LaLiga
- CzeczenCZN
- Juventino
60 Baniek? Sądzę że Real M tyle dałby za Lacazette. Lewy? Co najmniej 80 baniek, zwłaszcza przy obecnym "fejmie". Podobna kwota jak przy transferze Suareza do Barcelony. Takie drogie transfery, wbrew pozorom nie są złym ruchem w ich przypadku, bo paradoksalnie więcej zyskują - chociażby sprzedaż koszulek: "Im droższy - tym lepszy - tym chętniej kupię jego koszulkę" - kibice Realu Madryt żyją w tej konwencji od lat. Co ciekawe przy transferach polskich piłkarzy, nigdy nie padały wielkie kwoty - a tu naglę Polak może być jednym z najdroższych w historii futbolu.
- MichałJuve124
- Juventino
Moim zdaniem 60 baniek za Lewego to mało , Bayern kasy ma jak lodu , więc im forsie nie zależy. Na razie niech siedzi w Niemczech.Wojtek pisze:Ciekawi mnie ile musieli by dać za Lewego, ale pewnie koło 60 baniek? Co myślicie o tym?

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
nawet nie wiedziałem, że PD wzorem PL ma nagrodę "piłkarza miesiąca" a tu proszę... ma i to jaka niespodzianka - Messi nigdy nie był jeszcze najlepszy
http://www.bbc.com/sport/0/football/35040246
http://www.bbc.com/sport/0/football/35040246
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- juvemaroko
- Juventino
Jesli dzis Atletico i Real zgarna komplet punktow to mozna powiedziec ze La Liga w tym sezonie bedzie ciekawsza jak Serie A i Angielska Premiership.
Real byla narazie bez forma ale mimo tego wiele punktow do katalonczykow nie stracila i gdyby nie wynik Grand derby sytuacja bylaby znacznie ciekawsza.
Licze ze Simeone ponownie wykorzysta swojego dswiadczenie i solidnosc gra swoja druzyna i sprawi po raz drugi wielka sensacja pod koniec sezonu.
Real byla narazie bez forma ale mimo tego wiele punktow do katalonczykow nie stracila i gdyby nie wynik Grand derby sytuacja bylaby znacznie ciekawsza.
Licze ze Simeone ponownie wykorzysta swojego dswiadczenie i solidnosc gra swoja druzyna i sprawi po raz drugi wielka sensacja pod koniec sezonu.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Z jakiego powodu?juvemaroko pisze:Jesli dzis Atletico i Real zgarna komplet punktow to mozna powiedziec ze La Liga w tym sezonie bedzie ciekawsza jak Serie A i Angielska Premiership.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
No faktyczniewagner pisze:Z Celtą to oni przegraliAdiJuve pisze:Barca w dość kiepskim stylu remisuje z Celtą, 3 remis z rzędu wcale nie grają wielkiej piłki w grudniu.To było Deportivo

- CzeczenCZN
- Juventino
Real M dostaje u siebie od Rayo Vallecano 1-2, po 12 minutach! Jednak Rayo od 15 gra w "10" - szalony mecz 

- Tobor
- Juventino
Perez kupił mecz. Rayo wygrywając 2:1 dostaje 2 czerwone i karnego przeciwko sobie. Pierwszej czerwonej nie widziałem, ale ten "faul" na drugą "żółtą" to już padactwo. Ta 2ga czerwona to już większy babol sędziego niż dzisiejsza gra Bonucciego. Co do sytuacji to przy dośrodkowaniu w pole karne, z wolnego chyba, piłkarz Rayo w walce o piłkę położył Ramosowi rękę na plecach, a ten biedny nie mógł skoczyćForzaItanimulli3vujcm pisze:Real M dostaje u siebie od Rayo Vallecano 1-2, po 12 minutach! Jednak Rayo od 15 gra w "10" - szalony mecz

PS. sędzia na 6 fauli Rayo dał w pierwszych 30min 4 żółte i bezpośrednią czerwoną :rotfl: :rotfl:
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2015, 18:07 przez Tobor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Pierwsza czerwona zasłużona i powinna być dyskwalifikacja na 5-6 meczy. Tym wejściem mógł zakończyć sezon Kroosowi.

- squinter
- Juventino
Tej sytuacji nie widziałem, ale co do drugiej czerwonej kartki, to Tobor ma 100% racji. Nie dość, że karny gwizdnięty z kosmosu, to jeszcze drugie żółtko i wykluczenie kolejnego zawodnika Rayo. Sędzia chyba zaczął wigilię kilka dni za wcześnie i jest ciągle w gazie.Cabrini_idol pisze:Pierwsza czerwona zasłużona i powinna być dyskwalifikacja na 5-6 meczy. Tym wejściem mógł zakończyć sezon Kroosowi.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
nie wiem o co wam chodzi ;] pierwsza nawet nie ma co gadać a karny też oczywisty a jeśli karny to i żółta kartka w takiej sytuacji a że to już byłą druga... (pierwszej nie widziałem) może widzieliście słabe powtórki z których to można wywnioskować, że "położył rękę" ale tak na prawdę przytrzymał za szyję/bark i tylko przyklasnąć sędziemu że to wychwycił ;] a nie jak w meczy z Sevilla gdzie Llorente pcha 5 sekund Barzagliego a ślepak nic nie widzi (jak pchał innych a gole nie padały już nie mówię)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Oglądałem dziś pierwszą połowę Barcelony z Betisem i jestem w szoku, w jakim dawno nie byłem! Chyba nigdy w życiu nie widziałem tak wypaczonego gola jak trafienie Barcy na 1:0 :jaw: :mad2:
Betis przez pierwsze pół godziny bronił się dzielnie i miał nawet dobrą okazję do objęcia prowadzenia. Barcelonie wyraźnie nie szło z przodu. Byli jacyś tacy rozkojarzeni i bez iskry bożej. Z kolei obrońcy Betisu bardzo ładnie odcinali od podań napastników Barcelony. Jednym słowem: mecz, w którym wszystko może się zdarzyć.
Wtedy stało się TO! :shock: http://www.flashscore.pl/mecz/lArtY2kd/#wideo (pierwszy gol)
Barca wrzuciła długą piłkę w pole karne Betisu. Piłka leciała w stronę Messiego, a bramkarz Betisu wyszedł na 8-9 metr i wypiąstkował piłkę, po czym dopiero wpadł na Messiego. Jaki werdykt? Rzut karny dla Barcelony! Na każdej powtórce widać ewidentnie, że bramkarz Betisu najpierw wybija piłkę, a dopiero potem wpada w Messiego. Ale to nie koniec!
Neymar poślizgnął się przy wykonywaniu karnego i piłka uderzyła w poprzeczkę. Odbiła się od niej i zmierzała pod nogi Westermanna. Wtedy stojący za nim gracz Barcy stwierdził, że strzeli bramkę Westermannem. Westermann chciał wybić piłkę na rzut rożny. Gracz Barcelony zasadził mu mocnego kopa od tyłu nogi podstawnej, przez co piłka poszybowała prosto do pustej bramki. Na nic zdały się kolejne protesty piłkarzy Betisu. Jeden z nich dostał za nie żółtą, a ich trener wyleciał na trybuny. To skandal, że sędzia nie zauważył mocnego kopnięcia Rakitica w nogę zawodnika Betisu, ponieważ było ono ewidentne, z dużym zamachem, z daleka od piłki i przed tym, jak Westermann skierował piłkę do własnej bramki.
Po tym golu Betis padł, a Barcelona ożyła, zwyciężając ostatecznie 4:0.
Betis przez pierwsze pół godziny bronił się dzielnie i miał nawet dobrą okazję do objęcia prowadzenia. Barcelonie wyraźnie nie szło z przodu. Byli jacyś tacy rozkojarzeni i bez iskry bożej. Z kolei obrońcy Betisu bardzo ładnie odcinali od podań napastników Barcelony. Jednym słowem: mecz, w którym wszystko może się zdarzyć.
Wtedy stało się TO! :shock: http://www.flashscore.pl/mecz/lArtY2kd/#wideo (pierwszy gol)
Barca wrzuciła długą piłkę w pole karne Betisu. Piłka leciała w stronę Messiego, a bramkarz Betisu wyszedł na 8-9 metr i wypiąstkował piłkę, po czym dopiero wpadł na Messiego. Jaki werdykt? Rzut karny dla Barcelony! Na każdej powtórce widać ewidentnie, że bramkarz Betisu najpierw wybija piłkę, a dopiero potem wpada w Messiego. Ale to nie koniec!
Neymar poślizgnął się przy wykonywaniu karnego i piłka uderzyła w poprzeczkę. Odbiła się od niej i zmierzała pod nogi Westermanna. Wtedy stojący za nim gracz Barcy stwierdził, że strzeli bramkę Westermannem. Westermann chciał wybić piłkę na rzut rożny. Gracz Barcelony zasadził mu mocnego kopa od tyłu nogi podstawnej, przez co piłka poszybowała prosto do pustej bramki. Na nic zdały się kolejne protesty piłkarzy Betisu. Jeden z nich dostał za nie żółtą, a ich trener wyleciał na trybuny. To skandal, że sędzia nie zauważył mocnego kopnięcia Rakitica w nogę zawodnika Betisu, ponieważ było ono ewidentne, z dużym zamachem, z daleka od piłki i przed tym, jak Westermann skierował piłkę do własnej bramki.
Po tym golu Betis padł, a Barcelona ożyła, zwyciężając ostatecznie 4:0.