Liga Europy 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2015, 19:48

PrzemasJuve pisze:większość par z LE jest bardziej ciekawa niż niektóre z LM
Pary:
Porto - Borussia Dortmund
Szachtar - Schalke
Sporting Lizbona - Bayer Leverksuen

Wyglądają bardziej na LM niż:
Wolfsburg - Gent

Kto by pomyślał w lato, że Draxler z Wolfsburgiem zajdzie w LM pewnie dalej niż my?

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2015, 19:51

@Crunny Coś mnie ominęło? Już zaszedł dalej?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2015, 19:53

Makiavel pisze:@Crunny Coś mnie ominęło? Już zaszedł dalej?
Tak, ominęło Cię słówko "pewnie" w czasie czytania mojego postu ;)

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2015, 19:54

Faktycznie, zwracam honor, autentycznie go nie zobaczyłem :)

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2015, 16:29

W związku z fatalnym losowaniem Romy i Juve, trzeba będzie trzymać kciuki za PSG w rywalizacji z Chelsea i za Barsę w meczach z Arsenalem. Wyeliminowanie co najmniej dwóch angielskich drużyn z LM zrównoważyło by trochę straty, choć i to może nie wystarczyć bo przecież Włosi muszą odrabiać a nie tylko utrzymywać dystans. W LE dobrze, że Fiorentina trafiła na kogutów i w przypadku ich wyeliminowania na pewno byłby to jakiś handicap dla Włochów. Liverpool też chyba nie ma jakiegoś łatwego rywala, jedynie United raczej powinni przejść ten duński Midtylland. Odnośnie Włochów, jedno nie ulega wątpliwości, że każdą z drużyn stać na wyeliminowanie swoich przeciwników w 1/16 LE. Powtarzam jeszcze raz, ciężko będzie w tym sezonie wyprzedzić Angoli, ale jeszcze wszystko jest możliwe.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2015, 12:27

Raczej małe szanse już po tym sezonie wskoczyć przed Anglików,ale włoskie kluby muszą zgarniać jak najwięcej pkt, żeby nie stracić szansy jaka pojawi się w przyszłym sezonie, gdzie Anglikom odpadnie w cyklu 5 letnim sezon gdzie zgarnęli prawie 4pkt więcej niż Włosi i to jest duża szansa:) Plusem jest fakt,że Anglicy zgarnęli 8 miejsce w Europie a West Ham szybko odpadł a i tak dzielą im pkt. na 8 drużyn. W sumie oni zgarnęli 85pkt a Włosi 62. Także tak czy siak Anglikom ciężko będzie wykręcić jakiś super wynik by w następnym sezonie nie musieli drżeć o to,że Włosi ich wyprzedzą:)

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 11:26

LM mnie troszeczkę rozczarowała w tym tygodniu, a patrząc na dzisiejsze mecze, to wcale się nie zdziwię, jak uświadczę lepszej piłki, niż w ostatnich dwóch dniach.

Fiorentina v Tottenham
Villarreal v Napoli
B. Dortumnd v Porto
Man. United v FC Midtjylland
Lazio v Galatasaray

Może mecz Manchesteru nie będzie należał do najlepszych, ale nie przepadam za tą ekipą i po prostu lubię patrzyć, jak się męczą. A patrząc na ich grę... dziś wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki za włoskie ekipy. :ok:

Obrazek
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 11:42

pablo1503 pisze:LM mnie troszeczkę rozczarowała w tym tygodniu
A mi tam wtorkowy mecz PSG - Chelsea podobał się w odróżnieniu od wczorajszego Romy. Nie wiem z czego to się bierze, ale być może z intensywności meczu, atmosfery na trybunach. No, ale cóż każdy ma swoje gusta i wymagania ;)

Odnośnie dzisiejszych spotkań w LE, już teraz wybieram spotkanie Fiorentina - Tottenham i mam nadzieję, że Włosi w bezpośrednim starciu dokopią Anglikom a i inne drużyny włoskie tez podołają zadaniu, tzn. Lazio osiągnie zwycięstwo a Napoli co najmniej remis.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 12:00

Patrząc na przewidywane składy dzisiejszych meczu to poza Lazio pozostałe włoskie drużyny raczej rezerwowo wyjdą w dzisiejszych meczach szczególnie Napoli ( bez Higuaina,Caleyona,Hysaja, Jorghinio,Reiny i jeszcze paru) Nie jestem na bieżąco z Villareal i zastanawiam się czy ewidentnie odpuszczają LE czy chcą dzisiaj możliwie najmniej przegrać czy też zremisować żeby wszystko rozstrzygnąć u siebie
Wydaje mi sie też ze i Lazio i Viola odpadna w tej rundzie

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 12:33

Dziś nie lada gratka dla fanów calcio. Mecze w tv, Viola z Tottenhamem o 19 i Galata - Lazio w tvp sport. Lubię to!

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
delarudii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 14:57

PrzemasJuve pisze:Dziś nie lada gratka dla fanów calcio. Mecze w tv, Viola z Tottenhamem o 19 i Galata - Lazio w tvp sport. Lubię to!
Z tego co wiem to Viola - Spurs leci w Eurosports 1 :)

Coś czuję, że Włosi nie będą mieli łatwo w tej rundzie LE. Mają szansę, ale zależy z jakim nastawieniem podejdą do tych spotkań...

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 17:23

delarudii pisze:Z tego co wiem to Viola - Spurs leci w Eurosports 1 :)

Coś czuję, że Włosi nie będą mieli łatwo w tej rundzie LE. Mają szansę, ale zależy z jakim nastawieniem podejdą do tych spotkań...
tak, tak Eurosport! pomyłka, Włosi łatwo nie, ale ostatni sezon nastraja optymizmem, skończyło się chyba pucharowe olewactwo

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 19:02

Napoli chyba jednak olewa LE, bo Higuain, Albiol, Jorginho, Allan, Insigne na ławce. :whistle: Podpalili się na tego majstra we Włoszech. :lol:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 19:37

Szkoda, że nie wystawili mocniejszego składu :( Tak czy owak jakkolwiek nie znoszę tego zespołu życzę im w LE jak najlepiej. (tak jak i innym ekipom z Włoch)

Po 1. kasy więcej od nas nie dostaną
Po 2. zawsze to jakieś zmęczenie przynajmniej części zawodników 1 składu co rzutuje na formę w Serie A.
Po 3. może to skutkować zwiększeniem ilości drużyn w europejskich pucharach, co może przyciągnie więcej kasy i lepszych zawodników do Serie A. A im mocniejsza liga tym mocniejszy Juventus :)

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 lutego 2016, 19:41

Hm ten karny dla Tottenhamu w sumie mógł nie być odgwizdany, bo jednak gracz Tottków nadepnął na Tomovicia i upadł. Brak czerwonej dla Alliego to kpina, przecież to było zwykłe chamstwo i ewidentna czerwona kartka.

ODPOWIEDZ