciomercato podaje, że za samego Tielemansa oferujemy 15 mln, a Anderlecht oczekuje 25 mln.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 03:05

Od razu wiadomo, że go nie kupią, a o jakiejś gwarancji występów to już w ogóle nie ma mowy. Nie ma co wspominać.
Jak dla mnie idealne okienko to takie w którym przychodzą Fabinho, Berardi, Rabiot i jakiś mocarz na 3/4 może to być Anderson z Lazio, Gotze czy Teixeira czy nawet Isco (haha) pomarzyć dobra rzecz.
Podejrzewam, że sporo zmieni się po sezonie w środku pola. Lemina i Hernanes zostaną odpaleni - to raczej pewne. Padoinowi kończy się kontrakt. Został jeszcze ten nieszczęsny Asa...szkoda chłopa bo to był zawsze solidny gracz nie do zajechania...nie wiem czy on jeszcze kiedyś będzie w stanie dać taką gwarancje dobrej gry. Możliwe, że go odpalą.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 04:13

Anderson to zaden mocarz obecnie nie jest.

La fidanzata d'Italia
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 08:53

ozob pisze:Anderson to zaden mocarz obecnie nie jest.
Ani tym bardziej trequartista. W tym sezonie wystąpił na tej pozycji aż 0 razy. Nie wiem skąd się to w ogóle utarło, że on może grać na 3/4, skoro ma zupełnie inne atuty, podobnie jak Berardi, którego kiedyś namiętnie pół forum upychało na tej pozycji w Juventusie, a on całe życie spędził na skrzydle.

Dajcie spokój już z tym trequartistą, od sezonu 02/03 gdy Lippi ustawił tam Nedveda, nie mieliśmy nikogo wartościowego na tej pozycji. Jedyne co może przejść, to romb w środku pola, którym graliśmy w zeszłym sezonie w UCL, gdzie nie było tego teoretycznie najbardziej wysuniętego zawodnika do przodu (w zamyśle był nim Vidal, ale wówczas każdy odpowiadał jednakowo za defensywę).

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 12:07

CavAllano pisze:Klauzula Moraty uaktywnilaby sie dopiero w lecie, nie w styczniu. Teraz mogliby sie o niego postarac, ale tylko na naszych warunkach - nie maja nic do gadania. Marotta go nie pusci.
Zawsze Real może go odkupić od nas już teraz a zaraz wypożyczyć do czerwca :D W ten sposób Morata zostanie u nas do lata, a potem pogra w Realu :D Oczywiście najpierw by musieli zapłacić za to wypożyczenie z 20mln :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:04

Sky informuje, że inter zaproponował nam bezgotówkową wymianę Ranocchia-Caceres. W przyszłym tygodniu we Włoszech ma się pojawić agent Urugwajczyka i, kto wie, być może coś się w tym kierunku ruszy.

Przecież Ranocchia robi takie babole, że głowa mała... Nawet w takim interze nie mieści się w składzie. Z drugiej strony może u nas by zaskoczył (co miało miejsce w przypadku wielu wypalonych graczy przychodzących z innych zespołów) i ewentualnie można by go sprzedać, co w przypadku Caceresa raczej nie miałoby miejsca.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:07

Żaba jakąs markę mimo wszystko ma, uważam, że mógłby być kartą przetargową np. w przypadku Saponary czy też Soriano, wiec taki deal zly nie jest.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:30

Tielemans? Oglądamy już parę lat, więc może chcemy złożyć za niego zapytanie i ofertę? Na pewno byłby to ciekawy zakup (jeśli za ok 20 baniek), pomoc Pogba-Tielemans-Sturaro ocierałaby się o kosmos :ok: Oczywiście pod warunkiem pełnego wykorzystania potencjału (bo próbkę tego typu pomocy Pogba-Lemina-Sturaro już mieliśmy w tym sezonie i wiemy jak to się skończyło :roll: )

Nie podoba mi się wymiana Caceres-Ranocchia. Jeden wieloletni juventino, a drugi to kapitan (w poprzednich sezonach/sezonie) Interu. Może i na papierze nie wygląda to najgorzej (może byśmy w Żabie wyzwolili jego 'dawny' potencjał), ale nie wiem czy Martin by na to poszedł.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:34

CavAllano pisze:Sky informuje, że inter zaproponował nam bezgotówkową wymianę Ranocchia-Caceres.
Powiem szczerzę, że niemal rzygnąłem. Liczę, że po wtopie z Hernanesem nasi nie dadzą się wpuścić w maliny po raz drugi, zwłaszcza że mówimy o Ranocchii - kartoflu o wiele większego kalibru niż Hernanes.

Jeśli zaś chodzi o niedawno poruszany na forum temat Verrattiego, jego ceny i szans na transfer do Juve --> http://www.juvepoland.com/news.php?id=33233

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:57

Ranocchia za Caceresa? Co to w ogóle za chory pomysł jakiś? Martin zna Juventus, zdobył już 4 Scudetto z nami, zna świetnie otoczenie. Jest kapitalnym graczem na ławkę - przedłużyć z nim kontrakt. Owszem, latem można coś porozkminiać - jak najbardziej :) Podoba mi się pomysł Arbuza, że Lichego wystawiać na pół prawym w razie czego przy 352. Tak czy siak, póki nie pozyskamy, topowego zawodnika na PO - temat odejścia Martina w ogóle istnieć nie powinien.

Co do Verrattiego - transfer ma takie same szanse powodzenia, np. jak Eden Hazard. Skupić się na Gundoganie, według mnie, on wcale nie musi być gorszy od Włocha. Niemiec Tureckiego pochodzenia, ma kapitalne obie nogi, przerzuty, jest zawodnikiem masywnym, silnym, świetnym w defensywie idealnie pasuje do Serie A.

Tielemans? Zapomnijmy, możemy ściągać talenty, ale do pewnego momentu - sądzę że jak on odejdzie, to do Premier League gdzie skład będzie miał pewny - najlepszy zawodnik Jupiler League. Dla niego jest najważniejszy kolejny level rozwoju, a nie ławka w Juve.

Trequartista? Teixeira - cóż miło pomarzyć.

Letnie Mercato: Fabinho, Gundogan (chociaż liczę że jeszcze teraz) i Teixeira. + Młody Mandragora

Skład: Buffon - Fabinho, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Marchisio, Gundogan, Pogba - Alex Teixeira - Dybala, Mandzukic.

Ławka: Neto, Rugani, Barzagli, Lichtsteiner, Evra, Khedira, Sturaro, Asamoah, Pereyra, Mandragora, Cuadrado, Zaza, Morata.

Tyle jeżeli chodzi o marzenia :)
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2016, 01:53 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 13:58

Ranocchia już chyba nie do odratowania. :whistle:

Caceresa bym Interowi nie oddawał, oni tam mają przypał na bokach obrony, Mancini do dzisiaj nie znalazł odpowiedniej/podstawowej pary, a Martin zarówno na lewej jak i prawej stronie defensywy lipy nie zrobi.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 14:12

Vincitore pisze:

:shock: ... :jaw:

Powiem szczerze, że ta konkretna interwencja to chyba musi być jakaś ustawka. Ja wiem, że Ranocchia to najniższy sort obrońców i jednocześnie pierwszorzędny komediant-parodysta, ale takie cuś to już wykracza poza moje wyobrażenie o słabym defensorze, nawet jeśli to tylko jeden z wielu codziennych treningów.

Obrazek
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 14:29

Vincitore pisze:

Matko boska, przy tym drzewie nasz Chiellini wygląda jak Messi.
Pytanie, jak znalazłeś się na fanpage'u o takiej nazwie :whistle:
Zostawiłbym Caceresa do końca kontraktu a potem niech idzie dokąd chce. Po co na siłę zmieniać coś w zimę, jeśli mamy w miarę kompletny skład...
Ja natomiast odesłałbym z miejsca Leminę, który tylko się leczy a w środku pola mamy taki tłok, że pewnie nawet jak się wykuruje to będzie którymś tam do wejścia.
W lato trzeba sprzedać/oddać Herniego i Asamoaha.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 14:32

rydwadydwa pisze:
Vincitore pisze:

Matko boska, przy tym drzewie nasz Chiellini wygląda jak Messi.
Pytanie, jak znalazłeś się na fanpage'u o takiej nazwie :whistle:
Podesłał mi to znajomy interista przy okazji dyskusji o potencjalnej wymianie na Caceresa, szybko zmieniłem temat ;)

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2016, 14:42

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Skupić się na Gundoganie, według mnie, on wcale nie musi być gorszy od Włocha.
Nic nie ujmując tureckiemu Niemcowi, ale to chyba żart i to kiepski.

Transfer Verrattiego jest możliwy tylko w jednym momencie. Wszyscy wiemy w jakim. I wierzę, że Marotta potrafiłby to dopiąć. Ile jeszcze Paul z nami zostanie pół roku, rok, dwa? Obaj mają jeszcze 10 lat gry na najwyższym poziomie.

Zablokowany