Mercato (Lato 2016)
- Cabrini_idol
- Juventino
Tak sobie myślę co do naszego zestawienia w środku pola i razi brak zmiennika dla Marchisio, który gra na pozycji registy czy tego centralnego ogniwa zespołu. Wypada nam Marchisio i nikt z obecnej kadry nie będzie potrafił go zastąpić na tyle aby nadawać tempo grze naszej drużyny, ani Pogba ani Khedira nie potrafią tego na tyle jak Claudio (oczywiście nie wspominając o Sturaro czy olaboga Padoinie
) . Dlatego uważam, że pomysł z Benegą nie jest wcale głupi, tym bardziej, że koszty związane z tą transakcja nie byłyby złe a i nasze stosunki z Sevilla, której za darmo oddaliśmy Llorente myślę, że są dobre/bardzo dobre.
Potrzebujemy dwóch rozgrywających bo sezon będzie bardzo ciężki i skondensowany przez to, że mamy Euro i liga dużo szybciej finiszuje, a Marchisio dopóki gra jest ok a jak nie gra to wiemy jak to się kończy, co przykładem był początek sezonu (oczywiście nie tylko przez to ale w dużej mierze przez absencje jedynego gościa który potrafi rozgrywać).

Potrzebujemy dwóch rozgrywających bo sezon będzie bardzo ciężki i skondensowany przez to, że mamy Euro i liga dużo szybciej finiszuje, a Marchisio dopóki gra jest ok a jak nie gra to wiemy jak to się kończy, co przykładem był początek sezonu (oczywiście nie tylko przez to ale w dużej mierze przez absencje jedynego gościa który potrafi rozgrywać).
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2015, 14:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Kamex22
- Juventino
Jeszcze co do Conte to mi osobiście już dawno przeszła złość w związku z jego odejściem. Jestem mu wdzięczny za 30 Scudetto bo wyciągnął z ówczesnego składu ponad 100%. Jednak uważam, że jego powrót nie jest dobrym pomysłem. Odchodząc dał do zrozumienia piłkarzom, że nie są na tyle dobrzy żeby święcić sukcesy w Europie. Ciekawe jak oni się zapatrują na ponowną współpracę z kimś kto w nich nie wierzył.
- Sorek21
- Juventino
Zbliża się styczeñ a wraz z nim kolejne ploty i odgrzewane kotlety na zimowe mercato. Tradycyjnie musi paść pewna pula nazwisk - Matri,Boriello,Pazzini,Cassano,Osvaldo,Diamanti.
Jeśli Zaza miałby odejść to tylko za nie mniej niż 18 mln.Żeby drużyna zyskała w ataku w jego miejsce musi przyjść 10 a nie 9 typu Matri.
Marzy mi się sytuacja jak z Dybalą i Sandro - konkretni gracze za konkretne pieniądze a Juve nie dziaduje tylko po prostu kupuje za sporą kasę.Nie można tak zrobić z Gundoganem? Argument pieniądza bije wszystko,nie ważne czy jest styczeń czy lipiec.
W miejsce Caceresa nie trzeba pozyskiwać nikogo,bo po co zastępować kogoś,kto w ogóle nie gra? No chyba że Juve stać na zbędnego gracza i muszą podmienić " łeb za łeb" żeby liczba graczy w kadrze się zgadzała.
W 3-5-2 mamy BBC i Ruganiego,który praktycznie nie gra więc po co mu jeszcze konkurent.Do tego na prawym stoperze może zagrać Stefan.
W razie gry 4 z tyłu na PO zagrają też Padoin i Barzagli.
Podsumując - w styczniu albo jakościowe transfery ( Gundogan) albo wcale nie kupować żeby tylko kupić ( nieszczęsny Hernanes)
Jeśli Zaza miałby odejść to tylko za nie mniej niż 18 mln.Żeby drużyna zyskała w ataku w jego miejsce musi przyjść 10 a nie 9 typu Matri.
Marzy mi się sytuacja jak z Dybalą i Sandro - konkretni gracze za konkretne pieniądze a Juve nie dziaduje tylko po prostu kupuje za sporą kasę.Nie można tak zrobić z Gundoganem? Argument pieniądza bije wszystko,nie ważne czy jest styczeń czy lipiec.
W miejsce Caceresa nie trzeba pozyskiwać nikogo,bo po co zastępować kogoś,kto w ogóle nie gra? No chyba że Juve stać na zbędnego gracza i muszą podmienić " łeb za łeb" żeby liczba graczy w kadrze się zgadzała.
W 3-5-2 mamy BBC i Ruganiego,który praktycznie nie gra więc po co mu jeszcze konkurent.Do tego na prawym stoperze może zagrać Stefan.
W razie gry 4 z tyłu na PO zagrają też Padoin i Barzagli.
Podsumując - w styczniu albo jakościowe transfery ( Gundogan) albo wcale nie kupować żeby tylko kupić ( nieszczęsny Hernanes)
- Zawidowianin
- Juventino
W sporej części to juz inni zawodnicy, wiec myślę, że nie byłoby problemu. No chyba, ze Gigi i spółka rzeczywiście usłyszeli od niego o kilka słów za dużo. Też obstawiam, że Antek jeszcze tu wróci.
onliforpipul
- PrzemasJuve
- Juventino
Do mnie jakoś Gundogan nie przemawia... to już Banega chyba jakoś byłby bardziej klawy..
ps Wesołych Świąt!
ps2 co do mercato Juve, z najnowszych doniesień, znowu myśli o Soriano..
ps3 życzenia od tego pana, jak widać strzelać potrafi, oby to się przeniosło na boisko

ps Wesołych Świąt!
ps2 co do mercato Juve, z najnowszych doniesień, znowu myśli o Soriano..
ps3 życzenia od tego pana, jak widać strzelać potrafi, oby to się przeniosło na boisko

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Gundo to absolutny Top w formie, troche niżej to dalej poziom którym w każdym klubie może graćwloski pisze:Z całym szacunkiem, ale Banega to poziom niżej niż Gundogana.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- wagner
- Juventino
Jeżeli wiadomość na głównej to prawda i Niemiec o tureckich korzeniach ma kosztować ok 30 mln euro, do tego jest życzeniem samego trenera, to Marotta powinien spakować tą mamone w walizkę i iść do Dortmundu na piechotę, choć by miał dojść tam w czerwcu.wloski pisze:Z całym szacunkiem, ale Banega to poziom niżej niż Gundogana.
Taką charakterystykę obecnie ma tylko Sturaro.Crunny pisze:w trójce Pogba-Marchisio-Gundogan brakuje mi takiego typowego Davidsa/Vidala, czyli gościa, który potrafi w efektowny sposób odebrać piłkę wślizgiem, a następnie coś z nią jeszcze zrobić
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2015, 14:46 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Gundogan to spoko pomysł, ALE:
- nie kupimy go w styczniu,
- w lato zostanie z rocznym kontraktem, więc Borussia zostanie zasypana ofertami i sam piłkarz musiałby chcieć bardzo właśnie do nas (już teraz Klopp chce go do Livepoolu),
- w trójce Pogba-Marchisio-Gundogan brakuje mi takiego typowego Davidsa/Vidala, czyli gościa, który potrafi w efektowny sposób odebrać piłkę wślizgiem, a następnie coś z nią jeszcze zrobić.
- w lato zostanie z rocznym kontraktem, więc Borussia zostanie zasypana ofertami i sam piłkarz musiałby chcieć bardzo właśnie do nas (już teraz Klopp chce go do Livepoolu),
- w trójce Pogba-Marchisio-Gundogan brakuje mi takiego typowego Davidsa/Vidala, czyli gościa, który potrafi w efektowny sposób odebrać piłkę wślizgiem, a następnie coś z nią jeszcze zrobić.
- jakku1
- Juventino
Według prasy, Gundogan jest naszym numerem jeden jeśli chodzi o wzmocnienia do środka pola. Jest też mowa o innych graczach, na różne pozycje:Crunny pisze:Gundogan to spoko pomysł, ALE:
http://www.calcio-on.pl/index.php/kacik ... rodka-pola
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Shadow Marshall
- Juventino
A ja będę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> hipsterski i undergroundowy w moich marzeniach odnośnie transferów i marzy mi się Griezmann - nawet kosztem Moraty.
- Cabrini_idol
- Juventino
Taki undergroundowy, że wymieniłeś piłkarza na tej samej półce cenowej co Aguero, Di Maria, Cavani czyli jakieś 50-60 mln. Griezmann jest nieosiągalny dla nas jeszcze, jak wszystko będzie szło dobrze to za 3-4 lata będzie nas stać na takie wydatki. Podobną drogę co nasza, która zaczęła się w 2011 roku przebył Bayern. Od 2002 do 2011 mozolnie budowali swoją siłę marketingową i sportową, cierpliwie przede wszystkim, bez długów, bez ,,szybkiego wyniku''. Teraz mają największe profity ze wszystkich drużyn piłkarskich na świecie, chodzi oczywiście o zysk ( nie mylić z obrotem).Shadow Marshall pisze:A ja będę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> hipsterski i undergroundowy w moich marzeniach odnośnie transferów i marzy mi się Griezmann - nawet kosztem Moraty.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Marchisio ze swojego najlepszego sezonu jest takim właśnie graczem. Chociaż przy takim środku pola podejrzewam, że będzie miał jeszcze więcej zadań defensywnych, więc na jego wejścia ninja w pole karne nie ma za bardzo co liczyć.Crunny pisze: - w trójce Pogba-Marchisio-Gundogan brakuje mi takiego typowego Davidsa/Vidala, czyli gościa, który potrafi w efektowny sposób odebrać piłkę wślizgiem, a następnie coś z nią jeszcze zrobić.

Profit = zysk, raczej nie można tego pomylić z obrotemCabrini_idol pisze:Teraz mają największe profity ze wszystkich drużyn piłkarskich na świecie, chodzi oczywiście o zysk ( nie mylić z obrotem).

A co do tematu, gundogan to marzenie, nie ma co się łudzić zima, a i latem będzie ciężko jeśli wogole będzie w naszym zasięgu.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Arbuzini
- Juventino
Chciałbym zobaczyć na forum reakcje, jakby Marotta w lecie zrobił okienko: Van der Wiel, Banega, Berardi
Ever to zawodnik o dużych możliwościach, ale ja kojarzę go głównie z tego, że karierę w Hiszpanii zaczął od pokazywania siusiaka na ichnim showupie, a na boisku nie spełniał oczekiwań na miarę prawie 20 mln E, które za niego zapłacono. Także mam mieszane uczucia wobec tego zawodnika, ale w Sevilli chyba się ogarnął. Czytałem wywiad z Krychowiakiem, który wyrażał się o nim bardzo pozytywnie. Sam Argentyńczyk zaczął być regularnie powoływany do kadry i wygrał Ligę Europejską więc nie dziwię się, że traktujemy jego kandydaturę poważnie.
Gundogan za 30, a nawet 40 mln E to chyba najlepsza opcja na jaką możemy liczyć. Marzeniem pozostaje Verratti, ale Niemiec to zawodnik, o którego możemy powalczyć i który powinien znajdować się w naszym zasięgu finansowym. Przemawiają za nim umiejętności czysto sportowe, wiek, jak i fakt, że zagra na każdej z pozycji w pomocy, które nas interesują, czyli jako regista, b2b i za napastnikami. Transfer Banegi oznaczałby powrót Marchisio do dawnej roli (poza 4312).

Ever to zawodnik o dużych możliwościach, ale ja kojarzę go głównie z tego, że karierę w Hiszpanii zaczął od pokazywania siusiaka na ichnim showupie, a na boisku nie spełniał oczekiwań na miarę prawie 20 mln E, które za niego zapłacono. Także mam mieszane uczucia wobec tego zawodnika, ale w Sevilli chyba się ogarnął. Czytałem wywiad z Krychowiakiem, który wyrażał się o nim bardzo pozytywnie. Sam Argentyńczyk zaczął być regularnie powoływany do kadry i wygrał Ligę Europejską więc nie dziwię się, że traktujemy jego kandydaturę poważnie.
Gundogan za 30, a nawet 40 mln E to chyba najlepsza opcja na jaką możemy liczyć. Marzeniem pozostaje Verratti, ale Niemiec to zawodnik, o którego możemy powalczyć i który powinien znajdować się w naszym zasięgu finansowym. Przemawiają za nim umiejętności czysto sportowe, wiek, jak i fakt, że zagra na każdej z pozycji w pomocy, które nas interesują, czyli jako regista, b2b i za napastnikami. Transfer Banegi oznaczałby powrót Marchisio do dawnej roli (poza 4312).