Wszystko o AS Roma
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Roma uratowała nas przed Iturbe? Nigdy sie nie dowiemy jak spisał by sie Iturbe u nas, a więc to czyste gdybanie.
Co do Conte, to szczerze wątpię, że objął by jakikolwiek klub serieA.
Co do Conte, to szczerze wątpię, że objął by jakikolwiek klub serieA.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- annihilator1988
- Juventino
Nie mogę się nie śmiać. roma jest bardzo blisko Perottiego i Faraona
Ibarbo, Doumbia, Iturbe - tych roma próbuje wypchnąć, bo nie osiągnęli nawet średniego poziomu w lidze, tymczasem ma zamiar ściągnąć dwa kolejna cuda, w tym jeden podatny na kontuzje. Ibarbo, Iturbe, Doumbia, Falque, Salah, Czarny Krasić, Totti, Gervinhio + Perotti i Faraon
Także tego, Ibarbo na stoperze, Czarny Krasić na prawej obronie, Dżeko na obronie...Dżoga Bonita, formacja 10-0-0 i jazda 

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A już myślałem, że uratują ten wynik.
Tumult na trybunach Juventus Stadium na bieżąco przypominał mi, że mamy zmianę wyniku. :lol: Roma mnie w sumie nie interesuje, bo jest za nami, ale warto podkreślić, że Simone prawdopodobnie przyczynił się do zwolnienia Rudiego. 

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
W tym właśnie problem bo wolałbym aby Garcia skrzypek pozostał na stanowisku...przecież to idealny trener dla takiej Romy a niedawno jeszcze kibice Romy wciskali na niego szaty książęce... 

- zbysioJuve
- Juventino
No to chyba w końcu kibice Romy doczekali się zmiany trenera 
Oto najprawdopodobniej stary, nowy trener rzymian na lotnisku w Miami, gdzie udał się aby wspólnie z prezesem Romy Palottą i jednym z dyrektorów Baldissonim dopiąć ostatnie szczegóły umowy:

Wg rzymskiej gazety jeszcze dzisiaj ma być wszystko dopięte na ostatni guzik, by po powrocie w czwartek Spalletti poprowadził już popołudniowy trening rzymian.
No ciekawe czy ta zmiana może przełożyć się na wyniki rzymian? Bo naprawdę ta ich gra w ostatnim czasie była fatalna i jeśli rzeczywiście zawodnicy mogli grać przeciwko trenerowi, to po zmianie myślę, że i Roma może być jeszcze groźna w tym sezonie, wszak 7 pkt. straty na półmetku to tyle co i nic. A z tego co kojarzę to wcześniej ze Spalettim nie grali źle i mam nadzieję, że i oni jeszcze w tym sezonie się obudzą. No i oczywiście jako sympatyk piłki włoskiej życzyłbym im równej gry i jeśli byłoby to możliwe wyeliminowania królewskich w 1/8 CL

Oto najprawdopodobniej stary, nowy trener rzymian na lotnisku w Miami, gdzie udał się aby wspólnie z prezesem Romy Palottą i jednym z dyrektorów Baldissonim dopiąć ostatnie szczegóły umowy:

Wg rzymskiej gazety jeszcze dzisiaj ma być wszystko dopięte na ostatni guzik, by po powrocie w czwartek Spalletti poprowadził już popołudniowy trening rzymian.
No ciekawe czy ta zmiana może przełożyć się na wyniki rzymian? Bo naprawdę ta ich gra w ostatnim czasie była fatalna i jeśli rzeczywiście zawodnicy mogli grać przeciwko trenerowi, to po zmianie myślę, że i Roma może być jeszcze groźna w tym sezonie, wszak 7 pkt. straty na półmetku to tyle co i nic. A z tego co kojarzę to wcześniej ze Spalettim nie grali źle i mam nadzieję, że i oni jeszcze w tym sezonie się obudzą. No i oczywiście jako sympatyk piłki włoskiej życzyłbym im równej gry i jeśli byłoby to możliwe wyeliminowania królewskich w 1/8 CL

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Według mnie dobry ruch ze strony Romy. Mądrze to rozegrali ponieważ mają teraz typowy mecz na przełamanie z Hellasem, który zapewne da dobre wejście nowemu trenerowi. Jest to istotne morele w górę, każdy chce się pokazać itp. Coś jak miał Zidane. Wiadomo, że poza zasięgiem Romy jest czołówka trenerów dlatego Spaletti to chyba optymalny wybór. Zna środowisko, nie wspominając już o samej lidze włoskiej.
Podobno już zażyczył sobie 2 bocznych obrońców i 1 środkowego. Personalnie patrząc, z tej Romy da się dużo więcej wycisnąć.
Podobno już zażyczył sobie 2 bocznych obrońców i 1 środkowego. Personalnie patrząc, z tej Romy da się dużo więcej wycisnąć.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
myślałem, że to Pep GzbysioJuve pisze:No to chyba w końcu kibice Romy doczekali się zmiany trenera

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- gucio_juve
- Juventino
Nijak ma się porównanie obecnej formy Deportivo do Hellasu. Zupełnie inna klasa. To tak a propos Zizu.Dragon pisze:Według mnie dobry ruch ze strony Romy. Mądrze to rozegrali ponieważ mają teraz typowy mecz na przełamanie z Hellasem, który zapewne da dobre wejście nowemu trenerowi. Jest to istotne morele w górę, każdy chce się pokazać itp. Coś jak miał Zidane.
Spalletti jak już pisałem, pewnego poziomu nie przeskoczy, ale gorzej niż teraz - na pewno nie będzie. Na pewni poprawi kulejącą defensywę, jak na Włocha przystało. Nie zdziwię się, jak będą kolejne spotkania sukcesywnie wygrywać 1:0, jak największa włoska drużyna EVER, która zajmuje obecnie 3 miejsce w tabeli.
- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Łysy to bardzo dobry fachura. Świetne wyniki w Udine, które doprowadził do LM, później przejął Rome która pływała w jeszcze większym bagnie niż teraz i pod jego wodzą grali na prawde ładną piłke. Mistrzostwa raczej nie zdobędzie, ale do LM myśle że ma duże szanse Rzymian wprowadzić.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie wiem czy większym problemem Romy nie jest Sabatini.
Bo niektóre jego transfery są naprawdę dziwne, Roma nie ma prawego obrońcy, Maicon po 70 minutach ostatni nie tyle oddychał rękawami co wręcz umierał na boisku a oni kupują takiego Gersona,który rok nie może u nich grać a i ma dziwną rodzinkę. Wątpię czy coś się zmieni na "+", może efekt nowej miotły ale z takimi mercato to cienko widzę Romę, tym bardziej,że Juve,Napoli czy Inter ostatnimi czasy robią bardzo dobre ruchy na rynku i mają mocniejsze kadry niż Rzymianie.
Bo niektóre jego transfery są naprawdę dziwne, Roma nie ma prawego obrońcy, Maicon po 70 minutach ostatni nie tyle oddychał rękawami co wręcz umierał na boisku a oni kupują takiego Gersona,który rok nie może u nich grać a i ma dziwną rodzinkę. Wątpię czy coś się zmieni na "+", może efekt nowej miotły ale z takimi mercato to cienko widzę Romę, tym bardziej,że Juve,Napoli czy Inter ostatnimi czasy robią bardzo dobre ruchy na rynku i mają mocniejsze kadry niż Rzymianie.
- pumex
- Juventino
Zatem odejście Garcii stało się faktem - Roma oficjalnie zakomunikowała rozbrat z Francuzem. Nie powiem, rywalizacja z Romą pod jego wodzą była dość ciekawa - trochę kontrowersji, trochę zażartej walki, trochę szydery, trochę śmiechu. Dokładnie spełniły się przewidywania sceptyków, którzy analizując wcześniejszy przebieg kariery Garcii uważali, że nie jest on trenerem na długi okres.
Wraca Spall - nie jest to raczej dobra wiadomość dla czołówki Serie A, ale dla Romanistów jak najbardziej. Zna środowisko, nawet jeśli podczas jego nieobecności wiele się zmieniło. Zawsze deklarował więź emocjonalną z Romą. W czasach trudniejszych pod względem finansowym potrafił to jakoś poukładać, potrafił kilku średniaków wylansować na klasowych piłkarzy. Myślę, że to odpowiedni trener dla klubu takiego jak Roma. Trudno będzie mu po raz kolejny wyeliminować Real i szanse na to ciągle rzymianie mają niewielkie, ale i tak o wiele wyższe niż z Garcią na pokładzie. My w zbliżającym się meczu też będziemy mieć trudniej, każdy zawodnik teraz startuje u Giallorossich z czystą kartką, motywacji więc nie powinno zabraknąć.
Ciekawy jestem, czy na nowo w Romie zaistnieje system 4-2-3-1
Byłoby to ciekawe zważywszy, że to chyba obecnie najmniej popularna formacja na Półwyspie Apenińskim.
Wraca Spall - nie jest to raczej dobra wiadomość dla czołówki Serie A, ale dla Romanistów jak najbardziej. Zna środowisko, nawet jeśli podczas jego nieobecności wiele się zmieniło. Zawsze deklarował więź emocjonalną z Romą. W czasach trudniejszych pod względem finansowym potrafił to jakoś poukładać, potrafił kilku średniaków wylansować na klasowych piłkarzy. Myślę, że to odpowiedni trener dla klubu takiego jak Roma. Trudno będzie mu po raz kolejny wyeliminować Real i szanse na to ciągle rzymianie mają niewielkie, ale i tak o wiele wyższe niż z Garcią na pokładzie. My w zbliżającym się meczu też będziemy mieć trudniej, każdy zawodnik teraz startuje u Giallorossich z czystą kartką, motywacji więc nie powinno zabraknąć.
Ciekawy jestem, czy na nowo w Romie zaistnieje system 4-2-3-1