Mercato (Lato 2016)
- Wojtek
- Juventino
Strasznie chciałbym Włocha w Juve, ale na pewno nie kosztem Pogby i jeśli miałbym wybierać to wolałbym żeby Pogba został. Ja, jak i każdy fan Juve marzy by Pogba grał w Juve jak najdłużej a najlepiej do końca kariery, ale czy to możliwe?-10- pisze:W lecie idziemy po Verattiego... jeżeli Pogba odejdzie za gruby pieniądz. Marchisio przesunięty zostanie na pozycje francuza.
Di Marzio, Agresti.
Jedyną nadzieją chyba pozostaje, że nikogo nie będzie stać na niego :koszulka:
- Arbuzini
- Juventino
W przypadku De Sciglio jest to jakaś nowość. Miał udany okres, ale potem przez długi czas leciał na pozostawionym dobrym wrażeniu.jakku1 pisze:Romagnoli moim zdaniem dalej się kopie po czole, aczkolwiek jest lepiej, niz bylo. To jest pewne ;-). W meczu z Romą podobał mi się natomiast De Sciglio.Arbuzini pisze:Dziwnym trafem temat transferu Mandagory został zamknięty, kiedy ogłoszono pozyskanie Sensiego przez Sassuolo.Nie musi, tylko jestForzaItanimulli3vujcm pisze:Musieliśmy go naprawdę chcieć, więc musi być naprawdę dobry.. Przykłady Sturaro, czy Zazy pokazują, że mamy nosa do kupowania młodych Włochów. Duży rozwój Ruganiego to zapewne kwestia kilku najbliższych miesięcy. Romagnoli na początku w Milanie też kopał się po czole więc ja po młodziutkim stoperze cudów nie oczekuję.
Co do Sensiego, plotki głoszą, że Sassuolo zakontraktowalo gracza Ceseny w porozumieniu z nami.
Sprawa z Sensim i Sassuolo jest raczej oczywista. W przypadku Mandagory zdecydowaliśmy się na tak wysoką ofertę, bo pojawiła się konkurencja w postaci... PSG.
- Makiavel
- Juventino
@Wojtek Jestem fanem Juve i nie marzę o tym. Wręcz przeciwnie, marzę o tym, że ktoś go naprawdę kupi za górę złota, jaką stanowi kwota 100 mln euro lub większa. W ciągu 20 lat kibicowania Juve tylko Del Piero i Buffona nie sprzedałbym nawet za 100 mln. Pierwszego w sporej części przez wzgląd na umiejętności (przed kontuzją) a po kontuzji przez fakt, że stał się symbolem tego klubu i jego legendą. Buffona dlatego, że nie ma lepszego bramkarza od niego i on również stał się symbolem Juve. Dobrze wyszliśmy na sprzedaży Zidane'a, więc Pogbę też można sprzedać i dobrze na tym wyjść.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Yaro417
- Juventino
Najlepiej sprzedajmy teraz Pogbę za 100 mln, w lato Dybalę za 80 mln i A. Sandro za 40 mln, i róbmy "perspektywiczne" zakupy, by kolejny sezon znów był przejściowy, początek rozgrywek wyglądał podobnie jak w tym roku, a po rozkręceniu się nowych nabytków znów sprzedajmy "kręgosłup" i siłę napędową nowo ukształtowanej drużyny........i tak w koło Macieju.......w ten sposób, to my LM w życiu nie wygramy i będziemy się zadowalać tylko krajowymi rozgrywkami 
Ja chcę Juve, które kupuje dobrych ukształtowanych piłkarzy, czasem młodych perspektywicznych, ale tych którzy się sprawdzą i będą stanowić o sile zespołu to że jednak zostaną, a nie będziemy drużyną pokroju Borussii D., Atletico M., czy Monako.......jednym słowem chcę, by nasz zespół stawał się coraz groźniejszy i konkurencyjny, a nie co roku odbudowywał swoją potęgę sportową.
Makiavel nie rozumiem cię....usilnie bronisz Moraty, który gra w tym sezonie piach i nie stanowi motoru napędowego naszego teamu, a chciałbyś sprzedać gracza, który jest jednym z naszych najsilniejszych atutów w ostatnich latach
. No i chyba nie myślisz, że po sprzedaży Pogby za te 100 mln całość tej sumy wydamy np. na takiego Verattiego, bo PSG taniej go na pewno nie puści, o ile w ogóle chciałby siego pozbyć? Pewnie kupimy Berardiego, Vrsaljko, może Saponarę, czy Soriano.....ewentualnie Gundogana, choć to jest mniej pewna opcja.....a ci czterej piłkarze wymienieni w pierwszej kolejności nie będą stanowić gwarancji końcowego tryiumfu w LM w przyszłym roku.....może kiedyś, może, ale na pewno nie od razu.

Ja chcę Juve, które kupuje dobrych ukształtowanych piłkarzy, czasem młodych perspektywicznych, ale tych którzy się sprawdzą i będą stanowić o sile zespołu to że jednak zostaną, a nie będziemy drużyną pokroju Borussii D., Atletico M., czy Monako.......jednym słowem chcę, by nasz zespół stawał się coraz groźniejszy i konkurencyjny, a nie co roku odbudowywał swoją potęgę sportową.
Makiavel nie rozumiem cię....usilnie bronisz Moraty, który gra w tym sezonie piach i nie stanowi motoru napędowego naszego teamu, a chciałbyś sprzedać gracza, który jest jednym z naszych najsilniejszych atutów w ostatnich latach

- Cabrini_idol
- Juventino
56 (dzisiaj coś koło 75 mln) euro za Zidane'a to zupełnie inna suma niż 100 mln dzisiaj za Pogbę.
Dzisiaj za 100 mln kupisz 1,5 ( półtora) piłkarza klasy światowej. Kiedyś za 56 mogłeś kupić 3 piłkarzy klasy światowej. Inne czasy, inne ceny piłkarzy. Inne kontrakty.
Verratti koszt 60-70 mln, Aguero 50-60... i tak dalej. Dzisiaj 100 mln na koncie to nic. Tym bardziej w naszym przypadku, gdzie mamy już silny zespół i tylko piłkarze klasy światowej mogą podnieść poziom naszej pierwszej ,,11'' .
Dzisiaj za 100 mln kupisz 1,5 ( półtora) piłkarza klasy światowej. Kiedyś za 56 mogłeś kupić 3 piłkarzy klasy światowej. Inne czasy, inne ceny piłkarzy. Inne kontrakty.
Verratti koszt 60-70 mln, Aguero 50-60... i tak dalej. Dzisiaj 100 mln na koncie to nic. Tym bardziej w naszym przypadku, gdzie mamy już silny zespół i tylko piłkarze klasy światowej mogą podnieść poziom naszej pierwszej ,,11'' .

- Arbuzini
- Juventino
Uderzyć po Verrattiego, a pozyskać go to zupełnie dwie różne sprawy. On naprawdę nie ma źle w tym PSG, a sam klub jest na zbliżonym poziomie do Juventusu. Kolejna kwestia to przekonanie zarządu żeby w ogóle zgodzili się na transfer i wiele z tych wielkich milionów za Pogbę mogłoby nam już nie zostać.
Z drugiej strony nie histeryzujcie, Paul jest piłkarzem do zastąpienia i co do tego nie mam wątpliwości. Inna kwestia, że średnio podoba mi się budowanie środka pola od nowa. To, że raz się udało wcale nie oznacza, że uda się to zrobić tak dobrze po raz drugi. Szkoda też żeby cała sytuacja odbiła się na Mandagorze i Sensim. To zdolne chłopaki, szczególnie ten pierwszy, który w wieku 18 lat stał się liderem kadry Włoch U-21, a wiadomo jak makaroniarze lubią ściśle przestrzegać przedziałów wiekowych.
Z drugiej strony nie histeryzujcie, Paul jest piłkarzem do zastąpienia i co do tego nie mam wątpliwości. Inna kwestia, że średnio podoba mi się budowanie środka pola od nowa. To, że raz się udało wcale nie oznacza, że uda się to zrobić tak dobrze po raz drugi. Szkoda też żeby cała sytuacja odbiła się na Mandagorze i Sensim. To zdolne chłopaki, szczególnie ten pierwszy, który w wieku 18 lat stał się liderem kadry Włoch U-21, a wiadomo jak makaroniarze lubią ściśle przestrzegać przedziałów wiekowych.
- Yaro417
- Juventino
Arbuzini nie chodzi o histerię, tylko o sprawy czysto sportowe.....jak sprzedamy teraz Pogbę, to później zdecydowanie trudniej będzie nam zatrzymać inne filary drużyny (poza prawdziwymi Juventini), bo nie oszukujmy się - gracze typu Dybala, czy A. Sandro będą chcieli grać w drużynie walczącej o najwyższe cele w Europie, zaś my zapewne dostaniemy za nich kolejne oferty z typu tych "nie do odrzucenia". Tego się boję.
- CzeczenCZN
- Juventino
Oficjalnie: Vitale i Udoh wypożyczeni do Lanciano - pożyczka z prawem wykupu.
Uuu zaskoczyło mnie to, liczyłem że wiążemy z Vitale jakieś nadzieje, a widać że jest inaczej... W dodatku wychowanek, który bywał w kadrze Juventusu.
:
Yaro417 Proste że tak
Uuu zaskoczyło mnie to, liczyłem że wiążemy z Vitale jakieś nadzieje, a widać że jest inaczej... W dodatku wychowanek, który bywał w kadrze Juventusu.

Yaro417 Proste że tak

- sebatiaen
- Juventino
podobno Real zaproponował teraz 35 mln euro za Morate.
nasi nie mogą go sprzedać, Morata to Morata, zawali pare meczy a potem strzela dwa razy City.
to as na mecze z Bayernem.
Chyba że dadzą te 45 baniek, wtedy można to przemyśleć.
Calciomercato taki news podało.
tylko kogo można kupić do napadu kto nam pomoże w Lm?
nasi nie mogą go sprzedać, Morata to Morata, zawali pare meczy a potem strzela dwa razy City.
- Makiavel
- Juventino
@Yaro417 Bronię Moraty, który ma być sprzedany za 30 milionów. Jeśli byłaby mowa o 50 milionach - niech odchodzi nawet teraz.
To samo z Pogbą. Nie wiem skąd pomysł, że na jego zastępcę trzeba całych 100 milionów. Veratti nie jest tak napompowany medialnie jak Pogba, więc pewnie 65-70 milionów by starczyło. Inni wybitni środkowi pomocnicy (choć przyznaje, starsi) to kwoty rzędu 50-60 milionów. Za kwotę 100 milionów spokojnie kupilibyśmy piłkarza, który zastąpił by nam, na dzisiaj, Pogbę i wzmocnili jeszcze jedną pozycję.
To samo z Pogbą. Nie wiem skąd pomysł, że na jego zastępcę trzeba całych 100 milionów. Veratti nie jest tak napompowany medialnie jak Pogba, więc pewnie 65-70 milionów by starczyło. Inni wybitni środkowi pomocnicy (choć przyznaje, starsi) to kwoty rzędu 50-60 milionów. Za kwotę 100 milionów spokojnie kupilibyśmy piłkarza, który zastąpił by nam, na dzisiaj, Pogbę i wzmocnili jeszcze jedną pozycję.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- Robaku
- Juventino
Real ma bana chyba? Już od zimy czy od lata? Kurczę wiadomo, że Real teraz może sypnąć grubszym hajsem, jesli ban się utrzyma, ale co my zrobimy z takim hajsem? Przecież po Lukaku nie skoczymy.sebatiaen pisze:podobno Real zaproponował teraz 35 mln euro za Morate.
Podobno wystosowalismy oferte w wysokosci 22 mln za Silve, ale Monaco chce 30 baniek.
http://www.football-italia.net/78383/ju ... ardo-silva
- sebatiaen
- Juventino
nie wiem ile w tym prawdy ale niby Real ma prawo wykupu Morate juz teraz za 35 mln euro. tak podaje REal madryt.pl
Nie wiem skąd oni taki info mają, przeciez wyraznie zawsze było podawane ze 35 mln. w lecie .
Nie wiem skąd oni taki info mają, przeciez wyraznie zawsze było podawane ze 35 mln. w lecie .
- Robaku
- Juventino
Prawa raczej nei mają mogą probowac, z drugiej strony są w takiej poooopie, że w to okienko mogą szastać hajsem na potęgę, bo jeśli ban sie utrzyma rok, to nastepny otwarte okno dopiero wakacje 2017 - czyli czas pucharu konfederacji - nowe gwiazdy, nowe transfery.sebatiaen pisze:nie wiem ile w tym prawdy ale niby Real ma prawo wykupu Morate juz teraz za 35 mln euro. tak podaje REal madryt.pl
Jestem przekonany, ze obecnie Real może przelicytować każdego i czasem głupio zainwestować, wiec do dzieła

- CzeczenCZN
- Juventino
Właśnie w takich momentach, należy podejmować rozważne decyzje. Z jednej strony, chłopaczyna bez formy, z drugiej talent w którego zwątpiliście, wy!
W tym momencie, mamy atut że to my decydujemy, w pierwszej kolejności - ponieważ klauzula jeszcze nie obowiązuje. Coś mi mówi że wasza pochopność, w tym przypadku była by fatalnym wyborem. Gdyby to działało w drugą stronę - Perez by nam go odsprzedał, będąc na naszym miejscu! Właśnie takie trudne decyzje, bywają niesamowicie kluczowe.
Raz zaryzykowaliśmy z nim - klauzula. Coś czuje że zaryzykujemy znów - zatrzymamy.
Gdzieś mam te pieniądze którymi się jaracie, w przeciwieństwie do was, ja nie marzę o żadnych Cavanich, Lukakach czy Lacazettach.
Nawiasem mówiąc, zostawimy go! - O to jestem spokojny - i nie pożałujemy decyzji! :C
Aha i nie sprzedał bym Pogby za 100, ani Moraty za 50 - ani za żaden hajs. Nie traktuje ludzi jak przedmioty :cwaniak:

Raz zaryzykowaliśmy z nim - klauzula. Coś czuje że zaryzykujemy znów - zatrzymamy.
Gdzieś mam te pieniądze którymi się jaracie, w przeciwieństwie do was, ja nie marzę o żadnych Cavanich, Lukakach czy Lacazettach.
Nawiasem mówiąc, zostawimy go! - O to jestem spokojny - i nie pożałujemy decyzji! :C
Aha i nie sprzedał bym Pogby za 100, ani Moraty za 50 - ani za żaden hajs. Nie traktuje ludzi jak przedmioty :cwaniak:
- Arbuzini
- Juventino
Marotta już dobrze wie jak chronić się przed sprzedażą Pogby, a jeśli już do tego dojdzie na pewno nie rozdziobią nam zaraz całej drużyny tylko będzie to przemyślany krok. Przyjechała do nas Barcelona, chcieli go kupić, a wrócili do domu ze wspólnym zdjęciem z śmieszkującym Giuseppe. Pewien rozdział został zamknięty, klub stanął na nogi i jesteśmy równorzędnym partnerem nawet dla największych marek współczesnego futbolu.
Nikt raczej Pogby na siłę nie z Juventusu nie będzie wypychał, a każda oferta zostanie z nim skonsultowana. Weźmy jednak pod uwagę, że on sam może ulec pokusie bycia najdroższym piłkarzem w historii, co pociągnie ze sobą z pewnością kosmiczne korzyści ekonomiczne.
Kolejna sprawa to Verratti. Dziwi mnie Wasze przekonanie graniczące z pewnością, że odejście Francuza wiązałoby się z przyjściem Marco. Osobiście nie dawałbym więcej niż 50% szans na powodzeniego takiego ruchu, ale trzeba przyznać, że jakbyśmy na tym jeszcze słusznie zarobili to Marotta przebiłby geniusz Moggiego.
Niemniej finansowo taki ruch byłby i tak pewnie korzystniejszy dla Pogby niż Juventusu. Weźmy pod uwagę nasze potrzeby:
- regista lub b2b: o Verrattiego będzie bardzo trudno nawet w przypadku zgarnięcia dodatkowych 100+ mln E. Gundogan jest w naszym zasięgu finansowym, wydatek rzędu 40-45 mln E. Pamiętajmy też, że nie można zignorować potencjału Mandagory i Sensiego. Mam nadzieję, że z lekcji, którą dostaliśmy od PSG nie wyciągnęliśmy wniosku ograniczającego się tylko do tego, że czasem trzeba sypnąć groszem za młodzika z Serie B;
- trequartista/Berardi: nie wiem, czy w tym wypadku głównym ograniczeniem są fundusze, czy fakt, że kluby niechętnie pozbywają się zawodników prezentujących już wysoki poziom na tej pozycji. Nawet nie chcę sobie wyobrażać tej ściany hejtu jeśli po sprzedaży Pogby ściągnęlibyśmy Saponarę. Inna kwestia, że jeśli przyjdzie Berardi to temat trequartisty upadnie i może nie będzie nawet o czym gadać, bo 25 mln E załatwi sprawę;
- Cuadrado/Bernardeschi: myślę, że jeden z nich ostatecznie u nas wyląduje. Wolałbym Włocha i pieniądze raczej nie byłyby przeszkodą tym bardziej, że Marotta pewnie ogarnąłby temat w swoim stylu. Gorzej może być z wolą samego piłkarza, jak i Violą, która zapewne nie będzie zbyt wyrywna do negocjacji z nami;
- prawy obrońca: najmocniejszym kandydatem moim zdaniem na ten moment jest Vrsaljko. Więcej niż 15 mln E Sassuolo od nas nie powinno wziąć. Super by było zobaczyć u nas jeszcze Fabinho (jako b2b jest równie dobry), a Ryśka przesunąć na półprawego w 352 żeby nie mieć problemu z rezerwowym, ale to tak w ramach fantastyk i s-f;
- stoper?: Barzagli jest coraz starszy i łapie kontuzje, ale nie po to cały czas odrzucamy bardzo wysokie oferty za Ruganiego żeby w lecie kupić mu konkurenta za gruby szmal. Daniele jest szykowany żeby stać się podstawowym obrońcą. Zresztą Matip i N'Koulou wciąż nie przedłużyli swoich kontraktów...
Od strony finansowej nic nas raczej nie hamuje i mamy środki na zawodników, którzy znajdują się w orbicie naszych zainteresowań. O dziwo letnie mercato okazało się bardzo owocne, 7 na 9 transferów uznałbym za trafione i dlatego na przyszłą kampanie mamy spokój.
Nikt raczej Pogby na siłę nie z Juventusu nie będzie wypychał, a każda oferta zostanie z nim skonsultowana. Weźmy jednak pod uwagę, że on sam może ulec pokusie bycia najdroższym piłkarzem w historii, co pociągnie ze sobą z pewnością kosmiczne korzyści ekonomiczne.
Kolejna sprawa to Verratti. Dziwi mnie Wasze przekonanie graniczące z pewnością, że odejście Francuza wiązałoby się z przyjściem Marco. Osobiście nie dawałbym więcej niż 50% szans na powodzeniego takiego ruchu, ale trzeba przyznać, że jakbyśmy na tym jeszcze słusznie zarobili to Marotta przebiłby geniusz Moggiego.
Niemniej finansowo taki ruch byłby i tak pewnie korzystniejszy dla Pogby niż Juventusu. Weźmy pod uwagę nasze potrzeby:
- regista lub b2b: o Verrattiego będzie bardzo trudno nawet w przypadku zgarnięcia dodatkowych 100+ mln E. Gundogan jest w naszym zasięgu finansowym, wydatek rzędu 40-45 mln E. Pamiętajmy też, że nie można zignorować potencjału Mandagory i Sensiego. Mam nadzieję, że z lekcji, którą dostaliśmy od PSG nie wyciągnęliśmy wniosku ograniczającego się tylko do tego, że czasem trzeba sypnąć groszem za młodzika z Serie B;
- trequartista/Berardi: nie wiem, czy w tym wypadku głównym ograniczeniem są fundusze, czy fakt, że kluby niechętnie pozbywają się zawodników prezentujących już wysoki poziom na tej pozycji. Nawet nie chcę sobie wyobrażać tej ściany hejtu jeśli po sprzedaży Pogby ściągnęlibyśmy Saponarę. Inna kwestia, że jeśli przyjdzie Berardi to temat trequartisty upadnie i może nie będzie nawet o czym gadać, bo 25 mln E załatwi sprawę;
- Cuadrado/Bernardeschi: myślę, że jeden z nich ostatecznie u nas wyląduje. Wolałbym Włocha i pieniądze raczej nie byłyby przeszkodą tym bardziej, że Marotta pewnie ogarnąłby temat w swoim stylu. Gorzej może być z wolą samego piłkarza, jak i Violą, która zapewne nie będzie zbyt wyrywna do negocjacji z nami;
- prawy obrońca: najmocniejszym kandydatem moim zdaniem na ten moment jest Vrsaljko. Więcej niż 15 mln E Sassuolo od nas nie powinno wziąć. Super by było zobaczyć u nas jeszcze Fabinho (jako b2b jest równie dobry), a Ryśka przesunąć na półprawego w 352 żeby nie mieć problemu z rezerwowym, ale to tak w ramach fantastyk i s-f;
- stoper?: Barzagli jest coraz starszy i łapie kontuzje, ale nie po to cały czas odrzucamy bardzo wysokie oferty za Ruganiego żeby w lecie kupić mu konkurenta za gruby szmal. Daniele jest szykowany żeby stać się podstawowym obrońcą. Zresztą Matip i N'Koulou wciąż nie przedłużyli swoich kontraktów...

Od strony finansowej nic nas raczej nie hamuje i mamy środki na zawodników, którzy znajdują się w orbicie naszych zainteresowań. O dziwo letnie mercato okazało się bardzo owocne, 7 na 9 transferów uznałbym za trafione i dlatego na przyszłą kampanie mamy spokój.
Tak, bo lepiej marzyć o Marcello Trottcie z Serie B niż topach z innych, silnych lig.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Gdzieś mam te pieniądze którymi się jaracie, w przeciwieństwie do was, ja nie marzę o żadnych Cavanich, Lukakach czy Lacazettach