Serie A 15/16 (16): JUVENTUS 3-1 Fiorentina
- cerb
- Juventino
Karny naciągany, bo kontaktu w zasadzie nie było ale to mozna stwierdzic przy powtorkach, a tak z przebiegu akcji to niestety chiellini dal pretekst sędziemu i jak dla mnie to wlasnie jego wina bo nie potrzebnie te noge wyciągał. Juz nie wspominajac o tym ze spokojnie duzo wczesniej mozna bylo te akcje skasowac ale nasi olali sytuacjeKamex22 pisze:Czy mi się wydaje czy karny nieco naciągany? W drugich połowach z reguły gramy lepiej, więc może i tym razem...
Szkoda akcji Dybali, gdyby wystawił Mario na pustą...
- Wojtek
- Juventino
Załosna ta Viola, dostali karnego z niczego i teraz myślą, że przy każdym dotknięciu sędzia im da karnego/wolnego
Sędzia powinien ich za to kartkować. Dobrze,że szybko wyrównaliśmy bo mogło by być różnie.
Mecz do wygrania.

Mecz do wygrania.
- rad
- Juventino
Co by nie powiedzieć, ale Sandro jest lepszy w dogrywaniu piłek w pole karne, a Lichsteiner bardziej solidny we wszystkim od Quadrado. Nie ma jego "polotu", ale jednak jest solidniejszy... Buffon miał karnego na rękach :hellyes:
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Czymcie mie bo nie wyczymie. Hasło dnia: STRATA.
Buffon wznawia - strata, 2 podania po ziemi - strata, przerzut - strata, prostopadłe podanie - strata, prowadzenie piłki strata. NO ILE MOŻNA DO CHOLERY
NIE MAMY DRUGIEJ LINII!!!!!! Viola banda <epitet> symulantów jedzie z nami jak z burą suką. Jak patrzę na Marchisio to mi się zbiera na wymioty, a Sturaro przy Samim Kontuzji to Niepokonany Tytan. Jedynie Pogba coś tam ciągnie.
W swojej roli życia znów Babol Chiellini. Oscar dla tego pana za najlepszego aktora dramatycznego.
Ataku w tym meczu nie widać.
Komedio-dramat na boisku.
Buffon wznawia - strata, 2 podania po ziemi - strata, przerzut - strata, prostopadłe podanie - strata, prowadzenie piłki strata. NO ILE MOŻNA DO CHOLERY
NIE MAMY DRUGIEJ LINII!!!!!! Viola banda <epitet> symulantów jedzie z nami jak z burą suką. Jak patrzę na Marchisio to mi się zbiera na wymioty, a Sturaro przy Samim Kontuzji to Niepokonany Tytan. Jedynie Pogba coś tam ciągnie.
W swojej roli życia znów Babol Chiellini. Oscar dla tego pana za najlepszego aktora dramatycznego.
Ataku w tym meczu nie widać.
Komedio-dramat na boisku.
W którym miejscu? :jaw: Fioletowi wjeżdżają w nas jak masło. 3 podania i są pod naszą 16stką, klepią nas jak Barca na Camp Nou :facepalm2:rad pisze:Optycznie - Juve dominuje
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2015, 21:42 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Gandalf8
- Juventino
Błąd Chielliniego, Ilicić strzela z karnego (Gigiemu niewiele brakło, żeby to obronić) i od początku wydawało się, że będzie mocno pod górę. Jednak po akcji Evra-Cuadrado udało się szybko wyrównać i później to my stworzyliśmy więcej akcji (Dybala prawą nocą słaby strzał, potem lewą mocny, ale w Mandzukicia i nawet ten strzał Bonucciego z 45 minuty dobry, bo przynajmniej kontry nie było).
Ale ja zwróciłem uwagę na duże zaangażowanie Mandzukicia. W pierwszych 10 minutach dzięki jego pressingowi rywale popełnili 3 błędy. Przez 30 minut grał bardzo intensywnie, potem trochę mniej, ale według mnie wykonuje świetną robotę.
Słabo nasz środek. Marchisio dużo strat, Khedira niewidoczny, Pogba bez błysku.
Spokojnie można (i trzeba) ten mecz wygrać :juve:
Ale ja zwróciłem uwagę na duże zaangażowanie Mandzukicia. W pierwszych 10 minutach dzięki jego pressingowi rywale popełnili 3 błędy. Przez 30 minut grał bardzo intensywnie, potem trochę mniej, ale według mnie wykonuje świetną robotę.
Słabo nasz środek. Marchisio dużo strat, Khedira niewidoczny, Pogba bez błysku.
Spokojnie można (i trzeba) ten mecz wygrać :juve:
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- Łukasz
- Juventino
Baloniasta wrzutka była kijowa, ale wcześniejsze prostopadłe (chyba do Pogby) - cudoGajowy Marucha pisze: I niech Chiellini przestanie wyprowadzać akcje/dośrodkowywać...
Fajny, szybki, wyrównany mecz.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Orsato wyczarowal karniaka i wirtuoz Kalinic zrozumial przekaz :lol: ...
Dybala spoko ale prawej nogi to on nie ma, zenujacy strzal vide Sevilla w domu.
Evra zaliczyl asyste a moglby miec ze trzy.
Pogba robi co moze, Marchisio przecietnosc (zeby nie powiedziec slabo), a Khedira biega jak dziecko we mgle. Moze warto wpuscic Sturaro, ze dwa razy zostalo nam potezne dziursko w srodku.
Fiorentina stawia na masowa obrone i robi to umiejetnie - Cuadrado poza golem niespecjalnie sobie pogral.
Fajny mecz, oby na koncu byl tez fajny wynik.
Dybala spoko ale prawej nogi to on nie ma, zenujacy strzal vide Sevilla w domu.
Evra zaliczyl asyste a moglby miec ze trzy.
Pogba robi co moze, Marchisio przecietnosc (zeby nie powiedziec slabo), a Khedira biega jak dziecko we mgle. Moze warto wpuscic Sturaro, ze dwa razy zostalo nam potezne dziursko w srodku.
Fiorentina stawia na masowa obrone i robi to umiejetnie - Cuadrado poza golem niespecjalnie sobie pogral.
Fajny mecz, oby na koncu byl tez fajny wynik.
- Gandalf8
- Juventino
Gość, który najwięcej biega jest... "mało ruchliwy" :rotfl: . Zgodzę się, że w akcjach ofensywnych niewiele wynika z jego gry, ale gdyby Dybala też stosował taki pressing jak Chorwat to Fiorentina miałaby problem z wyprowadzeniem piłki z własnej połowy.pumex pisze:Mandzukić zaś jest stanowczo zbyt mało ruchliwy.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
No zlituj się, skoro nie było kontaktu to nie można powiedzieć, że Chiellini dał pretekst. Po to te patałachy bramkowi stoją za bramkami żeby takie akcje wyłapywać. Fatalny błąd Orsato.cerb pisze:Karny naciągany, bo kontaktu w zasadzie nie było ale to mozna stwierdzic przy powtorkach, a tak z przebiegu akcji to niestety chiellini dal pretekst sędziemu i jak dla mnie to wlasnie jego wina bo nie potrzebnie te noge wyciągał. Juz nie wspominajac o tym ze spokojnie duzo wczesniej mozna bylo te akcje skasowac ale nasi olali sytuacjeKamex22 pisze:Czy mi się wydaje czy karny nieco naciągany? W drugich połowach z reguły gramy lepiej, więc może i tym razem...
Szkoda akcji Dybali, gdyby wystawił Mario na pustą...

- Kadziel
- Juventino
Mówiłem, że najważniejsza będzie dziś nasza pomoc, która póki co zawodzi, dlatego gra wygląda jak wygląda. Jeśli środek się nie poprawi to pozostaje liczyć na błysk geniuszu Pogby czy Dybali, co może się źle skończyć.Markiz z piłką gra dziś gorzej niż Sturaro tylko w defensywie sobie radzi, a Khedira gra na alibi i prawie w ogóle nie biega i non-sop jest spóźniony.
Niech chłopaki się wezmą w garść, bo remis nas nie satysfakcjonuje. Trzeba to wygrać koniecznie !
Niech chłopaki się wezmą w garść, bo remis nas nie satysfakcjonuje. Trzeba to wygrać koniecznie !
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Marchisio - 2 straty (obie na połowie Fiorentiny) przy 4 Pogby, 100% celności podań, 3 bloki w 3 różnych strefach boiska itp. Ale nie, gra słabo...Gandalf8 pisze: Słabo nasz środek. Marchisio dużo strat, Khedira niewidoczny, Pogba bez błysku.