Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
goodman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:26

ForzaItanimulli3vujcm pisze:A tam gazety coś wymyślą, puszczą jakaś famę a wy łykacie to na serio :facepalm: Moim zdaniem, jeżeli nie uda się wyrwać tego Gundogana, lub innego gracza tej rangi, powinniśmy ściągnąć do pierwszej drużyny Mandragore, a nawet jego i Tello. Wyzwanie? Owszem! Jak najbardziej :D Ale w ten sposób można udowodnić swoją klasę, rywalizując z najlepszymi. Będą mieli wiele okazji by pograć - a może eksplodują? Niegłupim pomysłem było by wzięcie tego Di Massimo również - można by spróbować 433. 3 młodych zawodników , z ogromnym potencjałem, wole ich niż półśrodki za nie wiadomo ile, czy nawet większość transferów okazji. Co do Zazy - łapy precz od niego! Nawet i 40 mln - Zaza nie na sprzedaż! Taki zawodnik, pokazuje poziom naszej drużyny. W ogóle co do ataku uważam że nie ma co tam grzebać, chyba że ten Di Massimo właśnie, ale to bardziej skrzydłowy.
Wiesz jak człowiekowi humor poprawić :D

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:30

BSNT pisze:
Fellaini to świetny zawodnik, mózg rep. Belgii.
:lol:

Ale tej prawdziwej, czy tej w Twojej FIFIE?
alessandro1977 pisze: Chciałbym przypomnieć, że stosunkowo niedawno oczekiwany był tutaj tak bardzo Draxler, który miał pomóc nam wygrać LM...gdzie on teraz jest ? :D
Noo, tam gdzie Wy, w 1/8 finału LM? I do tego z prawie pewnym awansem, czego o Was powiedzieć nie można. :D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:41

ForzaItanimulli3vujcm pisze:A tam gazety coś wymyślą, puszczą jakaś famę a wy łykacie to na serio :facepalm: Moim zdaniem, jeżeli nie uda się wyrwać tego Gundogana, lub innego gracza tej rangi, powinniśmy ściągnąć do pierwszej drużyny Mandragore, a nawet jego i Tello. Wyzwanie? Owszem! Jak najbardziej :D Ale w ten sposób można udowodnić swoją klasę, rywalizując z najlepszymi. Będą mieli wiele okazji by pograć - a może eksplodują? Niegłupim pomysłem było by wzięcie tego Di Massimo również - można by spróbować 433. 3 młodych zawodników , z ogromnym potencjałem, wole ich niż półśrodki za nie wiadomo ile, czy nawet większość transferów okazji. Co do Zazy - łapy precz od niego! Nawet i 40 mln - Zaza nie na sprzedaż! Taki zawodnik, pokazuje poziom naszej drużyny. W ogóle co do ataku uważam że nie ma co tam grzebać, chyba że ten Di Massimo właśnie, ale to bardziej skrzydłowy.
Tak, zawojujemy ligę z nastolatkiem z Serie D, który piłkarzy jak do tej pory widział jedynie w telewizji. :head:

Zazę zatrzymać nawet za 40 milionów? Gdyby ktoś (szalony zapewne) zaoferował takie pieniądze, Marotta powinien powędrować do tego kogoś nagi z Zazą na taczkach. Za 39 milionów do Napoli trafił Higuain, ot taki przykład.

Widzę, że niektórym świąteczno-sylwestrowe chlanie odbija się do dzisiaj...

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:49

Vincitore pisze:Tak, zawojujemy ligę z nastolatkiem z Serie D, który piłkarzy jak do tej pory widział jedynie w telewizji. :head:
No ale czy ja powiedziałem że ma być u nas podstawowym graczem? Nie! Niech zostanie z pierwszą drużyną, trenuje z nią, kilka szans pewnie dostanie. Skoro nasi go wybrali, znakiem tego że umiejętności posiada. Zapewne rozgraniczasz grę w 1 składzie, a kilka meczy z ławki? :)
Vincitore pisze:Zazę zatrzymać nawet za 40 milionów? Gdyby ktoś (szalony zapewne) zaoferował takie pieniądze, Marotta powinien powędrować do tego kogoś nagi z Zazą na taczkach. Za 39 milionów do Napoli trafił Higuain, ot taki przykład.
To jest moje zdanie, z którym nie musisz się zgadzać. Uważam że chłopak ma fenomenalny potencjał i jak dla mnie jest nietykalny. To samo można było pisać parę lat temu o Pogbie, a teraz? 100 mln to mało. Nie twierdzę że Zaza musi być graczem tej rangi, ale będzie się świetnie rozwijał, i znacznie przewyższy swoją wartość. :)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:52

mzm pisze:Noo, tam gdzie Wy, w 1/8 finału LM? I do tego z prawie pewnym awansem, czego o Was powiedzieć nie można. :D
No i ? Tylko tyle masz do powiedzenia ? Myślisz, że Bayern ot tak sobie nas łyknie ? Myślę, że Juve spokojnie może powalczyć z Bayernem i zrobi to a ja jestem dobrej myśli...jeżeli to co mówi Max jeśli w ogóle ma jakikolwiek wpływ na politykę transferowa klubu ( w to akurat wątpię ) to dołączyć ma zawodnik, który ma znacząco podnieść jakość drużyny więc i tutaj jestem dobrej myśli...

Obrazek
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:57

Poprostu pisze:Fellaini w tym sezonie jest tragicznie beznadziejny zreszta w tamtym nie był dużo lepszy. Takich graczy to może sobie Roma ściągać albo Milan ale nie Juve które aspiruje do top8 Europy.

Poprawka, Juventus już jest w top8 klubów Europy, , my aspirujemy do bycia 4 do brydża w zestawie Barcelona, Bayern i Real.

Zimowe mercato uznam za udane jeżeli nie przyjdzie żaden "top" formatu Guarina czy Fellainiego.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 12:59

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Skoro nasi go wybrali, znakiem tego że umiejętności posiada.
Hmm nasi wybrali też Marco Mottę i Malakę. Wybrali też bardzo dużo młodzików, z których tylko nieliczni coś tam obecnie wojują na boiskach wyższych lig.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 13:19

Kamex22 pisze:Hmm nasi wybrali też Marco Mottę i Malakę. Wybrali też bardzo dużo młodzików, z których tylko nieliczni coś tam obecnie wojują na boiskach wyższych lig.
To co, to mamy kompletnie odpuścić młodych? Chyba nie, trzeba próbować, jak wszędzie są wtopy i topy i nie raz pewnie będą. No ale jeżeli wiele się nie ryzykuje, a można zyskać znacznie więcej, czemu nie? Po za tym, doświadczenie uczy też dyrektorów, oni też się uczą na błędach. Nowi bohaterowie stadionów, też muszą mieć swoje apogeum kiedyś. Nawiasem mówiąc, znacznie bardziej wole takiego Mandragore czy Tello, aniżeli Fellainiego (to i tak plota), Guarina czy innego Hernanesa. Oczywiście! Gdybym miał do wyboru włączyć do pierwszego składu takiego młodziaka, lub Gundogana wole oczywiście drugą opcję. No ale skoro nie da rady takiego gotowego "Topa", to lepiej młodziaka, z którego wiele może byc
Jacky pisze:To, co Ty proponujesz, to najszybsza droga do zlamania im kariery.
Albo się wykażesz, albo za pół roku - wypożyczenie, albo out! Według mnie ogrywanie ciągłe, jest bezsensowne, zobacz na inne kraje - ilu młodych tam się wybija ile tu. Tu nie chodzi o drużyne rezerw, chodzi o wykorzystanie szansy.
Kamex22 pisze:wypożyczać i ogrywać .
Wypożyczać to można łódkę na mazurach, a ogrywać to można panny w rozbieranego pokera. :D Według mnie Tello, Mondragora i Di Massimo - spokojnie dostali by trochę szans na pokazanie się, a już w ogóle sama możliwość gry dała by młodym ogromnego kopa. Młodzi mieli by wiele entuzjazmu. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem wypożyczania wiecznego. Jasne! Wszystkich nie zmieścisz w kadrze, ale tych kilku zawsze powinno być!
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2016, 14:08 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 4 razy.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 13:43

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Moim zdaniem, jeżeli nie uda się wyrwać tego Gundogana, lub innego gracza tej rangi, powinniśmy ściągnąć do pierwszej drużyny Mandragore, a nawet jego i Tello. Wyzwanie? Owszem! Jak najbardziej :D Ale w ten sposób można udowodnić swoją klasę, rywalizując z najlepszymi. Będą mieli wiele okazji by pograć
Nom, tak wiele, jak ma Rugani :confused: Juventus (poki nie bedzie druzyn rezerw), to nie jest dobre miejsce dla utalentowanych łebków (tak, tak Pogba blablabla...). To, co Ty proponujesz, to najszybsza droga do zlamania im kariery.
Zaze bym sprzedal, skoro proponuja sie nam pod 30baniek. Abstrahujac juz w ogole od tego, ze teraz mamy w napadzie trzy "9" i jednego Dybałę...
ForzaItanimulli3vujcm pisze:To samo można było pisać parę lat temu o Pogbie, a teraz? 100 mln to mało.
:roll:

W zime probowalbym wypozyczyc Moutinho. Lepszy, niz Banega, a i w LM moze nam pomoc.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 13:56

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Kamex22 pisze:Hmm nasi wybrali też Marco Mottę i Malakę. Wybrali też bardzo dużo młodzików, z których tylko nieliczni coś tam obecnie wojują na boiskach wyższych lig.
To co, to mamy kompletnie odpuścić młodych? Chyba nie, trzeba próbować, jak wszędzie są wtopy i topy i nie raz pewnie będą. No ale jeżeli wiele się nie ryzykuje, a można zyskać znacznie więcej, czemu nie? Po za tym, doświadczenie uczy też dyrektorów, oni też się uczą na błędach. Nowi bohaterowie stadionów, też muszą mieć swoje apogeum kiedyś. Nawiasem mówiąc, znacznie bardziej wole takiego Mandragore czy Tello, aniżeli Fellainiego (to i tak plota), Guarina czy innego Hernanesa. Oczywiście! Gdybym miał do wyboru włączyć do pierwszego składu takiego młodziaka, lub Gundogana wole oczywiście drugą opcję. No ale skoro nie da rady takiego gotowego "Topa", to lepiej młodziaka, z którego wiele może byc

Co innego kupować młodych i wypożyczać i ogrywać i może kilku wróci do nas albo przynajmniej sprzeda się ich z zyskiem (wtedy wychodzimy całościowo na '0'/in plus), a co innego włączać ich wszystkich do pierwszej drużyny....

Jestem za kupowaniem i próbowaniem młodych, ale na podobnej zasadzie jak teraz (marzeniem jest drużyna rezerw...), a nie na twoim hurra optymistycznym założeniu, że każdy wypatrzony młodzik będzie kolejnym Messim.

mzm

Dortmundczyk
Dortmundczyk

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 14:40

alessandro1977 pisze: Myślisz, że Bayern ot tak sobie nas łyknie ? Myślę, że Juve spokojnie może powalczyć z Bayernem i zrobi to a ja jestem dobrej myśli..
Myślę, że prędzej Bayern sobie was łyknie, niż Gent Wolfsburg.

BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 15:58

Fellaini to piłkarski geniusz, chłopak ma przed sobą wielką przyszłość, podobnie jak Darmian, który idzie chyba niestety do Bayernu, przez co stracimy najlepszego w tej chwili PO na świecie. Słabo widze nadchodzące mercato :roll:

Fedo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 15:59

mzm pisze:
alessandro1977 pisze: Myślisz, że Bayern ot tak sobie nas łyknie ? Myślę, że Juve spokojnie może powalczyć z Bayernem i zrobi to a ja jestem dobrej myśli..
Myślę, że prędzej Bayern sobie was łyknie, niż Gent Wolfsburg.
Strony Ci się pomyliły. To nie Wolpoland.
Swoją drogą, Marotty nie ma na meczu? Nedveda i Agnelli'ego pokazywali, może Giuseppe haruje nad jakimś wzmocnieniem :roll:
Edit: jednak na meczu jest Marotta :)

BSNT

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 17:01

Jak myślicie, będzie ktoś na tyle głupi, że wyłoży chociaż 10 mln na Morate po takim sezonie? To samo tyczy się Ruganiego, ogór jakich mało, że Allegri woli nawet wiecznie kontuzjowanego pijaka na wylocie, czyli Caceresa.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 06 stycznia 2016, 17:15

Chłopie, weź skończ pitolić...za Ruganiego cały czas dają bardzo dobre pieniądze ale Juve nie chce go puścić...nie wiem jakiej ogórkowej drużynie kibicujesz ale z pewnością nie Juve...pieprzysz bez sensu odkąd tutaj jesteś...czy Ty w ogóle słyszałeś jakie sumy Napoli i Arsenal oferowały za Ruganiego ? O Moratę się nie martw...on nie powiedział ostatniego słowa...

Obrazek
Zablokowany