LaLiga
- Makiavel
- Juventino
Po pierwsze to nie skreślałbym Zizou. Po wtóre nie robił z Pepa jakiegoś wzorca, Simeone jest od niego znacznie lepszym trenerem. Po trzecie to różnica między Bayernem a Realem jest oczywista. Bayern ma w składzie dwóch piłkarzy, nie Niemców, z wybujałym ego: Robbena i Ribbery'ego. Niemieckie gwiazdy, typu Neuer, Muller, Lahm to też niemiecka mentalność wpajana zapewne od trampkarza. U reszty zbudowane jest przeświadczenie, że dostępują zaszczytu gry w wielkim klubie. SKAr7 ma rację, że w Realu problemem jest głowa, bo tam są prawie sami piłkarze z wybujałym ego. Ronaldo chce mieć w Realu pozycję taką, jak Messi w Barcelonie, ale Real i inne jego gwiazdy bardziej się szanują, więc takiej pozycji nie ma. Bale, jako najdroższy piłkarz świata nie chce być w cieniu Ronaldo, nie czuje się od niego gorszy. James został "napompowany" na mundialu, więc nie zamierza być potulnym trybikiem w wielkiej maszynie. I tak dalej, i tak dalej. Zidane musi więc wejść do szatni i przypomnieć im, że uja wygrali i są uj a nie megagwiazdami, tak długo, jak długo nie pokażą tego w każdym jednym meczu ligowym i pucharowym.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- MCL
- Juventino
Nie wiem ile w tym zasługi Zizu ale Real grał miodnie :jaw: Klepki, bawili się piłką, drużyna była zaangażowana w każdą fazę gry, nikt nie odstawał, nawet grali na Ronaldo, by się chłop odblokował. Nawet Bale nie był wkurzony że musiał zejść po strzeleniu hat tricka. Jeśli będą grać tak dalej to Barca w końcu zyska konkretnego konkurenta w Primera Division.
Widać ile są warte przedmeczowe wypowiedzi "ekspertów"
Zizu debiutuje najlepiej jak mógł.
Widać ile są warte przedmeczowe wypowiedzi "ekspertów"

http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wczorajszy mecz pokazał, że Beniteza zwolnili... piłkarze. W ciągu kilku dni niemożliwa jest taka transformacja. Ale to nie mój problem. Wierzę w Zizou i życzę mu jak najlepiej. Kalendarz mają teraz bardzo łatwy. Być może uda się skrócić dystans do Barcy i Atletico, tak aby wiosenne Gran Derby były jeszcze realnym meczem o coś.
Niech wraca Varane, bo ten Pepe nie daje jednak spokoju z tyłu. Generalnie w defensywie jeszcze sporo mankamentów.
Niech wraca Varane, bo ten Pepe nie daje jednak spokoju z tyłu. Generalnie w defensywie jeszcze sporo mankamentów.
- pablo1503
- Juventino
Dzisiaj podobno mają zostać ogłoszone kary dla Realu i Atletico za nieprzepisowe transfery młodzików - czyli to samo, za co Barca pokutowała.
Mówi się o banie na 2 okienka. :click:
Nie wiem, jak Real poradziłby sobie bez ewentualnych transferów. Perez jest chyba uzależniony od kupowania.
Podejrzewam, że się odwołają i pewnie będą jeszcze mogli skorzystać z letniego. Nawet nie chce myśleć, jak wówczas będą wyglądały te zakupy. Hurtowe zakupy na zapas. :lol:
Edit:
No i już oficjalnie. Jeżeli uda im się odwołać i będą mogli jeszcze zrealizować letnie okienko, to będzie się działo. Ciekawe, jak to wpłynie na sytuacje z Moratą. W tej chwili mają tylko jednego Benzeme. Szkoda, że mają klauzulę, bo można byłoby ich wówczas doić. Są pod ścianą.
Mówi się o banie na 2 okienka. :click:
Nie wiem, jak Real poradziłby sobie bez ewentualnych transferów. Perez jest chyba uzależniony od kupowania.

Edit:
No i już oficjalnie. Jeżeli uda im się odwołać i będą mogli jeszcze zrealizować letnie okienko, to będzie się działo. Ciekawe, jak to wpłynie na sytuacje z Moratą. W tej chwili mają tylko jednego Benzeme. Szkoda, że mają klauzulę, bo można byłoby ich wówczas doić. Są pod ścianą.

- joy
- Katalończyk
Nie pamiętam już dokładnie sytuacji z Barcą ale nam chyba później ogłosili tego bana (kwiecień?). Dlatego nawet jak Real złoży odwołanie to mogą to rozpatrzyć przed końcem czerwca, ergo Real dostanie bana już w to lato. Zresztą TAS ma doświadczenie z Barcą to może pójść szybciej
A co za tym idzie ten styczeń może być jeszcze bardzo ciekawy.

A co za tym idzie ten styczeń może być jeszcze bardzo ciekawy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jeśli Realu przystąpi do 1/8 LM w takim gazie jaki prezentuje obecnie, to życzę powodzenia Romie. Prawdopodobnie trzeba będzie się wypiąć i przyjąć jakiś nowy rekord straconych bramek 
Wiadomo, dopiero drugi mecz pod wodzą Zidane'a, ale terminarz im sprzyja w laniu ogórków La Liga i budowania formy. Dzisiaj zabicie meczu 4 golami w 18 minut :shock:

Wiadomo, dopiero drugi mecz pod wodzą Zidane'a, ale terminarz im sprzyja w laniu ogórków La Liga i budowania formy. Dzisiaj zabicie meczu 4 golami w 18 minut :shock:

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
- joy
- Katalończyk
Świeżutkie gratulacje prosto z Katalonii. Strzał Dybali bardzo ładny, szybka noga spod kolana, taki Rivaldo mi się trochę przypomniał. Będziecie mieli pociechę z tego chłopa bo ma pokrętło.
Ja oczywiście w weekendowym stanie euforii, po gównianej pierwszej połowie z Malagą, przez remis Atleti aż po stratę punktów Realu, której szczerze się nie spodziewałem. Takie kolejki decydują o mistrzostwie. Miło będzie zasnąć. Pozdrowienia dla wszystkich Juventino
Ja oczywiście w weekendowym stanie euforii, po gównianej pierwszej połowie z Malagą, przez remis Atleti aż po stratę punktów Realu, której szczerze się nie spodziewałem. Takie kolejki decydują o mistrzostwie. Miło będzie zasnąć. Pozdrowienia dla wszystkich Juventino

- jackop
- Juventino
A druga nie była gówniana?joy pisze:Ja oczywiście w weekendowym stanie euforii, po gównianej pierwszej połowie z Malagą

Zwycięska seria Zizu dużo krótsza, niż się spodziewałem. Zatrzymać się na Betisie z Joaquinem w składzie, wracają wspomnienia sprzed ładnych paru lat.

- jackop
- Juventino
Krystyna nadal w formie:
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/ADA221 ... CvRmHAwxoj :roll:
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/ADA221 ... CvRmHAwxoj :roll: