Mercato (Lato 2016)
- ozob
- Juventino

Rzeczywiscie straszna filozofia z tym jak bedziemy grac. Jezeli Max zostanie to dalej bedzie 3-5-2, a jak kupimy trequartiste to 4-3-1-2 wejdzie na stale i zdecydowanie czesciej do repertuaru. Zreszta to drugie ustawinie jest ulubionym Maxa i zeby nim grac z powodzeniem brakuje tylko jednegi ogniwa. Priorytety sa wiec jasne i moze tym razem Marotta stanie na wysokosci zadania. :cwaniak:
La fidanzata d'Italia
-
Don Paolo
- Juventino

19.000 - liczba punktów uefowskich zdobytych przez włoskie kluby w sezonie 2014/2015. Najlepszy wynik w historii zaraz po wyczynach klubów hiszpańskich.mzm pisze:Raczysz żartować? Sam wielkim fanem BPL nie jestem, ale pisanie, że poziom Serie A jest wyższy brzmi po prostu śmiesznie.
Bezpośrednie mecze klubów włoskich i angielskich w pięciu ostatnich edycjach UEFA Champions League:
2015/2016
Manchester City 1:2 Juventus FC
Juventus FC 1:0 Manchester City
2014/2015
Manchester City 1:1 AS Roma
AS Roma 0:2 Manchester City
2013/2014
Arsenal FC 2:0 SSC Napoli
SSC Napoli 2:0 Arsenal FC
2012/2013
Chelsea FC 2:2 Juventus FC
Juventus FC 3:0 Chelsea FC
2011/2012
Arsenal FC 1:0 Udinese Calcio
Udinese Calcio 1:2 Arsenal FC
Manchester City 1:1 SSC Napoli
SSC Napoli 2:1 Manchester City
AC Milan 4:0 Arsenal FC
Arsenal FC 3:0 AC Milan
SSC Napoli 3:1 Chelsea FC
Chelsea FC 3:1 SSC Napoli (4:1 po dogrywce)
7 zwycięstw klubów Serie A (23 gole strzelone)
6 zwycięstw klubów Premier League (21 goli strzelonych)
3 remisy
Bezpośrednie mecze klubów włoskich i angielskich w pięciu ostatnich edycjach UEFA Europa League:
2015/2016
ACF Fiorentina :? Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur :? ACF Fiorentina
2014/2015
Tottenham Hotspur 1:1 ACF Fiorentina
ACF Fiorentina 2:0 Tottenham Hotspur
2013/2014
Swansea City 1:1 SSC Napoli
SSC Napoli 3:1 Swansea City
2012/2013
Liverpool FC 2:3 Udinese Calcio
Udinese Calcio 0:1 Liverpool FC
Tottenham Hotspur 0:0 SS Lazio
SS Lazio 0:0 Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur 3:0 FC Internazionale
FC Internazionale 4:1 Tottenham Hotspur
2011/2012
Żadne ze spotkań się nie odbyło
4 zwycięstwa klubów Serie A (14 bramek strzelonych)
2 zwycięstwa klubów Premier League (10 bramek strzelonych)
4 remisy
No to się wszyscy pośmialiśmy
@mzm - chcesz zobaczyć jak kluby zdołowanej, stłamszonej i sponiewieranej kryzysem włoskiej Serie A radzą sobie na tle klubów wszech potężnej Bundesligi przeżywającej swój renesans? Czy może oszczędzić Ci przykrych widoków? :czytaj: :afraid2:
-
BSNT
- Juventino

Liga angielska miażdży włoską pod każdym względem i pojedyncze mecze między Totenhamem i Lazio tego nie zmienią. Infrastruktura, marketing, ilośc gwiazd (samo City i Chelsea mają ich więcej niż w całej lidze włoskiej), poziom spotkań, ilość ludzi na trybunach i tak dalej, i tak dalej...
Chelsea, Man City, Man utd, Arsenal to kluby, które mimo swoich gorszych i lepszych okresów, są jednymi z najlepszych w Europie. A we Włoszech to kto oprócz nas i Milanu sprzed dekady? Inter, który miał sezon życia?
Chelsea, Man City, Man utd, Arsenal to kluby, które mimo swoich gorszych i lepszych okresów, są jednymi z najlepszych w Europie. A we Włoszech to kto oprócz nas i Milanu sprzed dekady? Inter, który miał sezon życia?
-
sebatiaen
- Juventino

-
Don Paolo
- Juventino

Pojedyncze mecze? Jakbyś nie zauważył to ja nie wypisałem pojedynczych meczów tylko co najmniej kilkanaście.BSNT pisze:Liga angielska miażdży włoską pod każdym względem i pojedyncze mecze między Totenhamem i Lazio tego nie zmienią. Infrastruktura, marketing, ilośc gwiazd (samo City i Chelsea mają ich więcej niż w całej lidze włoskiej), poziom spotkań, ilość ludzi na trybunach i tak dalej, i tak dalej...
Nie żyjmy przeszłością.
Infrastruktura nie gra. Jest tylko kolejnym źródłem dochodów, a te co pokazuje przykład klubów angielskich nijak nie przekładają się na sukcesy sportowe.
Ilość ludzi na trybunach i liczba lajków na facebooku również.
W chwili obecnej kluby angielskie mają problemy z PSV, Olympiakosem czy Dynamem Kijów.
Od kilku sezonów drużyny z Anglii nie mogą awansować do ćwierćfinałów Ligi Mistrzów.
W Europa League toczą zażarte wojny z klubami z Malty.
Ilość gwiazd? Czy aby na pewno mówimy o gwiazdach czy przepłaconych gwiazdorkach?
Poziom spotkań? Oglądasz w tym sezonie mecze w Premier League? xD
Arsenal i Manchester City jednymi z najlepszych klubów w Europie? Te kluby mają dobrze ponad 100 lat i... ledwie jeden (przegrany) finał LM razem wzięte.
- pumex
- Juventino

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=63584
Dużo ostatnio pisze się o Gundoganie, ale wg mnie zawodnikiem priorytetowym powinien być Isco, któremu nie jest obca gra zarówno w środku pola jak również tuż za plecami napastników - combo dla nas wręcz wymarzone. Kroos, z racji swoich obecnych zarobków, nie jest dla nas realnym celem, ale o Hiszpana powinniśmy walczyć do przysłowiowej ostatniej kropli krwi.
Dużo ostatnio pisze się o Gundoganie, ale wg mnie zawodnikiem priorytetowym powinien być Isco, któremu nie jest obca gra zarówno w środku pola jak również tuż za plecami napastników - combo dla nas wręcz wymarzone. Kroos, z racji swoich obecnych zarobków, nie jest dla nas realnym celem, ale o Hiszpana powinniśmy walczyć do przysłowiowej ostatniej kropli krwi.

- wojczech7
- Juventino

Pełna zgoda, tylko obawiam się, że jak się angielskie kluby włączą do tejże walki, może być ciężko. Nadzieja w tym, że taka Chelsea, czy ManUtd nie załapią się do LM i przez to ich pozycja będzie słabsza.pumex pisze:http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=63584
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- BlackJacky
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Czuje sie wywolany do tablicyArbuzini pisze:Nie wiem co się tak czepiacie Cuadrado.
Mozesz to jakos uzasadnic?Shadow Marshall pisze:Nie ma sensu kupować Berardiego po to by był partnerem dla Dybali/Mandzukicia/Moraty/Zazy.
No to na bogato, jak przystalo na Anglie :cwaniak:sebatiaen pisze:anglia jest bardzo bogatym krajem, nie ma sensu porównywac z włochami bo się zbłaznić można.
sam tam mieszkam.
sorry za pisownie, pisze z nowego tableta.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Wojtek
- Juventino

http://transfery.info/84204,zawodnik-ju ... y-z-anglii
Nie wiem czy to prawda czy nie, ale jeśli tak to widać, że angole mają hajsu jak lodu, nawet te małe kluby, 20mln za Sturaro, 27 za Zazę :o Obaj powinni zostać.
Co do tego mercato to był próbował już teraz opchnąć Hernanesa i kupić Gundogana
Nie wiem czy to prawda czy nie, ale jeśli tak to widać, że angole mają hajsu jak lodu, nawet te małe kluby, 20mln za Sturaro, 27 za Zazę :o Obaj powinni zostać.
Co do tego mercato to był próbował już teraz opchnąć Hernanesa i kupić Gundogana
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 69 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jezeli chca dac za Gundogana 30mln to powinni dolozyc i kupic Isco. Takiego kogos nam trzeba, kogos kto pociagnie gdy nie idzie. Facet moze grac jako treq, na lewym skrzydle, a i jako srodkowy by pewnie dal rade. Manu i Chelsea pilkarsko nie maja obecnie za duzo do zaoferowania, wiec jesli jest kasa to mamy szanse.
- PrzemasJuve
- Juventino

Włoskie mercato ruszy dopiero od 4 stycznia wyczytałem na twitterze, co do wyżej wymienionych panów owszem.Mehehehe pisze:No to zaczynamy:6. I jeszcze w ramach ciekawostki - mówi się, że Lavezzi, El Shaarawy i Immobile mają wrócić wkrótce do Włoch. Ciekaw jestem kto kogo weźmie![]()
To tyle z plot z TJ, mercato się zaczęło, zima będzie ciekawa.
Immobile - Napoli i mniejsi - Doria, Genoa (która przeważnie chce wszystkich)
Egipcjanin - tu już poważniejsze kluby, ponoć to jeden z Maxa ulubieńców, ważną rolę do odegrania tutaj ciągle ma Milan, no i Roma będzie w grze
Lavezzi - tutaj najbardziej trąci Interem, mowa częsta była również o Juve, ale z racji przypodobania do 3-5-2 raczej wątpliwa sprawa
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!