Mercato (Lato 2016)
- Adi666666
- Juventino
tylko że ja nie zarabiam pisząc tym się różnimy, inaczej mój szef by mnie zwolnił tak jak ja HernanesaDobrowianka pisze:Ty natomiast nie grzeszysz ortografią. Wczoraj świetny mecz Hernanesa, hulał aż miło było patrzeć.Adi666666 pisze:
Nie będę ukrywał , że na Hernanesa, to nie mogę już patrzeć, jak tylko ma piłkę to czekam na jego stratę, która jest pewna jak śmierć, kwestia tylko czy w co 2 czy 3 zagraniu, ba Kielon ma miej strat mimo że nie grzeszy technikom, do tego jest tak wolny jakby miał imadło w spodniach, szczerze jak on wchodzi na murawę to ciemno widzę przed oczyma i Juventus z początku sezonu.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Arbuzini
- Juventino
Wątpliwe żeby Real chciał dać za Moratę 30 mln E. Moim zdaniem nie jest tak, że nic w swojej grze nie poprawił. Widzę postęp w grze z piłką przy nodze, podawaniu i pressingu (jak mu się akurat nie wyłączy syndrom księżniczki). Tylko, że to jest kropla w morzu potrzeb, a rozwój tych umiejętności jakiś szałowy też nie jest. Jednak główny problem polega na tym, że chłop wygląda na przybitego swoją mizerną skutecznością, która aż razi na tle innych napastników. Na tym etapie nikt od niego raczej nie wymaga cudowania z piłką, tworzenia multum okazji, a zwyczajnie strzelania goli.
Sprzedać i tak go chyba nie możemy więc zapewne zostanie z nami na przyszły sezon. Byłoby miło z jego strony jakby się jednak ogarnął żeby był z niego większy pożytek. 30, czy 35 mln E za to już całkiem konkretna sumka i szkoda by mi go było jakby wolał wracać do Realu, ale nie jest to zawodnik na poziomie Ibry albo Suareza żebyśmy jakoś znacząco odczuli jego stratę.
Sprzedać i tak go chyba nie możemy więc zapewne zostanie z nami na przyszły sezon. Byłoby miło z jego strony jakby się jednak ogarnął żeby był z niego większy pożytek. 30, czy 35 mln E za to już całkiem konkretna sumka i szkoda by mi go było jakby wolał wracać do Realu, ale nie jest to zawodnik na poziomie Ibry albo Suareza żebyśmy jakoś znacząco odczuli jego stratę.
- pumex
- Juventino
O tym właśnie od kilku miesięcy piszę, tylko niestety tak się składa, że w przypadku moich opinii często dochodzi do nadinterpretacji i przeinaczeń ze strony innych userów.Arbuzini pisze:30, czy 35 mln E za to już całkiem konkretna sumka i szkoda by mi go było jakby wolał wracać do Realu, ale nie jest to zawodnik na poziomie Ibry albo Suareza żebyśmy jakoś znacząco odczuli jego stratę.

Jeżeli prawda byłoby, iż real juz nas poinformował o planowanym wykupie, to nie widzę powodu, dla którego Morata miałby dalej być wyżej w hierarchii niż Zaza. Ja długo w Alvaro wierzyłem, ale już te wiarę tracę. Nawet jeśli umiejętności jakieś ma, to chyba głowa nie nadąża. Za te 30mln można by np. tego embolo ściągnąć.pumex pisze:O tym właśnie od kilku miesięcy piszę, tylko niestety tak się składa, że w przypadku moich opinii często dochodzi do nadinterpretacji i przeinaczeń ze strony innych userów.Arbuzini pisze:30, czy 35 mln E za to już całkiem konkretna sumka i szkoda by mi go było jakby wolał wracać do Realu, ale nie jest to zawodnik na poziomie Ibry albo Suareza żebyśmy jakoś znacząco odczuli jego stratę.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Inna spraw,że Moraty wcale nie trzeba zastępować kolejną "9" bo mamy już dwóch graczy na szpicę, potrzebny raczej jakiś zmiennik dla Dybali i wcale nie musi to być jakiś topowy gracz zresztą taki swoją drogą na ławkę nie przyjdzie. Alvaro nie jest niezbędny, wręcz sprzedaż w chwili obecnej ma niewiele minusów.
- Dobrowianka
- Juventino
Nasz atak mógłby wyglądać:
Mandzukić / Zaza
Dybala / Lavezzi
Matri
Piątka napastników, każdy znałby swoje miejsce w hierarchii, Zaza ma czas żeby przebić Mandzu, Lavezzi ma ponad 30 lat i nie będzie płakał, że jest zmiennikiem Dybali, a Matri to wiadomo - chłop jak złoto, wejdzie jako piąty napastnik i jeszcze coś strzeli zawsze
Mandzukić / Zaza
Dybala / Lavezzi
Matri
Piątka napastników, każdy znałby swoje miejsce w hierarchii, Zaza ma czas żeby przebić Mandzu, Lavezzi ma ponad 30 lat i nie będzie płakał, że jest zmiennikiem Dybali, a Matri to wiadomo - chłop jak złoto, wejdzie jako piąty napastnik i jeszcze coś strzeli zawsze

MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ TO ... JUVE!
- CzeczenCZN
- Juventino
Uwierz mi że będzieDobrowianka pisze:Lavezzi ma ponad 30 lat i nie będzie płakał, że jest zmiennikiem Dybali

Przy całej sympatii do niego - jego czas u nas już minął. Poza tym szkoda by zabierał cenne minuty Zazie.Dobrowianka pisze:Matri to wiadomo - chłop jak złoto

BTW: I tak i tak Morata zostanie w Juventusie!

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Oczywiście, że tak. Wymieniłem wyżej umiejętności jakie posiada, więc nie będę się powtarzał. A to, że wykorzystuje je w 50% i że ma obecnie blokadę, to juz inna sprawa, która może doprowadzić do tego, że nikt go na koniec kariery tak nie nazwie.ozob pisze:Morata napastnik kompletny.
Nie zapomniałem, bo napisałem w końcu, że gość nie ma regularności i jeżeli zostanie sprzedany, to nie będę miał żalu. Jest tak jak napisał Zahor, facet od dłuższego czasu się nie rozwija. Inna sprawa, że ma duże umiejętności i wystarczyłoby załapać po prostu regularność, ale to też się na razie nie udaje.pablo1503 pisze:No tak, ma wszystko, ale zapomniałeś o jednym, dość znaczącym dla napastnika aspekcie, czyli strzelaniu bramek. To, co napisałeś jest w większym lub też mniejszym stopniu prawdą, ale esencją napastnika jest zdobywanie bramek. Może kiwać, jak Ronaldinho; podawać, jak Pirlo; biegać, jak Cuadrado, ale bez strzelania daleko nie zajdzie.
30 milionów trzeba brać z pocałowaniem ręki i wzmacniać inne pozycje, bo na szpicy są zawodnicy.
Teraz ty trafiłeś kulą w płot. Podania Hernanesa musiałyby docierać do celu, ale to kolega musiałby zawsze przestrzelać w dobrej sytuacji.pablo1503 pisze: Powiedziałbym, że nawet bardzo karkołomne.![]()
To tak, jakby powiedzieć, że to nie Hernanes źle podał, lecz przeciwnicy stali mu na drodze, odebrali piłkę i w konsekwencji strzelili gola.
Wiem, że to jest karkołomne, ale Alvaro ma ten instynkt napastnika, nader często znajduje się w sytuacji sam na sam z bramkarzem, przecież to jest talent, to trzeba umieć zrobić, zwieść obronę rywala - nie ma oczywiście instynktu killera, bo maścił takie setki już w Realu i maści je drugi sezon w Juve. W młodzieżówce strzelał dużo, więc jakaś nadzieja jest.
Są jednak większe szanse, że się w końcu przełamie, niż to, że ktoś nie potrafiący wyjść na pozycję się tego nauczy.
Reasumując, gość ma bardzo duże umiejętności których obecnie nie wykorzystuje co najmniej w połowie, więc jeżeli Real upadnie na głowę i rzuci w lato te 30 milionów ( a po gościach zatrudniających Beniteza można się spodziewać wszystkiego ) to należy je brać.
Jak zostanie, to trzeba liczyć, że po prostu odpali na dobre. Trzeba mu oczywiście w tym pomóc, od tego w końcu jest sztab ludzi w klubie. W takim jednak wypadku wypadałoby sprzedać Zazę, zwłaszcza, jeżeli te wszystkie plotki o klubach rzucających za niego sumy w przedziale 25-30 milionów okażą się prawdą ( bo za Llorente też rzekomo dawano dużo, a każdy wie jak się skończyło ). Po prostu szkoda marnować na ławce 30 milionów, które może być użyte do wzmocnienia innej pozycji.
- CzeczenCZN
- Juventino
Kolego, bez złośliwości, ale czy ty oglądasz w ogóle mecze Juventusu? Zwłaszcza ostatnie 20 ileś minut? Czy też sprawdzasz czujność? Ostatnie 20ileś minut to jest grana anty tiki-taka, na zasadzie - oby ten mecz się skończył, zagrywanie z wahadeł do obrońców i tak w kółko. Co z tego że rywal jest pod męczony, skoro my stwarzamy 1-2 sytuacje. Jak już coś próbujemy, to są takie strzały od niechcenia/na wiwat Pogby, Dybali czy kogoś innego.Marat87 o Zazie #1 pisze:Czasem łatwiej jest strzelić gola w 20 minut, gdy wychodzi się na podmęczonych obrońców rywala

Taki Zaza na ławce, jest tak samo ważny, jak taki Gundogan w podstawie. Nie rezygnuje się z tajnej broni, ciężko o taką tajną broń jak Zaza. Rozwija się, jest młody(!), nie marudzi że nie gra, ma poukładane w głowie - Reasumując nie zrezygnował bym z niego dla Berardiego, Wole go od Berardiego - lepszy on w kadrze niż Berardi - który to koniecznie chce grać w podstawie. Jak już pisałem gdzieś - wyobraź sobie mecz z takim Bayernem, brakuje nam bramki - ona o wszystkim decyduje - i co? Lepiej mieć takiego Zaze? Czy nie mieć? Wierz że potęgę drużyny mierzy się ławką rezerwowych.Marat87 o Zazie #2 pisze:Po prostu szkoda marnować na ławce 30 milionów, które może być użyte do wzmocnienia innej pozycji.

- Dobrowianka
- Juventino
Tak, tak mistrzu, już Zaza wyśmiał Twój argument pakując dwie bramki Torino w Pucharze Włoch, grając od 1 minuty.Marat87 pisze: PS: Co do Zazy, czasem łatwiej jest strzelić gola w 20 minut, gdy wychodzi się na podmęczonych obrońców rywala, niż szarpać przez cały mecz. Także nie zdziwię się, jak Zaza zatraci skuteczność po wywalczeniu pierwszego składu na 2-3 mecze, a Morata zacznie punktować z ławki.
MOJA JEDYNA MIŁOŚĆ TO ... JUVE!
- CzeczenCZN
- Juventino
Możliwe, że jeden nasz były napastnik, zrobi miejsce drugiemu byłemu. Bo szykuje się wielki, spektakularny powrót
Mianowicie: Immobile ma wrócić do Torino, zaś Quagliarella do Udinese...

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ty, z tego co pamietam, wykupiles go juz w pazdzierniku, ale tego posta nie bede szukal. Czy ja gdzies neguje wypozyczenie go do nas? Nie! To bardzo dobry ruch. Z pewnoscia, jak Marotta go wypozyczal, to mial w glowie, ze w nastepnym sezonie bedzie 4-3-3, a w nim Kolumbijczyk czuje sie jak ryba w wodzie. W praniu wyszlo, ze 3-5-2 lezy nam dobrze i raczej pod to ustawienie (i 4-3-1-2) bedziemy szukali wzmocnien. Czy Cuadrado ma gorszy okres, tego nie wiem i nie wspominam o tym. Ciagle natomiast twierdze, ze on na wahadle, to tylko na druzyny typu Hellas albo Carpi...ForzaItanimulli3vujcm pisze:Oj nie zgodzę się, trafiła się okazja to go wyciągnęli, ale doskonale wiedzieli co to za gracz. Zwłaszcza że już Conte go chciał za czasów bycia trenerem Juve. Również z tego powodu czekali tyle z graczami Non-UE. Cuadrado ma może i gorszy okres, ale skreślanie go zaraz po meczu, jest absurdem - przypominam, połowa sezonu przed nami! :cwaniak:Jacky pisze:Yyy, no wlasnie sprowadzenie Cuadrado w rzeczy samej jest ad hoc
Oj chlopie, chlopie... A ile lat temu on gral w Lazio? Z Chievo gral na trequ i... i co? Nie wygralismy z takimi łachami, a Brazol nawet nie mial asysty. Aktualnie Hernanes na trequ zostalby w piec sekund pozbawiony pilki przez defensywe Modeny. Na regiscie ma troche wiecej czasu na zainicjowanie jakiejs akcji, ale on kompletnie nie ma pomyslu ani na siebie, ani na gre (notoryczne podania do najblizszego wspolgraja). Jest wolny, spozniony z czego rodza sie glupie faule i kartki. Nie wiem na jakie potwierdzenie lub zakwestionowanie Ty jeszcze liczysz.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Jednak "wolałbym", jak już, aby on sam to potwierdził, a jeszcze chętniej by zakwestionowałJacky pisze:potwierdzone infoW meczu z Chievo, gdzie był zdaje się najlepszy na boisku, na jakiej pozycji grał? Ja go pamiętam z czasów Lazio na trequ i na pewno grał lepiej niż na regiście.
Tych dwoch zamieniam na Berardiego i gra muzyka.Dobrowianka pisze:Nasz atak mógłby wyglądać:
Mandzukić / Zaza
Dybala / Lavezzi
Matri
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- CzeczenCZN
- Juventino
:cwaniak: Aaa no właśnie, właśnie i zagrał w tym meczu dobrze, w przeciwieństwie do kolegów. Cała drużyna grała tragicznie i zwalanie na niego winy jest niepoważne. Chyba ze hejtujesz go dla zasady. Powiedz od razu że go nie lubisz i chcesz by sobie poszedł.Jacky pisze:Z Chievo gral na trequ i... i co?

Tak jak nie wygraliśmy z Udinese, z Romą, Frosinone, Napoli, Interem i Sassuolo...Nie miał nawet asysty? Panie jakie to wyniki musiały by padać, gdyby każdy pomocnik/napastnik musiał mieć przynajmniej jedną asystę. :co?:Jacky pisze:Nie wygralismy z takimi łachami, a Brazol nawet nie mial asysty
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, no ale OK. Ja zawsze jestem zwolennikiem jego wykupu, bo to jeden z moich ulubionych piłkarzy to raz, dwa że świetnie mieć takiego elastycznego zawodnika na ławce, trzy u Montelli grał praktycznie wszędzie (oprócz lewej obrony registy i bramkarza - zdaje się) cztery jestem przeciwnikiem posiadania samych zawodników pod dano ustawienie - w kadrze musi być pewna elastyczność, po piąte sezon trwa!Jacky pisze:Ty, z tego co pamietam, wykupiles go juz w pazdzierniku, ale tego posta nie bede szukal

...
Kolejny "Polak" w Serie A

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... -w-palermo
No ciekawe, ciekawe.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2016, 20:31 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 2 razy.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Być może byłoby go piekielnie ciężko wyrwać, być może nie. Valencia stała się bardzo dziwnym klubem i faktycznie niestety wygląda na to, że pan Lim nie ma ciśnienia na wyniki. Bo jak inaczej wyjaśnić to, co stało się z tym klubem od zeszłego, bardzo udanego w ich wykonaniu sezonu? Brak wzmocnień, złe i dziwne zmiany trenerskie, kadrowe, znajomości, panoszenie się Mendesa - im dłużej projekt Lima trwa, tym gorzej to wygląda. W tym bałaganie możnaby upatrywać jakichś szans na Gomesa, choć fakt, że ma chyba zapisaną jakąś gigantyczną klauzulę wykupu.AdiJuve pisze:Gomesa byłoby piekielnie ciężko wyrwać, Valencia buduje młody skład z tego co słyszałem to ich właściciel nie ma na razie ciśnienia na wyniki i to wszystko ma być rozliczane dopiero za 2-3 lata. Chyba są gracz musiałby bardzo naciskać na transfer, który zapewne byłby i tak bardzo kosztowny. Sam zawodnik ma duży potencjał, ale jak wiadomo nie każdy go wykorzystuje.
Co do samego zawodnika to wydaje się mieć w głowie poukładane i mieć wielką karierę przed sobą. Generalnie Nietoperze zawsze sprzyjały rozwojowi piłkarzy, ale to co dzieje się tam teraz Portugalczykowi, poza regularną grą, żadnych korzyści nie przyniesie. To mógłby Marotta wykorzystać. Widziałbym Gomesa obok Dybali i Pogby.

- rydwadydwa
- Juventino
Moim zdaniem Lim nie ma pojęcia o piłce, stąd takie wyniki. Gdy obejmował klub, mówiło się nawet, że jeśli w ciągu 3 lat VCF nie osiągnie czegoś ważnego w LM to rzuci ten biznes. Większość ważnych stanowisk jest obsadzona przez jego kolegów a transfery muszą być za zgodą Mendesa który z Valencii zrobił swoją prywatną stajnię. W tamtym roku pierwsze skrzypce grali Otamendi i Diego Alves, w tej chwili nie ma nikogo na ratunek. Wymiana Nuno na żółtodzioba Neville'a to kpina. Co do ich zawodników, bardzo fajną opcją dla nas byłby Dani Parejo - w trakcie sezonu nie do wyciągnięcia choćby ze względu na to, że jest kapitanem i nosicielem numeru 10 ale w lato można się koło niego zakręcićvitoo pisze:Być może byłoby go piekielnie ciężko wyrwać, być może nie. Valencia stała się bardzo dziwnym klubem i faktycznie niestety wygląda na to, że pan Lim nie ma ciśnienia na wyniki. Bo jak inaczej wyjaśnić to, co stało się z tym klubem od zeszłego, bardzo udanego w ich wykonaniu sezonu? Brak wzmocnień, złe i dziwne zmiany trenerskie, kadrowe, znajomości, panoszenie się Mendesa - im dłużej projekt Lima trwa, tym gorzej to wygląda. W tym bałaganie możnaby upatrywać jakichś szans na Gomesa, choć fakt, że ma chyba zapisaną jakąś gigantyczną klauzulę wykupu.AdiJuve pisze:Gomesa byłoby piekielnie ciężko wyrwać, Valencia buduje młody skład z tego co słyszałem to ich właściciel nie ma na razie ciśnienia na wyniki i to wszystko ma być rozliczane dopiero za 2-3 lata. Chyba są gracz musiałby bardzo naciskać na transfer, który zapewne byłby i tak bardzo kosztowny. Sam zawodnik ma duży potencjał, ale jak wiadomo nie każdy go wykorzystuje.