Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2015, 23:27

1. A darmowe leki za komuny? :prochno: Chcesz powiedzieć, że były jeszcze dłuższe terminy, niż kilkanaście lat czekania na operację?

Tylko jedna na dwie osoby w Polsce uważa, że lekarz pozwala na zadawanie pytań i wyrażanie wątpliwości. Wyniki najnowszego raportu „Health at Glance 2015” Organizacji Współpracy Gospodarczej i Rozwoju (OECD) nie pozostawiają złudzeń – jesteśmy na ostatnim miejscu w czterech kluczowych aspektach decydujących o jakości komunikacji między pacjentem a lekarzem.
No to jest, jeden z elementów o którym wypowiadają się sami zainteresowani, czyli pacjenci.

Nieco starsza, ale obszerna analiza stanu naszej służbie zdrowia - np. w tym dokumencie:
http://www.pwc.pl/pl/publikacje/assets/ ... niczej.pdf
Dwa lata funkcjonowania ustawy o działalności leczniczej zostały podsumowane przez uznanych ekonomistów i prawników, którym trudno zarzucić lobbowanie na rzecz określonej grupy interesów. We wstępie piszą oni, że „ustawa o działalności leczniczej – zgodnie z zamysłem ustawodawcy – miała być odpowiedzią na konieczność wprowadzenia zmian, zarówno w zakresie zasad organizacji systemu ochrony zdrowia, jak i sposobu funkcjonowania podmiotów prowadzących działalność leczniczą.” Sam raport zaś jest „wynikiem próby weryfikacji rzeczywistej realizacji wskazanych wyżej zamierzeń ustawodawcy oraz podejmuje próbę oceny, czy i w jakim zakresie zmaterializowały się przewidywane skutki przyjęcia ustawy [...]
Zasadniczy problem polega na tym, że ustawa nie rozwiązuje najważniejszych problemów takich jak niski poziom jakościowy opieki, nieefektywność ekonomiczna, marnotrawstwo czy chaos wynikający z uprawiania polityki „gaszenia pożarów” kosztem długofalowych działań zapobiegawczych. Coż bowiem po zmianach, jeśli „mimo opisanego w raporcie wzrostu nakładów na świadczenia medyczne liczba osób oczekujących na nie z roku na rok dynamicznie rośnie”. Pogarszająca się dostępność do opieki rodzi dość dramatyczne pytanie „jak długo Polacy będą chcieli (i mogli) w dłuższej perspektywie płacić coraz więcej za praktycznie niezmienny od lat, a nawet pogarszający się poziom jakości i dostępności do usług?”

Eksperci zwracają uwagę, że wejście w życie ustawy nie spowodowało istotnych zmian w strukturze przychodów podmiotów leczniczych (czyli głównie szpitali). Tak jakby ustawodawca wprowadzał wybiórczo niektóre mechanizmy rynkowe, resztę pozostawiając działaniu „niewidzialnej ręki”. Innymi słowy - nasycić wilka konkurencji, ale gwarancję owieczki ocalić dla ludu. „Ustawa stawia przed podmiotami leczniczymi jasny cel: doprowadzenie do trwałej rentowności tych jednostek; zakłada zatem, że podmioty lecznicze będą w stanie prowadzić rentowną działalność.” Z całym szacunkiem, ale jak? Mając jednego, publicznego płatnika w coraz gorszej kondycji i ograniczone - żeby nie powiedzieć żadne – możliwości pozyskiwania pieniędzy z innych źródeł, skąd ma się niby brać ta rentowność? Wyłącznie z cięcia wydatków? Świetny pomysł, pod warunkiem, że zgodzimy się na jeszcze dłuższe kolejki i obniżenie – już niezbyt wysokiego - standardu...
http://arturgirdwoyn.natemat.pl/64931,E ... stwo-chaos

2. Te przypadki są bardzo znaczące, ale to powinna być norma, a nie pojedyncze wyjątki. Na uratowanie chłopca, złożyły się również takie czynniki jak: postawa policjanta i umiejętności wybitnego znawcy - prof. Skalskiego.

3. Nie napisałem nigdzie, że mam dowód na prawdziwość, ani na fałsz profilu. W pierwszym swoim dzisiejszym poście - dodałem znak zapytania, pod zamieszczoną przeze mnie informacją. I ciekaw jestem, jaka byłaby reakcja mediów, w przypadku podobnego zachowania z dystansem i poczuciem humoru np w wykonaniu Macierewicza, czy Brudzińskiego?

4. Ale na Twoje nieszczęście ten magister, również uczestniczył we wspomnianym wydarzeniu.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2015, 23:50

Lucas87 pisze:Nawet TVN grzmiał przed momentem o takiej sprawie:

http://www.tvn24.pl/katowice,51/14-lat- ... 01562.html
Ta sprawa to jakieś kuriozum. Zwłaszcza, że dotyczy chorej z poważnym schodzeniem układowym, a nie "zwykłym" zwyrodnieniem bioder. Prawda jest taka, że średnio czas oczekiwania na operację protezoplastyki dużych stawów kończyn oczekuje się w polskich szpitalach od 1,5 do 2 lat. W przypadkach nie cierpiących zwłoki (np. gdy pacjenta bardzo boli) lekarz może skrócić ten czas do - powiedzmy - 1-3 miesięcy. Niestety nie da się takich operacji przeprowadzić z dnia na dzień.
Wielu być może zaskoczę, ale kilku- czy nawet kilkunastomiesięczna kolejka odgrywa czasem pozytywną rolę. Większość pacjentów na słowa, że jedynym leczeniem, które realnie poprawiłoby ich komfort życia jest duża operacji "wymiany " biodra i kolana, po prostu się boi i dopiero z czasem dochodzi do przekonania o konieczności takiego leczenia. No ale już są zapisani do kolejki więc gdy faktycznie się zdecydują na operację, to termin operacji jest dość nieodległy.

Polska medycyna idzie do przodu, to niezaprzeczalne. Oczywiście ma wiele mankamentów, niektóre z nich są z winy lekarzy za inne winić należy system. Kto jednak nie widzi postępu jest totalnym ignorantem.

Pozdrawiam!
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 09:55

@Lucas87 Powtarzaj za mną: poprawa to znaczy, że było gorzej, jest lepiej. Poprawa to nie oznacza, że musi być dobrze.

Ad. 3. Pamiętam co się stało, jak Lis z Karolakiem posłużyli się fejkowym kontem córki Dudy. Nie widzę podobnej reakcji obecnie. Po wtóre, obawiam się, że u ludzi tak przeżartych nienawiścią, tak opętanych rządzą zemsty i tak butnych, jak Brudziński (swoją drogą z jego inteligencją też nie najlepiej - oglądałem jakiś czas temu "Kawę na ławę" i chciał zabłysnąć znajomością "Zegarmistrza światła". Co rusz mówił o "bełtaniu błękitu w głowie" ludziom przez PO i .Nowoczesną. W tej piosence, zwrot ten jednoznacznie oznacza śmierć, ergo, Brudziński kilkakrotnie powtarzał, że owe partie chcą uśmiercać Polaków) i Macierewicz (autor słów, że jesteśmy w stanie wojny z Rosją, oraz, że istnieje plan, wspólny, UE i Chin, by usunąć wpływu USA z regionu i zakończyć byt Polski, jako niezależnego podmiotu) nigdy nie dowiemy się, jaka byłaby reakcja, bo ich na taki luz nie stać, inteligencji i swady im do tego brakuje.

Ad. 4. Uczestniczył, był podległy np. temu panu: http://www.rp.pl/Spor-o-TK/151209259-Ci ... tucje.html . Jest też stroną sporu, członkiem PiS. Tej partii, która wyrok TK nazwała "opinią" i "historią", która nie ma żadnego znaczenia.

A pani Klempa napisała list, że nie opublikuje wyroku TK, bo jej się nie podoba :head:

A zasłużeni dla Polski ludzie oddają (lub nie przyjmują) odznaczenia w geście protestu przeciwko temu, co robi Duda.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 15:16

Makiavel pisze: Poprawa to nie oznacza, że musi być dobrze.
Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że to napisałeś! Przynajmniej tyle na podsumowanie. Uffffffff.

Jeszcze do Towarzysza Niesiołowskiego - to im sporo brakuje. Trafiło zawiadomienie do prokuratury, związane z jego ostatnimi słowami dotyczącymi podpalenia siedziby PIS-u. Ale jemu, to raczej by się przydał wniosek, do nieco innej instytucji ;]
Ciekawe, ile jeszcze potrwa - ta telenowela z TK?
http://niezalezna.pl/73825-za-rzadow-po ... k.facebook

Zaraz się zacznie batalia o media.
Obrazek

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 17:16

Piotrowiczowi mogłem dać "benefit of the doubt" jak mawiają Angole, ale to jest przegięcie pały: https://twitter.com/cenckiewicz/status/ ... 1454746624. Drażnił mnie SB-ecki kapuś Boni w Platformie, drażni mnie SB-ecki kapuś Kowalski w PiS-ie. Obaj powinni być wyrzuceni na śmietnik historii.
Makiavel pisze:A pani Klempa napisała list, że nie opublikuje wyroku TK, bo jej się nie podoba
Po pierwsze, "Klempa" to literówka czy jesteś chamem żartującym z nazwisk? Klempa to samica łosia, klasa żart.

Po drugie:

Obrazek

Ciekawe jak się czuje profesor Rzepliński zaorany przez magister Kempę.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 19:01

@Vimes Samica łosia to "klĘpa"

Po drugie to z panią magister ADMINISTRACJI nie zgadza się Zoll, Rzepliński, Kalisz, Bidziński, Gutowski, Schramm, Zimmerman oraz, cytując pana z KRS
To stanowisko zadziwia każdego prawnika
Ośmieszajcie się dalej broniąc PiS. Może wreszcie ktoś tu przejrzy na oczy ile są warte wasze opinie. Najpierw uznajesz, że wciąż toczy się spór bo na głos kilkunastu autorytetów prawniczych odpowiedział jeden cywilista w "Rzepie" a teraz piszesz o jakimś "zaoraniu" Rzeplińskiego, w sytuacji, którą już PiS odkręca, ale która jest podstawą do wszczęcia postępowania karnego. Jeśli nie wydrukują tego wyroku to zanim trafią przed TS zgarnie ich jeszcze prokuratura. Lucas87 powołuje się na opinię "twórcy konstytucji" choć dwóch z trzech przewodniczących komisji konstytucyjnej, w tym jeden doktor prawa, mówią wyraźnie o jej łamaniu. :facepalm:

PS. Zapomniałeś odnieść się do tego http://tajnikipolityki.pl/rosnie-krytyk ... tytucyjny/

Pisałeś, że "PiS robi to, czego chcą Polacy". Chyba nie bardzo.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 19:32

W tej chwili ośmiesza się już tylko Trybunał Konstytucyjny dowodząc, że może dowolnie interpretować prawo tak aby przywalić PiS.

Przypominam to:

Obrazek

TK wydał dwie kompletnie sprzeczne interpretacje tych samych przepisów, dokonując zmiany tylko po to, żeby przywalić PiS-owi.

Po drugie, prosiłbym, żeby pan profesor Rzepliński lub któryś z tych prawniczych autorytetów wykazał błąd w tym rozumowaniu:

Obrazek

Jak na razie chowają ogon pod siebie i uciekają od odpowiedzi. Ograniczają się do stwierdzenia, że Kempa nie może wstrzymać publikacji. Natomiast do meritum postawionego przez nią zarzutu się nie odnoszą.

Bardziej mnie interesuje czy ocena działań PiS-u w sprawie TK przełoży się jakoś istotnie na sondaż poparcia.

Obrazek

Dzisiejszy sondaż. Przed chwilą to zauważyłem. Jak widać, co zaskakujące, oranie TK jakoś bardzo nie szkodzi PiS-owi.

Okej, klępa. TVN-owi nawet w kwestiach pisowni nie można już wierzyć: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 91485.html :prochno:.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 20:30

Vimesie Tobie i tobie podobnym się wydaje, że się ośmiesza. Źródło, które sam przytoczyłeś pokazuje w badaniach, że według większości osób to PiS się kompromituje i prezydent, a zarazem ci, co go bronią. Powtórzę: z jednej strony jest Zoll (który stwierdził dzisiaj, że skład orzekający był odpowiedni), Safjan, Stępień, obecny skład TK, KRS, Prokuratura Generalna, prawnicy z UJ w tym promotor i szef Dudy oraz jeszcze całkiem sporo znanych i cenionych prawników a z drugiej Twoja opinia, którą oprócz PiS nie popiera praktycznie nikt. Kempa się skompromitowała i nie ma żadnych podstaw prawnych by żądać od prezesa TK jakichkolwiek wyjaśnień. Jeśli strona rządowa miała zastrzeżenia formalne to był czas na ich zgłaszanie. Teraz mają grzecznie publikować i stosować się do wyroku, który ma moc prawną powszechnie obowiązującą. Ich rola ogranicza się do drukowania .

TK wydał dwie kompletnie sprzeczne interpretacje tych samych przepisów, dokonując zmiany tylko po to, żeby przywalić PiS-owi.
Nie jestem prawnikiem, ale jestem dociekliwy i miałem bardzo dobrych nauczycieli prawa. Gdybyś Ty był dociekliwy i poczytał wytłuszczony tekst z drugiego fragmentu to zobaczyłbyś tam "w związku z art. 74 ustawy z dnia 25 czerwca 2015 r. o Trybunale Konstytucyjnym". Brzmi on następująco:
Art. 74. W sprawach nieuregulowanych w ustawie do postępowania przed Trybunałem stosuje się odpowiednio
przepisy ustawy z dnia 17 listopada 1964 r. – Kodeks postępowania cywilnego
(Dz. U. 2014 r. poz. 101, z późn. zm.4)).
Już rozumiesz czy tłumaczyć Ci dalej. Trybunał Konstytucyjny w 2006 roku orzekał przy innym stanie prawnym, niż w 2015 roku. W grudniu 2015 roku obowiązywała już nowa ustawa o TK, która wyraźnie mówi, że do postępowania przed TK stosuje się przepisy KPC. Gdyby półgłówki od których zaczerpnąłeś ten obrazek zaglądnęli do ustawy i mieli choć podstawową wiedzę z zakresu prawa to miałbyś już swoją odpowiedź dawno temu. A tak to by Cie oświecić musiałem poświęcać swój czas. Nie musisz dziękować. :cwaniak: :smile:

Ach te sondaże: http://www.tvn24.pl/cbos-nowoczesna-wyp ... 228,s.html

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2015, 21:22

Poniedziałkowym postanowieniem TK, sprzecznym z decyzją z 2006 roku, zaskoczony jest były wiceminister sprawiedliwości Michał Królikowski. - Dobrą zasadą jest samowiązanie się przez organ orzeczniczy wcześniejszym rozumowaniem wyrażonym w rozstrzygniętych sprawach. Po rozstrzygnięciu Trybunału z 2006 roku o braku możliwości wnoszenia o udzielenie zabezpieczenia w postępowaniu konstytucyjnym, nikt z nas jako pełnomocników występujących przed TK tego nie czynił, działając w zaufaniu do poglądu prawnego zajętego przez Trybunał - mówi prof. Królikowski.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 99488.html

Pytasz skąd to wziąłem? Odpowiedź masz powyżej. Były dyrektor Biura Analiz Sejmowych, wiceminister sprawiedliwości w rządzie Platformy, wykładowca UW, dr hab. Michał Królikowski (tak przypominam, bo Ty lubisz tytuły i pełnione funkcje) był zaskoczony tym, że sędziom trybunału zmienił się pogląd prawny na tę kwestię. Królikowski nie jest PiSiorem, ale bratał się z Gowinem i jest oblatem benedyktyńskim, co z automatu czyni go niewiarygodnym, prawda? Królikowski tę zmianę poglądu TK potem usprawiedliwia. Aczkolwiek jak łatwo zauważyć Platforma zmieniła ustawę o TK pod koniec kadencji, po niespodziewanej klęsce Komorowskiego i w obliczu oczekiwanej porażki w wyborach parlamentarnych, a pogląd TK się zmienił wraz ze zmianą władzy ;).
PiS przeprowadzający "zamach na demokrację" według tego sondażu stracił tylko 3 punkty procentowe, a Platforma "broniąca demokracji" aż 9 punktów procentowych, czyli trzy razy więcej. Petru zyskuje, bo się rozeszło, że płaci za udział w demonstracjach ;).

Dobra, Piotrowicz mnie wkurzył. Najpierw powiedział, że "wstydzi się tego, iż był w PZPR", a teraz mówi, że "nie żałuje, iż był w PZPR". Bez żalu za grzechy przebaczenia być nie może.

Obrazek
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 00:45

Nie jesteś na bieżąco. Przecież, jak Cie pytałem o jego postać to już było po tym, jak mówił, że nie żałuje, że służył tam prawom człowieka, wolności, opozycji (stąd moje pytanie czy medal za zasługi w latach 80. to był za zasługi dla opozycji) i, że "ktoś musiał być".

Może Królikowski nie zna ustawy, którą przytoczyłem? Jest karnistą, nie musi być na bieżąco z ustawami o TK.

PS. Królikowski miał być doradcą Dudy, więc, wraz ze swoim patronem, zmienił stronę mocy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 15:01

Ku chwale Targowicy!

Ktoś tam napisał:
Kim są ludzie, którzy biorą udział w marszu?
urzędnicy, dostojnicy państwowi, osoby związane ze światem przestępczym i mafijnym, osoby które otrzymały prace z polecenie członków PO oraz rodziny wymienionych grup zawodowych.ci, co nic nie wiedzą o polityce, ale boją się Jarosława Kaczyńskiego, oraz inwazji Watykanu na Polskę, wraz z Armią Toruńską, elitarną Dywizją SS Rydzykjugend i niezależnymi Batalionami Moherskimi wspomaganymi przez zamaskowane oddziały kiboli.
:snackgy:
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/mani ... cia/rnnmbb

Obrazek
Poczekajmy na odpowiedź.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 16:13

Nie spodziewałem sie, ze tak szybko to pojdzie, ale niewiele ponad miesiac po przejeciu MONu przez nowego ministra stracilem zludzenia. Nie dosc, ze nie bedzie 3% PKB na wojsko w przyszlym roku, to w dodatku wlasnie rząd zabrał MON oszczednosci w wysokosci okolo 209 milionow zlotych. Naiwnie liczylem, ze jak co roku, tak i w tym roku MON zaskoczy na jesien jakimś niespodziewanym zakupem. A tu figa.

Najlepsze jest to, ze te 209 milionow, ktore zaoszczedzilo wojsko pojdzie na... wegiel. Konkretnie na dotacje celowa dla Agencji Rezerw Materialowych, ktora zakupi wegiel kamienny. Nowa premier podobno obiecala gornikom jakiz prezent na poczatku miesiaca i teraz okazuje, ze "gornictwo dostanie dodatkowy zastrzyk gotowki" kosztem wojska.

Mam niestety wrazenie takie, ze armia zadnego nowego sprzetu nie dostanie, a zaoszczedzone z tego tytulu pieniadze pojda na realizacje jakichs obietnic socjalnych. Na gornikow, emerytów, etc.

Incydentu z Casą komentować nie będę, bo to jest już stan umysłu a i informacje w sumie, niezbyt potwierdzone a wrecz zdementowane (z drugiej strony, kto by sie chwalil własną glupotą?).

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 16:36

Lucas87 pisze:Ku chwale Targowicy!

Ktoś tam napisał:
Kim są ludzie, którzy biorą udział w marszu?
urzędnicy, dostojnicy państwowi, osoby związane ze światem przestępczym i mafijnym, osoby które otrzymały prace z polecenie członków PO oraz rodziny wymienionych grup zawodowych.ci, co nic nie wiedzą o polityce, ale boją się Jarosława Kaczyńskiego, oraz inwazji Watykanu na Polskę, wraz z Armią Toruńską, elitarną Dywizją SS Rydzykjugend i niezależnymi Batalionami Moherskimi wspomaganymi przez zamaskowane oddziały kiboli.
Jako, że zdanie "kogoś tam" bardzo średnio mnie obchodzi, pozwolę sobie zacytować jakże szanowanego tutaj dziennikarza(?), publicystę(?):
Ziemkiewicz na tt pisze:Zaskakująco wysoka frekwencja na demo świadczy o ogromnej frustracji wśród anty-prawicy:)
Szczyt hipokryzji. Jak manifestowali zwolennicy PiSu i tylko PiSu gdy rządziło PO, to mówiło się, że Polacy wyszli na ulicę żeby zaprotestować. Celowo podkreśliłem jedno słowo. Teraz gdy rządzi PiS i cała opozycja (a nie tylko PO) wyszła na ulicę, to nie protestują Polacy, tylko jak się dowiedziałem anty-prawica. Choć znając życie pewnie jestem gupi, bo w wypowiedzi Ziemkiewicza nie doszukałem się jakże widocznego siódmego dna.

Swoją drogą kilka dni temu Vimes wytłumaczył mi (z czym się zresztą zgodziłem), że trzeba pomyśleć o zmianie konstytucji bo przy obecnym układzie władzy Prezydent może nawet sprzedać Polskę, a i tak przez 4 lata pozostanie bezkarny, bo jedyną instytucją która może go ukarać jest TK, a z wiadomych przyczyn w tym okresie przed nim na pewno nie stanie. Dzisiaj dopiero uświadomiłem sobie, że jest jeszcze jedna "instytucja" która stoi ponad sądem, rządem, Prezydenty czy TK - to naród. Jeśli rząd i Prezydent bedą nadal tak postępować to Polacy wyjdą na ulice w większej ilości i mniej pokojowej manifestacji (o ile za jakiś czas w ogóle będzie można manifestować). Oczywiście napisałem to nie dlatego, że w Polsce jest tak źle i jest tak potrzeba a wręcz przeciwnie - w naszym kraju jest na tyle normalnie, że dopiero po kilku dniach uświadomiłem sobie, że jest jeszcze coś co stoi ponad ww. instytucjami i że teoretycznie rząd i Prezydent wcale nie muszą dotrwać do końca kadencji. Oczywiście tego im nie życzę, bo to by oznaczało, że zaczyna się robić źle a tego bym nie chciał.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 16:42

50 tysięcy :prochno:
Ja rozumiem, że polski system edukacji stoi na żenującym poziomie, ale takich podstaw (nawet nie matematyki, a życia) uczyło się kiedyś dzieci w przedszkolu.

To raz, a dwa - jak można domagać się przestrzegania prawa, skoro się go nie zna i nie wie się, czy jest łamane? No chyba że łyka się przy zgaszonym świetle.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2015, 18:38

szczypek z internetowego forum orzekł, że na wydziale Prawa i Administracji UJ nie znają prawa, że nie znają go Safjan, Zoll, Stępień, Cimoszewicz, Chmaj, Piotrowski, Krajowa Rada Sądownictwa, Prokuratura Generalna, RPO (w osobie Adama Bodnara), oraz konstytucjonaliści z UWr (słyszałem wypowiedzi dwóch) i jeszcze paru adwokatów. Genialnie. Oczywiste. Prawo zna szczypek i Beata Kempa :prochno:

"Odpolitycznienie" mediów w wykonaniu PiS: osoba odpowiedzialna za zadanie - Krzysztof Czabański, członek PiS. "Odpolityczniona" TVP: prawdopodobny prezes...Jacek Kurski, zwany "bulterierem PiSu".

ODPOWIEDZ