Mercato (Lato 2016)
- CzeczenCZN
- Juventino
No ale z tym też bywa różnie, może też nie odnaleźć się w danym zespole. No dobra, mniejsza z tym. Oczywiście, jakby Isco miał przyjść - jestem jak najbardziej za. Chodzi mi tylko o to, że nie jest on jedynym, tego typu piłkarzem na świecie. Jednak tutaj, większość poza nim świata nie widzi.jackop pisze:Dla mnie piłkarz dobry, to piłkarz dobry. Im lepszy, tym większa szansa, że się sprawdzi i da jakość potrzebną do tego, żeby wygrywać. Zdajesz się lekceważyć ważny czynnik jakim jest doświadczenie danego zawodnika.

Bez złośliwości, ale ciężko było w tym sezonie cokolwiek wygrać, skoro się póki co, żadne rozgrywki jeszcze nie skończyły. Aaaa wygraliśmy - Super Puchar w Chinachjackop pisze:Przypomnę, że w tym sezonie nie wygraliśmy jeszcze nic

Oj po co się unosić od razu? To był przykład - graczy bardziej uznanych, którzy by kosztowali niemało. Poza tym z tego co kojarzę, sam pisałeś coś kiedyś o Gonzalo z Neapolu, że by ci pasował...jackop pisze:Byłoby mi miło, gdybyś nie wypowiadał się za mnie kogo wolę.
Ale ja tego nie neguję, broń Boże! Myśle podobniejackop pisze:Ludzie jak Marotta (DSi wielkich klubów) są po to, by zbudować kadrę...

Nie chodziło, mi konkretnie o nich. Często jest tak, że z pozoru mniej głośne nazwisko, daje tyle samo co to spektakularne, a czasem i więcej. Więc wole by zmaiast 1 świetnego piłarza, kupić dwóch równie świetnych - np. 60 mln można było wydać powiedzmy na Aguero, Cavaniego - powiedzmy! A mamy Dybale i Alexa Sandro - których jakość ciągle rośnie i będzie rosła. Ja jestem za tym, by nie sprzedawać piłkarzy których już mamy, by kupić 2 innych - ale w drugą stronę - jak najbardziej na takjackop pisze:Nie wiem jak pod względem sportowym można stawiać w tym momencie znak równości między Isco a Saponarą/Soriano.

Ale to było wczoraj! Argument - "Bo jestem na nie"jackop pisze:Lepszych partnerów miał za czasów gry w Milanie, gdzie szału i kariery nie zrobił

- PlanetJuve
- Juventino
Angielskie kluby (West Ham i Southampton) zainteresowane Sturaro ale Juve nie zamierza go sprzedawać. Praktycznie zaklepany jest Mandragora i bardzo blisko również jest Sensi "nowy Veratti" z Ceseny. Mamy go na spółkę kupić z Sassuolo i tam ma prawdopodobie trafić młody Włoch. Na oku mamy też napastnika Avellino Trottę- 7 bramek i 5 asyst na zapleczu Serie b.
Styczeń minię nam widocznie na sprowadzeniu kilku młodych, określanych talentami Włochów
Nie licząc Lo Celso jeżeli ten transfer dojdzie do skutku.
Styczeń minię nam widocznie na sprowadzeniu kilku młodych, określanych talentami Włochów

- CzeczenCZN
- Juventino
Tak, według Sky Sports oferta z Besiktasu, którą żeśmy odrzucili. Kwoty nie podano.Robaku pisze:Oferta za Neto się jakaś pojawiło. Bodajże z Turcji.
Cóż panowie stajemy się potęgą. :hellyes: Nie sprzedajemy bo nie musimy. A te małolaty to dobra inwestycja, nawet jak u nas nigdy nie zagrają - to co nieco zawsze się zarobi. :C
- Robaku
- Juventino
Podobno Marcello Trotta, też ma iść podobnie jak Sensi czy Mandragora, czyli via Sassuolo, ale o młodgo Włocha walczy jeszcze Frosinone. Kurcze, chciałbym tego Trotte zobaczyć na Mapei Stadium. Facet dla mnie to namiastka Zazy, wiec czuje, że ogarnąłby współpracę z Domenico.
- rydwadydwa
- Juventino
Nie, jak widzę takie bzdury to nie mogę się powstrzymać od odpisania, ale masz rację - sądząc po tym jak się rzucasz, chyba mądrzej jest cię ignorować.Paveljuve2006 pisze: A moim zdaniem po prostu podchwyciłeś temat żeby kogoś zaczepić bo nie masz o czym pisać![]()
Jestem w stanie przyjąć do zrozumienia że nie wierzysz w jego transfer, ale na tym forum, w tym konkretnym temacie ludzie dyskutują na temat piłkarzy o podobnej reputacji np. Isco, więc dlaczego nie Goetze z którym nas łączono przez całe letnie okienko? Zresztą nie ja zacząłem jego temat.Paweljuve2006 pisze: Niemiec nic mnie nie obchodzi i nie chce go w Juve o czym już napisałem. Nic mnie nie interesuja ststystyki niemca. TY! Mistrzu to może twój messi?? też go chce pół europy może sie sprawdzi! Po co te bezsensowne gadki o Niemcu skoro nigdy do Nas nie trafi..
Ilu rzeczy się można o sobie dowiedziećPaweljuve2006 pisze: denerwuja mnie wywody takich pseudo kibiców...

EDIT:
@jacky
Masz rację, po prostu widziałem filmik na yt od znanego kanału ScoutNation, gdzie sumowane są statystyki graczy z klubu i reprezentacji, w której Goetze strzelił 3 (w tym 2 Polsce). Ale może już to zostawmy, nie ma co drażnić statystykami ludzi o słabych nerwach jak kolega Paweł
- CzeczenCZN
- Juventino
Ej, My tu gadu gadu o Kadrze Juventusu, a tymczasem powoli powstaje inny potentat, no taki "Junior Dream Team". Wypożyczmy im jeszcze tego Di Massimo, Vadale i Romagnę (wychowanka) z Primki na pół roku, niech się ograją w Serie A - razem z tą trójką, Berardim itp. Będą mieli solidną pakę! Wtedy, to już na Serio będzie Juventus B lub 2 jako kto woli.Robaku pisze:Podobno Marcello Trotta, też ma iść podobnie jak Sensi czy Mandragora, czyli via Sassuolo, ale o młodego Włocha walczy jeszcze Frosinone. Kurcze, chciałbym tego Trotte zobaczyć na Mapei Stadium. Facet dla mnie to namiastka Zazy, wiec czuje, że ogarnąłby współpracę z Domenico.

Co jak co, ale my też powinniśmy, coś mieć na teraz, jakąś korzyść od nich - konkretnie Vrsaljko, to czego nam trzeba

Sassuolo na tych interesach z nami, może zbudować swoją potęgę w ciągu kilku lat, dodatkowo dzięki zawodnikom których będą mieli na "jakiś czas" - będą na bieżąco osiągać świetne wyniki. Więc ta lokata którą mają obecnie, jak i lepsza - niedługo nikogo nie będzie dziwić. To Sassuolo ma szanse szybciej, zbudować swoją pozycję, niż taki Milan stanąć na nogi. :cwaniak:
Sami stworzymy "Potwora Calcio" :C
Dobrze by było właśnie, wypożyczać do nich naszych wychowanków

Oczywiście jeżeli oni sami by ich widzieli w kadrze, ale powinniśmy o to się postarać!
:juve:
- evilboy
- Juventino
Karta Vadali nie jest naszą własnością, więc nie mamy prawa go nigdzie wypożyczać. Jeśli dobrze pamiętam, tak daliśmy się Boce "wydymać", że nie dostaliśmy w zamian za Teveza żadnego piłkarza ani żadnych pieniędzy, jedynie same wypożyczenia. Kiedy Vadala do nas przychodził, po paru filmikach na YouTubie i cenie odstępnego, jaką "wynegocjowaliśmy" z Argentyńczykami (jeżeli mnie pamięć nie myli to ~15 mln) wnioskowałem, że drzemie w nim jakiś potencjał na pierwszy skład, tymczasem nie robi szału nawet w Primaverze. Po sezonie zapewne razem z kolegami wróci do Argentyny.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Ej, My tu gadu gadu o Kadrze Juventusu, a tymczasem powoli powstaje inny potentat, no taki "Junior Dream Team". Wypożyczmy im jeszcze tego Di Massimo, Vadale i Romagnę (wychowanka) z Primki na pół roku, niech się ograją w Serie A - razem z tą trójką, Berardim itp. Będą mieli solidną pakę! Wtedy, to już na Serio będzie Juventus B lub 2 jako kto woli.![]()
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- CzeczenCZN
- Juventino
No sprzedać nie! Ale wypożyczyć i to do klubu Serie A, żeby się ograł też nie wolno?evilboy pisze:Karta Vadali nie jest naszą własnością, więc nie mamy prawa go nigdzie wypożyczać.
Jakimi kolegami? Chyba że wziął ze sobą ziomków z podwórkaevilboy pisze:Po sezonie zapewne razem z kolegami wróci do Argentyny.

- Szilgu
- Juventino
Mistrz strategii. Wypożyczamy piłkarza, żeby go oddać na wypożyczenie? Czyli tracimy jakikolwiek związek pomiędzy piłkarzem a Juventusem. Genialne rozwiązanie :dance2: Dzięki nam chłopak będzie wypożyczony z Boca do Sassuolo. A Juventusowi pozostanie satysfakcja z rozwoju młodego piłkarzaForzaItanimulli3vujcm pisze:No sprzedać nie! Ale wypożyczyć i to do klubu Serie A, żeby się ograł też nie wolno?evilboy pisze:Karta Vadali nie jest naszą własnością, więc nie mamy prawa go nigdzie wypożyczać.

- CzeczenCZN
- Juventino
No dobra, ale mamy opcje wykupu - dobrze by było gdyby miał szanse się zaprezentować, rozwinąć. W Primaverze mu nie idzie, ale może nie warto go skreślać? OK można powiedzieć - "Nie poradził sobie w Primce, to w Serie A sobie ma poradzić ? " - różnie bywa w życiu piłkarza. Dobrze by było coś wykombinować, spróbować, skoro i tak i tak na chwilę obecną to niewypał.Szikit pisze:Mistrz strategii. Wypożyczamy piłkarza, żeby go oddać na wypożyczenie?
- Kucharius1
- Juventino
Mylisz się. Juventus zapewnił sobie kilkuletnią opcję wykupu w jego przypadku, więc teoretycznie nic nie przeszkadza by przenieść jego wypożyczenie do innego klubu (potrzebna by była zgoda Boca Juniors), a Juve nadal by miało opcje wykupu. Podobnie Roma chciała zrobić z Bojanem ( nie pamiętam jak to rozwiązano ostatecznie).Szikit pisze:Mistrz strategii. Wypożyczamy piłkarza, żeby go oddać na wypożyczenie? Czyli tracimy jakikolwiek związek pomiędzy piłkarzem a Juventusem. Genialne rozwiązanie :dance2: Dzięki nam chłopak będzie wypożyczony z Boca do Sassuolo. A Juventusowi pozostanie satysfakcja z rozwoju młodego piłkarzaForzaItanimulli3vujcm pisze:No sprzedać nie! Ale wypożyczyć i to do klubu Serie A, żeby się ograł też nie wolno?evilboy pisze:Karta Vadali nie jest naszą własnością, więc nie mamy prawa go nigdzie wypożyczać.
Vadala nie strzela i nie wygląda by miał jakąkolwiek komunikacje z resztą zespołu, ale indywidualnie wygląda naprawdę dobrze. Sezon w jakiejś Pescarze dobrze by mu zrobił.
- Piotrekmmz
- Juventino
Żeby rozwiać wasze wątpliwości wstawiam:
Tymczasowe pozyskanie, do 30 czerwca 2017 roku, Guido Nahuel Vadali przez Juventus za kwotę 3.5 miliona euro płatną w całości do 31 grudnia 2016 roku. Kontrakt przewiduje, że Juventus do 20 kwietnia 2017 roku ma opcję wykupu zawodnika za kwotę 9.4 milionów euro.
- Pozyskanie przez Juventus od sezonu 2017/18 opcji zakupu zawodników Rodrigo Bentancur Colmana, Franco Sebastián Cristaldo i Adrián Andrés Cubasa. Za każdą opcję klub zapłaci 1 milion euro do 31 grudnia 2016 roku. Juventus jest zobligowany, by aktywować dostępną opcję do 20 kwietnia 2017 roku przy następujących kwotach: 9.4 miliony euro za Rodrigo Bentancur Colmana, 8.2 miliony euro za Franco Sebastian Cristaldo i 6.9 milionów euro za Adrian Andres Cubasa".
- evilboy
- Juventino
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... er-detailsSzikit pisze:Mistrz strategii. Wypożyczamy piłkarza, żeby go oddać na wypożyczenie? Czyli tracimy jakikolwiek związek pomiędzy piłkarzem a Juventusem. Genialne rozwiązanie :dance2: Dzięki nam chłopak będzie wypożyczony z Boca do Sassuolo. A Juventusowi pozostanie satysfakcja z rozwoju młodego piłkarzaForzaItanimulli3vujcm pisze:No sprzedać nie! Ale wypożyczyć i to do klubu Serie A, żeby się ograł też nie wolno?evilboy pisze:Karta Vadali nie jest naszą własnością, więc nie mamy prawa go nigdzie wypożyczać.
Masz rację, wychodzi na to, że Vadala jednak przyjechał sam. Dodatkowo mamy opcję wypożyczenia na parę lat (przynajmniej tak by wynikało z klikuletniej opcji wykupu), więc może wypożyczenie za zgodą Boca gdzieśtam to nie byłby taki głupi pomysł... pod warunkiem, że dostawałby szansę w pierwszej drużynie. Nasza Primavera do najlepszych w lidze nie należy, talentów tam jak na lekarstwo, a mimo to Vadala nie może się przebić. Nie wydaje mi się więc, żeby jakiś klub Serie A dał mu szansę ogrania się.Juve can sign Vadala on a permanent basis for €9.4 million until April 20, 2017, while three other players could also move to Turin over the next few years.
The Bianconeri have paid a €3m to put options in place to purchase Rodrigo Bentancur Colman, Franco Sebastian Cristaldo and Adrian Andres Cubas from the 2017/18 season.
The clause states Colman's transfer fee is set at €9.4m, while Cristaldo can be bought for €8.2m and Cubas €6.9 million.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci Marotta ogarnie cyce i przestanie frejerzyc w taki sposob (jak to wyzej koledzy rozpisali).
Sprzedalbym tego Zaze za 28 do Marsylii. W sumie zaproponowalbym im, ze za 35 dostana Zaze+Isle i gratis De Ceglie.
Sprzedalbym tego Zaze za 28 do Marsylii. W sumie zaproponowalbym im, ze za 35 dostana Zaze+Isle i gratis De Ceglie.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"