Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 02:48

Alexinhio-10 pisze:Rozmawiamy tutaj na temat srodkowego, ktory mialby byc partnerem dla Pogby i Markiza, a nie bierzemy pod uwage scenariusza w ktorym w przyszlym sezonie bedziemy sobie radzic bez Pogby. W takim wypadku do pomocy musi przyjsc kozak, ktory potrafi wypracowac sytuacje i samemu akcje wykonczyc.
Patrząc na to co Pan 100 mln prezentuje na boisku to wcale nie trzeba jakiegoś kozaka by był lepszy od niego.
Jakby faktycznie ktoś był w stanie dać te 100 mln za niego to zgodziłbym się bez zastanowienia. Równie dobrze te 100 mln wydałbym na samego Verrattiego (bo w sumie czemu nie) i mamy mózg drużyny na 10 lat i święty spokój. Pogba zaczyna irytować. Raz palnie taką bramę (jak np ta z Torino) by potem podjąć 10 zupełnie durnych decyzji, które bardziej szkodzą jak pomagają i weź tu oceń takiego zawodnika... :facepalm:
Rabiotem też bym nie pogardził. Niby 13 mln za niego chcą...cena spoko patrząc też na to, że za makaroniarza w Serie B wołają 15 mln.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 04:43

W przypadku sprzedaży Pogby mówimy o innym scenariuszu okienka i bardzo często to podkreślam. Osobiście mam nadzieję, że Francuz u nas zostanie, a w przyszłym sezonie konkurencja w środku pola będzie jak za najlepszych czasów MVPP.

Berardi to żaden wybawca, bo w Turynie nikt kogoś takiego nie wyczekuje, ale pisanie, że statystyki za nim nie przemawiają to chyba wybitny wyraz antypatii do zawodnika. Jak przyjdzie do Juventusu i nie nagnie się do charakterystycznego dla nas etosu pracy to przepadnie równie szybko, jak wypłynął w Sassuolo. Koniec pieśni.

Mandagora to tak naprawdę kolejny efekt naszych działań w kierunku polityki ItalJuve, która ostatnio ewoluowała i teraz skupia się na młodych piłkarzach.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 12:35

Arbuzini pisze:W przypadku sprzedaży Pogby mówimy o innym scenariuszu okienka i bardzo często to podkreślam. Osobiście mam nadzieję, że Francuz u nas zostanie, a w przyszłym sezonie konkurencja w środku pola będzie jak za najlepszych czasów MVPP
Jeśli Pogba miałby odejść, to w jego miejsce Gundo i ten chłopek z Leverkusen od rzutów wolnych. Niby są Khedira, Asamoah i Pereyra, ale ostatnio częściej przebywają w gabinetach lekarskich. Po sezonie jestem za wykupem Cuadrado, jako alternatywy dla Lichego i przedłużeniem kontraktu Evry oraz Andrei

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 16:51

Shadow Marshall pisze:
Alexinhio-10 pisze:Rozmawiamy tutaj na temat srodkowego, ktory mialby byc partnerem dla Pogby i Markiza, a nie bierzemy pod uwage scenariusza w ktorym w przyszlym sezonie bedziemy sobie radzic bez Pogby. W takim wypadku do pomocy musi przyjsc kozak, ktory potrafi wypracowac sytuacje i samemu akcje wykonczyc.
Patrząc na to co Pan 100 mln prezentuje na boisku to wcale nie trzeba jakiegoś kozaka by był lepszy od niego.
Jakby faktycznie ktoś był w stanie dać te 100 mln za niego to zgodziłbym się bez zastanowienia. Równie dobrze te 100 mln wydałbym na samego Verrattiego (bo w sumie czemu nie) i mamy mózg drużyny na 10 lat i święty spokój. Pogba zaczyna irytować. Raz palnie taką bramę (jak np ta z Torino) by potem podjąć 10 zupełnie durnych decyzji, które bardziej szkodzą jak pomagają i weź tu oceń takiego zawodnika... :facepalm:
Rabiotem też bym nie pogardził. Niby 13 mln za niego chcą...cena spoko patrząc też na to, że za makaroniarza w Serie B wołają 15 mln.
Na poczatku sezonu Pogba gral tragicznie, jak i cale Juve. Teraz zaczal robic roznice. Najlepszy moment na sprzedaz to bylo to lato, teraz juz nikt za niego nie da 100mln, a nie wierze ze Raiola poczeka kolejny rok. Jedyna szansa, ze Pogba na Euro pokaze klase.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2015, 22:56

Jeśli sprzedamy Pogbę po tym sezonie, to moim zdaniem strzelimy sobie w stopę.....Pogba to obecnie nasz jedyny piłkarz drugiej linii, który potrafi zrobić coś z niczego. Bez niego, Vidala i Pirlo nasza najlepiej obsadzona w poprzednich latach strefa boiska stanie się naszą bolączką. Nawet kupno Gundogana nie załata dziury w środku pola w przypadku sprzedaży Francuza, bo to przecież zupełnie inny typ piłkarza. Pomoc Marchisio-Gundogan-Khedira teoretycznie na papierze źle nie wygląda, jednak Marchisio udowodnił, że z jego formą różnie bywa, podobnie zresztą jak ze zdrowiem Khediry. Jednak pomoc w składzie Pogba-Gundogan-Khedira a w obwodzie Asa-Marchisio-Sturaro + do tego uniwersalny Pereyra wygląda o niebo lepiej. Do tego trzeba dodać jeszcze to, że nawet kupno zawodnika ze światowego topu nie gwarantuje jego świetnej dyspozycji z miejsca. ...wystarczy przypomnieć sobie początki Dybali/A. Sandro/Mandzukucia z tego sezonu - wniosek nasuwa się jeden - każdy gracz potrzebuje czasu do aklimatyzacji. Tymczasem Juve powinno się wzmacniać, a nie co roku przechodzić "sezon przejściowy". Zresztą wątpię by sprzedaż Pogby doprowadziła do kupna 2 klasowych graczy......Marotta zapewne powiedziałby, że mamy tak dobrą drugą linię, że nie potrzebujemy wzmocnień. Kupno Gundogana w lecie też nie jest pewne, bo wystarczy że do gry wejdzie Braca/Real i jest pozamiatane.

Jak dla mnie kupno rozgrywającego (tu marzy mi się Gundogan) rozwiązuje nasze problemy w środku, bo teoretycznie mamy po dwóch zawodników o podobnej charakterystyce na wysokim poziomie:
- rozgrywający Gundogan/Marchisio
- walczak b2b Khedira/Sturaro
- ofensywnie usposobiony b2b Pogba/Asa/Pereyra........a taki układ najlepiej się u nas sprawdzał. Pogba na dodatek nie jest podatny na kontuzje, zazwyczaj nie schodzi też poniżej pewnego pozionmu (oprócz początku tegorocznych rozgrywek), a niejednokrotnie jednym strzałem czy podaniem potrafi roztrzygnąć losy każdej rywalizacji. Jak mamy budować potęgę Juve, to musimy mieć takich zawodników, a nie ich sprzedawać. No chyba, że sam gracz będzie nalegał na transfer. To trochę zmienia posrać rzeczy. Jednak przygotujmy się, że jak teraz sprzedamy Pogbę, to za dwa lata pewnie odejdą Dybala i A. Sandro, bo znów pojawią się oferty nie do odrzucenia, a ci zawodnicy będą chcieli trafić do drużyny, która rok rocznie jest w gronie faworytów do zdobycia Cl, a nie co roku wyprzedaje swoich najlepszych zawodników. Przypomnijcie sobie ostatnią wypowiedź Vidala odnośnie jego transferu do Bayernu. Ja chcę silnego Juve, który potrafi wreszcie zatrzymać swoich najlepszych zawodników, oferując im pensję na poziomie 6-10 mln rocznie. A takich piłkarzy obecnie zbyt wielu nie mamy - Pogba, Dybala i A. Sandro. I to tyle. Innymi piłkarzami zagraniczni potentaci raczej zainteresowani aż tak bardzo nie będą. Wydaje mi się, że stać nas na tego typu rozwuązanie ;)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 00:00

annihilator1988 pisze:
Arbuzini pisze:W przypadku sprzedaży Pogby mówimy o innym scenariuszu okienka i bardzo często to podkreślam. Osobiście mam nadzieję, że Francuz u nas zostanie, a w przyszłym sezonie konkurencja w środku pola będzie jak za najlepszych czasów MVPP
Jeśli Pogba miałby odejść, to w jego miejsce Gundo i ten chłopek z Leverkusen od rzutów wolnych.
Czyli kto? :D

Sprzedaż Pogby powoduje, że musielibyśmy kupić dwóch, a nie jednego pomocnika do pierwszego składu, a to jest równoznaczne z budową drugiej linii od nowa. Wiem, że Marottcie raz to się już udało, ale mimo wszystko wolałbym zachować jakąś ciągłość. Pomoc złożona z Pogby, Marchisio i Gundogana to jest coś. Ilkay zapewne przejąłby od Claudio rolę registy, który wróciłby do gry jako b2b, ale nie jest to przesądzone - trener musiałby zdecydować w jakiej konfiguracji drużyna funkcjonuje najlepiej, Niemiec spokojnie może grać również bliżej prawej strony.

Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 08:48

Arbuzini pisze: Czyli kto? :D
Zapewne chodziło mu o Calhanoglu. On i Gundogan (o ile nie stękałby przez rok, że go plecki bolą) to byłaby miazga, moglibyśmy z powodzeniem wrócić do 4-2-1-2 jak i dalej wałkować 3-5-2.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 15:08

Mógłby ktoś przetłumaczyć wywiad z agentem Berardiego który jest na Tuttojuve? Są w nim jakieś konkrety czy tylko gadanie dla sztuki jak zwykle?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 15:32

Zależy co rozumieć przez konkrety. Agent mówi, że jest dużo opcji i w czerwcu razem z Berardim wybiorą najlepszą. Że wcale nie musi iść do Juve, a ostatnio kupieni Zaza i Rugani nie grają za dużo i to nie jest dobry znak. Słowem: trzeba będzie mu dobrze posmarować :P

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 15:45

Ouh_yeah pisze:Zależy co rozumieć przez konkrety. Agent mówi, że jest dużo opcji i w czerwcu razem z Berardim wybiorą najlepszą. Że wcale nie musi iść do Juve, a ostatnio kupieni Zaza i Rugani nie grają za dużo i to nie jest dobry znak. Słowem: trzeba będzie mu dobrze posmarować :P
Czyli nic ciekawego;) O boiskowym talencie Domenico ostatnio cisza oczywiście przez kratki więc agent się częściej wypowiada.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 16:25

Gdyby to ode mnie zależało, to zakręciłbym się obok pewnego Hiszpana, które mam na oku już od jakichś 4 lat. Mianowicie - Juan Mata.
Wszystko na to wskazuje, że na dniach Mou obejmie UTD, a nie od dziś wiadomo, że Juan nie jest/był ulubieńcem Portugalczyka. Pogonił go z Chelsea i raczej pogoni go z Manchesteru. Znając też pana Woodworda, to rzuci on zapewne jakieś 200 baniek na stół i Żose będzie mógł sobie ściągnąć na '10' kogo tylko będzie chciał. Mata, jak i cały zespół, rozgrywa kiepski sezon, co mogłoby być jakimś argumentem za obniżeniem ceny. Nie mówiąc już o tym, że z taką grą mogą się nawet nie zakwalifikować do LM, a to byłby już dość mocny argument przemawiający za jego odejściem. Może i jestem zbyt dużym optymistą, ale wydaje mi się, że kwota 25-30mln mogłaby być optymalna. Sam zawodnik w formie, to ścisła czołówka na swojej pozycji. Może nie jest tak efektowny, jak De Bruyne, czy efektywny, jak Ozil, ale to nadal fantastyczny piłkarz, który może stać w jednym szeregu z Silvą czy wyżej wymienionymi zawodnikami. Niewątpliwie będzie to jedno z gorętszych nazwisk w trakcie okienka i w pewnym sensie będzie on okazją, jakie lubi Marotta.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 17:50

Dla mnie Mata nie jest graczem,który pociągnie cały zespół.Do tego jest za drogi jak na piłkarza grającego tylko jedną nogą.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 18:03

Sorek21 pisze:Dla mnie Mata nie jest graczem,który pociągnie cały zespół.
Oj, nie zgodzę się. Oglądałem naprawdę dużo meczów Chelsea i Mata ma 'to coś'. Świetnie ułożona noga, bardzo dobry przegląd pola, bramki potrafi strzelać i umie posłać takie piły, których Oził nie powstydziłby się. Mając przed sobą Dybale, a za plecami Pogbe? Łoł. Aż się lekko napaliłem. :redface:
Sorek21 pisze:Do tego jest za drogi jak na piłkarza grającego tylko jedną nogą.
Nigdy nie rozumiałem tego argumentu. Wiadome, że operowanie dwoma nogami w znacznym stopniu ułatwia grę, ale nie jest to czynnik 'must have'. Ilu fantastycznych piłkarzy miało tylko jedną nogę, a mimo wszystko zapisali się w historii futbolu? Z miejsca, bez zastanawiania się można wymienić co najmniej kilku. Hernanes gra fantastycznie obiema nogami i co? Lepiej mieć jednodnożnego magika niż obunożnego średniaka. Zwłaszcza, że ta lewa noga może wiązać krawat. Przegląd pola, podanie, strzał itp... - to są ważne czynniki dla pomocnika. Gra głową czy słabszą nogą schodzi na drugi plan. Chociaż Makiavel próbował kiedyś przekonać, że Ronaldo jest lepszym piłkarzem od Messiego, bo gra obiema nogami i strzela głową. :prochno:

Obrazek
Paweł 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 18:21

Ja mam nadzieję , że Marotta zakręci się obok Fabregasa który ma być na wylocie z Chelsea

Forza Juve!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2015, 18:22

pablo1503 pisze:Oj, nie zgodzę się. Oglądałem naprawdę dużo meczów Chelsea i Mata ma 'to coś'.
Bardziej miarodajne, mimo wszystko, są oceny jego występów w Manchesterze United. Ile ich oglądałeś ? Matę z Chelsea znam tylko z kilku spotkań za to bardzo łatwo jest mi wystawić laurkę z okresu Czerwonych Diabłów. Już abstrahując, że jest ona negatywna, bo inna być nie może, to kompletnie nie rozumiem ewentualnej chęci sprowadzenia tego gracza, Isco, o którym się pisało latem, czy Fabregas, o którym pisze teraz włoska prasa, w sferze westchnień jak najbardziej, ale Mata :co?: Trochę się dziwie, no ale każdy mieć będzie swoich faworytów.

Na dzień dzisiejszy najbardziej naturalnym celem i jakże możliwym jest Gundogan.

Zablokowany