Coppa Italia 15/16 (1/8): JUVENTUS 4-0 Torino

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 22:19

Adrian27th pisze:Chyba naprawde te Maxowe treningi i 4 kg miesni cos daje bo teraz odpala on takie rakiety czasami ze az strach.
Do tego wkład Allegriego w poukładaniu wszystkiego w głowie Moracie też w tym meczu podziałał. 2 asysty to jak na naszego egoistę rewelacyjny wynik.

Rugani ? Jakby grał Barzagli zagrał by tak samo, różnicy nie widzę. W tym (takim) meczu oczywiście.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 22:32

Patrząc na pierwszą bramkę to wydaje mi się, że znowu mamy w kadrze Quagliarelle :) tyle, że młodszego.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 23:19

bajbek17 pisze:Nie rozumiem tego całego "ma papiery na piłkarza". Ilu takich było co miało papiery nawet na świetnego piłkarza i gdzie oni teraz są? Rzadko się zdarza, aby ktoś nagle przeskoczył ze swojego dotychczasowego poziomu.
Lewandowski, Cavani - zaczęli grać swoje w wieku 24 lat. Costa regularność złapał mając 25 na karku. Wcześniej wspomniany przeze mnie Suarez wymiatał w Holandii, ale przeniesienie tego poziomu gry do lepszej ligi zajęło mu 1,5 sezonu. No naprawdę, rzecz niespotykana :P
wagner pisze:Rugani ? Jakby grał Barzagli zagrał by tak samo, różnicy nie widzę. W tym (takim) meczu oczywiście.
W obronie raczej nie, ale w wyprowadzaniu piłki różnica była widoczna gołym okiem. Tylko, że jak poprzednicy napisali - nie ma w tym nic dziwnego.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 00:38

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Jacky pisze:Jesli Dybała
Piszesz bez Polskich, znaków, (niepoprawnie) ignorujesz je - ale w nazwisku Dybali, to Ł (ale, w tym przypadku niepoprawne) musisz zaznaczyć :D
Pan Miodek mowil, ze czy to podczas pisania czegos w internecie (pomijam oficjalne artykuly na portalach, ofkorz) czy to podczas pisania sms-ow polskie znaki nie sa konieczne i absolutnie nie jest to niepoprawne. Natomiast Ł u Dybały uwielbiam wstawiac :C
Swoja droga, jest tutaj tylu "magikow" od lamanej polszczyzny, a Ty czepiles sie akurat braku polskich liter w moich postach :whistle:
bajbek17 pisze:
lenor pisze:
Szkoda mi Alvaro, chłop ma papiery na piłkarza, ale no przede wszystkim liczy się wykończenie i każdy i tak patrzy na statystki strzeleckie :think:
Nie rozumiem tego całego "ma papiery na piłkarza". Ilu takich było co miało papiery nawet na świetnego piłkarza i gdzie oni teraz są? Rzadko się zdarza, aby ktoś nagle przeskoczył ze swojego dotychczasowego poziomu. Może pod okiem nowego trenera bądź w innym klubie, ale jak już wspomniałem nikłe na to szanse. Nie wspominając już, że mówimy o Moracie, który moim zdaniem jest mocno przereklamowany. Jest dobrym napastnikiem, ale to już maks co można o nim powiedzieć. Wczoraj dobrze podawał.
Kurde, zapomnialem ze Hiszpan ma juz 30lat i za chwile bedzie konczyl kariere...

Meczu z Carpi nie bede mogl obejrzec ::/: Wiem, ze juz to pare razy bylo podawane, ale daj ktos linka do strony, gdzie obejrze video/retransmisje z tego meczu w HD.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 07:06

Jacky pisze:Meczu z Carpi nie bede mogl obejrzec ::/: Wiem, ze juz to pare razy bylo podawane, ale daj ktos linka do strony, gdzie obejrze video/retransmisje z tego meczu w HD.
Nie jestem do końca pewny, ale być może będziesz mógł to obejrzeć pod poniższym linkiem, ale zaznaczam, że nie jestem do końca pewny:
http://livefootballvideo.com/fullmatch

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 09:26

Arbuzini pisze: Lewandowski, Cavani - zaczęli grać swoje w wieku 24 lat. Costa regularność złapał mając 25 na karku. Wcześniej wspomniany przeze mnie Suarez wymiatał w Holandii, ale przeniesienie tego poziomu gry do lepszej ligi zajęło mu 1,5 sezonu. No naprawdę, rzecz niespotykana :P
Zwróć uwagę, że piłkarze Ci odpalali dopiero w klubie z wyższej półki, gdzie Morata gra od początku kariery. Nie wierzysz chyba, że chodzi tu o barierę 25 lat tylko szkolenie piłkarzy w klubie. Topów piłkarskich od 20 lat czy nawet mniej kiedyś było sporo. Teraz natomiast jest to rzadki okaz. Podałeś paru piłkarzy za przykład, a ja Ci przypomnę takich jak Quaresma, Diego, Giovinco, Krkić czy nawet Balloteli. Morata od początku mógł się szkolić pod okiem najlepszych trenerów i może właśnie jego obecny poziom to już właśnie maks jego możliwości. Nie zapowiada się inaczej już od paru lat.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 09:36

Ta stronka jak najbardziej spoko. Tak z dwie-trzy godzinki po meczu powinien być już wrzucony. I olej te alerty o szkodliwym oprogramowaniu, bo to jakiś pic na wodę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 10:02

bajbek17 pisze:
Arbuzini pisze: Lewandowski, Cavani - zaczęli grać swoje w wieku 24 lat. Costa regularność złapał mając 25 na karku. Wcześniej wspomniany przeze mnie Suarez wymiatał w Holandii, ale przeniesienie tego poziomu gry do lepszej ligi zajęło mu 1,5 sezonu. No naprawdę, rzecz niespotykana :P
Zwróć uwagę, że piłkarze Ci odpalali dopiero w klubie z wyższej półki, gdzie Morata gra od początku kariery. Nie wierzysz chyba, że chodzi tu o barierę 25 lat tylko szkolenie piłkarzy w klubie. Topów piłkarskich od 20 lat czy nawet mniej kiedyś było sporo. Teraz natomiast jest to rzadki okaz. Podałeś paru piłkarzy za przykład, a ja Ci przypomnę takich jak Quaresma, Diego, Giovinco, Krkić czy nawet Balloteli. Morata od początku mógł się szkolić pod okiem najlepszych trenerów i może właśnie jego obecny poziom to już właśnie maks jego możliwości. Nie zapowiada się inaczej już od paru lat.
Po części masz rację, ale który z tych wymienionych przez Ciebie ,,talentów'' strzela/strzelało w LM systematycznie bramki najlepszym zespołom na świecie. Rok temu 15 bramek w sezonie. Nie jest równy w swojej dyspozycji, ale nie ma sensu też go skreślać.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 10:47

Taki Ibra, swego czasu w Juve też nie wiadomo ile goli nie strzelał, miał problemy ze skutecznością, jakoś później się ogarnął. Moracie brakuje główne zimnej krwi i pewności siebie, myślę że to może przyjść z czasem ( wiem że nie musi :prochno: ale nie ma co go skreślać jeszcze ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 10:54

@bajbek17 Morata ma 23 lata. Od ilu konkretnie lat się zapowiada, tak, jak mówisz? To jakaś kompletna bzdura. Najpierw chłopak był w Realu, gdzie do gry na jego pozycji byli Higuain (obecnie zdecydowanie najlepszy napastnik Serie A), Benzema (klasa światowa) i Ronaldo (najlepszy piłkarz na świecie). Miał wtedy 20-21 lat. Potem przeszedł do nas, gdzie musiał walczyć o skład z Llorente, który strzelił naście bramek w poprzednim sezonie i miał wyrobioną markę w europejskim futbolu. Posadził go na ławie i pociągnął wraz z Tevezem nas do finału LM. Jak czytam zdania typu:
Morata od początku mógł się szkolić pod okiem najlepszych trenerów
to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Trampkarza i juniora dobrzy trenerzy mogą nauczyć grać w piłkę. Facet po 20 potrzebuje gry, wyzwań i pracy własnej. To, że Alvaro w młodym wieku był w wielkich klubach to z jednej strony dowód, że ma ogromny potencjał i już bardzo duże umiejętności, ale z drugiej strony, dla niego, to konieczność sprawdzania się od razu w najcięższych warunkach. Cavani spokojnie rozwijał się w Palermo, ogrywając w lidze, budując swoją pozycję w zespole. Lewandowski najpierw nabierał wprawy w Lechu, potem w BVB (gdzie nie raz się z niego śmiano, jak komicznie pudłował). Morata nie miał takich praktyk. Zawsze pod ogromną presją i z emblematem wielkiego klubu na piersi. Teraz w dodatku, gdy za partnera ma Dybalę/Mandzukica a nie Teveza to on ma być siłą napędową ataku (wcześniej był "tym drugim" obok gwiazdy). Sezon jeszcze potrwa, wiele może się zmienić.

@wagner Egoista, który w zeszłym sezonie zaliczył 7 asyst, w tym ma już 5.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 11:45

Makiavel ciekawą tezę wysnuwasz mówiąc, że kupując młodego napastnika za ponad 20 mln nie jest on zapowiadającym się. Piłkarz będący nawet w szkółce Realu pracując tam i najpierw podglądając potem walcząc o skład z takimi napastnikami jak wspomniałeś nie jest świetną szkółką? Mourinho, Ancelotti i teraz jakby nie patrzeć Allegri to konkretni szkoleniowcy. Właśnie walka o skład to najlepsze co może być dla piłkarza. Właśnie widać było już w meczach towarzyskich jakie podejście ma Alvaro będąc podstawowym napastnikiem, a teraz widać jak działa na niego rywalizacja. Grając pod presją w gigantach powinien być przygotowany na radzenie sobie z presją, a szczególnie właśnie w wykańczaniu sytuacji z zimną krwią aby tę wspomnianą walkę o skład wygrać. To jest Juventus tu nie ma miejsca na trenowanie sobie strzałów na meczu, a nóż kiedyś wpadnie. Ja go absolutnie nie skreślam, ale mnie znów denerwują komentarze jaką on może być gwiazdą, bo mim zdaniem nie będzie. Nie ma papierów, statystyk i charakteru.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 13:01

zbysioJuve pisze:
Jacky pisze:Meczu z Carpi nie bede mogl obejrzec ::/: Wiem, ze juz to pare razy bylo podawane, ale daj ktos linka do strony, gdzie obejrze video/retransmisje z tego meczu w HD.
Nie jestem do końca pewny, ale być może będziesz mógł to obejrzeć pod poniższym linkiem, ale zaznaczam, że nie jestem do końca pewny:
http://livefootballvideo.com/fullmatch
Dzieki wielkie.
Ouh_yeah pisze:
Ta stronka jak najbardziej spoko. Tak z dwie-trzy godzinki po meczu powinien być już wrzucony. I olej te alerty o szkodliwym oprogramowaniu, bo to jakiś pic na wodę.
Ja bywam na takich stronkach :smile: ze zadne alerty mi nie straszne.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 13:46

bajbek17 Ja wiem, że doczekaliśmy takich czasów, że kompletny napastnik musi mieć 50 goli w sezonie. Messi w jego wieku brylował, CR7 tak samo. Ale podam Ci przykład naszego Roberta. Wirtuozem techniki jakimś szczególnym nie jest, pamiętam czasy, gdzie rzucało się miechęm, za te jego niewykorzystywane sytuacje, ile razy krzyczałem, że to drewno i nigdy kariry nie zrobi. Jak bardzo się myliłem. Mało który napastnik (zapowiadający się tak samo jak Morata teraz) może pochwalić się takim przeglądem pola, genialną asystą, czy jakimś magic tochuem. O ile sobie przypominam te wszystkie wieczne talenty nawet asystami grzeszyli. Trochę zimnej głowy, trochę treningu, trochę spokoju przede wszystkim a zapewniam Cię, że bedzie to napastnik, o którego nadal będą bić się najwięksi. Który z tych talentów sam sobie potrafił wypracować akcję? Nie pamiętam.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 14:52

lenor pisze:bajbek17 Ja wiem, że doczekaliśmy takich czasów, że kompletny napastnik musi mieć 50 goli w sezonie. Messi w jego wieku brylował, CR7 tak samo. Ale podam Ci przykład naszego Roberta. Wirtuozem techniki jakimś szczególnym nie jest, pamiętam czasy, gdzie rzucało się miechęm, za te jego niewykorzystywane sytuacje, ile razy krzyczałem, że to drewno i nigdy kariry nie zrobi. Jak bardzo się myliłem. Mało który napastnik (zapowiadający się tak samo jak Morata teraz) może pochwalić się takim przeglądem pola, genialną asystą, czy jakimś magic tochuem. O ile sobie przypominam te wszystkie wieczne talenty nawet asystami grzeszyli. Trochę zimnej głowy, trochę treningu, trochę spokoju przede wszystkim a zapewniam Cię, że bedzie to napastnik, o którego nadal będą bić się najwięksi. Który z tych talentów sam sobie potrafił wypracować akcję? Nie pamiętam.
Bo dziś swiat jest na tyle nienormalny że 23 latek to już stary wyjadacz,a nie młody talent.

Dziś jak w wieku 21 lat ktoś nie napieprza 30 bramek to jest słaby i po przekroczeniu 23 lat nadaje się do odstrzału.

Nasz Camoranesi wystrzelił w wieku 27 lat, Luca Toni chyba także.

Henry zapowiadał się okej, zmarnował się a jednak został Królem Londynu.

Morata nam zapewnił finał swoim instynktem strzeleckim, dziś notuje juz którąś z kolei asystę, a nadal ktoś tam marudzi.

Dobrze powyżej ktoś napisał że Lewy i inni, nawet Cavani rozwijali się bez presji w Pelermach i BVB, a ten Chłopak od 1 minut kariery grał w Realu z konkurencja z światowego topu.

Nawet Dybala który miał sezon w Palermo pierwszy sredni, drugi świetny po przejsciu do nas miał początek gorszy by wystrzelić, aczkolwiek jest on talentem na skale top 10 świata i może kiedyś kandydat do złotej piłki.

Mamy Pogbe,Ruganiego,Alexa Sandro,Dybale,Morate,Zaze a na zapleczu Berardiego. Nie wiem czy którakolwiek drużyna może się pochwalić takimi talentami.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2015, 16:05

Jeden transfer jest tak samo pewny zimą: Alessandro Matri wypożyczenie do końca sezonu. Nasi dobrze myślą, bo jeszcze nas wyrzuci za burtę z Coppa Italia, a tego przecież nie chcemy.

EDIT: proszę o przeniesienie posta do tematu o mercato, bo przez pomyłkę wpisałem go tu :redface:

Zablokowany