Sezon 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 23:32

Jeżeli Carpi cudem pokona Milan,

to któryś tych klubów Spezia/Carpi/Aless
wysątpi w Lidze Europejskiej - bo nadal zwyciezca tam trafia lub przegrany finału gdy drugi klub gra w LM - czy cos sie zmieniło?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 23:52

Wydaje mi się, że jeśli zwycięzca pucharu ma zapewnione miejsce w pucharach to w to miejsce wskakuje kolejna, czyli szósta drużyna z ligi, a nie przegrany z finału pucharu.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 08:51

Adrian27th pisze:Jeżeli Carpi cudem pokona Milan,

to któryś tych klubów Spezia/Carpi/Aless
wysątpi w Lidze Europejskiej - bo nadal zwyciezca tam trafia lub przegrany finału gdy drugi klub gra w LM - czy cos sie zmieniło?
Chyba nic się nie zmieniło tylko, że w tej lepszej połówce drabinki jest jeszcze Lazio, które w ogóle może nie zapewnić sobie udziału w rozgrywkach europejskich poprzez ligę w tym sezonie.

EDIT:
Jednak nastąpiła pomyłka z mojej strony, zresztą jak słusznie zauważył wyżej Lambi120 od tego sezonu finaliście krajowego pucharu nie przysługuje już miejsce w LE:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,833.html

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2015, 21:33

Po asyście Zielińskiego i bramce Maccarone Empoli wychodzi na prowadzenie w meczu z Empoli i goni... Rome w tabeli...uuu.

Edit: 2min pozniej juz remis :)

Boogey96

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2015, 21:38

Zieliński drugi mecz z rzędu ze świetną asystą, a dzisiaj do tego sam zaczął tą akcje, przeszedł trzech zawodników w tym jednemu dziurę założył. No i ostatnie podanie piękne. Ten chłopak na Euro powinien być pewniakiem w jedenastce.

Szkoda, że do przerwy remis, bo Empoli w tabeli coraz lepiej ale niestety ich środek obrony jest bardzo przeciętny. Do tego w obu akcjach, które ostatecznie dały bramki Destro był na spalonym. Przy drugiej nie winił bym mimo wszystko Skorupskiego, ciężko bronić gdy własny obrońca ci piłkę z rąk wybija. Ogólnie bardzo ładny mecz i oby w drugiej połowie nie zwolnili tempa.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 01:47

Boogey96 pisze:Zieliński drugi mecz z rzędu ze świetną asystą, a dzisiaj do tego sam zaczął tą akcje, przeszedł trzech zawodników w tym jednemu dziurę założył. No i ostatnie podanie piękne. Ten chłopak na Euro powinien być pewniakiem w jedenastce.

Szkoda, że do przerwy remis, bo Empoli w tabeli coraz lepiej ale niestety ich środek obrony jest bardzo przeciętny. Do tego w obu akcjach, które ostatecznie dały bramki Destro był na spalonym. Przy drugiej nie winił bym mimo wszystko Skorupskiego, ciężko bronić gdy własny obrońca ci piłkę z rąk wybija. Ogólnie bardzo ładny mecz i oby w drugiej połowie nie zwolnili tempa.
Maccarone też pokazal fajną cieszynkę ;-).

Ale nie da się ukryć, że Zieliński znów zagrał bardzo dobry mecz. On ma w sumie już 4 asysty w Serie A.

http://www.calcio-on.pl/index.php/aktua ... -maccarone

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
blizzarder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 13:52

Do Euro jeszcze się wiele może zmienić, ale życzyłbym Zielińskiemu żeby utrzymał formę. Z Lewandowskim, Milikiem, Zielińskim i Krychowiakiem w formie będziemy mieli fajnie obstawioną pomoc i atak.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 15:08

Już powinno być 1:0 dla Atalanty.
Okres przedświąteczny to naprawdę czas dziwnych wydarzeń boiskowych.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 15:32

Ciekawe kto zastąpi Rudiego w Romie bo zmiana wydaje się nieunikniona, chyba że dzisiaj Roma wygra to może jeszcze na chwilę przedłuży swoje szanse Garcia.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:14

Zgodnie wszyscy z trójki Napoli, Fiorentina , Roma golą swoich przeciwników. Ciężko będzie w tym roku o scudetto, ale na dzień dzisiejszy największe szanse na mistrzostwo ma Juventus, ze względu na formę zwyżkową oraz terminarz ostatnich 2 meczy rundy i rundy rewanżowej.

edit:

zapomniałem, że Napoli to frajerzy i już 1 : 1, pewnie Roma zrobi to sami i nie wygra z Genoą :prochno:

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:16

Już 1:1 Atalanta.
Nie wiem czy w Bergamo znów sprzedają mecze, ale karny dla Napoli śmierdzi na kilometr...

Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:20

Garreat pisze:Już 1:1 Atalanta.
Nie wiem czy w Bergamo znów sprzedają mecze, ale karny dla Napoli śmierdzi na kilometr...
Karny jak najbardziej słuszny. Akurat włączyłem 5min przed karnym.

Jak się gra w siatkówkę przy rzutach rożnych to nie ma co się dziwić. Akcja na 1:1 dla Atalanty :ok: :ok:

edit: Higuain z bani i 1:2 dla Napoli

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:23

Ech, niestety już 1-2 - a liczyłem na Top 3 przed świętami. Higuain znowu - jak ja go nie znoszę :angry: Chyba w tej kolejce nici z odrabiania strat. Co to by było gdyby to na 3-3 wpadło...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:24

Interesuja mnie tylko wyniki Napoli i interu. Ewentualne zwyciestwa Romy czy Fiorentiny nie zrobia na mnie zadnego wrazenia - pierwszych juz wyprzedzilismy, to samo zrobimy predzej czy pozniej z drugimi. Byloby nawet dobrze, gdyby rzymianie wygrali, bo oznaczaloby to przelozenie decyzji o rozbracie z Garcia. :smile:

I tak odrobilismy bardzo duzo w przeciagu tych 7 kolejek. Zalecam spokoj i cierpliwosc, bo przed nami cala runda rewanzowa, ta sie zreszta tez jeszcze nie skonczyla. Nie mozna miec wszystkiego od razu,

wongier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 16:30

Dokładnie trochę więcej spokoju. Jeszcze 2 miesiące temu każdy brałby to miejsce i tyle pkt w ciemno. Cała runda rewanżowa przed nami. Będzie dobrze.

Zablokowany