Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 09:51

Dizzee pisze:Chyba czas zacząć poważnie mówić o Scudetto. Jeśli za tydzień Inter wygra z Lazio, to wyrówna rekord punktowy na półmetku sezonu z ery Mourinho.

Mam pytanie do osób z dłuższym stażem, bo patrząc na zdjęcie profilowe tego Pana i treść jego postów, wręcz muszę je zadać. Czy Cabrini_idol jest upośledzony umysłowo? Czasami mam wrażenie, że dyskutuję z osobą o lekkim upośledzeniu umysłowym, dawniej fachowo zwaną <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Uprzedzając moderatorów, to nie jest żaden "hejt" czy ubliżanie, po prostu chciałbym wiedzieć, czy mam do czynienia z osobą zdrową.
Dizze, pamiętam jak pojawiles sie na forum i przyznaje ze na poczatku Twoje posty byly ciekawe i cos wnoszące do tematu z zachowaniem jakiegoś poziomu intelektualnego i kultury, za to patrząc na Ciebie w tej chwili widac duza zmianę, pelna arogancji i chamstwa. Zanim zaczniesz oceniać innych, spójrz najpierw na siebie i zrób Se rachunek sumienia. A jezeli masz tu zamiar kogoś obrażać to... znajdź Se inna piaskownice.

Co do Interu, maja sporo szczęścia ale trzeba przyznać ze grają nieźle, przede wszystkim nadspodziewanie dobrze w defensywie. Póki co najrowniej grajaca druzyna w serie A.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 13:09

Kruczenzo pisze:
Adrian27th pisze:
Dizzee pisze:Chyba czas zacząć poważnie mówić o Scudetto. Jeśli za tydzień Inter wygra z Lazio, to wyrówna rekord punktowy na półmetku sezonu z ery Mourinho.

Mam pytanie do osób z dłuższym stażem, bo patrząc na zdjęcie profilowe tego Pana i treść jego postów, wręcz muszę je zadać. Czy Cabrini_idol jest upośledzony umysłowo? Czasami mam wrażenie, że dyskutuję z osobą o lekkim upośledzeniu umysłowym, dawniej fachowo zwaną <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Uprzedzając moderatorów, to nie jest żaden "hejt" czy ubliżanie, po prostu chciałbym wiedzieć, czy mam do czynienia z osobą zdrową.
Patrząc na Twój podpis oraz slogany "nadchodzą mistrzowie", chcesz naprawdę, ale to naprawdę wiedzieć kogo uważamy za cytuję "osobę o lekkim upośledzeniu umysłowym"?
Mimo, że to interista, to smialo postawilbym na goscia z wlasna facjata w avatarze ;]
Ja również.

Trzeba mieć nie wszystkich w domu, żeby pisać po wygranej 4-0, że jest ona przypadkowa. Przypadkowa wygrana jest wtedy, kiedy ktoś wygra 1-0 po bramce samobójczej rywali albo po strzale życia jakiegoś podrzędnego grajka. Udinese frajerzyło, ale Inter potrafił to wykorzystać. Choć to klub parszywy i niewłoski, to trzeba im oddać, że, jak dotąd, dają radę. Życzę im z całego serca by w drugiej połowie sezonu wrócili na swoje miejsce, czyli za plecy Juventusu.

Slepy_fan

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 14:10

Czelność części użytkowników JuvePoland do zaskarbiania sobie prawa do oceny tego, co myślą Interisti jest straszna.

Póki co jakieś 80% kibiców Interu nawet nie wspomina o Scudetto, bo po serii klęsk i hagemonii Juventusu w ciągu kilku lat trudno jest w to komukolwiek uwierzyć.

Co więcej, powtarzana jak mantra teza o tym jaka była słaba liga za czasów Grande Interu w kontekście np. dzisiejszej (czy którejkolwiek w ciągu ostatnich trzech, czterech lat) jest po prostu żenująca.

Prócz Juventusu (a i ten zbierał czasem bęcki, np 2 lata temu raptem jedno zwycięstwo w grupie LM :o ) żaden zespół włoski nawet nie próbował równać się z hagemonami europejskimi, więc liga jeżeli kiedyś była słaba, to na pewno teraz (dla porównania, np rok po Calciopoli Milan..wygrał Ligę Mistrzów).

Po drugie, jeżeli ktoś uważa, że pojawienie się kibiców Interu na forum jest po to by się dowartościować, to szczerze współczuję - naprawdę nie wiem czego miałbym tu szukać gdy Inter tracił do Juve 30 punktów (i odwrotnie w poprzednich latach). Wspólny cel i sąsiedztwo w tabeli generuje dyskusję, co w tym dziwnego?

Pluto, może pomożesz znaleźć Ewę Tylman?

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 14:14

Tak ślepy, bo jak inter wygrywał to miał mega konkurencje i w europie i we włoszech.
Różnica pomiędzy naszymi sukcesami a waszymi jest taka że wy je osiągneliście kasując nas, my sobie sami drogą sportową z wami radzimi.

To że tu wchodzisz oznacza to to że masz kompleks Juve, są tacy ludzie którzy wchodzą na strony rywala i wdają się w dyskusje i to takie właśnie typy są jak ty.
Nikt tutaj z tobą nie chce pisać, mamy swoje podejście do sprawy, żyjemy meczami Juve z meczu na mecz, ty za to tylko irytujesz...

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 14:32

Gdzie teraz byłby inter gdyby nie sprzedał się tajowi? Na pewno nie w tym miejscu do którego obrał w tej chwili dobra droge. Wszyscy gadają że piłkę psuje PSG, City czy Chelsea Abramowicza a czym się różni inter od nich? Według mnie tylko tym że ma biedniejszego patrona. My po spadku do B prowadziliśmy sobie sami stopniowo i mądrze wydając każde euro a inter oddał się tajowi :) taki klub :)
Nigdy nie będą dla nas konkurentem oby wrócił stary dobry Milan

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 14:32

Gdzie byliście przez te wszystkie lata kiedy wasz Inter ciągle był za słaby na Juventus ? Teraz sytuacja tymczasowo wygląda inaczej i już coraz więcej niebiesko czarnych na tej stronie.To tylko pokazuje wasz kompleks Juve. Wchodzicie też na forum Napoli,Romy czy Milanu? Raczej nie.

Kiedy Juventus był na szczycie to jego fani nie udzielali się na forum Interu bo po co ? Po co kopać leżącego ? W drugą stronę jest inaczej. Przetrwaliśmy Serie B to i liderowanie Interu nie straszne.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 15:25

Panowie, Panowie, po co te nerwy? Nic nam nie da przekomarzanie się z kibicami naszego ulubionego rywala, naszych racji im nie przekażemy, ich racje mamy gdzieś, szkoda nerwów. Wszystko zweryfikuje boisko ;)

orzeu

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 16:36

Gdzie teraz byłby inter gdyby nie sprzedał się tajowi? Na pewno nie w tym miejscu do którego obrał w tej chwili dobra droge. Wszyscy gadają że piłkę psuje PSG, City czy Chelsea Abramowicza a czym się różni inter od nich? Według mnie tylko tym że ma biedniejszego patrona.
kompletnie nietrafione porównanie. Gdybyś przeanalizował mercato Interu to bilans wyszedłby dodatni. Tak więc pytanie: gdzie tu jakiekolwiek podobieństwo do City czy PSG?

A i tak, na pewno nie byłby Inter w tym miejscu bez Thohira. Gościu postawił na całkiem inny model zarządzania klubem i od razu przynosi to korzyści.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 16:57

Wiem, że ostatnimi czasy w przypływie (po)meczowych nerwów mogłem pisać poniżej pewnego poziomu, za co przy okazji przepraszam, ale to co wypisuje się w tym temacie (niestety w dużej mierze przy udziale fanów Juve) powoduje, że rynce opadajo.

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2015, 18:40

Dizzee pisze:Chyba czas zacząć poważnie mówić o Scudetto. Jeśli za tydzień Inter wygra z Lazio, to wyrówna rekord punktowy na półmetku sezonu z ery Mourinho
Rozbawiłeś mnie. interowi sprzyja szczęście - brak kontuzji kluczowych graczy i gra na jednym froncie. Sezon jeszcze się nie skończył.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2015, 00:02

Dizzee pisze:Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
http://www.whoscored.com/Teams/87

Dyabala to w tym sezonie jeden z naszych najlepszych piłkarzy. Dodam też, że ma więcej goli niż Wasz najlepszy strzelec w tym sezonie (Icardi) i tyle samo asyst, co Wasz najlepszy asystent (Ljajic).

Już teraz nie można go porównać do Lameli i Itrube, którzy mieli tragiczne początki w Tottenhamie i Romie.

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2015, 07:12

Tyrael pisze: Dizze, pamiętam jak pojawiles sie na forum i przyznaje ze na poczatku Twoje posty byly ciekawe i cos wnoszące do tematu z zachowaniem jakiegoś poziomu intelektualnego i kultury, za to patrząc na Ciebie w tej chwili widac duza zmianę, pelna arogancji i chamstwa. Zanim zaczniesz oceniać innych, spójrz najpierw na siebie i zrób Se rachunek sumienia. A jezeli masz tu zamiar kogoś obrażać to... znajdź Se inna piaskownice.
Faktycznie, ostatnio trochę przesadziłem i zamiast skupić się na merytoryce postów, skupiłem się na obrażaniu innych użytkowników. Przepraszam jeśli kogoś to uraziło, szczególnie Cabriniego, bo takie wycieczki personalne w stosunku do osoby, którą zna się tylko z avatara i kilku postów są nie na miejscu.

Żeby nie offtopować, według doniesień włoskiej i argentyńskiej prasy, Jonathan Calleri, młoda gwiazda Boca i obok Teveza główny motor napędowy tej ekipy ma w ciągu kilku najbliższych dni trafić do Interu. Transfer jest już praktycznie pewny, Argentyńczyk ma podpisać pięcioletni kontrakt. Calleri wystąpił o przyznanie włoskiego paszportu, natomiast wszystko może potrwać dłużej niż miesiąc i przy braku miejsca dla piłkarza Non-Eu w Interze do końca sezonu prawdopodobnie zagości na wypożyczeni w Bolonii. W Europie jest raczej anonimowym piłkarzem, znanym głównie z pięknego gola raboną (https://www.youtube.com/watch?v=e6eOj9f8hhg), ale wydaje się być dużym talentem. Sam fakt, że Inter wydaje w zimowe Mercato 12 milionów na piłkarza mającego ogrywać się na wiosnę w słabszym klubie, pokazuje nadzieje, jakie wiążą z nim w klubie.
Crunny pisze: http://www.whoscored.com/Teams/87

Dyabala to w tym sezonie jeden z naszych najlepszych piłkarzy. Dodam też, że ma więcej goli niż Wasz najlepszy strzelec w tym sezonie (Icardi) i tyle samo asyst, co Wasz najlepszy asystent (Ljajic).

Już teraz nie można go porównać do Lameli i Itrube, którzy mieli tragiczne początki w Tottenhamie i Romie.
Zgadzam się, po prostu w obliczu seryjnie przepłacanych argentyńskich wonderkidów z Serie A, wiele wskazywało, że Dybala, będzie kolejnym. Jak widać nie miałem racji.

Javier Pastore, 42 miliony- #przepłacony
Eric Lamela, 30 milionów- 2 tragiczne sezonu w średniaku Premiership #niewypał
Juan Iturbe, 25 milionów-katastrofalny sezon w AS Roma #niewypał
Paolo Dybala, 40 milionów- TBA
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2015, 08:52

Dizzee pisze:
Tyrael pisze: Dizze, pamiętam jak pojawiles sie na forum i przyznaje ze na poczatku Twoje posty byly ciekawe i cos wnoszące do tematu z zachowaniem jakiegoś poziomu intelektualnego i kultury, za to patrząc na Ciebie w tej chwili widac duza zmianę, pelna arogancji i chamstwa. Zanim zaczniesz oceniać innych, spójrz najpierw na siebie i zrób Se rachunek sumienia. A jezeli masz tu zamiar kogoś obrażać to... znajdź Se inna piaskownice.
Faktycznie, ostatnio trochę przesadziłem i zamiast skupić się na merytoryce postów, skupiłem się na obrażaniu innych użytkowników. Przepraszam jeśli kogoś to uraziło, szczególnie Cabriniego, bo takie wycieczki personalne w stosunku do osoby, którą zna się tylko z avatara i kilku postów są nie na miejscu.
Stary, ja też nie mam zamiaru robić wycieczek osobistych i nigdy tego nie robię, bo mam wielu znajomych kibicujących interowi, co nie znaczy, że nie są to spoko ludzie.... ale sfera kibicowska to co innego ;)

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2015, 09:29

Nikt nam/wam nie kaze sie lubić, ale relacje na jakimś tam poziomie wypada zachowac. Zawsze ciekawie jest poczytać wymiany zdań i argumenty obydwu stron a nie orzeczenia o niepełnosprawności.

Co do tematu, mam nadzieje ze Lazio wywali Pioliego i zadziała efekt nowej miotly przez co urwą jakiś pkt za tydzień Interowi.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 grudnia 2015, 20:51

Lazio dobrze wchodzi w mecz. 2 sytuacje, 1 : 0.

FORZA LAZIO !

Obrazek
ODPOWIEDZ